![]() |
|
مقابله با بدحجابی(گفت و گو محور)دومین سوال - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: فروع دین (/forum-75.html) +---- بخش: عفاف و حجاب (/forum-49.html) +---- موضوع: مقابله با بدحجابی(گفت و گو محور)دومین سوال (/thread-32305.html) |
پاسخ به: مقابله با بدحجابی(گفت و گو محور)اولین سوال - al-shia - ۲۷/اسفند/۹۲ ۲۰:۱۳ در این جا موضوع اصلی بر سر بدحجابی و بی حجابی بود که متاسفانه بحث یه کم منحرف شد.لطفا دوستان برای مشکل مطرح شده راه حل بدن و در مورد این موضوعات میشه در یه تاپیک جداگانه صحبت کرد. پاسخ به: مقابله با بدحجابی(گفت و گو محور)اولین سوال - مصباح - ۲۷/اسفند/۹۲ ۲۱:۳۱ بسم الله الرحمن الرحیم سلام آرایش کردن اعتیاد آوره، و کسی که این کارو انجام می ده به راحتی نمی تونه اونو کنار بذاره. از طرفی آرایش همیشه ناپسند و مذموم نیستش بلکه بنا به احادیثی که دوستان هم ذکر کردن در جا و مکان خاص خودش حتی ثواب هم داره طوری که از آراستن زن برای همسرش به عنوان جهاد زن یاد شده. اینکه ما همش بیایم به دوستمون از زشتی های آرایش نابجا کردن و نیز مضراتش برای سلامتی و پوست بگیم، برای کسی که به این کار عادت کرده، قبول این حرفا و یا عملی کردنش خیلی سخته. شما می تونید برای دوستتون جا بندازید که بله آرایش خیلیم خوبه ولی در جای خودش. این کارو می تونید به روشهای مختلف انجام بدید طوری که روی دوستتون تاثیر داشته باشه. مثلا یه بار به دوستتون بگید که یه جای خوب که بشه ازش فلان چیز و فلان چیز آرایشی مطمئن رو گرفت سراغ نداری؟ ایشونم که فک کنم استفاده از این وسایل رو توسط شما ندیده احیانا تعجب می کنه و علتش رو می پرسه شما هم می تونید اینجا فلسفه ی آرایش درست و بجا رو جا بندازید که مثلا شما هم این کار رو توی خونه یا مراسمات و جلسات زنانه انجام می دید و با این لوازم قهر نیستید. یا مثلا با هم برید کلاسای گریم و خود آرایی ثبت نام کنید که بله شما هم این کار رو دوست دارید به علت... (مضمون احادیث آراسته بودن زنان رو بگید) دوستای من که این کلاسای خودآرایی رو می رفتن موقع امتحانش از ...ترین دخترای کلاسمون خواستن که بشن مدلشون. می خواستن به اونا نشون بدن که این ظاهر بی آرایش و پوشیده برای بیرون از خونه و اجتماعه ولی توی محیط خونوادگی به این آراستنا اعتقاد دارن. یعنی در واقع اصلشم همینه که این آرایشا به محیط خانوادگی و زناشویی کشیده بشه نه انظار عمومی. چیزی که اکثر خانومای ما عکسش رو انجام می دن. تو خونه برا همسرشون از بزک خبری نیست ولی موقع بیرون رفتن... پاسخ به: مقابله با بدحجابی(گفت و گو محور)اولین سوال - آیلار - ۲۷/اسفند/۹۲ ۲۱:۵۷ نقل قول:سلام خانم فاتحی من همه صحبت های بچه ها رو نخوندم اگه حرفایی که میگم تکراری بود عذر میخام ![]() چیزی که برای شما سواله ریا کاری دوستتون هست اما من یه سوال اساسی دارم اما از خود شما . شما به عنوان یک دوست چقدر پای حرف های دوستتون نشستین؟ چقدر درمورد خودتون حرف زدین که ایشون هم با شما صحبت کنند؟ چقدر خودتون رو آدم رازنگهداری نشون دادین که دوستتون اعتماد کنه و حرف و دلیلشو بهتون بگه؟ گاهی ایراد از ما هست و اون شخص فقط قصد انتقام داره و هیچ دلیل دیگه ای شاید !! نداشته باشه و دیگه اینکه شما خودتون چطور آدمی هستید! (نمیگم این سوالات رو اینجا جواب بدید فقط با خودتون فکر کنید ...) قصد توهین ندارم خیلی عذر میخام ما خودمون صد تا ایراد داریم اما تا مثلا به دوست یا اطرافیان که میرسیم میشیم عابد زاهد مقدس معصوم!!!!!!یکم روراست از خودتون ارزیابی داشته باشد که شاید یه وقت شما هم خودتون رطب خورده منع رطب نباشید!؟(منظورم این نیست که شما خودتون اهل ریا و آرایش هستید اشتباه نشه ؛ منظورم اینه که حداقل شمایی که دلتون برای دوستتون میسوزه وجههتون پیش دوستتون درست و حسابی باشه) . وقتی این سوالات رو جواب دادین ... اونوقت از دوستتون سوال بپرسین اما نرید یهو ازش بپرسید چرا این ریختی میگردی کم کم باید سر صحبت رو باز کرد و گاهی مستقیم هم نباید پرسید اگه شما بطور جدی دلسوز دوستتون هستید باید برای حل موضوع وقت گذاشت... که مسلما میدونید این وقت چیزی بیشتر از تاپیک زدن در بیداری اندیشه است... .. من دوستان این مدلی زیاد داشتم شاید 80% شون علت خانوادگی داشت چندتا از این علت ها - یکی از دوستام میگفت پدرش از اونهایی هست که ادای روشنفکری در میاره اما به ما که میرسه متعصب میشه - مورد دیگه هم بوده که پدرش در مهمونی ها و فامیل آدم شوخ و مهربانی بوده اما در برخورد با خانواده خشک و بد اخلاق بوده - یکی دیگه مادرش کلا رابطه مناسبی با پدرش نداشت و مادره ول کرده بود رفته بود خارج از کشور اینم همه چی رو از چشم پدرش میدید و با اینکه پدرش خیلی دوستش داشت برای انتقام خودشو داغون کرده بود و کلی دلیل دیگه.... خواستی بگو تا همشو بگم ![]() - عوامل بیرونی هم یکی از عللش میتونه باشه پیدا کردن همسر یا در مراحل پایین تر د.پ و یا کلا مقبول واقع شدن نزد سایرین - علت درونی پایین بودن عزت نفس یا اینکه فکر میکنه مشکل ظاهری داره یا این تفکر که من چیم از بقیه کمتره و... یا مثل یکی دیگه از دوستان من به صورت ادواری!!! اینجوری میشد خیلی برام عجیب بود اما دلیل خاصی هم نداشت بعد هم به طرز افتضاحی اینجوری میشد یه مدت که میگذشت عادی میشد ... یکی دیگشون هم بلد نبود آرایش ملایم داشته باشه گند میزد به صورت و ظاهرش خیلی بد میشد اصلا بعضی آرایش ها هست که مشخصا معروفه برای چه قشر از زنان هست اما بعضی نمیدونن امیدوارم اینطور نباشه(غلیظ داریم تا غلیــــــــــــــــــظ / نمیدونم چطور منظورمو برسونم /)و .... ... همه اینها تا دلیلشو ندونی نمیتونی راهکار بهش بدی! اما اگه حرفشو زد سعی نکن همون بار اول شروع کنی به پند اندرز دادن...دعا میکنم که ان شاء الله که موفق بشی اگه سوالو پرسیدی راهنمایی خواستی و مایل بودی من در خدمتم ![]() ----------- پ.ن: من تو یه تاپیک دیگه همین حدود زینت رو پرسیده بودم... کاش ناظر بحث زینت رو جدا کنه خیلی بحث خوبی هست پاسخ به: مقابله با بدحجابی(گفت و گو محور)اولین سوال - عبدالرحمن - ۲۷/اسفند/۹۲ ۲۳:۰۵ از خانم فاتحی بابت این حاشیه عذر میخوام ولی مهم بود این بحث دیدید که حرف مراجع هم توش اگر و اما میاد این ارسال نمونه سیاسی این برخورد سلیقه ایست http://forum.bidari-andishe.ir/thread-32153-post-259709.html#pid259709 تا جایی که دلم بخواد نظر مرجع محترمه در ضمن حضرت زهرا(سلام الله علیها) خدا نیستند انسانند برای الگو بودن یعنی چی؟ مگر ما مسیحی هستیم که هزارتا کار بکنیم بعد بگیم یا مریم مقدس به ما توجه کن حالا ببینیم نظر شیرین عبادی رو در دل قبول داریم یا نظر افراد نجیب رو در این دوره زمونه لطفا این ارسالا رو جدا کنید ناظر محترم پاسخ به: مقابله با بدحجابی(گفت و گو محور)اولین سوال - am22 - ۲۸/اسفند/۹۲ ۰:۱۲ با سلام..به نظر من ریا کلمه مناسبی نباشه..عادت نداره چندین صفحه توضیح بدم خسته کنندس..امام خمینی {ره} در رسالشون گفتن که اول امر به معروف و بعد نهی از منکر..اول باید یه عادت و خوب و خدا پسندیده بهش بدی و بعد چیزی رو از فرد بگیری...در ضمن اگر ایشون دوست شماست بهتره ازش فاصله بگیرد در صورت اصلاح نشدن چون رو شما نه تنها تاثیر میزاره بلکه مردم عقلشون به چششون و به قول آقای قرائتی با دزد قدم بزنی میگن اینم عین اون دزده ...مسئله بعدی اینجاست که امر آرایش دو معنا داره یا جلب توجه دیگران و دوم اینکه به قول خودشون کلاس میزارن و به قول یه بنده خدایی اگر انسان میدانست در قبر ها چ میگذرد هرگز حتی فکر گناه هم به سرش نمیزد...اولین عکس های که از زمان ناصر دین شاه رو میبینم در عجبم که دختران اون زمان قیافه های عین دیو داشتن و باطنی پاک..ولی الان که زن بد حجاب میبینم قیافه ای زیبا دارن و باطنی دیو.. .موفق و پیروز باشید پاسخ به: مقابله با بدحجابی(گفت و گو محور)اولین سوال - اسکای - ۲۸/اسفند/۹۲ ۰:۴۵ نقل قول: ...اولین عکس های که از زمان ناصر دین شاه رو میبینم در عجبم که دختران اون زمان قیافه های عین دیو داشتن و باطنی پاک..ولی الان که زن بد حجاب میبینم قیافه ای زیبا دارن و باطنی دیو..از کجا متوجه این موضوع شدید ؟ تصاویر قاجاری حاوی روح بودن که این مساله رو متوجه شدید. مردم رو خط کشی نباید کرد.شما به یه بدحجاب بگی دیو . فکر میکنی عکس العملش چیه ؟ این برچسب ها تنها بدحجاب رو بدتر سر لج میاره. ********************************************************************************** پاسخ به: مقابله با بدحجابی(گفت و گو محور)اولین سوال - al-shia - ۲۸/اسفند/۹۲ ۱:۱۷ ما وظیفه مون اینه که جذب کنیم حداکثری و دفع کنیم حداقلی. همونطور که قبلا هم گفتم اول باید ببینیم که اون خانم بد حجاب از کدوم دسته ها هستش. بد حجاب معتقد به دین که اعمال دینی رو انجام میده / بد حجاب معتقد به دین که اعمال دینی رو انجام نمیده / بد حجابی که دین براش اهمیتی نداره ولی ضدیتی هم با دین نداره / بد حجابی که با دین ضدیت داره البته خود هر کدوم هم دسته بندی هایی دارن که فعلا نیاز به ذکرشون نیست. حالا ما با توجه به اینکه مخاطبمون از کدوم دسته است باید یک راه مناسب برای حل مشکل پیدا کنیم. مثلا من خودم یک بار با دسته ی اول برخورد داشتم و یک خانمی بودن که از دسته ی اول بودن و با یک تذکر غیر مستقیم و خیلی خیلی ظریف و محترمانه کار درست شد.(تازه اون هم من که مرد هستم وگرنه خیلی از اوقات خانم ها در این موارد تاثیر گذاری بیشتری دارن) پس مخاطبتون رو بشناسید و از برخورد های سلبی در درجه ی اول بپرهیزید. قیام با سیف و برخورد در هر شرایط،کار خوارج در برخورد با منکرات هستش. پاسخ به: مقابله با بدحجابی(گفت و گو محور)اولین سوال - Hadith - ۲۸/اسفند/۹۲ ۱:۴۳ شاید بد نباشه این رو به دوستتون بگید که داشتن آرایش غلیظ در بلندمدت معمولاً اعتماد به نفس خود شخص رو پائین میاره و باعث میشه اگر زمانی نتونه آرایشی داشته باشه،احساس معذب بودن کنه. اگر آدم مذهبی ای نیست،براش دلیل شرعی و حکم و آیه نیارید...اول استدلال منطقی و عقلانی بیارید بعد بگید که حکم اسلام هم هست و ... . این راهکارهائی که من یا بقیه دوستان ارائه می کنند،شاید در کوتاه مدت جواب بده...تا وقتی طرز تفکر دوستتون عوض نشه،چیزی تغییر نمی کنه.. طرز تفکر هم بعید می دونم از راههائی جز مطالعه،تفکّر و اخلاقی زندگی کردن عوض بشه. کسی که بی تعصب ،درست و دقیق مطالعه و تحقیق کنه،حتماً به اسلام می رسه و اونوقت مسیر زندگیش عوض میشه؛ نه فقط ظاهرش. شاید اون موقع آرایشی هم داشته باشه،اما خیلی فرق خواهد کرد با وضعیت فعلیش. اوّل کاری از اسلام نگید و احکام اسلام رو به صورت مانع و ترمزی در ذهنش جلوه ندید...اگر آدمی با عقاید محکم نباشه،زده میشه.. ببخشید اگر اونطوری که باید،نتونستم راهنمائی و کمک کنم... خفته را خفته کـِی کند بیدار؟
پاسخ به: مقابله با بدحجابی(گفت و گو محور)اولین سوال - N.Mahdavian - ۲۸/اسفند/۹۲ ۱۴:۵۹ سلام راستش زیاد در مورد شرایط دوستتون از لحاظ اعتقادی و خانوادگی توضیح ندادید اما راستش من هم در دوران مدرسه و هم در دوران دانشگاه دوستایی داشتم که رفتار مشابهی داشتند. به نظرم یکی از دلایل این رفتار اینه که این افراد اغلب در خانواده هایی رشد کردند که گرچه مذهبی هستن اما بیشتر دستورات دینی رو فقط برا فرزندانشون دیکته کردند و هیچ وقت به طور منطقی براشون توضیح ندادند که چرا حجاب براشون لازمه،حجاب شامل چه چیزهایی هست،یه خانم با آرایش غلیظ و بدحجابی چه تاثیر بدی رو جامعه می گذاره و... وقتی چنین شخصی وارد جامعه میشه و گاها با دوستایی رفت و آمد می کنه که هر روز یه مدل آرایش یا یه مدل مو رو امتحان می کنند، چون تو وجودش یه دلیل محکم برا اعتقاداتی که خانوادش ازش دم می زنند نداره طبیعیه که بخواد زیباتر بشه و خودش رو شکل دوستاش کنه و وقتی خونه برمی گرده خودش رو اون طوری نشون بده که خانوادش می خوان و... چون زیاد در مورد دوستتون توضیح ندادید نمیشه راه حل دقیقی پیشنهاد داد. اما من دوستانی دارم که علی رغم پایبند بودن به اکثر دستورات دینی و حتی برخورد متین و سنگین با جنس مخالف، نمی تونند از آرایش یا بیرون گذاشتن موهاشون دست بردارند...در مورد این افراد فکر کنم بهتر باشه غیرمستقیم رفتار کنیم. مثلا تو اوقات بیکاری فرضا بین فیلم ها و کلیپ های سرگرم کننده ای که تماشا می کنیم، یه کلیپ کوتاه اما جالب در مورد حجاب نشونشون بدیم. یا مثلا لابه لای حرفای ریز و درشتی که با هم می زنیم، از اون دختر خانمی بگیم که علی رغم چهره ی بی آرایش و ساده ای که داره، بسیار دوست داشتنی و زیبا به نظر میرسه و... ببخشید اگه نتونستم بهتر راهنمایی کنم
پاسخ به: مقابله با بدحجابی(گفت و گو محور)اولین سوال - am22 - ۲۸/اسفند/۹۲ ۱۶:۲۶ (۲۸/اسفند/۹۲ ۰:۴۵)SkyGirl نوشته است: از کجا متوجه این موضوع شدید ؟ تصاویر قاجاری حاوی روح بودن که این مساله رو متوجه شدید. مردم رو خط کشی نباید کرد.شما به یه بدحجاب بگی دیو . فکر میکنی عکس العملش چیه ؟ این برچسب ها تنها بدحجاب رو بدتر سر لج میاره.احتیاج به دیدن روح فرد در عکس نیست..شفاف سازی میکنم:اگر ملاک میزان سنجش این باشه که آدم با کدوم بیشتر به گناه می افته و دیگران رو به گناه میندازه بررسی کنیم متوجه میشیم که زنان در زمان قدیم از پوشش بهتری برخوردار بودن و در جا و زمان و مکان و خاصی برا شوهر یا برادر و خواهرشون خودشون رو آرایش میکردن که اونم فوق فوقش یه سرمه چشم بوده نه این بزک دوزک امروزی..در جوامع امروز همین قدر که فرد مورد نظر آرایش کنه بیاد بیرون کافیه چون همون قدرشم آدم رو به گناه میندازه چ برسه به ....من به بد حجاب نمیگم دیو میگم خاک عالم به سرت که هزار تا جوون رو آلوده میکنی..چون رواشناسی میگه پسر و مرد از راه چشم فعالیتی تو مغزش انجام میشه که با چیز های دیگه نمیشه..حس توضیح اضافی و باز کردن بحث ندارم همین قدر کافیست..قضیه بد حجابی ام در تاریخ برمیگرده به زمانی که شاه حالا کدوم شاه و چی شد و چی میشه خودتون برید دنبالش..یا حق..موفق و پیروز باشید |