تالار گفتگوی بیداری اندیشه
نوجوانان‌ ایرانی‌ در‌ محاصره‌ بازیهای‌ غیر اخلاقی - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: افشای صنعت سرگرمی (/forum-25.html)
+--- بخش: صنعت سرگرمی و بازی های رایانه ای (/forum-29.html)
+--- موضوع: نوجوانان‌ ایرانی‌ در‌ محاصره‌ بازیهای‌ غیر اخلاقی (/thread-15280.html)

صفحه: 1 2 3

نوجوانان‌ ایرانی‌ در‌ محاصره‌ بازیهای‌ غیر اخلاقی - نسیم - ۲۰/فروردین/۹۱ ۱۲:۰۳

اعتدال:بنیاد ملی بازیهای رایانه‌ای مدعیست بازیهای دارای نشان این بنیاد عاری از اثرات مخربی همچون ابتذال و خشونت است حال آنکه عرضه وسیع سی دی های مستهجن بازیهای رایانه ای در بازار کشور با نشان این بنیاد حاکی از تناقض و اتفاقی ناگوار در عرصه تولید محصولات فرهنگی است.

9 خردادماه سال 85 بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی در یک مصوبه 11 ماده ای تصویب کرد موسسه ای غیردولتی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت تولید و توزیع بازیهای رایانه ای را برعهده بگیرد.
این موسسه که به نام بنیاد ملی بازیهای رایانه ای نام گرفت وظیفه تهیه و تنظیم راهبردها و سیاستها را در زمینه بازیها رایانه‌ای برای ارائه به شورای عالی انقلاب فرهنگی، برنامه‌ریزی و طراحی کلان بازیها و واردات و صادرات بازیهای رایانه ای بر عهده گرفت.
همچنین یکی از مهمترین اهداف و سیاستهای این بنیاد تبیین، تقویت و ترویج مبانی فرهنگی وهویت اسلامی ـ ایرانی از طریق این صنعت بانگاه ویژه به کودکان ونوجوانان، حمایت کامل از ظرفیتهای موجود این صنعت در کشور با رویکرد بومی‌سازی و تقویت تولیدات داخلی است که در اساسنامه این بنیاد هم به آن اشاره شده است.

تشکیل این بنیاد به این منزله بود که خانواده های ایرانی با خیالی آسوده برای فرزندان خود بازیهای رایانه ای با نشان استاندارد فرهنگی(بنیاد ملی بازیهای رایانه ای) تهیه کنند چرا که این بنیاد بر اساس سیاستها و اهداف خود نباید اجازه دهد بازیهای رایانه ای مخرب، منحرف، مبتذل، بی بند و بار و خشن میهمان فکر کودک و نوجوان شود اما برخلاف تمامی اهداف و سیاستهای بنیاد (بنیاد ملی بازیهای رایانه ای) طی این سالها موج عظیمی از بازیهای رایانه ای مخرب با نشان این بنیاد وارد بازار شده است.
[تصویر: .jpg]
بازیهایی که در آن زنان با پوششی نامناسب و حتی مبتذل نقش آفرینی کرده و ذهن جوان را به سمت تعاملات جنسی تحریک می کند تا آنجا که در یکی از این بازیها قهرمان زن داستان با انجام حرکات مبتذل صحنه های نامناسبی را به معرض نمایش می گذارد.
در بازیهای دیگر موضوع شیطان پرستی، مسلمان کشی و حتی نسل کشی دنبال می شود و نوجوان مراحل مختلف بازی را تا انتها دنبال می کند بی آنکه بداند چه تاثیر مخربی بر ذهن و افکارش خواهد داشت.
نکته جالب اینجاست که در بسیاری از این بازیها هرآن چه که دین اسلام با آن مخالف است به شدت تبلیغ می شود. به نوعی که انگار تلاشی موذیانه دراین بازیها وجود دارد که قصد دارد نوجوانان را به تعارض فرهنگی و تقابل هویتی وفرهنگی بکشاند.

البته تهاجم فرهنگی علیه اخلاق دراین بازیها حتی به نمایش عریان رابطه جنسی محدود نشده بلکه تولید کنندگان این بازیها دریک اقدام کاملا هدفمند وتوطئه آمیز مسائل دیگری را نمایش می دهند.
مسائلی که تماشای آن برای کودکان ونوجوانان می تواند فاجعه آمیز باشد. مسائلی مانند تجاوز!در برخی از این بازیها مسئله تجاوز یکی از سوژه های اصلی است به گونه ای که انگار این موضوع به نمایش گذاشته شده تا قبح آن را در پیش چشم نوجوانان جوامع مذهبی وجوامع جهان سوم بشکند.

نقش این بازیها تا حدی در روند رشد جسمانی و روحی روانی کودکان انکارناپذیر است که کودک بسیاری از مهارت های فردی و اجتماعی مورد نیاز برای زندگی آینده خود را از طریق همین بازیهایی که به نظر بسیاری بی اهمیت جلوه می کند می آموزد.
به طوریکه در زمان حاضر بازیهای رایانه ای به یک نهاد اجتماعی کننده تبدیل شده اند که سن اثرگذاری را کاهش داده اند به گونه ای که اگر کودک از 7 تا 8 سالگی به برنامه های تلویزیون واکنش نشان می دهد و معنای روایت و شخصیتها را می فهمد، این سن در مورد بازی های رایانه ای به پنج سالگی می رسد. بدین ترتیب بازیهای رایانه ای که اجتماعی کردن کودک را زودتر از سایر رسانه ها آغاز کرده اند، در انتقال نمودهای فرهنگی به کودک قوی تر از سایر رسانه ها عمل می کنند.
یک نظرسنجی در اروپا نشان می دهد که بازی ای رایانه ای برای جوانان و نوجوانان بیش از سایر محصولات سرگرم کننده اهمیت دارد؛ به همین دلیل است که در اکثر کشورها سرمایه گذاری برای تولید این رسانه نوین به مراتب بیشتر از دیگر مقوله های فرهنگی است.

توزیع بازیهای رایانه ای مستهجن با نشان قانونی در کشور
[تصویر: 2.jpg]
هر چند که صهیونیست و استکبار با سرمایه گذاریهای کلان از سالها قبل برنامه تهاجم فرهنگی را در دستور کار خود قرار داده و امروز هم در پوشش جنگ نرم قصد تاثیرگذری بر افکار نوجوانان و جوانان ایرانی را دارند ولی این وظیفه نهادها و سازمانهای فرهنگی است که به گفته مقام معظم رهبری باید در نوک پیکان مقابله با ناتوی فرهنگی قرار داشته باشند. اما متاسفانه غفلتها، رانتها، سهل انگاریها و عدم نظارتها موجب شده تا مهر تائید نهادی که وظیفه حراست از فرهنگ و اخلاق در بازیهای رایانه ای را دارد بر بازیهایی که در آن مسلمانان محکوم به خشونت طلبی و جنگ طلبی هستند حک شود.

استفاده 20 میلیون جوان از بازیهای رایانه ای

عرضه وسیع سی دی های مستهجن بازیهای رایانه ای در بازار کشور با آرم و نشان بنیاد ملی بازیهای رایانه ای در حالی است که بهروز مینایی رئیس بنیاد ملی بازیهای رایانه ای اعلام کرده است:۲۰ میلیون نفر از مردم کشور روزانه از سرویس "گیم" استفاده می کنند و وقتی که برای بازی رایانه ای در ایران مصرف می شود بالغ بر ۴۰ میلیون ساعت در روز است.

18 ساله ها بیشترین استفاده کنندگان بازیهای رایانه ای

این مقام فرهنگی کشور گفته است: متوسط سن گیم در ایران ۱۸ سال است که پیش بینی می شود این رقم در ۱۰ سال آینده به ۲۸ سال ارتقا یابد. نکته قابل تامل در گفته های مسئول کنترل بازیهای رایانه ای کشور این است که اعلام کرده اند هم اکنون بازیهایی که ژانرهایی از خشونت، بی بند و باری ، استرس و نقض مسائل دینی را به همراه داشته باشد و اعتقادات مذهبی را زیرسوال ببرد اجازه فروش ندارد.
[تصویر: 3.jpg]
در این میان همچنان بازیهای رایانه ای به عنوان یکی از پردرآمدترین محصولات فرهنگی در فروشگاهها عرضه می‌شود و کودکان و حتی والدین بدون توجه به ماهیت بازیها و با اعتماد به برچسب بنیاد ملی بازیهای رایانه ای این محصولات را خریداری می کنند.
غافل از اینکه بهترین ابزاری که غرب می توانست از آن برای ایجاد انحراف هویتی واخلاقی در جوانان استفاده کند همین بازیهای رایانه ای است که در غفلت مسئولین و خانواده ها همبازی ثابت کودکان و نوجوانان ایرانی شده است. تاسف برانگیزتر آنکه دستگاهی که وظیفه مقابله با این موج را دارد خود به عاملی برای ترویج بازیهای رایانه ای مبتذل ومستهجن تبدیل شده است.

با این همه بررسی های اجمال بازار نشر وعرضه بازی های رایانه ای نشان می دهد که نظارت مستمر و مؤثر حلقه ای مفقوده در سیر تولید و عرضه بازیها در ایران است که در این میان شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز باید در اقدامی عاجل فعالیتهای این بنیاد را بازنگری کند.
[/b]
منبع: مهر

RE: نوجوانان ایرانی در محاصره بازیهای غیراخلاقی - .Ali. - ۲۳/فروردین/۹۱ ۱۸:۴۱

بازی هایی هم هستن که اصلا موضوع پورنو هست ! مثل کاترین . بازیشم تو ایران فت و فراوونه . هر بازی که بخوای پیدا میشه ارزون . بتلفیلد 3 رو هم خیلی راحت از CD فروشی سر کوچتون احتمالا میتونین پیدا کنین اگه اشنا باشه یا باحاش یکم حرف بزنین !

RE: نوجوانان ایرانی در محاصره بازیهای غیراخلاقی - ezio252 - ۲۴/فروردین/۹۱ ۰:۳۱

ببخشیدا ولی نویسنده حرف مفت زده تو کدوم بازی تجاوز داره تو فیلم های سینمایی به ندرت میشه تجاوز دید حالا تو بازی تجاوز باشه
اصلا این آفا بیخود فکر کرده که مردم میرن بازی های با نشان بنیاد میخرن هیچ کی بازی های با نشان بنیاد رو نمیخره حالا اینجوری دارن واسش تبلیغ میکنن

RE: نوجوانان‌ایرانی‌در‌محاصره‌بازیهای‌غیراخلاقی - Havbb 110 - ۲۴/فروردین/۹۱ ۲:۲۲

بررسی بُعدی دیگر از جنگ نرم در این عرصه:

اگه شما دقت کنید میبینید که الان روز به روز بازی های کامپیوتری داره پیشرفته تر ، حجیم تر و سنگین تر میشه. به همین دلیل این بازی ها به سخت افزار های پیشرفته تری برای اجرا نیازمند هستند. به عنوان مثال شما هر سیستمی که کارت گرافیک سطح بالا روی آن نصب است دو حالت دارد: 1- شخص استفاده کنند یکی از گرافیک کارهای بزرگ است!! 2- شخص استفاده کنند اهل بازی است!!!

که البته مورد دوم بیشتر است! صهیونیست ها در "تحمیل اراده ی خودشان بر مردم" آنها را به بازی های کامپیوتری معتاد کرده اند (به خصوص جوانان) و این کار چندین سود دارد:

1- سخت افزار بالاتری برای مردم عادی که واقعا خیلی بیشتر از حد نیازشان است به فروش میرسانند.

2- وقت جوان را به هدر میدهند (دیگه ضرر از این بیشتر چی میخواید؟؟)

3- اغلب افکار یا آموزش هایی در آن بازی می گنجانند که شخصی که آن بازی را انجام میدهد ، هم در ضمیر ناخودآگاهش چیزهایی که آنها مد نظر دارند هک میشود (مانند قضیه ساختمان کنار کعبه) و هم آموزش هایی را به صورت خود آگاه میبیند (مانند مطلبی که در پست اول نوشته شد یا مثلا آموزش سبک زندگی آمریکایی و معرفی آن به دنیا از طریق یک بازی!)

4- ....

منتظر نظرات و همفکری شما هستم.

یا علی (علیه السلام) Heart

RE: نوجوانان‌ایرانی‌در‌محاصره‌بازیهای‌غیراخلاقی - blue.blood - ۲۵/فروردین/۹۱ ۲۰:۳۵

[align=LEFT]
salam dooste Aziz jenabe
Havbb 110

new PopupMenu("profilelink_108059");man chandta az Posthaye Akhare Shoma ro ke Didam, bishtar donbale moghaser peyda kardan az biroon hasti, be khatere hamin ham alan in Post ro mizaram ke ham be shoma Gele Konam, ham ye meghdar ghaziye ro Baz konam ...
hamin alan ham mazerat mikham az inke ENG Type mikonam, Windowsam Mored dare ...

Azizan
Doostan
dar in 1morede khas migam
Fekr nemikonam Afrade Ziyadi bashan Inja ke Az man Bishtar Paye Game boode bashan
az 15sale pish ke Micro oomade bood ta alan ba in bazihaye Besiar jazab o herfeyi .
man tooye anvaE baziha Az AnvaE Consul ha boodam ...
Etiyad Avar tarin Bazi ha ro ham Be soorate Jeddi O herfeyi Peygiri kardam .
vali alan chi ?! chand mahe ke bazi nemikonam ...
chera ?! chon kar daram , Gereftaram , Dars daram , 100ta moshkel O kare barname Rizi shode daram ...
chon Vaseye khodam hadaf daram
barname Daram
Bikar nistam ke Beshinam BAAAAZIIII konam
ke too bazish bekhan Be Soorate Nakhod Agah chizi ro be man Talghin konan ...

که البته مورد دوم بیشتر است! صهیونیست ها در "تحمیل اراده ی خودشان بر مردم" آنها را به بازی های کامپیوتری معتاد کرده اند

chera alan bayad inja chenin bahsi matrah beshe ?! Chon az baalaa ta paayin Masoolane Dolati O Hokoomati Nesbat be kheyli chiza Bitafavot hastan ...
Are , Rok migam
Bitafavotan
mardom Ahamiyati nadaran Dar kheyli az zamineha ...
chera ma bayad chenin bahsaye pishe pa Oftadeyi Vasamoon Enghadr mohem beshan ?
chon bedoone Barname kar shode Too in mamlekat
In bahse kheyli Amigh o Gostardeyi Ro mitalabe ke Vaghan niyazmande Sabr O Hoselast ...

bazam Mazerat mikham Az inke Persian Type nakardam
Montazere Delete shodane Post ham hastam, Chon kheyliha inja farghe beyne bahse Farhangi O CyaC ro nemifahman ...

RE: نوجوانان‌ایرانی‌در‌محاصره‌بازیهای‌غیراخلاقی - shafagh_mah - ۲۵/فروردین/۹۱ ۲۰:۴۲

جناب blue.blood
اگر لطف کنید فارسی بنویسید ممنون میشیم.
یکی از قوانین تالار فارسی نویسی هست.
موفق باشید.

RE: نوجوانان‌ایرانی‌در‌محاصره‌بازیهای‌غیراخلاقی - یا ثارالله - ۲۵/فروردین/۹۱ ۲۱:۰۶

بسم الله الرحمن الرحیم

اگر فونت فارسی ندارید برای تبدیل فینگلیش به فارسی از این لینک استفاده کنید.

(۲۵/فروردین/۹۱ ۲۰:۳۵)blue.blood نوشته است:  سلام دوست عزیز جناب
[url=http://forum.bidari-andishe.ir/user-3824.html][/url]

من چندتا از پست‌هایی آخر شما رو که دیدم، بیشتر دنبال مقصر پیدا کردن از بیرون هستی‌، به خاطره همین هم الان این پست رو میزارم که هم به شما گله کنم، هم یه مقدار قضیه رو باز کنم ...
همین الان هم معذرت می‌خوام از اینکه انگلیسی تایپ می‌کنم، ویندوزم مورد داره ...

عزیزان
دوستان
در این ۱مورد خاص میگم
فکر نمیکنم افراد زیادی باشن اینجا که از من بیشتر پای گیم بوده باشن
از ۱۵ساله پیش که میکرو اومده بود تا الان با این بازی‌های بسیار جذاب و حرفه‌ای .
من توی انواع بعضی‌ها از انواع کنسول‌ها بودم ...
اعتیاد آور‌ترین بازیها رو هم به صورت جدی و حرفه‌ای پیگیری کردم .
ولی‌ الان چی‌ ؟! چند ماهه که بازی‌ نمیکنم ...
چرا ؟! چون کار دارم ، گرفتارم ، درس دارم ، ۱۰۰تا مشکل و کار برنامه ریزی شده دارم ...
چون واسهٔ خودم هدف دارم
برنامه دارم
بیکار نیستم که بشینم باازیییی کنم
که تو بازیش بخوان به صورت ناخود آگاه چیزی رو به من تلقین کنن ...

که البته مورد دوم بیشتر است! صهیونیست‌ها در "تحمیل اراده ی خودشان بر مردم" آنها را به بازی‌های کامپیوتری معتاد کرده اند

چرا الان باید اینجا چنین بحثی‌ مطرح بشه ؟! چون از بالا تا پایین مسئولان دولتی و حکومتی نسبت به خیلی‌ چیزا بی‌تفاوت هستن ...
آره ، رک میگم
بیتفاوتن
مردم اهمیتی ندران در خیلی‌ از زمینه ها ...
چرا ما باید چنین بحثهای پیش پا افتاده‌ای واسمون انقدر مهم بشن ؟
چون بدون برنامه کار شده تو این مملکت
این بحث خیلی‌ عمیق و گسترده یی‌ رو میطلبه که واقعاً نیازمند صبر و حوصلست ...

بازم معذرت می‌خوام از اینکه پرشین تایپ نکردم
منتظر دیلیت شدن پست هم هستم، چون خیلی‌ها اینجا فرق بین بحث فرهنگی‌ و کیک رو نمی‌فهمن ...

RE: نوجوانان‌ایرانی‌در‌محاصره‌بازیهای‌غیراخلاقی - ezio252 - ۲۵/فروردین/۹۱ ۲۲:۲۱

20 میلیون نفر بازی میکنن
دوستان اینم از اون آمارایی هست که بانک مرکزی میده پس نباید بهش توجه داشت
مدیران لطفا تایپیک رو ببندند چون آمارهای غلط داده میشهو حرف های تکراری وکلیشه ای زده میشه

RE: نوجوانان‌ایرانی‌در‌محاصره‌بازیهای‌غیراخلاقی - خیبر110 - ۲۵/فروردین/۹۱ ۲۲:۵۷

(۲۵/فروردین/۹۱ ۲۲:۲۱)ezio252 نوشته است:  20 میلیون نفر بازی میکنن
مدیران لطفا تایپیک رو ببندند چون آمارهای غلط داده میشهو حرف های تکراری وکلیشه ای زده میشه

من بودم میگفتم 30 میلیون

توی هر خانواده ای که من نگاه میکنم بچه هاش دارن بازی کامپیوتری انجام میدن و این امار با سرعت وحشتناکی داره میره بالا

یادم هست 5 سال پیش که من دبیرستان میرفتم توی کلاسمون از هر 40 نفر از هم کلاسی هام حداقل 20 نفرشون حرفه ای گیمر بودن

بعد از 5 سال که نمیدونم این امار چقدر بالاتر رفتهHuhHuhHuh

RE: نوجوانان‌ایرانی‌در‌محاصره‌بازیهای‌غیراخلاقی - نسیم - ۲۷/فروردین/۹۱ ۱۸:۰۲

(۲۵/فروردین/۹۱ ۲۲:۲۱)ezio252 نوشته است:  20 میلیون نفر بازی میکنن

به نظر خیلی با اطمینان صحبت می کنین دوست عزیز آمار درست رو شما بدین
20 میلیون یا 10 میلیون یا اصلا یک میلیون !!!!!!!!!!!!!!!!!!
بحث سر چیه ؟؟؟؟؟؟؟
ببینید بحث ما اینه که نسل آینده کشور چه جور داره باورها و ذهنش شکل پیدا می کنه...
ضمنا بازی کامپیوتری به کنار یه بازی توی موبایل یه نفر دیدم بسیار جذاب ،که پوششون بدتر از اینا بود!!!!!!!!!!!!!!!!!