تالار گفتگوی بیداری اندیشه
چرا ثواب زیارت کربلا بسیار عظیم تر از زیارت کعبه است؟# - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html)
+--- بخش: اصول عقاید شیعه (/forum-19.html)
+--- موضوع: چرا ثواب زیارت کربلا بسیار عظیم تر از زیارت کعبه است؟# (/thread-14165.html)

چرا ثواب زیارت کربلا بسیار عظیم تر از زیارت کعبه است؟# - جویای حقیقت - ۲۰/اسفند/۹۰ ۱۳:۴۴

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان عزیز :
راستش رو بخوائید خیلی وقته یه سوال ذهنم رو خیلی درگیر کرده . یه جایی شنیدم حرمت کربلا از کعبه بالاتره . اما راستش حتی برای طرح این موضوع هم تردید داشتم . از یکی دو نفر هم سوال کردم که جواب مثبت دادن . اما نمیدونم تعصبی گفتن یا واقعا جواب درستی دادن . دوستان عزیز ، اگه جواب سوال ما رو میدونن با منبع ذکر کنن که ما هم از این شک و تردید خلاص بشیم . راستش رو بخواین بخاطر این دچار تردید شدم که حرمت هر دو تا واقعا بالاست ؛ اما احادیثی از کربلا هست ، حقیر رو دچار تردید کرد .
دوستان ، ما رو کمک کنن .
در پناه الله
یا مهدی مدد

RE: سوالی مهم درباره کربلا و مکه - saloomeh - ۲۰/اسفند/۹۰ ۱۴:۳۲

سلام گرامی !

فکر میکنم جواب خود را در تاپیک زیر پیدا کنید .

ان شاءالله یا حق

بیان عجایبی از کربلا

RE: سوالی مهم درباره کربلا و مکه - میلاد.م - ۲۰/اسفند/۹۰ ۱۵:۰۲

بسم الله
.
.
.
البته احادیث رو که گفتن در تاپیکی که خواهرمون معرفی کردن.
اما باید دقت بشه .
شبهه ای وارد میکنن به شیعیان که چرا برای شما کعبه کم اهمیت است .... چرا کعبه را برتر می دانید و....
.
نمی دونم منظور دوستمون همین بحث یا نه. اما به هر حال جواب اجمالیش در ادامه خواهد آمد:
.
.
کعبه اهمیت ویژه ای برای شیعیان دارد..
برای اطمینان از این موضوع باید گفت که:
کعبه برای ما قبله است...
کعبه در صورت استطاعت واجب است ...در صورتی که کربلا واجب نیست..(مستحب موکد است)

.
.
.
البته طبق روايات صحيح و موثق، كربلا برتر از كعبه است؛ زيرا كربلا داراى ويژگيهايى است كه در كعبه نيست. علاوه بر آن، طبق همان روايات، وجود و آفرينش كعبه وابسته به كربلا است و خدواند خطاب به زمين كعبه فرموده: اگر كربلا نمى‌بود؛ تو را و آن خانه‌‌اى را كه در بر دارى، خلق نمى‌كردم. و همين سخن در برترى كربلا بر كعبه كافى است.
.
.
کعبه ویژگی های خاص خودش را دارد کربلا هم ویژگی های خاص خود را دارد (یک سری ویژگی های مشترک هم دارند)
.
.
.
اما خوب است ویژگی های خاص کربلا را بدانیم(تیتر وار):
.
1. كربلا قبل از كعبه، آفريده و مبارك قرار داده شد.
2. سجده بر خاك كربلا مستحب است
3. تربت كربلا، ‌شفاء است
4. خوردن تربت كربلا به قصد ا ستشفاء، جائز است
5. تربت كربلا امان است
6. زيارت كربلا معادل هزار حج مقبول است
7. خدا به زئران كربلا، قبل از زائران عرفات توجه مي‌كند
8. رسول خدا و اميرمؤمنان زائر كربلا را بدرقه ميكنند
9. رسول خدا زائر كربلا را به همنشني خود بشارت داده است
10. امير مؤمنان برآورده شدن حاجات زائركربلا را ضمانت كرده است
11. زائر كربلا، عمرش طولاني است
12. زائران كربلا، قبل از همه وارد بهشت مي شوند
13. زائر كربلا، زائر خدا در عرش است
14. زائر كربلا، با 120 هزار نبي مصافحه مي‌كند
.
.
.
.
ویژگی هایی که در بالا آمد و ویژگی های کعبه به همراه احادیث به طور کامل در لینک زیر موجود است:
http://www.valiasr-aj.com/fa/page.php?bank=question&id=10272

برید بخوانید خیلی مفیده....
حالا خلاصه مطلبش رو من اینجا میذارم:
.
.
-----------------------------------------------------------------------------
.
شبهه نخست اين بود كه در نظر شيعيان، كعبه اهميتى ندارد؛ بلكه ارزش كربلا بيشتر از ‌كعبه است؟

پاسخ اين است كه شيعيان هم نظر با ديگر فرق اسلامى،‌ براى كعبه حرمت و جايگاه خاصى را قائل است. حد اقل پنج مورد كه نشانگر اهميت كعبه و حج از ديدگاه شيعيان است؛ بيان شده.

.

.

شبهه دوم اين بود كه كربلا از ديدگاه شيعيان‌ »قبلة الاسلام» است

در پاسخ بيان شد درست است كه كربلا از ديدگاه شيعيان مقدس و داراى احترام خاص است؛‌ اما هيچگاه كربلا را قبله نمى‌دانند و در هنگام نماز رو به سوى كعبه مى‌نمايند نه به سوى كربلا. در اين رابطه، نظر فقهاى بزرگ شيعه را ياد آور شديم.

.

.

شبهه سوم اين بود كه چرا شيعيان كربلا را برتر از كعبه مى‌دانند؟

از اين شبهه، دو جواب داده شد:

جواب نخست اين است كه طبق روايات صحيح السند و موثق، كربلا علت آفرينش كعبه است به عبارت ديگر، خداوند كعبه را به خاطر عظمت كربلا و آن كسى در آنجا مدفون است؛ آفريده است از اين جهت برترى كربلا اثبات مى‌‌شود.

جهت پاسخ تفصيلى و براى اينكه تا حدودى جواب اين سؤال روشن شود؛ برخى فضائل مشترك و فضائل ويژه كعبه و كربلا مورد بررسى قرار گرفت. كه با دقت در آنها مى‌توان سؤال را حل كرد.

اما علاوه برآن، چهار روايت كه حد اقل سه روايت آن صحيح و موثق است نتيجه نهائى را با اثبات برترى كربلا بر كعبه روشن ساخت.

در روايت اول امام صادق به ابن ابى يعفور فرمود:‌ اگر فضائل كربلا را بيان كنم؛ حج به كلى تعطيل مى‌شود. اين سخن نشانه اين است كه كربلا فضائلى دارد كه آنها را كعبه ندارد و الا اين سخن امام بيهوده خواهد بود و ساحت امام معصوم از گفتار باطل و بيهوده به دور است.

در روايت دوم نيز خداوند به زمين كعبه فرمود:‌ بس است ديگر فخر فروشى نكن! اگر زمين كربلا نبود تو را و آن خانه را خلق نمى‌كردم. اين سخن محكم ترين دليل بر شرافت و افضليت كربلا بر كعبه است؛‌ زيرا معنايش اين است كه هر فضيلتى را كه كعبه دارد وابسته به وجود كربلا است. و اگر به جز اين روايت،‌ روايت ديگرى هم در برترى كربلا نداشتيم؛‌ فقط همين روايت براى اثبات مطلب كافى بود.

در روايت سوم امام زين العابدين عليه السلام فرمود: خداوند 24 هزار سال قبل از خلقت كعبه،‌ كربلا را حرم امن و مبارك براى خود قرار داد.

و در روايت چهارم آمده است با اينكه كربلا داراى فضائل فراوان است؛ اما به آنها فخر نكرد؛ بلكه به جاى آن خدا را سپاسگزار نمود و خداوند به واسطه اين كار او و به وجود مقدس امام حسين عليه السلام آن را گرامى داشت و برترى بخشيد.

از اين روايات دو مطلب مهم به دست آمد:

1. منشأ برترى كربلا،‌ وجود مقدس امام حسين است و اين مطلب در روايات تصريح شده است؛

2. همانطوريكه امام حسين عليه السلام علت خلقت كعبه است؛‌ علت خلقت كربلا هم خواهد بود؛ زيرا اگر امام نبود،‌ زمين كربلا هم نبود
.

خلاصه مفاد اين روايات اين است كه كعبه در وجود و فضائل خود مرهون كربلا است.

پاسخ دوم نقضى است به اين بيان كه: اگر به عقيده شما كعبه برتر از همه مكان‌ها است؛ پس چرا بعضى از اهل سنت مانند مالكى ها و برخى مردم مصر،‌ مدينه را برتر از كعبه مى‌دانند و اين مطلب از كتابهاى معتبر اهل سنت اثبات شد.

.

.

RE: سوالی مهم درباره کربلا و مکه - علی 110 - ۲۱/اسفند/۹۰ ۱۵:۳۶

بسم الله الرحمن الرحیم

روایت داریم گناه ریختن آبروی مومن از گناه تکه تکه کردن خانه ی کعبه و به آتش کشیدن آن بالاتر است!
به خانه ی کعبه میگن بیت الله
به امام حسین علیه السلام میگن ثار الله
شما بدون خونه ی خودت حیات داری
اما بدون خون؟؟
کسانی که در حادثه ی عاشورا با اطلاع به این که حسین بن علی تقاضای کمک کرده بوده مشغول طواف بودن همه میرن در دوزخ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

جایگاه ولی اعظم خدا که حیات دین خدا به او وابسته است
از جایگاه خانه ی کعبه بالاتر است
و جایگاه محل ریخته شدن خون ولی اعظم خدا هم از جایگاه خانه ی خدا بالاتر است

5 رکن دارد اسلام که بالاترین آن ولایت است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! بالاتر از نماز و حج و .....

قیاس بین کعبه و کربلا در حقیقت قیاس بین ولی اعظم خداست و خانه ی کعبه
که بدون شک محل شکسته شدن حرمت و آبروی ولی اعظم خدا بسیار مهم تر است از خانه ی کعبه!!!!! برطبق روایات

دین خدا به وسیله ی اولیای خدا حفظ میشه و شناخته میشه
اگه امام حسین و 14 معصوم و اولیای خدا نباشند که اصلاً حقیقتی از دین باقی نمیماند که بخواهند مردمی با آداب مورد نظر دین خدا به حج بروند

اگر کفایت نمیکرد بفرماید باز هم با آیات و روایات میشه این مسئله رو بسط داد
یا علی
خدانگهدارتان

RE: سوالی مهم درباره کربلا و مکه - دل خسته - ۲۱/اسفند/۹۰ ۱۵:۴۸

سلام یک جواب دیگه که من شنیده بودم:
امام حسین علیه السلام، تمام زندگی خودش رو ، جوانان بنی هاشم ، دوستان و آشنایان ، خانواده و فرزندان ، همه این ها رو برای خدا داد ، و خداوند متعال هم در پاسخ کوچکی ، عظمت کربلا رو بالاتر از نشانه خودش قرار داد.
یعنی بهتر بگم ، یک نفر تمام چیزهایی رو که داده برای کسی دیگه می ده ، اون وقت اون شخص چه کار کنه که جبران کنه ؟ باید تمام چیزهایی رو که داره بده تا جبران کنه. خداوند متعال هم که عادل مطلقه ، پس تمام چیزهایی که داشت رو برای ابا عبدالله علیه السلام داد ،یک نمونه موچکش این بود که مقام مرقد ایشون رو بالاتر قرار داد از بیت خودش.

RE: سوالی مهم درباره کربلا و مکه - علی 110 - ۲۱/اسفند/۹۰ ۱۶:۱۱

پاسخ خود امام زمان علیه السلام در مورد این سوال:
که چرا اینقدر عظمت و ثواب داره زیارت امام حسین علیه السلام:

نقل به مضمون میکنم:
امام زمان در پاسخ فرمودند
فرض کن یک پادشاه میره در یک سفری در یک جنگل برای شکار به تنهایی
بعد میهمان یک شخص میشه که اون شخص هم پادشاه رو نمیشناسه
اما به رسم مهمان نوازی و مشاهده ی وضع پادشاه که غریب بوده در جنگل تمام دارایی خودش یعنی یک بز خودش رو برای میهمانش هزینه میکنه و شیرش رو میدوشه و گوشتش هم بهش میده

بعد پادشاه رو راهی میکنه و راهنمایی میکنه به سمت جایی که پادشاه میخواد بره
پادشاه وارد قصر میشه
وزرا و مشاورینش رو دعوت میکنه میگه بیان
بعد قصه رو تعریف میکنه و میگه برای جبران کاری که این شخص انجام داد چه کنم؟
هر کسی چیزی میگه
مثلاً یکی میگه یه گله بز
یکی میگه 1000 سکه طلا و...

اما خود پادشاه میگه:
این شخص تمام دارایی خودش رو به من بخشید
من هم اگه بخوام جبران کنم باید تمام دارایی خودم رو ببخشم!!!!!!!!!!!!!

در مورد فاجعه ی کربلا هم همین هست
امام حسین تمام هستی خود رو تقدیم خدا کرد
هر جوری که تصورش رو بکنید جان داد، از تشنگی و گشنگی ، تیر خوردن و له شدن و بریده شدن سر و....
همه کس خود را داد برادر و فرزند و خانواده و بهترین دوستان و...
و حتی ناموسش را بذل راه و رضای الهی کرد!!!!!!!!!!!!!!!!!
خوب خدا اگه بخواد جبران کنه باید چه کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

خداوند خدایی خود را که به امام حسین نمیتواند ببخشد
پس یک پله پایین تر از این هر چه در تصور بگنجد به امام حسین می بخشد
و یکی از اینها این است که برای تکریم امام حسین علیه السلام
ثواب زیارت ایشان را هزاران بار بیشتر از ثواب خانه ی خود میکند

چه قدر این پاسخ امام زمان زیبا و متقن است!!!!!!!!!

RE: سوالی مهم درباره کربلا و مکه - جویای حقیقت - ۲۲/اسفند/۹۰ ۱۹:۲۳

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان عزیز :
تشکر ویژه دارم از تک تک دوستان که واقعا جواب های کافی و کاملی دادن و حقیر رو به هدفم رسوندن . راستش رو بخواین یه مداحی داشتم گوش میکردم ، این جمله توش بود که :
نقل قول: کربلا ای حرمتت بالاتر از بیت الحرام تا به کی از دور گویم بر شهیدانت سلام
این مداحی با اینکه خیلی قشنگ بود ، اما بخاطر همین جمله دلم نمی کشید که بهش گوش کنم . شاید تصورم این بود که خدایا این مداحا دیگه دارن چی میگن . راستش این موضوع قبل از آشنایی من با تالار بیداری اندیشه بود . البته همونطور که گفتم از چند نفر پرسیدم ، اما خیال کردم تعصبی جواب میدن . توی اینترنت هم گشتم ؛ ولی بازم قانع نشدم . اون تاپیکی که خانم سالومه هم گفتن ، قبلا مطالعه کره بودم . از همه ی شما دوستان تشکر میکنم . اجرتون با آقا اباعبدالله (علیه السلام) ... ایشاءالله هر کی دلش میخواد ارباب رو ببینه ، به زیارت ایشون نائل بشه . ما رو که نمیذارن حتی از دور یه نیم نگاهی بهشون بکنیم !!! اون دنیا جامون توی آپارتمان های مبله جهنمه !!! خدا عاقبت ما رو بخیر کنه ، انشاءالله . . .
یه جمله از یکی از مداحا شنیدم که بعدها باب شد ، همه این جمله رو میگن . اما انشاءالله که واقعا این جمله از ته قلبمون باشه :
نقل قول:
عشق فقط یک
کلام حسین علیه السلام
هر کی واقعا عاشق اباعبدالله (علیه السلام) باشه ، هیچ غمی توی دنیا و آخرت نداره .
بگو به جمله یاران که یادتان نرود
که در مقابل جنت قرار سینه زنی است
در پناه الله
یا مهدی مدد