![]() |
|
(A)جرعه های حکمت& - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: اصول عقاید شیعه (/forum-19.html) +--- موضوع: (A)جرعه های حکمت& (/thread-235.html) |
RE: احادیث و جمله های بزرگان - محمود - ۱/مرداد/۹۰ ۱۹:۰۲ (۱/مرداد/۹۰ ۱۴:۲۷)EMPERATOR نوشته است: ببین همسنگرم حدیث کاملاً واضح استببخشید من نمیدونم مگر امام علی (علیه السلام) فقط یه نامه برای مالک اشتر فرستاده بود؟ یاعلی RE: (A)جرعه های حکمت* - علی 110 - ۳/مرداد/۹۰ ۱:۴۱ هفت طايفه در زير سايه ي لطف خداوندي: درآن هنگام كه كسي را امان و پناهي نيست (روز قيامت)،هفت طايفه در زير سايه ي امن الهي در امانند: 1- كسي كه نمازش را در مسجد مي خواند و پس از خارج شدن ، دلش در مسجد است و شوق بازگشت به آنرا در نماز بعدي دارد. 2- كسي كه شهوت حرامي برايش پيش آيد، اما از ترس خدا آن را ترك كند . 3- كسي كه پنهاني و بي منت صدقه دهد ، طوري كه جز خداوند احدي نفهمد. 4- كسي كه به ياد گناهانش بيافتد و از خوف خدا بترسد و بلرزد و از چشمانش اشك جاري شود. 5- پيشواي عادلي كه گره از كار مردم باز ميكند و آنان را براي رضاي خدا راهنمايي ميكند. 6- جواني كه جواني خود را در عبادت و اطاعت خداوند صرف كند. (در اهميت دوران جواني اين را هم اضافه كنم كه در روز قيامت از 4 چيز سؤال ميشود،محبت مولا امير المؤمنين ، نماز، عمر، جواني وهمين طور كه مشاهده مي كنيد از دوران جواني جداگانه و از باقي عمر هم جداگانه سؤال ميشود كه نشان از اهميت دوران جوانيست) 7- دونفري كه همديگر را براي خدا دوست بدارند و با هم بودن و از هم جدا شدنشان در فرمانبرداري از خدا باشد. خدایا بهره ای از این هفت طایفه برای ما هم قرار بده به حق 14 معصوم RE: (A)جرعه های حکمت* - Ramin_Ghn - ۱۸/مرداد/۹۰ ۱۱:۴۳ دعاى روز هشتم ماه مبارک رمضان بسم الله الرحمن الرحیم اللهمّ ارْزُقنی فیهِ رحْمَةَ الأیتامِ وإطْعامِ الطّعامِ وإفْشاءِ السّلامِ وصُحْبَةِ الکِرامِ بِطَوْلِکَ یا ملجأ الآمِلین. خدایا روزیم کن در آن ترحم بر یتیمان و طعام نمودن بر مردمان و افشاء سلام ومصاحبت کریمان به فضل خودت اى پناه آرزومندان. آثار و نتایج سرپرستی ایتام : 1 - بهشت: رسول خدا صلی الله علیه و آله: «; هر کس یتیمی را سرپرستی کند تا بینیاز شود، خداوند بهشت را بر او واجب میکند.» (1) 2- همنشینی با پیامبر : پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله: « من و کسی که یتیمی را سرپرستی میکند، مانند این دو [انگشت] در بهشت کنار یکدیگر خواهیم بود.» (2) پاورقی ها: 1- بحارالانوار، ج 75، ص 4. 2- میزان الحکمة، ح 22582. منبع: نشریه مبلغان، شماره 23، بااندکی تصرف RE: (A)جرعه های حکمت* - Ramin_Ghn - ۲۴/مرداد/۹۰ ۱۸:۱۶ بسم الله پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله وسلم) به على(علیه السلام) فرمود: اى على ؛ جبرئیل به من گفت: آرزو داشتم بخاطر انجام هفت كار از جنس بشر باشم تا بتوانم آنها را انجام دهم: 1ـ در نماز جماعت شركت كردن. 2ـ همنشینى با علما. 3ـ اصلاح و آشتى برقرار كردن بین دو نفر كه با هم قهر هستند. 4ـ محبت و نوازش نمودن نسبت به یتیمان. 5ـ عیادت مریض نمودن. 6ـ تشییع جنازه كردن. 7ـ در موسم حجّ به حاجیان در مكه آب دادن... RE: (A)جرعه های حکمت* - علی 110 - ۸/شهریور/۹۰ ۰:۴۸ هنگامى كه خشمناك مىشوى در بعضى از كتابهاى آسمانى آمده: اى فرزند آدم، هنگامى كه خشمناك مىشوى، مرا در آن حال بياد آور كه من هم در باره تو خشمناك مىشوم ولى به تو آسيبى نمىرسانم و از عمل تو اغماض مىكنم. پس تو هم چنين باش. الجواهر السنية-كليات حديث قدسى 703 باب ما لم يتصل بإمام معين منهم عليهم السلام ..... ص : 701 RE: (A)جرعه های حکمت* - Ramin_Ghn - ۱۷/شهریور/۹۰ ۱۴:۴۵ بسم الله وقت اندك و كار بسیار... بدان كه باید تخم و ریشه سعادت را در این نشأ، در مزرعه دلتبكارى و غرس كنى. اینجا را دریاب، اینجا جاى تجارت و كسب و كار است; و وقت هم خیلى كم است. وقت خیلى كم است و ابد در پیش داریم. این جمله را از امیرالمؤمنین علیه السلام عرض كنم، فرمود: «ردوهم ورود الهیم العطاش» ; یعنى شتران تشنه را مىبینید كه وقتى چشمشان به نهر آب افتاد چگونه مىكوشند و مىشتابند و از یكدیگر سبقت مىگیرند كه خودشان را به نهر آب برسانند، شما هم با قرآن و عترت پیغمبر و جوامع روایى كه گنجهاى رحماناند این چنین باشید. بیایید به سوى این منبع آب حیات كه قرآن و عترت است. وقت خیلى كم است و ما خیلى كار داریم. امروز و فردا نكنید. امام صادق علیه السلام فرمود: «اگر پرده برداشته شود و شما آن سوى را ببینید، خواهید دید اكثر مردم به علت تسویف، به كیفر اعمال بد اینجاى خودشان مبتلا شده اند .» تسویف یعنى سوف سوف كردن، یعنى امروز و فردا كردن، بهار و تابستان كردن، امسال و سال دیگر كردن. وقت نیست، و باید به جد بكوشیم تا خودمان را درست بسازیم. علامه حسن زاده آملی حفظ الله
RE: (A)جرعه های حکمت* - Ramin_Ghn - ۱۸/شهریور/۹۰ ۱۸:۳۶ بسم الله ![]() سه چیز نشانه اجابت دعاست ... امام کاظم علیه السلام می فرمایند : چون تنت لرزید ، و اشکت روان شد ، و دلت ترسید ، به رحمت حق امیدورا باش که تیرت به هدف رسیده. ( یعنی دعایش مستجاب میشود ) خصال الصدوق جلد 1 صفحه 110 RE: (A)جرعه های حکمت* - Ramin_Ghn - ۱۹/شهریور/۹۰ ۱:۰۷ امام جعفر صادق علیه السلام می فرمایند : ^^ سئل النبی صلی الله علیه و آله : ما كفارة الاغتیاب قال : تستغفر الله لمن اغتبته كلما ذكرته ^^ از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله پرسیدند : كفاره غیبت چیست ؟ فرمود : برای آن كس كه غیبتش كردی هر زمان به یادش افتادی از خدا طلب آمرزش كنی اصول كافی ، ج 4 ، ص 61 امام علی (علیه السلام) : پنج نصیحت از من فرا گیرید که اگر در طلب آنها با شتر دور دنیا بگردید شتر از پا در آید و شما به مقصد نرسید : 1.هیچ کس به غیر خدا امید نبندد 2.و از غیر گناه نترسد 3.هیچ جاهل از سوال شرم نکند 4.هیچ عالم در جواب مسئله ای که نمیداند از گفتن (( الله اعلم ))یعنی خدا داناتر است خجالت نکشد 5.صبر نسبت به ایمان مانند سر است نسبت به تن آن که صبر ندارد ایمان ندارد. نصایح صفحه 223 الی 224 RE: (A)جرعه های حکمت* - مسافر - ۲۲/شهریور/۹۰ ۲۳:۵۷ حکمت در دلی جای می گیرد که ظرفیتش را احراز کرده باشد. همانطورکه وجود مبارک امیر المومنین(علیه السلام) خطاب به مالک فرمود: ان هذه القلب اوعیه فخیرها اوعاها. ای کمیل! دل ها ظرفیت های گوناگون دارند و بهترین دل آن است که ظرفیتش بیشتر باشد... برای نمونه شخصی به محضر امام صادق (علیه السلام) رسید و عرض کرد چرا پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را ابوالقاسم گویند؟ حضرت ابتدا جواب ساده ای فرمودند: آن حضرت پسری داشت به نام قاسم و به این دلیل کنیه ایشان ابوالقاسم است. شاگرد امام عرض کرد این را می دانم توضیح بیشتری بدهید. حضرت چون آمادگی و ظرفیت سوال کننده را دیدند معنایی بس عمیق تر را شرح دادند. وجود مبارک امام ششم (علیه السلام) فرمودند به این علت پیامبر اکرم را ابوالقاسم گویند که: 1. علی بن ابیطالب (علیه السلام) تقسیم کننده بهشت و جهنم است "قسیم النار و الجنه". آن حضرت در روز قیامت به بهشت دستور می دهد این شخص دوست من است او را بپذیرد و به آتش جهنم دستور می دهد فلان شخص دشمن من است او را بگیر. 2. علی بن ابیطالب (علیه السلام) شاگرد پیامبر است و علوم فراوانی از پیامبر فراگرفته است. 3. هر شاگردی فرزند معلم است و هر معلمی حق پدری بر گردن شاگرد خود دارد. (پدر معنوی او است) از این سه مقدمه نتیجه حاصل می شود که چرا کنیه پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ابوالقاسم می باشد. معانی الاخبار - مرحوم شیخ صدوق RE: (A)جرعه های حکمت* - Ramin_Ghn - ۲۶/شهریور/۹۰ ۲۳:۴۷ بسم الله الرحمن الرحیم خداوند متعال می فرماید : بنده ام ! از تو چیزی نمی خواهم که سنگینی آن آزارت دهد و یا قادر به تحمل آن نباشی بلکه می خواهم مرا صدا کنی و حاجت خود بطلبی ! کلیات حدیث قدسی باب هفتم وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ و اگر بندگانم درباره من از تو پرسیدند بگو که من نزدیکم اجابت می کنم دعای دعاکننده را وقتی مرا بخواند [سوره بقره، آیه 186] یا حق. |