تالار گفتگوی بیداری اندیشه
حقوق زن در اسلام - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: سبک زندگی اسلامی-ایرانی (/forum-32.html)
+--- بخش: خانواده (/forum-73.html)
+--- موضوع: حقوق زن در اسلام (/thread-24521.html)

صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: حقوق زن در اسلام - آرین (الهه.ع) - ۲۹/فروردین/۹۲ ۱۳:۴۷

مهاجر عزیز...
ممنون بایت ایجاد این تاپیک، هر چند که از این قبیل تاپیک ها در تالار فراوانه اما به نظر من هر چقدر روی این مسائل مکث بشه و به اونها توجه بشه باز هم کمه...
مهاجر جان من نمیدونم که روند تاپیک قراره چطور باشه...
ولی اینطور که معلومه پرسش و پاسخی هست. درسته؟
من چند سال هست که دنبال جواب یک سری مسائل هستم. جواب خیلی ها رو پیدا کردم اما هنوز جواب خیلی ها رو ندارم.
چند نفر از دوستان توی همین تالار خیلی کمکم کردند... انشاالله شما هم بتونی کمکم کنی.

دوستان در نظر بگیرید که این تاپیک به هیچ وجه لطیفه و جک نیست! بسیار هم جدیه...
یادمون هم باشه قرار نیست اگر ما جواب یک سوال رو خیلی راحت پذیرفتیم دیگران هم همونطور باشن!
بحث کودک و والدین هم نیست...
بحث سوالاتی هست که ممکنه اگر جوابی براشون پیدا نشه ایمان آدم رو بسوزونه خدایی ناکرده...
لطفا با گفتن یک سری جملات ارزش این مباحث رو زیر سوال نبریم!

وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْمَحِيضِ قُلْ هُوَ أَذًى فَاعْتَزِلُواْ النِّسَاء فِي الْمَحِيضِ وَلاَ تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّىَ يَطْهُرْنَ فَإِذَا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكُمُ اللّهُ إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ ﴿۲۲۲﴾
از تو در باره عادت ماهانه [زنان] مى‏پرسند بگو آن رنجى است پس هنگام عادت ماهانه از [آميزش با] زنان كناره گيرى كنيد و به آنان نزديك نشويد تا پاك شوند پس چون پاك شدند از همان جا كه خدا به شما فرمان داده است با آنان آميزش كنيد خداوند توبه‏كاران و پاكيزگان را دوست مى‏دارد (۲۲۲)

چرا باید همچین چیزی (به گفته ی خود خدا همچین رنجی) برای زنان وجود داشته باشه؟
که فقر آهن؛ درد زیاد، افسردگی، عصبانیت، پوکی استخوان و..... به همراه داشته باشه و دائم و دائم تکرار بشه؟
اگر بگن به خاطر تولید مثل هست... خب یک خانم در طول زندگیش مگه قراره چند تا بچه به دنیا بیاره؟؟؟ چرا این رنج باید مداوم باشه؟ و اصلاً خداوند که قادر مطلق هست چرا این فرایند آماده باش بدن برای نگهداری جنین احتمالی رو دردناک قرار داده؟ و چرا اینقدر عوارض برای خانمها قرار داده؟؟؟
و چرا تازه بعد از سالها درگیر بودن با این رنج و سختی یائسگی رو قرار داده؟
اگر بگن چون دیگه خانم در اون سن توانایی تولید مثل نداره... اولاً نهایت توانایی بارداری 40 سالگی هست... نهایت 45 سالگی(که بعیده) اون 5 و یا 10 سال باقی مانده برای چی هست؟ برای چی باید اون چند سال رو کاملاً بیهورده رنج کشید؟؟؟
و همونطور که حتماً اطلاع دارید یائسگی پوکی استخوان شدید (تکرار میکنم شدید) به همراه داره! و کلی درد و مرض دیگه! و جالبه که پوکی استخوانش با چیزی جبران نمیشه! و تا حد زیادی درمان نداره! افسردگی شدیدش هم هست...

واقعاً زن مستحق این همه درد و رنج و بیماری هست؟ چرا؟؟؟

مسائل جسمی به کنار...
چرا زن در این دوران ناپاک هست؟؟؟ چرا حق ورود به مسجد، لمس قرآن و نماز خوندن رو نداره؟؟؟ آیا مسته؟ گناهی مرتکب شده که باید اینقدر از خدا دور باشه و تقریبا مطرود بشه؟؟؟ چرا باید ناخواسته در این مسئله قرار بگیره؟؟؟
بقیه ی مسائل که نیازمند غسل هستند خواسته هستند... برای مثال لمس میت... اما خانم ها برای پاک شدن از این امر ناخواسته باید غسل بکنند... همینطور برای نفاس... که خودش شرایط فوق العاده سختی داره!!! مثلاً اگر کثیره باشه برای هر نماز باید غسل بشه و ....
چرا زن باید این همه بیماری جسمی و روحی بکشه؟ چرا ناخواسته باید ناپاک بشه صبر کنه تا مجدد مطهر بشه؟؟؟

یک مورد دیگه در مورد عده نگه داشتن زنان هست...
خب در صورت طلاق زن باید مدت سه ماه و ده روز صبر کنه تا زمان عده بگذره و متوجه بشه که فرزندی در رحم وجود نداره....
اما حالا که با یک آزمایش خون ساده میشه در کمتر از 24 ساعت متوجه وجود یا عدم وجود جنین شد دیگه این 3 ماه برای چی هست؟
و زنانی که همسرانشون فوت میکنند.... چرا باید 4 ماه و ده روز صبر کنند؟؟؟ مگر وجود جنین در سه ماه معلوم نمیشه؟
چرا زن در اون 4 ماه از استفاده ی هر گونه وسائل زینتی باید محرومه ؟ اون یک ماه برای احترام به همسر فوت شده هست؟؟؟
اگر هست، پس چرا در صورت فوت زن مرد بلافاصله حق ازدواج داره؟ آیا واقعاً زن حرمتی نداره؟؟؟؟؟ یعنی بودن و نبودن زن، نباید هیچی تفاوتی برای مرد داشته باشه؟؟؟

RE: حقوق زن در اسلام - مهدی2012 - ۲۹/فروردین/۹۲ ۱۴:۴۴

نقل قول:بحث سوالاتی هست که ممکنه اگر جوابی براشون پیدا نشه ایمان آدم رو بسوزونه خدایی ناکرده...
اینو همه ی ما میدونیم که خدا هیچ کاری رو بیهوده انجام نمیده و اینایی که شما میگین حتما یه حکمتی داره و جوابی هم داره که من نمیدونم. ولی این چیزها دلیل نمیشه که ایمانمون بسوزه مگر ما انسان ها کامل هستیم که بخوایم جواب هر چیزی رو بدونیم انسان هر چقدر هم بداند ولی باز هم خیلی چیز ها وجود داره که انسان نمیدونه.
مهم اینه که خدا عادله و اگر تو این دنیا کسی سختی ببینه اون دنیا عوضش رو میگیره توی قرآن هم داریم خدا آنقدر اون دنیا به انسان میده تا که راضی بشه.

RE: حقوق زن در اسلام - آرین (الهه.ع) - ۲۹/فروردین/۹۲ ۱۵:۰۱

برادر عزیزم...
اینکه میگید اون دنیا خدا انقدر به آدم نعمت میده تا آدم راضی بشه... درسته، اما حرف من اینه که اگر ایمان کم بشه و یا خدشه دار بشه اون دنیا آدم به نعمت و این چیزا نمیرسه! جایگاهش میشه دوزخ! و اونجا اونقدری عذاب میشیم تا راضی بشیم!!!
شبهه ای که در وجود آدم بمونه بدترین آفت برای دین هست... و دقیقاً چون ما کامل و معصوم نیستیم من دنبال این جواب ها میگردم...
اگر کامل بودیم که میشدیم حضرت ابراهیم که وقتی خداوند دستور داد پسرت رو ذبح کن، بی چون و چرا انجام داد!
من متاسفانه به مقام رضا نرسیدم که همه ی دستورات دین رو بی کم و کاست بپذیرم و انجام بدم.
تا به حال هم از بیشتر از 20 نفر که فکر میکردم میتونن کمکی بکنند پرسیدم... اما به جواب نرسیدم. الان هم اگر باز میپرسم برای اینه که احتمال میدم ممکنه کسی بدونه و نمیخوام روز قیامت در قبال یک سری چیزها بهم بگن تو میپرسیدی، بالاخره یکی جواب رو بهت میداد!
و در خصوص اینکه شبهه ایمان رو نمیسوزونه... باید بگم که بله! میسوزونه! به هر حال یک جایی خودش رو نشون میده و سر باز میکنه! هر چدر شبهات رو به حال خودشون بذاریم بزرگتر و وخیم تر میشن. پس بهتره تا زمانی که کوچک هستند جلوشون رو گرفت.
و باز هم میگم اگر هنوز هم این سوالات رو میپرسم برای دلخوشی خودمه! که اولاً ممکنه در همین پرسش های مکرر جواب رو پیدا کنم. دوماً اگر همین الان مردم حداقل بتونم به خدا بگم که من دنبال جواب شبهاتم بودم! و بی خیال ننشسته بودم تا ایمانم کم بشه و خیلی مسائل دیگه.
به هر حال دوست عزیز ممنون بابت توجهتون.

RE: حقوق زن در اسلام - anti - ۲۹/فروردین/۹۲ ۱۵:۲۸

بله دیگه،جواب هر سوالی رو که ندونین میگین حتما حکمتی داره،خوب از سر باز می کنید مسائل رو

RE: حقوق زن در اسلام - مهدی2012 - ۲۹/فروردین/۹۲ ۱۵:۳۰

حرفاتون درست ولی منظورم این نیست. منظورم اینه که نباید شبهات روی ایمانمون تاثیر داشته باشند.
ما هر چقدر هم جواب شبهات رو بپرسیم و برطرف بشه باز امکان داره شبهات دیگه ای به وجود بیاد و اگر در موقعیتی باشیم که کسی نبود جواب شبهه ما رو بده یا اصلا کسی بلد نبود اون موقع ایمانمون میپره.
اگر ما دینمون رو با دلایل بسیار آشکار قبول کردیم و 100 درصد به اون مطمئن هستیم نباید دیگه با چند تا شبهه ایمانمون به قول شما بسوزه. در غیر اینصورت باید اطلاعاتمون رو بالا بریم.
دونستن جواب شبهات هم خیلی خوبه مخصوصا برای جواب دادن به بعضی ها که آزار دارند یا ایمانشون ضعیفه.
در ضمن شبهات شما مثل این دسته از سوالات هستند که میپرسند مثلا فردی ناقص به دنیا آمده اون چه گناهی کرده که اینجوریه و یا اینکه فردی توی یک کشور که همه کافر هستند به دنیا اومد اون چه گناهی داشته که توی یک ملت مسلمان به دنیا نیامده و یا اینکه یک نفر حرام زاده به دنیا آمده اون چه گناهی داشته و از اینجور سوال ها که فکر کنم بیشتر مربوط به بحث عدل خدا میشه و جوابشون مشخصه.

نقل قول:بله دیگه،جواب هر سوالی رو که ندونین میگین حتما حکمتی داره،خوب از سر باز می کنید مسائل رو
Big Grin
بستگی داره اعتقادمون به خدا چه جوری باشه خدایی که من میشناسم کاری رو بی حکمت و دلیل انجام نمیده.

RE: حقوق زن در اسلام - آرین (الهه.ع) - ۲۹/فروردین/۹۲ ۱۵:۴۷

برادرم
من الان چند سال هست با این سوالات مواجه هستم... گفتم که چرا مدام اونها رو میپرسم...
ممکنه این سوالات مربوط به عدل خدا باشند اما جوابشون برای من مشحص نیست...
کاش صبر کنیم خود جناب مهاجر بیان ببینم ایشون چی میگن.
باز هم ممنون بابت توجهتون.

RE: حقوق زن در اسلام - meshkat - ۲۹/فروردین/۹۲ ۱۵:۵۷

(۲۹/فروردین/۹۲ ۱۳:۴۷)آرین (الهه.ع) نوشته است:  وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْمَحِيضِ قُلْ هُوَ أَذًى فَاعْتَزِلُواْ النِّسَاء فِي الْمَحِيضِ وَلاَ تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّىَ يَطْهُرْنَ فَإِذَا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكُمُ اللّهُ إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ ﴿۲۲۲﴾
از تو در باره عادت ماهانه [زنان] مى‏پرسند بگو آن رنجى است پس هنگام عادت ماهانه از [آميزش با] زنان كناره گيرى كنيد و به آنان نزديك نشويد تا پاك شوند پس چون پاك شدند از همان جا كه خدا به شما فرمان داده است با آنان آميزش كنيد خداوند توبه‏كاران و پاكيزگان را دوست مى‏دارد (۲۲۲)

که فقر آهن؛ درد زیاد، افسردگی، عصبانیت، پوکی استخوان و..... به همراه داشته باشه و دائم و دائم تکرار بشه؟
اگر بگن به خاطر تولید مثل هست... خب یک خانم در طول زندگیش مگه قراره چند تا بچه به دنیا بیاره؟؟؟ چرا این رنج باید مداوم باشه؟ و اصلاً خداوند که قادر مطلق هست چرا این فرایند آماده باش بدن برای نگهداری جنین احتمالی رو دردناک قرار داده؟ و چرا اینقدر عوارض برای خانمها قرار داده؟؟؟
اگر بگن چون دیگه خانم در اون سن توانایی تولید مثل نداره... اولاً نهایت توانایی بارداری 40 سالگی هست... نهایت 45 سالگی(که بعیده) اون 5 و یا 10 سال باقی مانده برای چی هست؟ برای چی باید اون چند سال رو کاملاً بیهورده رنج کشید؟؟؟
و همونطور که حتماً اطلاع دارید یائسگی پوکی استخوان شدید (تکرار میکنم شدید) به همراه داره! و کلی درد و مرض دیگه! و جالبه که پوکی استخوانش با چیزی جبران نمیشه! و تا حد زیادی درمان نداره! افسردگی شدیدش هم هست...

مسائل جسمی به کنار...
چرا زن در این دوران ناپاک هست؟؟؟ چرا حق ورود به مسجد، لمس قرآن و نماز خوندن رو نداره؟؟؟ آیا مسته؟ گناهی مرتکب شده که باید اینقدر از خدا دور باشه و تقریبا مطرود بشه؟؟؟ چرا باید ناخواسته در این مسئله قرار بگیره؟؟؟
بقیه ی مسائل که نیازمند غسل هستند خواسته هستند... برای مثال لمس میت... اما خانم ها برای پاک شدن از این امر ناخواسته باید غسل بکنند... همینطور برای نفاس... که خودش شرایط فوق العاده سختی داره!!! مثلاً اگر کثیره باشه برای هر نماز باید غسل بشه و ....
چرا زن باید این همه بیماری جسمی و روحی بکشه؟ چرا ناخواسته باید ناپاک بشه صبر کنه تا مجدد مطهر بشه؟؟؟

عرض سلام خدمت دوستان عزیز و تشکر از جناب مهاجر بابت تاپیک خوبشون.
کم و بیش در طول زندگی یک خانم این سوالات برای همه مطرح میشه و اینکه به جواب متقنی برسه یا خیر شاید اثر مستقیمی بر سعادت ابدی او داشته باشه.

دوستان بنده خودم هم یک خانم هستم با تمام این رنج ها و روزی تمام اینها برای خودم هم جای سوال بوده.
بارها از اطرافیانم شنیدم که خوش به حال آقایون خدا تمام سختی ها رو گذاشته روی دوش خانوم ها.
اما فکر میکنم این آیه رو همه مون شنیده باشیم

لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا

خدا به هرکسی به اندازه ظرفیتش تکلیف میده.انسان ها همه با هم متفاوتن و در یک نگاه کلی زن و مرد دو جنس متفاوتن.این دو جنس متفاوت از راه های متفاوت به نتیجه میرسن،به سعادت و رستگاری میرسن.پس سیستم وجودیشون هم با هم متفاوته.
در روایات داریم زنان عصر پیامبر ناراحت بودند که چرا ما نمیتوانیم جهاد کنیم و از شهادت محرومیم.نماینده بانوان حرف های خودش رو این طور بیان کرد:

يا رسول الله! همة فضيلت ها ويژة مردان است و ما زنان از اين راه تکامل و سعادت محروم گشته ايم. يا رسول الله! در حالي که باب جهاد و شهادت به روي ما بسته شده است، چگونه مي توانيم از ثواب اين فضيلت عظما بهره مند شويم؟ آيا راه جبراني براي زنان وجود دارد؟! پيامبر(صلوات الله علیه و آله) پس از شنيدن دقيق سخنان اين بانو فرمودند: جهاد زن، همسرداري نيکوي اوست.
جِهادُ الْمَرْأةِ حُسْنُ التَّبَعُّلِ

بارها بارها و بارها این جمله رو شنیدیم.

یک جمله دیگر رو هم هزاران بار در کنارش شنیدیم:

اصول دین تحقیقی است و فروع دین تقلیدی.
ما برعکس عمل میکنیم.
من شیعه ی مسلمان اصول دینم رو تقلیدی میپذیرم و بعد در فروع دینم تحقیق میکنم.تمام کسانی که از سایر ادیان به اسلام روی میارن اول یه جرقه میبینن که براشون جذابه بعد در مورد اصول تحقیق میکنن و بعد فروع دین رو میپذیرند چون توحید رو با تمام وجود پذیرفتن.چون باور دارند که خدا حکیم،عادل،عالم،لطیف،رحمان،رحیم و ... است.پس این خدا دریغ نمیکنه،ظلم نمیکنه،کم نمیذاره برای بنده هاش.

من خیلی در مورد مسائل مربوط به زنان و خانواده و همسرداری مطالعه کردم در آخر به یه نتیجه رسیدم:

دوستان مطالعه کردن در این مورد و هزار دلیل آوردن فایده ای نداره تا زمانی که موجودی به نام "من" داره خودنمایی میکنه.سخته عبد بودن ولی اگر کسی ذره ای شیرینی داشتن مولایی چون الله رو بچشه به "من" خودش نگاه هم نمیندازه که امثال بنده هرگز فکر نکنم بتونن از پس "من" خودشون بر بیان تا ببینن معبودشون چه گفته.

مشکل من زن بودن یا مرد بودن نبود.یه روز نشستم رو راست با خودم خلوت کردم دیدم مصداق این آیه م:
أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ وَأَضَلَّهُ اللَّهُ عَلَى عِلْمٍ وَخَتَمَ عَلَى سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ وَجَعَلَ عَلَى بَصَرِهِ غِشَاوَةً فَمَن يَهْدِيهِ مِن بَعْدِ اللَّهِ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ.
آيا آن کس را که هوسش را چون خدای خود گرفت و خدا از روی علم گمراهش کرد، و بر گوش و دلش مهر نهاد و بر ديدگانش پرده افکند ، ديده ای ? اگر خدا هدايت نکند چه کسی او را هدايت خواهد کرد ? چرا پند نمی گيريد ?
مشکل انانیت و خود پرستیه منه.من دلم میخواست اونطوری خدا بپرستم که خودم میخوام نه اونطور که خدا گفته به همین دلیل بود که حس میکردم خدا به من ظلم کرده.
من دلم میخواد اونطوری جهاد کنم که خودم دلم میخواد دلم میخواد برم خون بدم،جون بدم وسط میدون که کارم مهم باشه بهم بگن شهید مهم نیست که خدا گفته جهاد زن نیکو همسرداری کردن است چون حس میکنم این کار بی ارزشه.دوستان جهاد از جهد میاد یعنی کاری که زحمت بسیاری داره،سختی بسیاری داره و چیزی که از یکک زن میتونه یک شهید بسازه اونیه که خدا گفته نه اون چیزی که من میخوام که البته شهادت در میدان جنگ هم در صورتی که حکم جهاد به زنان هم تعلق بگیره بسیار دوست داشتنی و زیباست.

دوستان بنده به عنوان یک زیست شناس خدمتتون عرض میکنم باروری جنس ماده در موجودات عالم یک خاصیت خارق العاده س مخصوصا در موجودات تکامل یافته و عالی مثل پستانداران که انسان هم از اون دسته است.بهترین راهی که براش میتونسته گذاشته بشه همین جریان سیکل ماهانه است.دوستان این دنیا باید با قائده و نظم پیش بره.اگر حس میکنیم بهتر از این میتوانست راهی وجود داشته باشه و خدا اون راه رو نگذاشته که خدای ما خدا نیست.ظلم کرده به مخلوقاتش.
هرکاری بکنیم برمیگردیم سر خونه ی اول یعنی توحید.بله در برابر تمام چیزهای ارزشمند دنیا باید بهای سنگینی رو پرداخت و چه ارزشی بالاتر از حس مادری و چه ارزشی بالاتر از قدرت خلق.خدا زن رو خالق قرار داده،خدا زن رو رب قرار داده و بهشت رو زیر پای مادران.اگر زندگی رو همین دنیای فانی و محدود در نظر بگیریم بله زن سختی میکشه و جسمش آسیب میبینه و این عین ظلمه.اما اگر جهانبینی توحیدی باشه خیر،رسول الله میفرمایند لحظات درد کشیدن لحظات گناهان را از بین میبرند و یا در جای دیگر روایت داریم هر رنجی به مومن برسد کفاره گناهان او می شود.
دوستان به تمام دنیای اطرافمون سعی کنیم توحیدی نگاه کنیم.

....................................................................

پ.ن:

(خدا شاهده که این متن و این تذکرات اول خطاب به خودم بود،اگر مدتیه کمتر در تالار مطلب میگذارم فقط به این دلیله که حس میکنم شدم عالم بی عمل و نزد خدا این مساله اصلا دوست داشتنی نیست.التماس دعا از همه عزیزان.)

RE: حقوق زن در اسلام - مهدی2012 - ۲۹/فروردین/۹۲ ۱۶:۱۰

منم همینا رو میخواستم بگمBig Grin

RE: حقوق زن در اسلام - Fatemeee - ۲۹/فروردین/۹۲ ۱۶:۱۹

[quote='آرین (الهه.ع)' pid='186505' dateline='1366276640']

وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْمَحِيضِ قُلْ هُوَ أَذًى فَاعْتَزِلُواْ النِّسَاء فِي الْمَحِيضِ وَلاَ تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّىَ يَطْهُرْنَ فَإِذَا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكُمُ اللّهُ إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ ﴿۲۲۲﴾

مسائل جسمی به کنار...

سلام....خداخیرت بده....درددل منوگفتی...من تقریبابین دوستام کسیونمیشناسم که این وضعیت سیکل ماهانه رودوست داشته باشه..خصوصادردطاقت فرساییکه داره و واقعاپوست آدمومیکنه...
منم درمورداین مسائل سوال دارم ولی متاسفانه جواب قانع کننده نمیشنوم...
حتی درپاسخ خانوم مشکات

من خیلی به این مسائل فکرکردم ولی واقعابه نتیجه ای نرسیدم...بحث سرمنیت نیست خانوم مشکات
بحث سراینه که وقتی من شرایطی روداشته باشم که نتونم اونوبه خودم بقبولانم بلکه بازورکه الان هم همینه درموردخودم،نمیتونم بندگی کنم برای خدا...یامجبورم بپذیرم یامجبورم نپذیرم که بازم نتیجه ای برام نداره وبه تدریج بازم بایدبه اجبارقبول کنم واین خودش افسردگی وسایرمسائلوبوجودمیاره...

RE: حقوق زن در اسلام - meshkat - ۲۹/فروردین/۹۲ ۲۳:۰۲

دوستان اجازه بفرمایید یک مثال بزنم،دین مثل آدرسی میمونه که خدا به ما داده تا ما رو به خودش برسونه.برای اینکه ما بتونیم مقصد رو پیدا کنیم آدرس خوبی باید در دست داشته باشیم.یعنی اول اسم شهر بعد خیابون های اصلی بعد فرعی بعد کوچه بعد پلاک و بعد طبقه.نمیشه خدا اول به ما شماره طبقه رو بده بگه شما برو بگرد طبقه رو پیدا کن بعدا من اسم کوچه رو بهت میدم و....

تحقیق در مورد فروع دین قبل از اینکه ما اصول دین رو پذیرفته باشیم درست مثل اینه که قبل از اینکه حتی اسم شهر رو بدونیم،دنبال طبقه بگردیم.

باید این سلسله مراتب حفظ بشه تا بشه به نتیجه رسید.

ما میگیم خدا عالم مطلقه حال این خدای عالم موجودی به نام زن رو آفریده با تمام ویژگی هایی که بهش داده و طبق همین ویژگی ها یه سری وظایفی هم ازش خواسته و قول هم داده که اگر به ااین وظایف عمل کنی به سعادت خواهی رسید.

همین مراتب در آفرینش مرد هم طی شده.

فکر نمیکنم پس از پذیرفتن تحقیقی اصول جایی برای سوال باقی بمونه.پذیرفتن اصول هم که بالاجبار نمیشه چون اگر بالاجبار باشه مورد قبول واقع نمیشه پس اجباری در کار نخواهد بود.

ترس از اینه که همیشه در این سوالات باقی بمونیم و از اصول غافل بشیم و هرگز هم به نتیجه نرسیم.

مسلمه که در مسیر رسیدن به سعادت یه سری سختی هایی هم وجود داره و بهشت را به بها دهند نه به بهانه.هر کسی به اندازه خودش.

نکنه خدای نکرده اصلی ترین روزهای عمرمون به تحقیق در مورد فروع دین بگذره و نرسیم اصول رو تحقیقی بپذیریم.