![]() |
|
شما از هیچ درست شده اید - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: علم و عقل در اسلام (/forum-57.html) +--- موضوع: شما از هیچ درست شده اید (/thread-37593.html) |
پاسخ به: شما از هیچ درست شده اید - پارمیس - ۲۱/دی/۹۳ ۱۶:۵۶ (۲۱/دی/۹۳ ۱۶:۳۱)مجتبی110 نوشته است: آخ آخ باز به مقدسات کوروش خانوم که همانا ویکی پدیای مقدس است توهین شد!! مقدسات شما که دیدنی تر است .چون مقدسات شما دین اسلام و پیامبر نیستن .اشخاص ........هستن. قرار بود ثابت کنید نمیشه توی ویکی مطلبی رو تغییر داد که نتونستید. قرار بود چیزایی که نویسنده اون تاپیک (همه چیز در مورد ویکی پدیا و......) در مورد مسائل سیاسی و انتخابات نوشته بود ثابت کنه که من هیچ جای اون تاپیک ندیدم این اتفاق بیفته. شما مثل اینکه نمیخواید متوجه بشید اگه قرار بود این زبون و اون زبونش (ویکی) با هم یکی باشه که میشد مثل شبکه های خبری ما!!اتفاقا این یه نکته مثبته که در مورد مسائل مهم نوشته های متفاوتی وجود داره و شما همه رو میتونید بخونید.چرا؟؟چون در صورت کمبود یک مطلب خاص میتونید به مشابه همون با یه زبان دیگه مراجعه کنید. لابد همیشه همین شکلی حرف میزدید که محروم از حضور هم میشدید. چیزی که عوض داره گله نداره. پاسخ به: شما از هیچ درست شده اید - ریچارد داوکینز - ۲۱/دی/۹۳ ۱۷:۵۱ ویکی پدیا یکی از معتبر ترین دایرت المعارف های جهان هست . البته درسته که میتوان در آن ویرایش هایی نمود . اما مطالبی که مراجعشان در زیر هر صفحه آورده شده بسیار معتبر هست . نقل قول: البته گفتم منظور از هیچ همان خلاء کوانتومی هست . در این خلع ذرات ماده در کسری از ثانیه به وجود میآید و سپس از بین میرود . بنابر این بتده نگفتم که این فضا خالی از انرژی هست . بلکه گفتم خالی از ماده هست . بعد در کسری از ثانیه ذراتی از ماده در آن به وجود میاد . بعد دوباره به انرژی تبدیل میشه . جنس تارها از انرژی هست دیگه برادر از جنس نخ لاهاف دوزی که نیست ![]() فضا پر از انرژی هست . ماده در کسری از ثانیه به وجود میاد ![]() ======== نقل قول: درود بر شما البته بنده قصد شبه افکنی نداشتم . دیدم اگر هر کجای این سایت نظر بدم یه وقت بد میشه گفتم بزار یه تاپیک بزنم که کمی هیجان انگیز باشه . و خبر رسانی کنم . اما اگر مایل بودید میتوانم از نگاه علمی به آیات قرآن نگاه کنم . که اون هم شبه افکنی در پی داره و ناجور میشه . ![]() در باره زبانهای ویکی هم باید بگم که ممکنه زبان های مختلف با هم تفاوت داشته باشند . ولی این به علت مزدوران سایبری هست . مثلا کره شمالی میخواد بگه رهبر من دیکتاتور نیست میره صفحه مربوط به زبان کره ای رو ویرایش میکنه بهترین زبان هم همون انگلیسی هست . و باید به رفرنس هایش هم توجه کنید پاسخ به: شما از هیچ درست شده اید - MohammadSadra - ۲۱/دی/۹۳ ۱۸:۵۱ (۲۱/دی/۹۳ ۱۵:۴۱)namekarbary نوشته است: خیر چیزی به اسم نیروی غیر مادی نداریم. حامل های نیرو هم ذرات مادی هستن. تعریف دقیقی از ماده هم در دسترس نیست که کشفیات جدید غیرمادی محسوب بشن یا مادی.1- عزیز این چند مورد رو تند رفتید. (به لحاظ علمی نه دینی) چیزی رو که علم به وحودش ندارید نفی نکنید. 1-1- از کجا فهمیدید نیروی غیر مادی نداریم؟؟؟؟ 1-2- حامل نیرو ذرات مادی هستند؟؟؟؟؟؟؟ گرانش چیه؟ الکترومغناطیس چیه؟ فوتون هم تکانه داره؟ پس اینها چی هستند. 1-3- مرتبه ای بودن عالم ثابت نشده اونوقت شما به نظریه (اثبات نشده) رشته ها استناد می کنید. این نظریه پنج واریانس مختلف داره. یکی نتیجه میده عالم 5 بعدی یکی 11 بعدی و ... 2- تا جایی که من میدونم علم تا به حال تا بیگ بنگ رسیده از اون جلوتر نرفته مسئله خلقت خیلی پیچیده تره. دوستان خواهشن این ویکی رو ول کنیم. بابا واقعاً سطحش پایینه تو رشته های ما من یک مورد استناد به اون رو هم ندیدم. شما یکی از ژورنال های IEEE، AIAA، ASME و ... رو نشون بدید که یه مقاله داشته باشن با مرجع ویکی. به خدا نیست. من نگفتم مرجع کتاب قبول ندارم بابا اتفاقاً گفتم کتاب های مرجع رو برای تعرف استفاده کنید نه ویکی رو. در این ارسال آخرتون جواب من رو دقیق تر دادید. پس این جهان پر است از انرژی. فضای خالی ما پر هستند از انرژی. (۲۱/دی/۹۳ ۱۰:۳۵)ریچارد داوکینز نوشته است: با توجه به یافته های علم فیزیک به خصوص در زمینه کوانتوم میتوان گفت شما در واقع از هیچ درست شده اید .خوب پس ما از هیچ درست نشدیم. حداقلش از انرژی درست شدیم. میشه لطفاً اون جمله اول رو تصحیح بفرمایید. پاسخ به: شما از هیچ درست شده اید - namekarbary - ۲۱/دی/۹۳ ۱۹:۲۱ (۲۱/دی/۹۳ ۱۸:۵۱)MohammadSadra نوشته است: 1- عزیز این چند مورد رو تند رفتید. (به لحاظ علمی نه دینی) چیزی رو که علم به وحودش ندارید نفی نکنید.1-نیرو طبق تعریف موجودیتی مادیه (از "جنس" مادست). به فرهنگ لغت مراجعه کنید می بینید چیزی به اسم نیروی غیرمایدی نداریم. 2-بله، ذرات مادی هستن. به جز گراویتون (حامل های جاذبه) که از وجودشون اطمینان نداریم. 3-خلاء کوانتومی نیازی به نظریه رسته ها نداره. نظریه رشته ها تنها یه مدل ریاضی سازگار با خلاء کوانتومیه. (۲۱/دی/۹۳ ۱۸:۵۱)MohammadSadra نوشته است: 2- تا جایی که من میدونم علم تا به حال تا بیگ بنگ رسیده از اون جلوتر نرفته مسئله خلقت خیلی پیچیده تره.خوب، جلو تر می ره. اشکالی نداره. (من آخرش متوجه نشدم این "مسئله خلقت" چیه که ذهن شما رو این قدر مشغول کرده) خوب ویکی پدیا خیلی وقتا به کتابای مرجع لینک می گه. منگر این که واقعا لازم نباشه. شما همون قسمت منابعش رو نگاه کردید؟ نه پر نسیت از انرژی. من دوباره اومدم سعی می کنم توضیح بدم. پاسخ به: شما از هیچ درست شده اید - عبدالرحمن - ۲۲/دی/۹۳ ۰:۱۴ نقل قول:1-نیرو طبق تعریف موجودیتی مادیه (از "جنس" مادست). به فرهنگ لغت مراجعه کنید می بینید چیزی به اسم نیروی غیرمایدی نداریم. این برخورد شماها منو یاد برخورد با گالیگه بنده خدا میندازه یه محدوده برا خودتون میچینید خارج از اون رو تکفیر می کنید شایدم نیرو هر چیزیه که باعث حرکت بشه ... نه؟ از کی تا حالا فرهنگ لغت شده مرجع علم فیزیک؟ کلا هر چیزی رو با ماده میسنجید و البته درکتون میکنم ولی اطلاعاتتون خیلی محدودتر از اونی که بخوام در همین محدوده خیالاتتون باهاتون بحث کنم من پیشنهاد می کنم در دوره های بعدی که براتون میزارن 15 واحد فیزیک مدرن و حواشیشو بگذرونید تا بتونید خودتون در این مورد صحبت کنید تا دچار خطا نشید تاپیک در حوصله تالار نیست و رشدی هم براش نمیبینم شما میگی غیر ماده وجود نداره ما میگیم وجود داره اگرچه میخواید بزور بچسبید به تخیلاتی که پیشینیان براتون بافتن باور کن زمینه که دور خورشید میگرده فعلا... پاسخ به: شما از هیچ درست شده اید - مجتبی110 - ۲۲/دی/۹۳ ۰:۴۵ یک بزرگی در مورد متریالیست ها حرف خوبی می زد: اولين كلمهاي كه ماركسيستها و يا ماديون ميگويند درباره وجود است و در اين باره ميگويند: «در اين دنيا ماده وجود دارد ولاغير». همه وجود در اين عالم همين ماده است ولاغير، اين اساس فلسفه مادي است، كه اين را ما ميگوئيم «اصالت ماده». يعني ماديون بر مبناي اصالت ماده مدعي هستند كه در اين جهان همه وجود از اين ماده تشكيل شده و لاغير. روي لاغيرش تأكيد ميكنند. هنگامي كه ميگويند لاغير، يعني غير از ماده نه روحي است، نه خدايي، نه ماوراءالطبيعهاي، نه عالم غيبي. بنابراين توجه ميكنيد كه براساس اين فلسفه (اگر صحيح باشد) نه روحي وجود دارد نه خدايي و قضيه تمام است. چون آنها ميگويند ما علمي فكر ميكنيم، بنابراين مدعي هستند كه اين فلسفه خود را با علم اثبات ميكنند. بنابراين ميگويند ما با علم اثبات كردهايم كه خدا نيست. و با اين حربه، با اين گزر، با اين چماق خداپرستان را ميكوبند كه اينها مرتجع هستند و ذهنگرا. اما مطلبي را كه من ميخواهم همين الان براي شما بيان كنم اين است كه آيا علم، همين علمي كه با حواس خامسه ما سر و كار دارد در اين عالم وجود به چه چيز رسيده است؟ آنچه را كه ميتوانم بگويم اين است كه علم به اين ماده رسيده است، اين ماده را كشف كرده است، اين ماده را تجزيه و تحليل كرده است و ما هم نميخواهيم بگوئيم كه ماده وجود ندارد، اين ماده وجود دارد و صحيح است. اما آنجا كه ميآيند و ميگويند «ولاغير» از آنها ميپرسيم كه آيا علم اين كامه «لاغير» را گفته است يا شما خودتان آن را اضافه ميكنيد؟ آنها كه با علم سروكار دارند خوب ميدانند كه علم فقط درباره اشياء اثباتي حكم ميكند، درباره ايجابيات حكم ميكند نه درباره سلبيات. يعني علم ميگويد من به اينجا رسيدهايم و من اين چيز را ميدانم، اما وراي اين چيز آنچه را كه نميداند در آن داخل نميشود و در آن بحث نميكند. علم از چيزهايي بحث ميكند كه به آن رسيده است و آن را فهميده است، اما در چيزهاي ديگري كه نرسيده و نفهميده است نه نفياً و نه اثباتاً حكمي نميكند. شهید دکتر مصطفی چمران
پاسخ به: شما از هیچ درست شده اید - MohammadSadra - ۲۲/دی/۹۳ ۱:۴۰ (۲۱/دی/۹۳ ۱۹:۲۱)namekarbary نوشته است: 1-نیرو طبق تعریف موجودیتی مادیه (از "جنس" مادست). عزیز کتاب مکانیک مهندسی مریام نیرو رو اثر متقابل برداری دو جسم بر یکدیگر تعریف می کنه. همین کتاب جرم رو مقدار کوانتیتیتیو یا کمی اینرسی یا مقاومت جسم در مقابل تغییر سرعت میدونه و میگه جرم معیاریه برای مقدار ماده موجود در جسم و هر دو رو با واحد کیلوگرم اندازه می گیره. بعد از بیان قانون (غلط) دوم نیوتون، یک نیوتون نیرو رو مقدار نیروی لازم برای تغییر سرعت یک کیلوگرم ماده به اندازه یک متر بر مجذور ثانیه معرفی می کنه. بی تعارف همین تعریف نشون میده ما قادر به تعریف نیرو، جرم و ... نیستیم. مثل مجموعه یا نقطه که تعریفی براشون نداریم. اگر نگیم تمام این تعاریف غلط هستند حداقل کیلویی هستند. توجه کنید جرم و مقدار ماده درون جسم رو یکی گرفت. بنابراین جرم باید همیشه ثابت باشه در صورتی که می دونیم در سرعت های بالا جرم جسم اضافه میشه (بدون اینکه مقدار ماده درون اون اضافه شده باشه) یعنی همون مقدار ماده مقاومت بیشتری در مقابل تغییر سرعت از خودش نشون میده در واقع اینرسی بیشتری نشون میده. چطور چیزی که به درستی شناخته شده نیست رو مادی می دونید. ما فقط به شکل کمی و فقط به شکل مهندسی این مفاهیم رو تعریف می کنیم. در حقیقت ماهیت واقعی اونها رو نمیشناسیم. (۲۱/دی/۹۳ ۱۹:۲۱)namekarbary نوشته است: به فرهنگ لغت مراجعه کنید می بینید چیزی به اسم نیروی غیرمایدی نداریم. قصد جسارت ندارم ولی همون ویکی رو به عنوان مرجع بیارید. (۲۱/دی/۹۳ ۱۹:۲۱)namekarbary نوشته است: 2-بله، ذرات مادی هستن. به جز گراویتون (حامل های جاذبه) که از وجودشون اطمینان نداریم. ذرات مادی هستند؟؟؟ فوتون ماده است؟؟؟؟ راستی بودن جاذبه که انکار ناپذیره. یه سوال که همیشه برای من مطرح بوده اینه، آیا جاذبه دو جسم انتقال پیدا می کنه و سرعت داره یا آناً حس میشه. برای مثال دو جسم رو در این عالم فرض کنید (فقط و فقط دو جسم) در فاصله خیلی دور. در صورتی که به هر دلیلی یکی غیب بشه آیا جسم دوم آنی متوجه میشه یا طول میکشه تا متوجه بشه؟ (مثل نور که سرعتی داره) به نظر اثرش آنیه. البته این نظر یکی از دوستان منه که رشته فیزیک خونده. به نظر شما میشه جاذبه رو مادی در نظر گرفت. یا حتی نیرو رو که نیرو اثر متقابل دو جسم بر هم هست، مادی در نظر گرفت؟ اگر مادی بود انتقالش زمان بر می بود. قضیه جرم که یادتونه با زیاد شدن سرعت زیاد میشه و نهایتاً محدودیت سرعت نور رو داره. (۲۱/دی/۹۳ ۱۹:۲۱)namekarbary نوشته است: 3-خلاء کوانتومی نیازی به نظریه رسته ها نداره. نظریه رشته ها تنها یه مدل ریاضی سازگار با خلاء کوانتومیه.شما فرمودید خلا کوانتمی پر از تارهای مرتعشه. پاسخ به: شما از هیچ درست شده اید - azade - ۲۲/دی/۹۳ ۲:۴۵ ببخشید نمیدونم میتونم این سوالم رو اینجا بپرسم یا میشه بحث حاشیه ای؟ آقای محمد صدرا علت غلط بودن قانون دوم نیوتن همین ثابت نبودن جرم در سرعت های بالاست؟ آیا قانون صحیح ،قاون بقای تکانه خطی هست که تغییرات چگالی رو صفر نمیگیره؟ پاسخ به: شما از هیچ درست شده اید - MohammadSadra - ۲۲/دی/۹۳ ۹:۱۹ (۲۲/دی/۹۳ ۲:۴۵)azade نوشته است: ببخشید نمیدونم میتونم این سوالم رو اینجا بپرسم یا میشه بحث حاشیه ای؟ من همیشه سر کلاس این رو میگم. ما قانون دوم نیوتون رو بیان می کنیم ولی هیچ کس هیچ کجا براش اثباتی ارائه نداده. دلیل اینکه این قانون اثبات نداره اینه که این قانون غلطه. البته منکر این موضوع نیستیم و همین نکته رو هم بیان می کنیم که درستی این قانون با تعداد زیادی تست های تجربی آزموده شده. اما یادمون باشه تمام تست های ما در بازه درستی این قانون هست. مثل کسی که نمی تونه فنر رو در محدوده غیر خطی کار بندازه و فقط می تونه از محدوده خطی اون استفاده کنه و همیشه حکم می کنه فنر خطی رفتار می کنه. در صورتی که این حکم کاملاً غلطه فنر همیشه غیر خطی رفتار می کنه ما تو محدوده رفتار خطی اون (که محدوده خیلی کوچکی هست) قرار داریم. در مورد قانون دوم هم بله حق با شماست با افزایش سرعت جرم اضافه میشه و نیروی لازم برای افزایش سرعت به اندازه یک متر بر ثانیه بر ثاینه بیشتر از یک نیوتون خواهد بود. بهترین بیان برای قانون دوم نیوتون اینه که یک تقریب بسیار عالی مهندسی هست. برای کارهای روزمره مهندسی ما بسیار دقیق و عالی جواب میده. قانون صحیح همون قانون دوم نیوتون هست. قوانین بقا از قانون دوم نتیجه میشن. قانون دوم نیوتون رو (نیرو مساوی جرم ضرب در شتاب) میشه یک بار ازش نسب به جابجایی انتگرال گرفت که قانون کار و انرژی رو نتیجه میده و یک بار ازش میشه نسبت به زمان انتگرال گرفت که قانون ضربه-ممنونم خطی و دورانی رو نتیجه میده. در واقع قوانین کار، انرژی و ضربه-ممنتوم واریانس هایی از قانون دوم نیوتون هستند. باید دقت کرد که در حل مسائل فقط از یکی از این سه دسته (قانون دوم یا کار و انرژی یا ضربه ممنوتوم) میشه استفاده کرد و در صورت استفاده از یکی از این قوانین، باقی اونها دیگه کارایی نخواهند داشت و اطلاعات جدیدی به ما نخواهند داد. (چون هر سه یک منشاً دارند) پاسخ به: شما از هیچ درست شده اید - namekarbary - ۲۲/دی/۹۳ ۱۱:۴۵ (۲۲/دی/۹۳ ۱:۴۰)MohammadSadra نوشته است: عزیز کتاب مکانیک مهندسی مریام نیرو رو اثر متقابل برداری دو جسم بر یکدیگر تعریف می کنه.این تعریف کلاسیک نیروئه. (۲۲/دی/۹۳ ۱:۴۰)MohammadSadra نوشته است: همین کتاب جرم رو مقدار کوانتیتیتیو یا کمی اینرسی یا مقاومت جسم در مقابل تغییر سرعت میدونه و میگه جرم معیاریه برای مقدار ماده موجود در جسم و هر دو رو با واحد کیلوگرم اندازه می گیره. بعد از بیان قانون (غلط) دوم نیوتون، یک نیوتون نیرو رو مقدار نیروی لازم برای تغییر سرعت یک کیلوگرم ماده به اندازه یک متر بر مجذور ثانیه معرفی می کنه.متوجه نشدم. (۲۲/دی/۹۳ ۱:۴۰)MohammadSadra نوشته است: قصد جسارت ندارم ولی همون ویکی رو به عنوان مرجع بیارید.http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88 (۲۲/دی/۹۳ ۱:۴۰)MohammadSadra نوشته است: ذرات مادی هستند؟؟؟ فوتون ماده است؟؟؟؟ راستی بودن جاذبه که انکار ناپذیره.بله. ذرات مادی هستن. فوتون از جنس ماده ست. جاذبه هم از جنس ماده ست. (۲۲/دی/۹۳ ۱:۴۰)MohammadSadra نوشته است: یه سوال که همیشه برای من مطرح بوده اینه، آیا جاذبه دو جسم انتقال پیدا می کنه و سرعت داره یا آناً حس میشه. برای مثال دو جسم رو در این عالم فرض کنید (فقط و فقط دو جسم) در فاصله خیلی دور. در صورتی که به هر دلیلی یکی غیب بشه آیا جسم دوم آنی متوجه میشه یا طول میکشه تا متوجه بشه؟ (مثل نور که سرعتی داره)نه. امواج گرانشی با سرعت نور منتقل می شن. در واقع اگر مثلا خورشید در لحظه t معدوم بشه تاثیر گرانشیش رو ما 8 دقیقه بعد حس می کنیم. در مورد انتقال جسم هم همین اثرات گرانشی رو داریم، البته تاثیر این امواج اون قدر کمه که با حساس ترین دستگاهها هم امیدی به اندازه گیریشون نیست. در مورد جاذبه: جاذبه رو نسبیت عام خمش فضا زمان در نظر می گیره. در واقع اجسام آزاد افتان ژئودزیکهایی رو روی فضا زمان که یه خمینه لورنتزیه دنبال می کنن. بهشون می گن تایم-لایک ژئودزیک. این تعریف نسبیت عامی از جاذبه هست. تعریف مکانیک کوانتومی داریم از جاذبه که مثل سه نیروی دیگه براش حامل ذرات در نظر می گیره. (۲۲/دی/۹۳ ۱:۴۰)MohammadSadra نوشته است: شما فرمودید خلا کوانتمی پر از تارهای مرتعشه.من نگفتم. جناب داوکینز فرمودن. توی خلاء در واقع ذرات مجازی در کسری از ثانیه به وجود میان و معدوم می شن. (۲۲/دی/۹۳ ۹:۱۹)MohammadSadra نوشته است: من همیشه سر کلاس این رو میگم. ما قانون دوم نیوتون رو بیان می کنیم ولی هیچ کس هیچ کجا براش اثباتی ارائه نداده. دلیل اینکه این قانون اثبات نداره اینه که این قانون غلطه.قوانین فیزیک اثبات نمی شن. ما با آزمایش ها به دنبال ابطال قوانین هستیم، نه اثباتشون. اگر موفق به ابطال نشدیم اون رو به عنوان قانون می پذیریم. (۲۲/دی/۹۳ ۹:۱۹)MohammadSadra نوشته است: در مورد قانون دوم هم بله حق با شماست با افزایش سرعت جرم اضافه میشه و نیروی لازم برای افزایش سرعت به اندازه یک متر بر ثانیه بر ثاینه بیشتر از یک نیوتون خواهد بود.این مهم نیست. تیغ اوکام می گه ساده ترین تقریب رو برگزین و بقیه رو بریز داره. ما هم همین کارو می کنیم. دقت کنین، توی علم عمل گرا ما به دنبال اثبات چیزی نیستیم. می خوایم هواپیما بسازیم و همین برامون کفایت می کنه! |