![]() |
|
۞ درياي معرفت علوي ۞ مروري دقيق بر خطبه هاي نهج البلاغه !!! - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: مهدویت (/forum-18.html) +--- بخش: قرارگاه منتظران (/forum-69.html) +---- بخش: مناسبت ها و دعوت ها (/forum-38.html) +---- موضوع: ۞ درياي معرفت علوي ۞ مروري دقيق بر خطبه هاي نهج البلاغه !!! (/thread-16080.html) |
۞ درياي معرفت علوي ۞ مروري دقيق بر خطبه هاي نهج البلاغه !!! - azade - ۹/اردیبهشت/۹۱ ۹:۰۵ بسم الله الرحمن الرحیم سلام الحمدلله با طرح خوب ختم هفتگی قرآن ، فرصتی پیش اومده تا فاصله مون رو از قرآن کمتر کنیم و ان شاالله با قرآن مانوس (تر ) بشیمهمه ما خوب از اهمیت نهج البلاغه آگاهیم اما متاسفانه بعضا در خوندن و مطالعه و تعمق این راه روشن کوتاهی میکنیم فکر میکنم اگر دوستان موافق هستند ، قراری بذاریم تا در سال 91 حداقل یک بار خطبه های مولای متقیان و پدر دلسوز امت رو ،که در سید رضی (رحمة الله علیه) زحمت گردآوریش رو کشیدند، مطالعه کنیم . با توجه به این که تعداد خطبه ها 241 تا هست و بیشتر از 300 روز تا پایان سال فرصت داریم، فکر میکنم خوندن هر روز یکی از این خطبه ها (بسته به بلندی و کوتاهی اون) وقت زیادی رو از ما نمیگیره اما تا پایان سال، این فرصت نصیبمون شده که به مولامون هم نزدیکتر بشیم و ره توشه ای برگیریم، ان شاالله(من فقط خطبه ها رو در نظر گرفتم که با خوندن حداقل یکی در روز ، در صورت مشغله های زیاد، بتونیم تا پایان سال این کار رو تموم کنیم) و من الله توفیق درپناه حق پ.ن:نمیدونم لازم باشه که افرادی که موافق هستند ، اعلام کنند یا نه
اگر دوستان مایل بودند ، میتونند با ذکر صلواتی برای تعجیل در فرج صاحب الزمان و سلامتی رهبرمون ،اعلام آمادگی کنند یا اگر پیشنهادی دارند بفرمایند.اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم ------------- پ.ن:برای بهره بری بیشتر از این خطبه ها ، سعی میشه که همزمان با ارائه ترجمه،نکاتی مرتبط با همان قسمت ترجمه شده، از کتاب شرح نهج البلاغه از آیت الله مکارم شیرازی، گنجانده بشه ، انشاالله . به امید روزی که بتونیم از شیعیان و پیروان واقعی باشیم
RE: طرح مطالعه حداقل یک بار خطبه های نهج البلاغه در سال 91 - mahdy30na - ۱۱/اردیبهشت/۹۱ ۵:۴۸ سلام دوست گرامی از طرح شما استقبال میکنم و احساس میکنم دوستان دیگر هم موافق باشند اما یک سوال :ایا شما میخواهید هر روز یک صفحه یا یک خطبه را قرار دهید یا اینکه دوستان اعلام امادگی کنند و خودشون روزانه یا هفتگی گزارش از میزان مطالعه بدهند ! اگه ممنکه این مسئله رو توضیح بدین . باتشکر و پوزش از پر حرفی . اجرتون با مولا RE: طرح مطالعه حداقل یک بار خطبه های نهج البلاغه در سال 91 - تفکر - ۱۱/اردیبهشت/۹۱ ۱۰:۵۴ ضمن تشکر از پیشنهادتون میشه با دور کردن هر روزه سخنان مهمتر استخراج بشه و روی سایت قرار بگیره RE: طرح مطالعه حداقل یک بار خطبه های نهج البلاغه در سال 91 - azade - ۱۲/اردیبهشت/۹۱ ۲۲:۵۷ (۱۱/اردیبهشت/۹۱ ۵:۴۸)mahdy30na نوشته است: سلام اختیار دارید ![]() ممنون از پرسشتون من فقط قصدم خوندن حداقل یک بار این کتاب ارزشمند در این سال هست و عرضم این بود که اگر هر روز هم بخوایم یکی از این خطبه های گرانبار رو بخونیم این امکان هست که تا پایان سال به این مهم دست پیدا کنیم اما قصد نداشتم که اجباری داشته باشم برای تعداد خطبه های خونده شده در هر روز، اون فقط یک پیشنهاد بود التماس دعا RE: طرح مطالعه حداقل یک بار خطبه های نهج البلاغه در سال 91 - حسن عزتي - ۱۳/اردیبهشت/۹۱ ۱۷:۱۹ به نام خدا سلام در صورت امكان هرچه زودتر تصميم را نهايي فرماييد تا اين امر خير در تالار برقرار گردد. انشالله ![]() يا علي (علیه السلام) مدد است. RE: طرح مطالعه حداقل یک بار خطبه های نهج البلاغه در سال 91 - علی 110 - ۱۳/اردیبهشت/۹۱ ۱۸:۳۷ زمانی که شبها نهج البلاغه میخوانم با خودم اول فرض میکنم که الان در زمان امیرالمومنین هستم و در شهر کوفه زندگی میکنم خوب امشب میخواهم بروم به مسجد و پشت سر مولا نماز بخونم و بعد از نماز مولا می خواهند خطبه بخوانند چه خواهند گفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ خوب معلوم است همین ها را خودم را مخاطب مستقیم مولا در مسجد کوفه فرض میکنم اینجوری اثرش برای خیلی ملموس تر هست اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم RE: طرح مطالعه حداقل یک بار خطبه های نهج البلاغه در سال 91 - azade - ۱۴/اردیبهشت/۹۱ ۶:۳۸ (۱۳/اردیبهشت/۹۱ ۱۷:۱۹)حسن عزتی نوشته است: به نام خدا سلام منظورتون از تصمیم نهایی همین هست که این برنامه چطوری انجام بشه؟ تصمیم نهایی به عهده هر فرد هست
RE: طرح مطالعه حداقل یک بار خطبه های نهج البلاغه در سال 91 - حسن عزتي - ۱۴/اردیبهشت/۹۱ ۱۳:۲۴ نقل قول:با ياد خداي مهربان
فَمِنْ خُطْبَة لَهُ عَلَيْهِ السَّلاَمُ
يَذْكُرُ فِيهَا ابْتِداءَ خَلْقِ السَّماءِ و الاَْرْضِ وَ خَلْقِ آدَم، وَ فيها ذِكرُ الْحَـجِّ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى لا يَبْلُغُ مِدْحَتَهُ الْقائِلُونَ، وَ لا يُحْصى نَعْماءَهُ الْعادُّونَ، وَ لا يُؤَدّى حَقَّهُ الْمُجْتَهِدُونَ، الَّذى لا يُدْرِكُهُ بُعْدُ الْهِمَمِ، وَ لايَنالُهُ غَوْصُ الْفِطَنِ، الَّذى لَيْسَ لِصِفَتِهِ حَدٌّ مَحْدُودٌ، وَ لا نَعْتٌ مَوْجُودٌ، وَ لا وَقْتٌ مَعْدُودٌ، وَ لا اَجَلٌ مَمْدُودٌ. فَطَرَ الْخَلائِقَ بِقُدْرَتِهِ، وَ نَشَرَ الرِّياحَ بِرَحْمَتِهِ، وَ وَتَّدَ بِالصُّخُورِ مَيَدانَ اَرْضِهِ ... ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞ از خطبه هاى آن حضرت است كه در آن ابتداى آفرينش آسمان و زمين و آدم را توضيح مى دهد و يادى از حج مى كند خداى را سپاس كه گويندگان به عرصه ستايشش نمى رسند، و شماره گران از عهده شمردن نعمتهايش برنيايند، و كوشندگان حقّش را ادا نكنند، خدايى كه انديشه هاى بلند او را درك ننمايند، و هوش هاى ژرف به حقيقتش دست نيابند، خدايى كه اوصافش در چهارچوب حدود نگنجد، و به ظرف وصف درنيايد، و در مدار وقت معدود، و مدت محدود قرار نگيرد. با قدرتش خلايق را آفريد، و با رحمتش بادها را وزيدن داد، و اضطراب زمينش را با كوهها مهار نمود... ادامه دارد...ان شاالله RE: طرح مطالعه حداقل یک بار خطبه های نهج البلاغه در سال 91 - حسن عزتي - ۱۷/اردیبهشت/۹۱ ۱۰:۵۷ به نام خدا ادامه خطبه يك... اَوَّلُ الدِّينِ مَعْرِفَتُهُ، وَ كَمالُ مَعْرِفَتِهِ التَّصْديقُ بِهِ، وَ كَمالُ التَّصْديقِ
بِهِ تَوْحيدُهُ، وَ كَمالُ تَوْحيدِهِ الاِْخْلاصُ لَهُ، وَ كَمالُ الاِْخْلاصِ لَهُ نَفْىُ الصِّفاتِ عَنْهُ، لِشَهادَةِ كُلِّ صِفَة اَنَّها غَيْرُ الْموْصُوفِ، وَ شَهادَةِ كُلِّ مَوْصُوف اَنَّهُ غَيْرُ الصِّفَةِ. فَمَنْ وَصَفَ اللّهَ سُبْحانَهُ فَقَدْ قَرَنَهُ، وَ مَنْ قَـرَنَهُ فَقَدْ ثَنّـاهُ، وَ مَنْ ثَنّـاهُ فَقَـدْ جَـزَّاَهُ، وَ مَـنْ جَزَّاَهُ فَقَدْ جَهِلَهُ، وَ مَنْ جَهِلَهُ فَقَدْ اَشارَ اِلَيْهِ، وَ مَنْ اَشارَ اِلَيْـهِ فَقَـدْ حَـدَّهُ، وَ مَـنْ حَـدَّهُ فَقَـدْ عَـدَّهُ، وَ مَنْ قالَ: فيمَ؟ فَقَدْ ضَمَّنَهُ، وَ مَنْ قَالَ: عَلامَ؟ فَقَدْ اَخْلى مِنْهُ. كائِنٌ لا عَنْ حَدَث، مَوْجُودٌ لا عَنْ عَدَم، مَعَ كُلِّ شَىْء لا بِمُقارَنَة، وَ غَيْـرُ كُلِّ شَـىْء لاَ بِمُزايَلَة، فاعِـلٌ لا بِمَعْنَى الْحَرَكـاتِ وَ الاْلَةِ، بَصيرٌ اِذْ لا مَنْظُورَ اِلَيْهِ مِنْ خَلْقِهِ، مُتَوَحِّدٌ اِذْ لاسَكَنَ يَسْتَأْنِسُ بِـهِ وَ لايَسْتَوْحِشُ لِفَقْدِهِ. ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞ آغاز دين شناخت اوست، و كمال شناختش باور كردن او، و نهايت از باور كردنش يگانه دانستن او، و غايت يگانه دانستنش اخلاص به او، و حدّ اعلاى اخلاص به او نفى صفات (زائد بر ذات) از اوست، چه اينكه هر صفتى گواه اين است كه غير موصوف است، و هر موصوفى شاهد بر اين است كه غير صفت است. پس هر كس خداى سبحان را با صفتى وصف كند او را با قرينى پيوند داده، و هركه او را با قرينى پيوند دهد دوتايش انگاشته، و هركه دوتايش انگارد داراى اجزايش دانسته، و هركه او را داراى اجزاء بداند حقيقت او را نفهميده، و هر كه حقيقت او را نفهميد برايش جهت اشاره پنداشته، و هر كه براى او جهت اشاره پندارد محدودش به حساب آورده، و هركه محدودش بداند چون معدود به شماره اش آورده، وكسى كه گويد: درچيست؟حضرتش رادرضمن چيزى درآورده، وآن كه گفت:برفرازچيست؟آن را خالى از او تصوركرده. ازلى است و چيزى بر او پيشى نجسته، و نيستى بر هستى اش مقدم نبوده، با هر چيزى است ولى منهاى پيوستگى با آن، و غير هر چيزى است امّا بدون دورى از آن، پديدآورنده موجودات است بى آنكه حركتى كند و نيازمند به كارگيرى ابزار و وسيله باشد، بيناست بدون احتياج به منظرگاهى از آفريدهايش، يگانه است چرا كه او را مونسى نبوده تا به آن انس گيرد و از فقدان آن دچار وحشت شود. ادامه دارد ... ان شاء الله RE: ۞ درياي معرفت علوي ۞ مروري دقيق بر خطبه هاي نهج البلاغه !!! - حسن عزتي - ۱۹/اردیبهشت/۹۱ ۱۰:۲۸ به نام خدا ادامه خطبه 1 و فرازي بسيار زيبا و قابل تامل: اَنْشَأَ الْخَلْقَ اِنْشاءً، وَابْتَدَأَهُ ابْتِداءً، بِلارَوِيَّة اَجالَها، وَلا تَجْرِبَة اسْتَفادَها، وَلا حَرَكَة اَحْدَثَها، وَلا هَمامَةِ نَفْس اضْطَرَبَ فيها. اَحالَ الاَْشْياءَ لاَِوْقاتِها، وَ لاءَمَ بَيْنَ مُخْتَلِفاتِها، و غَرَّزَ غَرائِزَها، وَ اَلْزَمَها اَشْباحَها، عَالِماً بِها قَبْلَ ابْتِدائِها، مُحيطاً بِحُدُودِها وَ انْتِهائِها، عَارِفاً بِقَرائِنِها وَ اَحْنائِها. ثُمَّ اَنْشَأَ سُبْحانَهُ فَتْقَ الاَْجْواءِ، وَ شَقَّ الاَْرْجاءِ، وَ سَكائِكَ الْهَواءِ. ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞ آفرينش جهان بى سابقه ماده و موادْ مخلوقات را لباس هستى پوشاند، و آفرينش را آغاز كرد، بدون به كارگيرى انديشه و سود جستن از تجربه و آزمايش، و بدون آنكه حركتى از خود پديد آورده، و فكر و خيالى كه ترديد و اضطراب در آن روا دارد. موجودات را پس از به وجود آمدن به مدار اوقاتشان تحويل داد، و بين اشياء گوناگون ارتباط و هماهنگى برقرار كرد، ذات هر يك را اثر و طبيعتى معين داد، و آن اثر را لازمه وجود او نمود، در حالى كه به تمام اشياء پيش از به وجود آمدنشان دانا، و به حدود و انجام كارشان محيط و آگاه، و به اجزا و جوانب همه آنها آگاه وآشنا بود... ادامه دارد ... ان شا الله |