تالار گفتگوی بیداری اندیشه
راه آبی ابریشم ، کاری دیدنی که دیده نشد "بررسی علل کم فروشی فیلم های فاخر ملی" - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: افشای صنعت سرگرمی (/forum-25.html)
+--- بخش: صنعت سینما و هالیوود (/forum-26.html)
+---- بخش: سینمای ایران (/forum-58.html)
+---- موضوع: راه آبی ابریشم ، کاری دیدنی که دیده نشد "بررسی علل کم فروشی فیلم های فاخر ملی" (/thread-13948.html)

صفحه: 1 2

راه آبی ابریشم ، کاری دیدنی که دیده نشد "بررسی علل کم فروشی فیلم های فاخر ملی" - mohsen-321 - ۱۳/اسفند/۹۰ ۲۰:۳۷

این فیلم، داستان سفر دو کشتی ناخدا سلیمان سیراف و ناخدا ادریس را روایت می‌کند که برای اولین بار می‌خواهند مال‌التجارهٔ خود را از میان دریا عبور داده، به چین ببرند (تا پیش از آن کشتی‌ها از کنارهٔ ساحل عبور می‌کردند تا راه را گم نکنند). در اوج تاریخ دریانوردی ایرانیان،شاذان ابن یوسف که به تحصیل علم نجوم در دارالعلوم شیراز مشغول است پیشنهاد شغل کتابت کشتی را می‌پذیرد و به همراه دو کشتی سلیمان و ادریس به سفری دشوار و ناممکن می‌رسد. او از حوادث و ماجراهای این سفر ره‌نامه می‌نویسد.

شکست تجاری راه آبی ایریشم =یک شکست برای مردم ایران در جنگ نرم
به نام خدا سلام دوستان نمیدونم شما هم (( راه آبی ابریشم )) رو دیدین یا نه فیلم فاخر و پر هزینه ایرانی که انصافا یکی از بهترینهای تاریخ سینمای ایرانه فیلمی که از همه نظر میتونه با فیلم های هالیوودی رقابت کنه و جواب خوبی باشه برای اون فیلمهاب بحث برانگیز و شیطانی ولی متاسفانه به دلیل عدم حمایت مردم شکست تجاری خورد و تنها تونست 400 میلیون از هزینه 6 میلیاردی خودشوجبران کنه . اما بحث ما اینه که چرا این فیلم شکست تجاری خورد من و شمایی که میایم تو این سایت و فیلمای هالیوودی رو نقد میکنیم و متوجه سیاست کثیف فیلمسازای غربی میشیم باید از یه همچین فیلمایی حمایت کنیم تا سینماگرای ما بتونن بازم از این جور چیزا بسازن . راه آبی ابریشم میتونه برای ایرانیا یه افتخار باشه ما که اینهمه خلیج فارس خلیج فارس میکنیم باید از یه همچین فیلمایی که خلیج فارسو بر اساس اسناد تاریخی به جهان ثابت میکنه حمایت کنیم سال 83 بود که محمد بزرگ‌نیا، کارگردان «راه آبی ابریشم»، طرح فیلمنامه این فیلم را به فارابی تحویل داد یعنی درست در زمانی که بحث سینمای ملی و سینمای فاخر، داغ شده بود. طبیعی بود که ساخت فیلمی اینچنین، بودجه‌ای چشمگیر می‌طلبید؛ بودجه‌ای که در توان فارابی نبود.
این ناتوانی مالی همان و باز شدن پای مجلس شورای اسلامی به این پروژه همان. در همان دوره و با داغ بودن تنور سینمای فاخر، نان دو فیلم «ملک سلیمان» و «راه آبی ابریشم» چسبیده و بودجه‌های ساخت این دو فیلم در مجلس تصویب شد. اولی فروش بهتری نسبت به دومی داشت هر چند تولیدی ضعیف‌تر بود، دومی به نسبت اولی، فلیم بهتری بود اما بی‌تعارفش، یک شکست تجاری به حساب می‌آمد. شش میلیارد تومان، هزینه رسمی و اعلام شده ساخت فیلم «راه آبی ابریشم» بود. در صورتی که همه فروش آن در کشور در طول 46 روزی که روی پرده بوده 400 میلیون تومان شد. حسن بشکوفه، تهیه‌کننده این فیلم 10 روز بعد از نمایش این فیلم که تنها 70 میلیون تومان فروخته بود، ناامیدی‌اش را از بازگشت سرمایه و فروش چشمگیر پنهان نکرده و گفته بود: «این میزان فقط اجاره دو کشتی فیلم را دربردارد...». در نهایت تفاوت پنج میلیارد و 600 میلیون تومانی این ناامیدی را به شکستی بزرگ تبدیل کرد.

بی تعارف بگم که اون کسایی که دیدن سعادت آبادو به راه آبی ابریشم ترجیح دادن به دست انر کاران راه آبی ابریشم مدیونن

اونم تو این شرایط که سینما یه سلاح بزرگه تو مبحث جنگ نرم

RE: شکست تجاری راه آبی ابریشم = شکست مردم ایران در جنگ نرم - Admirer - ۱۳/اسفند/۹۰ ۲۰:۵۱

به نام خدا

سلام.

دوست عزیز از اونجایی که شما قصد ریشه یابی دارید من اسم تاپیک رو به "بررسی علل کم فروشی فیلم های فاخر ملی" تغییر میدم!!

در مورد سوال شما هم به زودی در همین پست چند موردی که مد نظرم هست رو خدمتتون عرض می کنم!!

ولی عجالتا اینجا رو هم مطالعه بفرمایید که تا حدی مرتبط است :

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-11401.html

از فعالیت شما در بخش سینما تشکر می کنم.

موفق بمانید و در پناه حق

خوب ...

ببینید اگر ما فرض رو بر این گذاشته باشیم که همه ی فاکتورهای یه فیلم تراز اول موجود باشن ولی از فیلم استقبال نشده باشه ( که خیلی بعیده!! ) فقط دو عامل رو می تونیم در این امر دخیل بدونیم :

1. وضعیت اکران و وضیعت تبلیغات

2. سلیقه، درک و شعور عمومی مخاطب

البته به نظر این حقیر محاله که یه فیلم تراز اول دیده نشه و در اکران شکست تجاری بخوره!!!! به خصوص اگر از باب مشکل اول تا حدی خیالش راحت باشه!!! یعنی وضعیت اکران و تبلیغاتش نسبتا مناسب بوده باشه!!

یعنی در مجموع نمیشه چندان به درک و شعور مخاطب برای عدم فروش فیلم های تراز یک ( اگر چنین چیزی واقعا اتفاق بیفته که بعیده!! ) جسارت کرد!!

چرا که فیلم تراز 1 خود به خود مخاطب را به سینما می کشاند!!!

البته این موارد کلی بودن و اگر بحث بخواد وارد مصادیق بشه شاید بشه واضح تر صحبت کرد!!!

یا علی

RE: شکست تجاری راه آبی ابریشم = شکست مردم ایران در جنگ نرم - mohsen-321 - ۱۴/اسفند/۹۰ ۱۴:۰۳

دوست عزیز این فیلم از همه نظر عالیه می تونید وقتی دی وی دی هاش اومد ببینیدش و به حرف من برسید یعنی اونقدر عالیه که شماباورتون نمیشه محصول ایران باشه ..........
توی این فیلم سکانس هایی هست که اولین باره توی یه فیلم ایرانی دیده میشه مثل :
1 - جزیره آدمخوارها
2 - کشتی ارواح
3 - بازار برده فروشها
4 - صحنه های اکشن عالی
5 - جشن های زیبا
6 - دزدان دریایی و و و...................
در ضمن از نظر کیفیت فیلم عالیه ولی میشه تبلیغ ضعیف روهم دخیل دونست توی این شکست چراکه توی تبلیغات و پیش نمایش های این فیلم اصلا به مواردی که گفتم اشاره نشده بود به علاوه من تعجب میکنم که چرا با وجود ستاره هایی مثل بهرام رادان داریوش ارجمند رضاکیانیان استاد انتظامی و..... از این فیلم استقبال نشد

RE: شکست تجاری راه آبی ابریشم = شکست مردم ایران در جنگ نرم - mohamad - ۱۴/اسفند/۹۰ ۱۸:۱۱

(۱۴/اسفند/۹۰ ۱۴:۰۳)mohsen-321 نوشته است:  یعنی اونقدر عالیه که شماباورتون نمیشه محصول ایران باشه ..........

به نظر بنده تبلیغات ضعیف این فیلم نیز یکی از مهم ترین دلایل این شکست بزرگ بوده است.

RE: بررسی علل کم فروشی فیلم های فاخر ملی - yare dabestani - ۱۸/اسفند/۹۰ ۱۹:۰۹

سلام
من خودم دزدان دریایی رو خیلی دوست دارم و دیدمش جزو فیلمای مورد علاقه امه . به محض اینکه فهمیدم فیلم راه آبی ابریشم با ان فرمت و سر و شکل ساخته شده اونم توسط ایرانیا مشتاق شدم برم ببینم و وقتی هم دیدم اصلا از دیدنش پشیمون نشدم بر خلاف فیلم زنان ونوسی ، مردان مریخی که واقعا تا مدت ها حساب می کردم می تونستم به جای رفتن به سینما پولشو هرچند ناچیز بود صرف چه کاری کنم؟! اینطوری مردم از سینما هم فراری می شن به نظر منم تبلیغات فیلم چندان خوب نبود البته تعداد سینماهایی هم که توانایی نمایش این فیلمای با کیفیت را دارن تو ایران کمه و اینم می تونه یکی از دلایلش باشه
امیدوارم مردم از انیمیشن تهران 1500 حمایت کننAngel

RE: بررسی علل کم فروشی فیلم های فاخر ملی - mahdy_mir - ۱۸/اسفند/۹۰ ۲۰:۳۰

به نام خدا

سلام

راستش فیلم ملک سلیمانرو من دیدم . خیلی خیلی میتونست بهتر باشه . راستش از نظر فنی بسیار ضعیف .

ببینید دوستان , من خودم پشت صحنه ماموریت غیر ممکن و یا آخرین سامورایی و ماتریکس رو دیدم . اونا برای صحنه ها تمرین میکنن . اینه که تام کروز خودش از آسمان خداش 50 طبقه با یه طناب آویزان میشه و یا تویه آخرین سامورایی انگار که اصالتا

ژاپنیه Smile

اما در ملک سلیمان صحنه های اکشن یا حتی جلوه ویژه یا نمایش اجنه و حتی داستان , جذاب نیست . انگار دارن داد میزنن که ما اینکاره نیستیم !!!!

دلیل نمیشه چون 5 میلیارد دادن به بازیگران یا نرم افزار جلوه ویژه یا .... خلاصه پول هدر دادن .Blush

بازیگر خوب معنیش این نیست که 500 میلیون مزدش باشه تا هزینه فیلمک بالا بره !

بازیگر باید بتونه هم شمشیر زن و هم کوه نورد و هم روحانی و هم قصاب و هم .......... باشه .
کارگردان باید زائقه مردم رو بشناسه !

شما شمشیر زنیهای مختارنامه رو با آخرین سامورایی مقایسه کنید ! لااقل کارگردان میرفت از یه رزمی کار مشاوره میگرفت .

تنها سریال که بنظرم صحنه هاش فنی و اکشن خوب بود سریال در چشم باده .

فیلم ملک سلیمان راستش چون داستان قران بود جذاب اما از نظر فنی نه چندان مناسب .

بهرحال بازم از زحمتشون میشه تقدیر کرد .

RE: بررسی علل کم فروشی فیلم های فاخر ملی - رمز شب - ۱۸/اسفند/۹۰ ۲۱:۱۶

سلام این فیلم تنها فیلمی نیست که خیلی راحت از بین رفت توی سال پیش ما خیلی فیلم های دیگه ای رو دیم که هم ارزشی بودن هم فاخر ولی سرشون رو با پنبه بریدن مثله:
1)شکارچی شنبه
2)گلــــــوگاه شیطان
3)بدرود بغداد
و به نظر من فقط مخاطب نیست که مقصره این مسئولین هستن که ذهــن مردم رو به موضاع های سخیف معطوف و منحرف میکنن
خدایی ما هایی که عضو بیداری اندیشه هستیم چند نفرمون حوصله میکنن که سری به این فیلما بزنن
مخاطب دیگه حتی حوصله فکر کردن نداره فقط دوست داره لحظاتش رو پر کنه خیلی کم پیش میاد دنبال معنی و مفهوم بگرده...چون خیلی وقته که اون مفهوم کمرنگ شده
(همین الانش اگه این تاپیک در مورد یه فیلم مورد دار و هرچند کم ارزش اما معروف بود بازدیدش از 1000تا بالا تر میشد اما....)

RE: بررسی علل کم فروشی فیلم های فاخر ملی - mostasghi - ۱۸/اسفند/۹۰ ۲۱:۵۲

سلام
توي اينجا و هر جاي ديگه كه بحث توليد آثار فاخر پيش مياد معمولن راجع به دو چيز صحبت مي شه
پول و تبليغات
اين دو بسيار مهم و تاثير گذار هستند. اما به نظر من مهم تر از اين ها بيشتر نبود خلاقيت و نداشتن هنرمند با استاندارد هاي جهاني هست.
به دست يك فرد ضعيف هملت تبديل به املت ميشه!
و به نظر من بعد از نداشتن خلاقيت به نبودن جذابيت در اين گونه آثار ميشه اشاره كرد. همين راه آبي ابريشم فيلم جذابي نيست و نمي تونه تا آخر تماشاگر رو همراهي كنه. وقتي به اول يك فيلم صفت فاخر اضافه مي شه فيلم پر ميشه از صحنه هاي بيهوده و پر از حرف هايي كه مي گن و ديديم
البته ميشه اين بحث رو به مباحث ديگه هم كشوند

RE: بررسی علل کم فروشی فیلم های فاخر ملی - mohsen-321 - ۱۹/اسفند/۹۰ ۱۷:۲۷

دوستانی که فیلمو ندیدن خواهش میکنم نقدش نکنن فیلم ازهمه نظر عالیه و بیننده ازش زده نمیشه من از روی علاقه شخصی اینو نمیگم بله فیلم مشکلاتی هم داره مثل عدم وجود پیوستگی در داستان یعنی اگه شما سر و ته داستان رو بگیرین و بقیشو خذف کنید بازم متوجه داستان میشید هرجای داستان حذف شه به کل داستان لطمه وارد نمیشه و این خودش یه ضعف فنی خیلی بزرگه
و اینم بگم که این فیلم خیلی بهتر از ملک سلیمان ساخته شده و این حرفٍ تنها من نیست همه ی منتقدان و سایت ها اینو گفتن و قبول دارن میتونید تحقیق کنید

RE: بررسی علل کم فروشی فیلم های فاخر ملی - mohsen-321 - ۱۹/اسفند/۹۰ ۱۹:۴۳

اینم اطلاعات بیشتر

[تصویر: ClickHandler.ashx?du=http%3a%2f%2fwww.ne...C671D977D0]
- خلاصه داستان:

داستان سفر دو کشتی ناخدا سلیمان(داریوش ارجمند) و ناخدا ادریس(رضا کیانیان)، که برای اولین بار می‌خواهند مال‌التجاره خود را از میانه اقیانوس به کشور چین برسانند. شازان ابن یوسف (بهرام رادان)که به تحصیل علم نجوم در دارالعلوم شیراز مشغول است، وظیفه کتابت در کشتی ناخدا سلیمان را می‌پذیرد و به سفری دشوار و ناممکن می‌رود و از حوادث و ماجراهای این سفر رهنامه می‌نویسد.
حاشیه فیلم:
فیلمبرداری “راه آبی ابریشم” در جزیره قشم، تهران و تایلند انجام و اواخر سال گذشته در چین به پایان رسید.
تازه‌ترین فیلم “محمد بزرگ‌نیا” سازنده فیلم‌های “کشتی آنجلیکا”، “جنگ نفت‌کش‌ها”، “توفان” و “جایی برای زندگی” در مقطع زمانی قرن چهارم هجری و محور زندگی “سلیمان ابن‌سیراف” از بزرگترین دریانوردان ایرانی می‌گذرد و اوج تاریخ دریانوردی ایران را به تصویر می‌کشد.
- دیگر عوامل فیلم:

مدیر فیلم‌برداری: بهرام بدخشانی
صدابرداران: خسرو و فرشید کیوان‌مهر
طراح صحنه و لباس: پروین صفری
چهره‌پرداز: سعید ملکان
عکاس: علی نیک‌رفتار
صداگذار: کین سون جان
تدوین‌گر: مصطفی خرقه‌پوش موسیقی: پانگ چان کونگ وینگ
جلوه‌های ویژه میدانی: نجف فتاحی
جلوه‌های ویژه رایانه‌ای: امیررضا معتمدی
مدیر تولید: ابراهیم زاهدی‌فر
تهیه‌کنندگان: حسن بشکوفه