تالار گفتگوی بیداری اندیشه
راه رسیدن به امام زمان چیست؟! (مقاله ی ویژه)!!!!! - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: مهدویت (/forum-18.html)
+--- بخش: امام زمان و وظایف منتظران (/forum-20.html)
+--- موضوع: راه رسیدن به امام زمان چیست؟! (مقاله ی ویژه)!!!!! (/thread-16153.html)

صفحه: 1 2 3

RE: راه رسیدن به امام زمان چیست؟! (مقاله ی ویژه)!!!!! - Havbb 110 - ۱۵/اردیبهشت/۹۱ ۰:۳۵

نقل قول:متأسفم که نظرات شخصی خود را پای دین خدا میگذاریم

منم متاسفم ، چون نظر شخصی پای دین گذاشتن بهتر از حرف در دهان دیگران گذاشتنه! شما چرا برداشت شخصی میکنید از بحث های بنده؟ مثلا اگه اون چیزی که منظورم بود رو میگرفتید چون دیگه امکان نوشتن این طورمار بلند بالا نبود ، پس حتما اون دور ترین معنی ای که از حرفم برداشت میشه رو باید برداشت کنید!!!!؟؟؟

والا خودم چند بار پست خودمو خوندم ، به هیچ عنوان این چیزی که شما برداشت کردید برداشت نمیشه از جملات من. مرد حسابی من کی گفتم عرفا رو اسوه قرار بدیم که شما برداشتی اون حدیث رو اوردی در جواب؟!!

در مورد اینکه فرمودند با مردم به اندازه ی عقولشان سخن میگوییم ، اگه منظورتون اینه و شما قائل به این هستید که سطح احادیث ائمه اینقدر پایینه که امثال من با این پیش زمینه ی علمی کم و عقل ناقص به صورت کامل متوجه اونها میشم (و معانی عمیق تری پشت این ظاهر حدیث نیست) برای بار دوم هم بنده برای شما متاسف میشوم در این پست!
ولی اونچه که من از روحانیون بزرگ دین شنیده ام و خوانده ام (که حق اظهار نظر در مسائل دین رو دارند) اینه که معصومین هرگاه حدیثی در باب یه موضوعی و یه رشته ای فرموده اند ، الان با این علم پیشرفته دارن به همونهایی که هزار و چهارصد سال پیش معصوم گفته میرسند (تازه در آینده مطمئنا با پیشرفت بیشتر علم ، بیشتر به مرابت حکمت و علم معصومین دست خواهند یافت).
بنده منظورم از اینکه احادیث معصومین دشوار است ، دست یافتن به حکمتهای اونها بود (خود شما هم هیچ حدیثی رو نمیتونی باز کنی و میری پیش استادت) یعنی من اینقدر نا آگاه بودم که اون حدیث پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نشنیده باشم و همینطوری حرف بزنم؟ به قول خودتون از این که درک و شعور بنده رو در این حد اعلا فرض کردید کمال تشکر رو دارم!
این طرز جواب دادن شما نشون میده از فسلفه ی هنر آگاهی کافی ندارید و بی جهت بنده رو توی بحث به دیوار احادیث و آیه ی قرآن میکوبید!!!!!

یا حق

RE: راه رسیدن به امام زمان چیست؟! (مقاله ی ویژه)!!!!! - علی 110 - ۱۵/اردیبهشت/۹۱ ۰:۵۱

(۱۴/اردیبهشت/۹۱ ۲۳:۲۱)Havbb 110 نوشته است:  دوما با این دیدگاه ما اگه بخوایم نگاه کنیم فکر نکنم استادی کسی بزرگتر خود خدا باشه ، پس با این حساب ما باید معصومین رو هم بذاریم کنار و بگیم ما میریم سراغ بزرگتر از معصومین (یعنی خدا)

متأسفم که یاد نمیگیریم در دین خدا اظهار نظر شخصی نکنیم
چرا مخالف حکم خدا نظر شخصی و غیر مستند در دین خدا میدید
یا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا ﴿۵۹﴾

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد خدا را اطاعت كنيد و پيامبر و اولياى امر خود را [نيز] اطاعت كنيد پس هر گاه در امرى [دينى] اختلاف نظر يافتيد اگر به خدا و روز بازپسين ايمان داريد آن را به [كتاب] خدا و [سنت] پيامبر [او] عرضه بداريد اين بهتر و نيك‏فرجام‏تر است (۵۹)

قُلْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَالرَّسُولَ فإِن تَوَلَّوْاْ فَإِنَّ اللّهَ لاَ يُحِبُّ الْكَافِرِينَ ﴿۳۲﴾

بگو خدا و پيامبر [او] را اطاعت كنيد
پس اگر رويگردان شدند قطعا خداوند كافران را دوست ندارد (۳۲-آل عمران)

کسانی که از رسول خدا اطاعت نمی کنند و به خیال خود می خواهند فقط از خدا اطاعت کنند بنابر صریح آیات قرآن کافرند و خدا آنها را دوست ندارد

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَلَا تُبْطِلُوا أَعْمَالَكُمْ ﴿۳۳-محمد﴾

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد خدا را اطاعت كنيد و از پيامبر [او نيز] اطاعت نماييد
و كرده‏هاى خود را تباه مكنيد (۳۳)

بنابر صریح آیات قرآن هر کس که سر از طاعت رسول خدا بردارد کرده هایش تباه و باطل است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(۲۱/آبان/۸۹ ۱۲:۳۴)علی 110 نوشته است:  4 ـ حقیقت ایمان و کفر چیست؟
و وجه مشترک شیطان و تمام مستکبرین مترود از درگاه خداوند چیست؟

چرا ابليس با شش هزار سال عبادت از زمره كافرين شد ؟.
عدم خشوع در برابر انسان کامل و پذیرش ولایت او در عین آگاهی کامل به این مطلب که این امر خواست و دستور خداوند است این امر وجه مشترک شیطان و تمام مستکبرین مترود از درگاه خداوند است.[/u] مگر غير از اين است كه معناي ايمان در مكتب اهل بيت (علیه السلام) همان ايمان به ولايت الهيه است. در رواياتي كه شيعه و سني ذيل آيه شريفه «فقد استمسك بالعروة الوثقي» ذكر كرده‏اند، «عروة وثقي» همان «ايمان باللّه» و «كفر به طاغوت» معنا شده است. در بعضي از روايات چنين آمده است: «من اراد ان يستمسك بالعروة الوثقي فليوال عليا» (بحار، ج 23 ـ ص 144 و ج 38 ـ ص 92.(در حقيقت اين روايت و احاديث مشابه، دلالت بر اين امر دارد كه پذيرش ولايت وجود مقدس مولي الموحدين علی(علیه السلام) در تمامي شئونِ حيات، همان حقيقت دين است چرا که:
[b]حقيقت دين آن چیزی است که ما با پذیرش و عمل به فرامین آن (قلباً و عملاً)، به مقام توحيد و عبودیت و لقای پروردگار می رسیم و اولیای خداوند (چهارده معصوم) دین مجسمند که با قول و عمل خود مبین حق از باطلند و ما با قبول ولایت و سرپرستی و اوامر و نواحی ایشان به مقام توحید می رسیم

و موحد واقعي كسي است كه نسبت به ولايت خداوند و اولیایش تولي قلبی و عملیِ تام داشته باشد و البته لازمه اين امر نيز تبرّي قلبی و عملیِ تام از ولايت اعداء و طواغيت است.

چنانچه قبلاً بيان شد زماني كه خداوند متعال مي‏خواهد ولايت خود را بر عالم جريان دهد و از عالم انساني امتحان بگيرد، ولايت خود را در وجود خلفاء به حق خويش جاري مي‏كند.و حقیقت ایمان و کفر با امتحان از امر ولایتِ انبیا و ائمه که اولیاء الله هستند مشخص می شود.

بد نیست به گفته های خود نظری بیافکنید
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-16209-post-113691.html#pid113691
(۱۴/اردیبهشت/۹۱ ۶:۳۲)Havbb 110 نوشته است:  تشکر فراوان....

تاپیکهای علی 110 رو هر وقت میخونم میبینم باید یه بار دیگه بنیان نیتها (و صد البته روش اعمالم) رو خراب کنم و از نو در جهت صحیح بسازم....

کین ره که تو میروی به ترکستان است....

یا علی (علیه السلام) Heart

RE: راه رسیدن به امام زمان چیست؟! (مقاله ی ویژه)!!!!! - Havbb 110 - ۱۵/اردیبهشت/۹۱ ۱:۴۷

خب؟ همین یه جمله ی ما رو گرفتید جواب دادید ، پس اصل بحث چی شد؟!

آقا بنده قبول دارم ، شما درست میگی در این مورد (پست بالا). بالاخره داریم بحث میکنیم برای همین که همینها مشخص بشه دیگه ، دعوا که نداریم!

به پست خودمم نظر افکندم ، خب که چی؟ هنوزم میگم! بعضی تاپیکهای شما رو هر وقت میخونم میبینم باید یه بار دیگه بنیان نیتها (و صد البته روش اعمالم) رو خراب کنم و از نو در جهت صحیح بسازم....

ولی چه ربطی داشت به بحث عرفان ، مشکل اینجاست که شما به هیچ عنوان حاضر نیستید نظر طرف مقابل خودتون رو بپذیرید ، ظاهرا هم برای بحثی که در پستهای گذشته داشتیم جوابی ندارید ، و حاضر به قبول این بحث هم نیستید (که از ظواهر کار بر میاد که از غرور بیش از حد شما باشه)

به هر حال گویا این تاپیک هم مثل اون یکی تاپیک که بعد از چند روز هنوز جواب ندادید باید بمونه....

ببخشید اگه لحن نامناسبی داشتم یا توهینی کردم.

RE: راه رسیدن به امام زمان چیست؟! (مقاله ی ویژه)!!!!! - یا ثارالله - ۱۵/اردیبهشت/۹۱ ۱:۵۲

بسم الله الرحمن الرحیم

(۱۵/اردیبهشت/۹۱ ۱:۲۷)علی 110 نوشته است:  
سه [خصلت] است كه هر آن كس كه با آنها با خداوند- عزّ و جلّ- ديدار كند، از هر درى كه بخواهد، به بهشت درآيد:
كسى كه اخلاقش را نيكو گرداند
و از خداوند در نهان و آشكار بترسد
و جدل را اگر چه حقّ با او باشد ترك كند.

پيام پيامبر ترجمهفارسى 771 بخش دهم جوامع الكلم سخنان فراگير ..... ص : 697

از هر دری که خواستیم....
مزد کمی نیست!

RE: راه رسیدن به امام زمان چیست؟! (مقاله ی ویژه)!!!!! - Tolou - ۱۵/اردیبهشت/۹۱ ۷:۴۰

بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام

(۱۴/اردیبهشت/۹۱ ۲۳:۲۱)Havbb 110 نوشته است:  اینکه بگیم: ما باید بریم سراغ خود خود استاد بزرگ. اولا خود معصومین گفته اند که به فقها مراجعه کنید (اگه اشتباه نکنم امام باقر (علیه السلام) در زمان حیات خودشون مردم رو به یه فقیه ارجاع داده اند) پس مراجعه به یه غیر معصوم (که گزاره های خودش رو از معصوم گرفته و به زبان ساده تر بیان میکنه) کار اشتباهی نیست.

دوما با این دیدگاه ما اگه بخوایم نگاه کنیم فکر نکنم استادی کسی بزرگتر خود خدا باشه ، پس با این حساب ما باید معصومین رو هم بذاریم کنار و بگیم ما میریم سراغ بزرگتر از معصومین (یعنی خدا)

سوما اگه شما فقها رو استثنا میدونید و میگید مراجعه به فقها رو خود معصوم سفارش کرده که ما میریم سراغش (چیزی که علی آقا گفت) خب معصوم گفت یه مرجع تقلید داشته باشید برای فروع دینتون و احکام شرعی ، پس چرا ما برای مسائل دیگه به کسانی که بیشتر از ما میدونن (در حوزه ی دین) مراجعه میکنیم؟!

مسئله ساده است... کلمات پیچیده اش کرده است...
شما از پایین به بالا به این مسئله نگاه کردید... بذارید از بالا به پایین به این مسئله نگاه کنیم:

از خدا شروع میکنیم...
شما خدا رو قبول دارید؟در آن حدی قبول دارید که هر چیزی گفتند چه به درستی آن علم داشته باشید و چه نداشته باشید، اطاعت کنید؟ به نظر من پاسخ شما مثبت است..

میریم مرحله بعد... همین خدایی که شما قبولش دارید دستور به اطاعت از پیامبر و اهل بیت (ع )داده است.... به حدی که حتی اجابت دعای ما در گرو توسل به ایشان هستش....
نقل قول:

خود پروردگار عالم این باب را باز کرده اند. ولذا امام صادق (علیه السلام) فرمودند: خداوند میتوانست بدون وجود ما خودش را به شما معرفی کند لکن اراده کرد ما را خلق نماید و به وسیله ما شما را امتحان نماید. اگر سر به آستانه‌ی ما گذاشتید و در مقابل ما خضوع کردید، خضوع در مقابل خدا کرده اید. و لذا کسانی که در مقابل اهل بیت(علیه السلام) خضوع نمیکنند خضوع در مقابل خدا نکرده اند.. مثل سجده بر آدم است... که گفتند سجده بر غیر خدا جایز نیست... پس چرا ملائکه باید بر آدم بکنند؟ حضرت فرمودند چون به امر خداست عین سجده بر خداست. پس چون به امر خدا فرمود: فادعوا بها، عین خواستن از خداست.

پس تا اینجا وظیفه میشه اطاعت از دستورات خدا یعنی اطاعت از پیامبر وا مامان معصوم. اما ائمه هیچگاه ما را به کس دیگری ارجاع نداده اند در هیچ زمانی به جز در عصر غیبت و به خاطر شرایط.... یعنی در همان زمانهایی که ائمه مردم را به کسی ارجاع نمیدادند عقلهای مردم بیشتر از ما میفهمیدکه الان تنها در فروع به فقها رجوع میکنیم؟...
علاوه بر این همانطور که علی آقا گفتند ائمه فقط درفروع دین و احکام شرعی شما را ارجاع داده اند و اگر هم شما در حوزه های دیگر از آنها پاسخ سوالاتتونو میگیرید به دلیل اینه که اطلاعات آنها بیشتر از شماست... ضمناً این قبیل سوالات رو شما حتما از یک مرجع تقلید و مجتهد نمیپرسید...
(۱۴/اردیبهشت/۹۱ ۲۳:۲۱)Havbb 110 نوشته است:  شعر و ادبیات ، بنیانی داره به نام "تشبیه" که عرفا اون چیزی رو که دیده اند میان به زبان ساده و تشبیه برای ما بیان میکنند. ائمه همه معصوم بودند و مطمئنا ما نمیتونیم به درجات و جایگاه اونها برسیم ولی عرفایی که بنده میگم معصوم نبوده و اتفاقا آدمهای عادی هم بودند که به درجات بالا رسیدند ، پس ما هم میتونیم به جایگاه اونها برسیم.... (مثلا ما هیچ وقت نمیتونیم یه کتاب مثل نهج البلاغه بنویسیم ولی این ظرفیت رو داریم که دیوانی بهتر از دیوان حافظ از لحاظ حکمت و معنی بگوییم)

شخصی مثل نظامی گنجوی ، به معراج هم رفته و مطمئنا خواندن تجربیات چنین فردی برای شخص بنده خیلی مفیده. بنده نگرشم به جهان هستی و آفرینش با خواندن "هفت پیکر" نظامی تغییر کرد.

معصومین به زبانی صحبت کرده اند که بسیار سنگین است و شاید فقها بتوانند منظور اون بزرگواران رو دریابند (و منطقی هم بوده که یه معصوم با چنین ظرفیت و علم بالایی ، بیاناتی رو نقل کنند که بسیار سطح بالا و ارزشمند است و هرکس دیگری در طول تاریخ به آنها دست نمیابد)
واضح است که تجربیات این قبیل اشخاص میتواند آموزنده باشد دانستنش عیب نیست اما اصل نیست... کمک کننده است... نه به اندازه ی اصل...
در مورد این که معصومین به زبانی صحبت کرده اند که برای ما سنگین است، علی آقا صحبت کردند اما
احادیث و هر مطلبی که از جانب امام معصوم(علیه السلام) باشد به دلیل این که ایشان به منشا و منبع علم الهی متصل بودند، دارای بطن هاییست... یعنی این که هر کسی با هر سطح و سوادی که باشد به اندازه فهم خودش برداشت میکند... و تفسیرهایی که توسط عالمان در ارتباط با آنها داده میشود در واقع راه میانبری است برای رسیدن به فهم بیشتر...
بنده بالشخصه بارها شده حدیثی رو خوندم اما دفعه بعد که دوباره خوندمش یا تفسیری از اون را شنیدم، یه مطلب دیگه ازش یاد گرفتم....

و حرف آخر
وقتی چند پست اخیر رو میخوندم به این فکر میکردم که اگه فقط چندتا کلمه که فکر کنم 4 یا 5 تا بیشتر نبود، گفته نمیشد بحث آرامتر و بهتری داشتیم........

RE: راه رسیدن به امام زمان چیست؟! (مقاله ی ویژه)!!!!! - EMPERATOR - ۱۵/اردیبهشت/۹۱ ۱۰:۵۱

سلام علیکم
امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هر صبح و شام برای جد بزرگوارشان سید الشهداء امام حسین (علیه السلام) اشک می ریزند و جالب است بدانید که هر کسی که در صبح و شام برای امام حسین (علیه السلام) اشک بریزد لیاقت نزدیک شدن به امام زمان را پیدا خواهد کرد و با ایشان ارتباط نزدیکی خواهد داشت.
امام حسین علیه السّلام می‌فرمود من کشته گریه و زاری (اشکم) هستم نام من در نزد هیچ مؤمنی برده نمی‌شود مگر آن که محزون و گریان می‌شود

RE: راه رسیدن به امام زمان چیست؟! (مقاله ی ویژه)!!!!! - Tolou - ۱۵/اردیبهشت/۹۱ ۱۹:۱۱

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

گذشتن از چیزی که به آن علاقه داری... موضوع اصلی این تاپیک....

شاید آن چیز گذشتن از زمان مناجاتت باشد به خاطر بنده اش...
یا
شاید دوری جستن از دوست صمیمی ات به خاطر نشنیدن غیبت هایش....
یا
.......
اما نکته ای در این گذشتن ها هست...

نشود که این گذشتن ها به نیت اجر و پاداش باشد ......

پاسخ به: راه رسیدن به امام زمان چیست؟! (مقاله ی ویژه)!!!!! - راوی110 - ۱۰/مهر/۹۶ ۱۵:۳۸

توضيحات مناسبي در تاپيك اصلي بيان شده است در اثبات اين مطلب كه حقيقت (بِرّ) به معناي نيكي امام معصوم است.

در اينجا هم روايتي تقديم مي‌شود كه در آن به صراحت خود امام مصعوم بيان مي‌دارد كه مقصود حقيقي از (بِرّ) در اين آيه امام معصوم است:

ثُمَّ قَالَ:«يَا مُفَضَّلُ،إِنَّهَا فَرِيضَةٌ،فَرَضَهَا اللَّهُ عَلَى شِيعَتِنَا فِي كِتَابِهِ إِذْ يَقُولُ: لَنْ تَنٰالُوا الْبِرَّ حَتّٰى تُنْفِقُوا مِمّٰا تُحِبُّونَ فَنَحْنُ الْبِرُّ.

امام صادق عليه السلام: اي مفضل: اين واجبي است كه خداوند آن را در كتابش بر شيعيان ما واجب كرده است. هنگامي كه مي‌گويد:
لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُواْ مِمَّا تُحِبُّونَ ...﴿۹۲- آل عمران﴾
هرگز به بِرّ نخواهيد رسيد تا از آنچه دوست داريد انفاق كنيد ...(۹۲)
(البِرّ) نيكي ما هستيم.

منبع: تفسير عياشي: ج1، ص 184 - بحارالانوار: ج93، ص 216 - تفسير البرهان:‌ج1 ، ص 615