![]() |
|
مضطر واقعی کیه؟ - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: مهدویت (/forum-18.html) +--- بخش: امام زمان و وظایف منتظران (/forum-20.html) +--- موضوع: مضطر واقعی کیه؟ (/thread-15113.html) |
مضطر واقعی کیه؟ - mahdavi61313 - ۱۶/فروردین/۹۱ ۱۴:۳۴ سلام به همه دوستان. شهادت مظلومانه ام ابیها فاطمه زهرا(سلام الله علیها) رو به همه شما اهالی بیداری اندیشه تسلیت میگم و امید دارم منتقم اون عزیزی که خونش مظلومانه به میخ در پاشید ،خیلی زود بیاد و انتقام مادر رو بگیره .انشا الله. ![]() «كجاست مضطري كه وقتي دعا كند، دعايش مستجاب مي گردد؟»؛ أَيْنَ الْمُضْطَرُّ الَّذِي يُجَابُ إِذَا دَعَا. وقتی سایت رو نگاه میکردم دیدم این فراز دعای ندبه خیلی برام سنگینه و من رو به فکر فرو میبره.واقعا مضطر واقعی کیه؟منم؟شمایید؟مریضا هستن؟یا... در مورد اين كه منظور از «مضطر» چه كسيه راحت ترين معنا اینه که: مضطر كسي است كه همة راهها به روي او بسته شده و هيچ راه چاره اي نداره.پس شاید من یا شما بله شما مضطر باشیم.اما... كلمه «مضطر» در قرآن مجيد هم آمده .توی سورة نمل آيه 62: (أمّن يجيب المضطرّ اذا دعا وَيكشفُ السّوء) در ذيل اين آيه رواياتي نقل شده حاكي از اونه كه يكي از مصاديق روشن مضطر، حضرت مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف)هستش. دو روايت زير هم توی همین زمينه هستند. 1. امام باقر (عليه السلام) فرموده: «به خدا سوگند گويا من مهدي را مي بينم كه پشت به حجرالاسود زده و خدا را به حقّ خود مي خواند... سپس فرمود: هو والله المضطر في كتاب الله في قوله أمن يجيب المضطرّ اذَا دَعَاه وَيَكشف السّوء، به خدا سوگند مضطر در كتاب خدا در اين آيه حضرت مهدي است». 2. امام صادق (عليه السلام) مي فرمايد: «اين آيه در مورد مهدي آل محمّد (عليهم السلام) است. به خدا سوگند مضطر اوست هنگامي كه در مقام ابراهيم دو ركعت نماز مي خواند و دست دعا به درگاه خداوند متعال برمي دارد، خدا دعاي او را اجابت مي كند، ناراحتي ها را برطرف مي سازد و او را خليفة روي زمين قرار مي دهد». در مورد زمان اضطرار حضرت مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف) دو احتمال وجود داره كه البته جمع بين هر دو نيز ممكنه و با هم منافات نداره. احتمال اول اين كه: قبل از ظهور باشه؛ زيرا اون حضرت بر جامعه اشراف و نظارت دارند، اوضاع اسف بار مسلمانان و جامعة بشري را ملاحظه مي فرمايند و براي از بين بردن فساد احساس اضطرار مي كنند و فرج خود را از خدا مي خواهند. احتمال دوم اينكه: وقتي ظهور مي كند و جامعه را ملاحظه مي كند، با مردماني مواجه مي شود كه بر اثر جهالت ها و عداوت ها همة درهاي صلح و آرامش و انسانيت را بر روي خود بستهاند لذا تكليف خود رو در رفع فساد و نجات بشريت مي بيند تحت فشار قرار مي گيرد، مضطر مي شود و دست به دعا بر مي دارد، خداوند هم دعاي او را اجابت مي كند. خوبه من و شما هم برای مضطر واقعی دعا کنیم وسعی کنیم از اضطرار قبل از ظهور آقا بکاهیم. سعی کنیم کم گناه کنیم تا وقتی پرونده ما خدمتشون میرسه کمتر غصه بخورند.انشا الله
|