![]() |
|
حقوق زن در اسلام - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: سبک زندگی اسلامی-ایرانی (/forum-32.html) +--- بخش: خانواده (/forum-73.html) +--- موضوع: حقوق زن در اسلام (/thread-24521.html) |
RE: حقوق زن در اسلام - مجنون الحسین - ۴/اردیبهشت/۹۲ ۱۲:۲۹ استاد عزیزی فرمودند : (به این مضمون) مردانی که روحیاتشون زنانه بشه تو ارتباطهای معنویشون موفق ترند!!! _____________ منظور اینه که برای تقرب بیشتر به خدای متعال لطافت روحی لازمه...... معنای تقرب هم یعنی شبیه شدن هر چقدر بیشتر صفات و خصوصیات کسی رو داشته باشیم بیشتر شبیهش هستیم وبیشتر بهش نزدیکیم... خدا با احساس و مهر و عاطفه و لطافتی که تو وجود زن افریده این مسیر رو برای ما بسیار راحت کرده!!! که مردان باید برای تقرب بهتر از این مسیر بگذرند!!! لطافت و مهر و عاطفه ای که با بودنش در وجودمون و به کارگیری صحیحش در امور خانواده و همسر و فرزندان و ... (با وجود همه سختیها) میتونیم بشیم تجلی بسیاری از اسمای الهی مثل: رحمن رحیم حلیم لطیف رئوف صبور شکور عطوف ودود هادی راضی حبیب مجیب کفیل قریب وفی جواد کریم نافع راحم ناصر ساتر خالق غافر ناظر باعث ولی مدبر مصور مبشر منذر و..................................... آیا نقل قول:زن فقط برای مرد ساخته شده و هیچ ارزش دیگه ای نداره. ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RE: حقوق زن در اسلام - آرین (الهه.ع) - ۴/اردیبهشت/۹۲ ۱۵:۵۰ سلام دوستان همونطور که همه میدونیم آیات و احادیث بسیار زیادی از در قرآن و زبان پیامبر و ائمه اطهار در مورد تکریم زن، حفاظت از زن، نهی از بدرفتاری با زن و .... داریم، و اگر برای مثال حضرت علی در نهج البلاغه مسائلی رو مطرح کردن در باب نهی از مشورت با زن و ... باید بدونیم که اون مطالب در شرایط خاصی و در زمان خاصی برای زنان خاصی گفته شده و شامل همه نمیشه... «...وَ عَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ...»(نساء، 19) «...و با آنها [=زنان] به شايستگى و نیکویی رفتار كنيد...» امام صادق(علیه السلام): (من لايحضره الفقيه، ج3، ص385.)«أَكثَرُ الخَيرِ فِى النِّساءِ.» «بيشترين خير و بركت در زنان است.» حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند : جبرئیل به قدری در مورد زنان به من سفارش کرد که گمان بردم که طلاق دادن آنان سزاوار نیست مگر این که عمل زشتی (فاحشه بینه) از ایشان آشکار گردد. مکارم الاخلاق طبرسی به نقل از رساله امام سجاد علیه السلام ، شرح نراقی البنات حسنات و البنون نعمة و الحسنات يثاب عليها و النعمة يساءل عنها امام صادق عليه السلام فرمود: دختران نيكى ها هستند و پسران نعمت ها، نيكى ها پاداش دارند و از نعمت ها سوال مى شود امام صادق(ع)می فرماید: _ انسان آنگاه که زنان را بیشتر دوست داشته باشد ایمانش رشد میکند . هر چه ما را بیشتر دوست داشته باشند, زنان را نیز بیشتر دوست دارید قرآن کریم: با زنان, با معیار نیک رفتار کنید و خیلی احادیث دیگه با همین مضامین! ( مانند هزاران مسائلی که در اسلام روی اونها تاکید شده و ما رعایت نمیکنیم... مثل حجاب، تکریم والدین به نحو احسن، دزدی نکردن از مال مردم، حق الناس و....) مثلا بارها در کتابهای مختلف خونده بودم که : رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرماید : ای علی ! هر مردی ار همسرش اطاعت کند خدا او را به رو در جهنم افکند و کلی ناراحت شدم... اما جای دیگه متن کامل حدیث رو دیدم : ای علی ! هر مردی ار همسرش اطاعت کند خدا او را به رو در جهنم افکند . علی (علیه السلام) پرسید : این چه اطاعتی است ؟ فرمود : در پوشیدن لباس نازک به وی اجازه دهد (11) الجامع الصغیر . ج1 . ص 468 این دو جمله بسیار بسیار با هم تفاوت دارند! حالا اینکه به چه دلیلی قسمت مهم حدیث در برخی جاها حذف شده، الله اعلم! حتی در برخی ترجمه های قرآن هم این مسائل دیده میشه : "وَ جَعَلَ مِنْها زَوْجها لیسکن إلیها؛همسر انسان را از جنس از قرار داد تا در کنار او بیاساید.. این آیه رو همه بارها دیدم و معنیش رو هم میدونیم... اما در ترجمه ی یکی از آقایون در پرانتز جلوی این آیه نوشته شده بود ( یعنی زن را برای آرامش مرد آفرید) حالا این برداشت شخصی در ترجمه ی قرآن چه میکنه هم خدا بهتر میدونه... متاسفانه و متاسفانه در خیلی جاها و کتاب ها به صورت هدف دار تفسیر به رای میشه یا احادیث بالا و پایین میشن یا حذف و اضافه میشن! و خانمهای ما هم خیلی راحت میپذیرن و به مخالف میپردازن و احساس بدی به اسلام پیدا میکنن... (مثل خود من در سالهای قبل...) من خودم به جامعه دقت کردم، اتفاقاتی که در دادگاه ها میفته رو دیدم و شنیدم رفتار غلط خیلی ها رو هم دیدم و به این نتیجه رسیدم که اینها به هیچ وجه من الوجوه ربط به ذات پاک اسلام نداره! و بی خود نیست که میگن زمانی که امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور میکنن و احکام واقعی اسلام رو بر پا میدارند مردم گمان میکنند که یک دین جدید ظهور کرده!!! مسائلی که من مطرح کردم در رابطه با احادیث نبود... در رابطه با خدا بود... که مطمئن هستم جواب دارن! و اونها رو هم به عنوان اشکال مطرح نکردم. فقط گمان کردم ممکنه یکی از دوستان اطلاعات کاملی در مورد این موارد داشته باشه یا اصلاً از نظر پزشکی جوابی داشته باشه و کسی بدونه ..... من خودم هم دنبال جواب این مسائل هستم و با بعضی اساتید صحبت کردم. انشاالله به جواب برسم، اون موقع همون جواب ها رو اینجا هم خواهم گذاشت. باز هم میگم به هیچ وجه قصد ایجاد تشنج یا مثلاً مچ گیری از اسلام رو نداشتم و ندارم.... چون معتقدم هر معلولی ، علتی داره و خداوند علت تمامی معلول هاست. با تشکر از همه ی دوستان (نکته : من از همه ی دوستانی که به نحوی جواب منو دادند متشکرم، و اجرشون با خدا. ولی جوابهای شما بیشتر جنبه ی اعتقادی داشت... و برگشت به محکم کردن ایمان و پذیرش کل مسائل اسلامی، به خاطر درست بودن اکثر مسائل اسلامی... که به نوع خودش پاسخ درستی هست، و شاید جواب خودم هم در بسیاری مسائل دیگه به دیگران، همین باشه... اما اینجا من واقعاً دنبال علت میگردم تا هم پاسخ خودم داده بشه هم پاسخ خیلی از خانمهایی که با این مسائل مواجه هستند...) RE: حقوق زن در اسلام - دغویه - ۵/اردیبهشت/۹۲ ۱۰:۳۳ تمام حرف ها قبول اینقدر توی گوشمون اینا رو گفتن که تلقین بشه برای ی زندگی خوب.ولی قبول کنید که در حق زن ها همیشه نامردی می شه و هیچ اهمیتی بهشون داده نمی شه و کار راه انداز هم بشن آخرش می گن زنه می شه بعدا سرشو کلاه بذاریم.این از جامعه. خدا هم به زن ها فقط رنج و سختی عطا کرده. خدا هیچ چیز و هیچ کس رو بیهوده نیافریده ولی زن ها حقیر ترین افراد جامعه هستند. یک مثال بزنید که خدا واقعا از آفرینش زن خوشنود باشه.اصل قضیه ی آدم و حوا رو می دونید که بعد از شیطان حوا آدم رو وسوسه کرد از درخت سیب بخورند.زن یعنی فتنه. RE: حقوق زن در اسلام - مجنون الحسین - ۶/اردیبهشت/۹۲ ۱۰:۳۱ نقل قول:زن ها حقیر ترین افراد جامعه هستند. دوست عزیز!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! لا اقل به خلقت خودتون احترام نمیگذارید به کسانی که طرز فکر شما رو ندارند احترام بگذارید!!!!!!!!!!!!!!!! از اینگونه الفاظ در پستهای قبلتون هم داشتید ![]()
RE: حقوق زن در اسلام - آرین (الهه.ع) - ۶/اردیبهشت/۹۲ ۲۰:۲۹ (۵/اردیبهشت/۹۲ ۱۰:۳۳)دغویه نوشته است: تمام حرف ها قبول اینقدر توی گوشمون اینا رو گفتن که تلقین بشه برای ی زندگی خوب.ولی قبول کنید که در حق زن ها همیشه نامردی می شه و هیچ اهمیتی بهشون داده نمی شه و کار راه انداز هم بشن آخرش می گن زنه می شه بعدا سرشو کلاه بذاریم.این از جامعه.دوست خوبم... در این مورد خود خداوند پاسخ شما رو داده! وقلنا يا آدم اسكن أنت و زوجك الجنّه فکلا منحيث شئتما " 1 " و گفتيم: « اى آدم! تو با همسرت در بهشت سکونت کن ؛ و از ( نعمتهاى ) آن ، از هر جا مىخواهيد ، گوارا بخوريد . " [b]" و لا تقربا هذه الشجره فتكونا من الظالمين ." 2 " (اما) نزديک اين درخت نشويد ؛ که از ستمگران خواهيد شد. " " فقلنا يا آدم إنّ هذا عدوّ لك ولزوجك فلايخرجنّكما من الجنّه فتشقى . " 3 " پس به آدم گفتیم : این ( شیطان ) دشمن تو و همسر توست ، مباد که با وسوسه هایش شما را از بهشت بیرون کند و باعث مشقت شما گردد . " [b]" فوسوس لهما الشيطان " 4 " سپس شيطان ( هر دو ) آنها را وسوسه كرد . 5 [b]" فَاَزَلَّهما الشيطان " 6 " پس شيطان موجب لغزش آنها از بهشت شد. " [b]" فَاَخْرَجَهُما ممّا كانا فيه " 8 " و آن دو را از آنچه در آن بودند ( بهشت ) ، بيرون كرد . [b]" قالا ربّنا ظلمنا انفسنا و ان لم تغفر لنا و ترحمنا لنكوننّ من الخاسرين " 9 " گفتند: پروردگارا ! ما به خويشتن ستم كرديم ! و اگر ما را نبخشى و بر ما رحم نكنى ، از زيانكاران خواهيم بود ! و خداوند نیز توبه آنها را پذیرفت هیچ کدوم از آیات نشان دهنده ی فریب خوردم حوا و بعد از اون فریب خوردن آدم به وسیله ی حوا نیستند! اینها تفکرات یهودیان و مسیحیان هست. به هیچ وجه نذارید این تفکرات در ذهن خودتون و دیگران جا بگیره! من مطمئنم شما هم مثل من سوالهایی دارید و به دنبال جواب اونها هستید اما کاش امثال من و شما کمی بیشتر دقت کنیم... خیلی وقت ها سوالاتی داریم که با یک بار خوندن قرآن ممکنه برطرف بشن. اینطور نیست؟ در حقیقت مشکل فقط دولت و دادگاه ها و ... نیستند! گویا بسیاری از دختران و زنهای ایرانی وضعیت موجود رو پذیرفتند و اگر هم مشکلی داشته باشند در دل خودشون نگه میدارن! به هر حال... دعا کنیم آقامون هر چه زودتر ظهور کنند و اون طور که باید و شاید قوانین الهی رو برپا بدارن اونوقت نه تنها به زنها، بلکه به هیچ بنی بشری ظلم نخواهد شد... ![]() RE: حقوق زن در اسلام - دغویه - ۷/اردیبهشت/۹۲ ۱۶:۱۵ سلام نمی دونم چجوریه که حرف هاتون رو از ته قلبم قبول دارم ولی باز هم از اینکه یک زن هستم ناراحتم.واقعا ازدواج و تداوم نسل رو نمی تونم قبول کنم.بی معنیه. فایده ش چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ![]() راستی کجا اومده که با زنان به لطافت برخورد کنید؟ در حالی که توی قرآن هم اومده اگر بعد از سه سری از زن تان ناراحت شدید ( حالا حق با کدوم باشه خدا می دونه)محض تنبیه او را بزنید.این بی ارزشی زن رو نمی رسونه؟ ![]() من قصد توهین به کسی رو ندارم اگر هم ناراحتتون کردم صمیمانه ازتون عذرخواهی می کنم. ![]()
RE: حقوق زن در اسلام - میثاق - ۸/اردیبهشت/۹۲ ۱۰:۴۵ (۷/اردیبهشت/۹۲ ۱۶:۱۵)دغویه نوشته است: سلام بسم الله الرحمن الرحیم سلام خواهرخوبم این چیزائی که شما میگید و ازش ناراحتید مربوط به اصل اسلام و دستورات اون نیست... در واقع مشکل از خود آدماست که رفتارشون با دینمون همخوانی نداره...مثلاً ممکنه رفتارشون با فرزند پسر چنان خوب باشه و یا با دخترخانومشون رفتاری داشته باشن که باعث شه دلش بخواد پسر باشه! یا ممکنه مشکل از ناقص بودن اطلاعات ما باشه و دلایل دیگه... من به جرأت بهتون میگم احترام و ارزشی که دین اسلام برای زن قائل شده بی نظیره و درهیچ آئین و مذهبی چنین ارزشی برای یک زن وجود نداره... برای فهمیدن این موضوع فقط کافیه یه کم درمورد ارزش زن قبل از اسلام و یا در جوامع غیراسلامی مطالعه و تحقیق کنید، اونوقت هزاران بار خداروشکر می کنید بخاطر مسلمان بودن و خاصتاً شیعه بودنتون... این هم حدیث درمورد اینکه با زنان به لطافت برخورد کنید: امام علي (علیه السلام) در نهج البلاغه نامه 31مي فرمايد : ((لا تهلك المراء من امرها ماجاوزنفسها فان المراءريحانه و ليست بقهرمانه)) بر زنان بيش از حد توان آنها تكليف نكنيد كه زن مانند گلي خوشبو ونرم و لطيف و كم طاقت است .او را با قهرمانان اشتباه نگيريد. * * * * رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: برادرم جبرئیل درباره حقوق زنان به من خبر داد و آنقدر درباره زنان سفارش کرد که من گمان کردم که جایز نیست برای مرد که به همسرش حتی اف و سخنی لطیف تر از گل بگوید. و بعد گفت: ای محمد، در مورد زنان از خداوند بزرگ بترسید، زنان گرفتار در دست شمایند و آنها امانت های الهی هستند که شما آنها را به همسری گرفته اید و به سبب سخن و کتاب خداوند و سنت و شریعت پیامبر، بر شما حلال شده اند و چون بر شما حلال شده اند با آنان همبستر می شوید و فرزندانتان را تا وقت زایمان حمل می کنند. حقوق واجبی بر عهده شما دارند بنابراین با آنها با مهربانی رفتار کنید و دلهایشان را خوشحال نمائید تا آنها هم با شما خوب زندگی کنند. در زندگی به آنها سخن زور نگوئید و اذیت و غضبناکشان نکنید.حقوق واجب ایشان ماندد مهریه و....را به آنها بپردازید و چیزی از آنها نگیرید مگر اینکه با رضایت و اجازه خودشان باشد.(مستدرک الوسائل:ج2:ص551:چاپ قدیم/ج14ص253:جدید) پیشنهاد می کنم یه سر به تاپیک زیر بزنید: کدامیک را می پسندید؟؟؟؟ زن با اسلام یا بدون اسلام -=-=-=-=-=-=-=- درمورد کتک زدن زن در اسلام هم این مطلب رو بخونید: آیا کتک زدن زنان در اسلام جایز است؟ سوره النساء (زنان) آیه ۳۴ ... وَ اللاَّتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلاَ تَبْغُواْ عَلَيْهِنَّ سَبِيلاً إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلِيًّا كَبِيرًا. ... و آن زنان را که از نافرمانیشان بیم دارید، اندرز دهید و از خوابگاهشان دوری کنید و بزنیدشان. اگر فرمانبرداری کردند، از آن پس دیگر راه بیداد پیش مگیرید. و خدا بلند پایه و بزرگ است. شبهه: (1) مردان درصورتی که "بیم" نافرمانی (و نه حتی در حالتی که این نافرمانی واقعاً رخ دهد) باید زنان را با سه روشی که آمده است تنبیه کنند، یکی از این تنبیهات این است که باید آنها را کتک بزنند. (2) بعد از آن نباید به آنها ظلم کنند، یعنی در صورتی که بیم نافرمانی دارند، مردها باید به آنها ظلم کنند. پاسخ: شبهه افکن مرتکب سفسطۀ تفسیر ناصحیح شده است. ۱) آیا اسلام به مرد حق کتک زدن زنش را داده است؟ محل نزول این آیه در مدینه نازل شد.(۱) پیشتر و در مکه، زنان کتک می خوردند و شکایتی نداشتند و آن را توهین به خود و خارج از عرف و فرهنگ مردمان نمی دانستند. چگونه توهین شمرده می شد، در صورتی که دختران را زنده به گور می کردند؟! نیز نذر میکردند پسران را قربانی خدایان کنند!(۲) سه سال پیش از نزول آیه بنابر اسناد تاریخی، زنان مدینه شهرنشین بودند و از آزادی افزونتری نسبت به زنان مکه برخوردار بودند. پیامبر مایل بود فرهنگ زنان مکه را همچون فرهنگ بانوان مدینه کند و تنبیه بدنی توسط شوهران را از میان بردارد، از این رو مردان را از کتک زدن زنان منع می کرد (۳) و می فرمود: «اینان را کتک نزنید».(۴)نیز درباره مردانی که همسران خود را می زدند، می فرمود: «این مردان، نیکان نیستند».(۵)حتی پیامبر فرمان قصاص برای مردانی صادر می کرد که زنان خود را کتک می زدند. آیا به راستی در قرآن حکم به تنبیه شده است؟ قرآن رابطه دو زوج را از آیات الهی و نشان رحمت و مودت می داند و عفو و گذشت را سرمایه بزرگ انسان دانسته و فرمان می دهد که حتی بدی را به نیکی پاسخ دهید: «ادفع بالحسنة السیئة» نیز به مردان فرمان می دهد که با زنان خود به نیکی رفتار نمائید: «و عاشروهن بالمعروف.» روایات بسیار از پیامبر اسلام در مورد مهربانی و عطوفت به زنان وارد شده و مردان را از زدن زنان باز داشته ، مانند این روایت که پیامبر فرمود: «ایضرب احدکم المرأة ثم یظل معانقها(۶) آیا زن را کتک میزنید، سپس میخواهید با او همآغوش باشید؟!» حتی در احکام فقهی برای زدن زنان که منجر به آسیب مانند کبودی بدن شود، دیه تعیین شده است و گویا برتری در میان نیست.(۷) نزول آیه به هنگام جنگ اُحد گفتیم فرهنگ زنان مدینه متفاوت از زنان مکه بود، از این رو زنان بر ضد شوهران می شوریدند و نافرمانی میکردند. این وضع جامعۀ مسلمانان را دچار نابسامانی کرده بود. دگرگونی حکم در شب اُحد پیش آمد. اینان گرفتار ترس و بحران بودند. بیم آن میرفت اسلام توسط مشرکان از بین برود. در چنین وضعی، کنار گذاشتن اختلافات داخلی میان مسلمانان و اتحاد زن و مرد بسیار لازم بود. خداوند به منظور وحدت و سلامت امت، آیه ۳۴ و ۳۵ نساء را فرود فرستاد. پس خداوند بدین مصلحت بسیار مهم (واقعیت و شرایط زمانه) حکم را عوض کرد و از گسست امت (با توجه به تهدیدات) جلوگیری کرد اما تغییر حکم بدان معنا نبود که بر زنان ، ستم و جفایی شود، بلکه زن فقط در برابر تعهدی که با ازدواج ، آن را پذیرفته، بازخواست می شود، یعنی اعمال زناشویی ، نه خانه و بچه داری. احکام فقهی به رغم آن که فقیهان ( با توجه به فهم و فرهنگ مردم و جامعه) حکم به تنبیه بدنی همسر کردند اما آن را مقید ساختند که «خون آلود» نباشد و «عضوی را نشکند و اثری به جا نگذارد».(۸) از نظر برخی اسلام شناسان کتک زدن می باید با پارچه بهم تنیده و یا با دست باشد، نه با تازیانه و عصا.(۹)در آیه ۴۴ سوره ص آمده است: «و خذ بیدک ضغثاً و لا تَحنَث؛ به ایوب گفتیم: بسته ای از ساقه های گندم ( یا مانند آن مثل شاخۀ نازک خرما) را برگیر و با آن (همسرت را) بزن و سوگند خود را مشکن.» زدن همسر توسط حضرت ایوب ، خطا و جرمی بر ضد زن شمرده نمی شد چون اذیت و آزاری ندید و تحقیر نشد، گرچه همسرش کارناپسندی انجام داده بود، از این رو اگر در جامعه ای ، زدن اهانت و آزار به شمار آید و فرهنگ مردمان آن را نپذیرد، نباید صورت گیرد. نپذیرفتن تنبیه بدنی برخی اسلام پژوهان تنبیه را روا نمی دانند و آن را انکار کرده اند.(۱۰) این گروه از اسلام پژوهان ضرب مورد اشاره در آیه را به معنای زدن نمی دانند، بلکه می گویند: به معنای جدایی شوهر و ترک خانه است، چنان که وقتی میان پیامبر و همسرانش اختلاف پیش آمد و اینان به نصیحت رسول خدا عمل نکردند، پیامبر برای یک ماه از آنان جدا شد و پیامبر هیچ گونه آزار جسمانی به آنان نرسانده، کتکشان نزد. اگر زدن و آزار جسمی و روحی خواستۀ خدا و راه حلی ثمربخش بود، پیامبر نخستین کسی بود که به دستور خدا عمل می کرد اما کسی را نزد و بدان اجازه یا دستور نداد. هرگاه قرآن خواست «زدن» را تجویز کند، تعبیر به «ضرب» نکرده ، بلکه «جَلد» آورده ، مانند : «الزانیة و الزانی فاجلدوا کلَّ واحد...»(۱۱) تنها مورد تنبیه، نشوز است. نشوز آن است که زن در مقابل تکلیف اختصاصىاش نسبت به شوهر بدون هیچ عذر موجهى سرپیچى نماید. جالب این است که اگر زنى از انجام کارهاى خانه، بچه دارى و... سرباز زند شارع مقدس هیچ حقى براى مرد در برابر آن قرار نداده است. برای حل مسأله نشوز خداوند از ملایمترین راهها شروع نموده و در صورت تأثیرگذارى آن مراتب بالاتر را اجازه نداده است. از این رو در مرتبه اول سفارش به اندرز نموده لیکن اگر زنى در برابر نصایح شوهر سر تسلیم فرود نیاورد راه دوم از حد برخورد منفى عاطفى بالاتر نمىرود و آن خوددارى از همبستر شدن با وى مىباشد اگر زن در چنین وضعیتى نیز حاضر به تأمین حقوق طرف مقابل نگردید فرمان قرآن با بکار بردن فعل "ضرب" آمده است. البته این فرمان فرمانی موقتی است و اگر زن پشیمان شد طبق بخش آخر آیه دیگر نباید تنبیه شود و اگر باز هم نافرمانی کرد طبق آیۀ بعد باید داورانی از خانواده مرد و زن انتخاب شوند که مشکل را حل کنند. خلاصه در این حکم شرایط زیر دیده می شود: ۱.اختصاص به مورد سرپیچى زن از تکلیف خود و حقوق مسلّم مرد دارد؛ حقوقى که با پیمان ازدواج، زن وفادارى خود نسبت به آن را متعهد شده است؛ ۲.در راستاى حل مشکل در داخل خانه و خوددارى از بروز آن در خارج از منزل وضع شده؛ ۳. سومین مرحله حل اختلاف در خانه است و بدون گذر از مراحل پیشین روا نیست. ۴.حد آن نازلترین مرتبه ضرب است و نباید موجب کمترین آسیبى بر بدن زن شود؛ ۵.موقتى است و چه داراى نتیجه مثبت و چه منفى باشد باید به زودى از آن دست کشید. ۲)آیا اینکه قرآن میگوید بعد از آن نباید به آنها ظلم کنند، یعنی اینکه در صورتی که بیم نافرمانی دارند، مردها باید به آنها ظلم کنند؟ این هم ادعا نیز یک تفسیر ناصحیح از آیه است. آیه میفرماید اگر زن وظایف خود را درست انجام داد آنها را تنبیه نکنید زیرا ظلم است نه اینکه بگوید اگر وظایفش را انجام نداد حق ظلم دارید! اینگونه تفسیرها را معلوم نیست این افراد از کجا میاورند!! -------------------------------------------------------------- پی نوشت ها : ۱.تاریخ یعقوبی ، ج۱، ص ۲۵۰ ۲.ابوالأعلی مودودی، روح المعانی، ج۵، ص ۲۵ ۳.المنار، ج۵، ص 76؛ روح المعانی، ج۵، ص ۲۵ ۴.تفسیر ابن کثیر، ج۱، ص ۵۰۴ ۵.همان؛ المنار، ج۵، ص ۷۶ ۶.وسائل الشیعه ، ج۱۴، ص۱۱۹ ۷.فخررازی، التفسیر الکبیر، ج۱۰، ص ۸۲ ۸.تفسیر ابن کثیر، ج۱، ص ۵۰۴ ۹.تفسیر الکبیر، ج۱۰، ص ۸۷ ۱۰.التحریر و التنویر، ج۵، ص ۴۳. اینان می گویند ضرب به معنای دوری و ترک زن برای مدتی محدود است. ۱۱.نور آیه ۲ RE: حقوق زن در اسلام - نفس پاک - ۹/اردیبهشت/۹۲ ۰:۱۹ سلام مبحث بسیار زیبایی بود و بسیار مفید واقع شد
RE: حقوق زن در اسلام - دغویه - ۱۳/اردیبهشت/۹۲ ۱۳:۵۳ بسم الله الرحمن الرحیم سلام خواهرخوبم سلام. ایام به کام این چیزائی که شما میگید و ازش ناراحتید مربوط به اصل اسلام و دستورات اون نیست... در واقع مشکل از خود آدماست که رفتارشون با دینمون همخوانی نداره...مثلاً ممکنه رفتارشون با فرزند پسر چنان خوب باشه و یا با دخترخانومشون رفتاری داشته باشن که باعث شه دلش بخواد پسر باشه! یا ممکنه مشکل از ناقص بودن اطلاعات ما باشه و دلایل دیگه... من در خانواده خداروشکر هیچ مشکلی ندارم و باز خدارو شکر دین و رفتارشون یکیه. دردم جامعه ست که هیچ اهمیتی به زن ها نمی ده.که می گم کاش مرد بودم و به چیزایی که می خواستم می رسیدم.از همه لحاظ هم اطلاعات دارم ولی به دردم نمی خوره فایده نداشته تا حالا من به جرأت بهتون میگم احترام و ارزشی که دین اسلام برای زن قائل شده بی نظیره و درهیچ آئین و مذهبی چنین ارزشی برای یک زن وجود نداره... دین اون ارزشی که شما مد نظرتون هست برا زنها قائل نشده.چیه؟؟؟ همین که می گه زنها تون رو در خونه نگداری کنید یعنی ارزش؟این چه محافظتی از زنه؟ برای فهمیدن این موضوع فقط کافیه یه کم درمورد ارزش زن قبل از اسلام و یا در جوامع غیراسلامی مطالعه و تحقیق کنید، اونوقت هزاران بار خداروشکر می کنید بخاطر مسلمان بودن و خاصتاً شیعه بودنتون... من همیشه خدارو شاکر بودم و هستم که یک شیعه ام. این هم حدیث درمورد اینکه با زنان به لطافت برخورد کنید: امام علي (علیه السلام) در نهج البلاغه نامه 31مي فرمايد : ((لا تهلك المراء من امرها ماجاوزنفسها فان المراءريحانه و ليست بقهرمانه)) بر زنان بيش از حد توان آنها تكليف نكنيد كه زن مانند گلي خوشبو ونرم و لطيف و كم طاقت است .او را با قهرمانان اشتباه نگيريد. [b] در پست های قبل این رو آورده بودم ولی این تنها لطفه. * * * * [/b]رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: برادرم جبرئیل درباره حقوق زنان به من خبر داد و آنقدر درباره زنان سفارش کرد که من گمان کردم که جایز نیست برای مرد که به همسرش حتی اف و سخنی لطیف تر از گل بگوید. و بعد گفت: ای محمد، در مورد زنان از خداوند بزرگ بترسید، زنان گرفتار در دست شمایند و آنها امانت های الهی هستند که شما آنها را به همسری گرفته اید و به سبب سخن و کتاب خداوند و سنت و شریعت پیامبر، بر شما حلال شده اند و چون بر شما حلال شده اند با آنان همبستر می شوید و فرزندانتان را تا وقت زایمان حمل می کنند. حقوق واجبی بر عهده شما دارند بنابراین با آنها با مهربانی رفتار کنید و دلهایشان را خوشحال نمائید تا آنها هم با شما خوب زندگی کنند. در زندگی به آنها سخن زور نگوئید و اذیت و غضبناکشان نکنید.حقوق واجب ایشان ماندد مهریه و....را به آنها بپردازید و چیزی از آنها نگیرید مگر اینکه با رضایت و اجازه خودشان باشد.(مستدرک الوسائل:ج2:ص551:چاپ قدیم/ج14ص253:جدید) خدارو شکر دستشون درد نکنه ولی کو توجه؟ درمورد کتک زدن زن در اسلام هم این مطلب رو بخونید: [b]آیا کتک زدن زنان در اسلام جایز است؟ سوره النساء (زنان) آیه ۳۴ ... وَ اللاَّتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلاَ تَبْغُواْ عَلَيْهِنَّ سَبِيلاً إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلِيًّا كَبِيرًا. ... و آن زنان را که از نافرمانیشان بیم دارید، اندرز دهید و از خوابگاهشان دوری کنید و بزنیدشان. اگر فرمانبرداری کردند، از آن پس دیگر راه بیداد پیش مگیرید. و خدا بلند پایه و بزرگ است. شبهه: (1) مردان درصورتی که "بیم" نافرمانی (و نه حتی در حالتی که این نافرمانی واقعاً رخ دهد) باید زنان را با سه روشی که آمده است تنبیه کنند، یکی از این تنبیهات این است که باید آنها را کتک بزنند. (2) بعد از آن نباید به آنها ظلم کنند، یعنی در صورتی که بیم نافرمانی دارند، مردها باید به آنها ظلم کنند. سوال مهم: مرد از بیم نافرمانی حق دارد زن رو بزند ، حالا اگر زن ببینه داره در حقش جفا می شه چکار کنه؟؟؟ این که همون برده داریه!!!!!!!!!! [b]مرد اگر نامردی کرد باید چجوری تنبیه بشه؟آیا با ی مشت پول مهریه و دیه می شه غم و ناراحتی زن رو جبران کرد؟ پس جایگاه والا و لطافت زن کجا می ره؟؟؟ [/b] تنها مورد تنبیه، نشوز است. نشوز آن است که زن در مقابل تکلیف اختصاصىاش نسبت به شوهر بدون هیچ عذر موجهى سرپیچى نماید. جالب این است که اگر زنى از انجام کارهاى خانه، بچه دارى و... سرباز زند شارع مقدس هیچ حقى براى مرد در برابر آن قرار نداده است.؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ [/b] برای حل مسأله نشوز خداوند از ملایمترین راهها شروع نموده و در صورت تأثیرگذارى آن مراتب بالاتر را اجازه نداده است. از این رو در مرتبه اول سفارش به اندرز نموده لیکن اگر زنى در برابر نصایح شوهر سر تسلیم فرود نیاورد راه دوم از حد برخورد منفى عاطفى بالاتر نمىرود و آن خوددارى از همبستر شدن با وى مىباشد اگر زن در چنین وضعیتى نیز حاضر به تأمین حقوق طرف مقابل نگردید فرمان قرآن با بکار بردن فعل "ضرب" آمده است. البته این فرمان فرمانی موقتی است و اگر زن پشیمان شد طبق بخش آخر آیه دیگر نباید تنبیه شود و اگر باز هم نافرمانی کرد طبق آیۀ بعد باید داورانی از خانواده مرد و زن انتخاب شوند که مشکل را حل کنند. این یه مبحث رو نفهمیدم میشه بیشتر توضیح بدید؟ این سوال ها خیلی برام مهمن اگر میشه دقیق بهم جواب بدین.ممنون RE: حقوق زن در اسلام - یاســین - ۲۲/خرداد/۹۲ ۱۳:۵۹ سلام دوست عزیز در مورد ایه 34 سوره نسا قبلا در تالار بحث شده اگه پیدا کردم لینکش رو میذارم و البته این رو هم بگم چون از نظر فیزیکی مردان قوی تر از زنان هستند،حکومت از زن حمایت میکنه در جایی که حقوق زن ضایع شه یعنی جایی که مرد اون مدت معین که در قانون هست با همسرش بدون علت رابطه نداشته باشه همسرش میتونه از طریق قانونی حقش رو بگیره البته سزاوارتر اینه که مسائل خصوصی داخل خانواده حل بشه من اینو به همه دوستام هم توصیه کردم،که ازدواج کنند.ادم قبل از ازدواج از اقایون خیلی دید بدی داره اما بعد از ازدواج میبینه بیچاره ها ادم های خوبی هستند بچه دار شدن خیلی مهمه واسه خدا،چون برای ادامه اسلام باید پرچم توحید رو به نسل بعد سپرد،بالاخره عمر ما تموم میشه و با مرگ ما نباید خانواده توحید از هم بپاشه این پرچم نسل به نسل میگرده تا به ولی امرمون امام زمان (علیه السلام) برسه،به خاطر همینه که ما برای تربیت فرزندمون مسئولیت داریم و جایی نگفته پدر و مادرتون رو اصلاح و تربیت کنید! اگه واقعا در این موارد دوست دارید اطلاعات کسب کنید به نظرم سخنرانی اقای رائفی پور رو در مورد حضرت فاطمه گوش کنید،چند جلسه است در ایام فاطمیه،تو نت یه سرچ کنید میاد اینم ببین شک و شبهه های من |