![]() |
|
قسمت در زندگی یعنی چه؟ - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: فروع دین (/forum-75.html) +--- موضوع: قسمت در زندگی یعنی چه؟ (/thread-19843.html) صفحه: 1 2 |
قسمت در زندگی یعنی چه؟ - شیدا - ۳/شهریور/۹۱ ۲۳:۴۴ بسم الله
سلام به بیداران اندیشه
مَسئَلَةٌ! میگن هیچ چیز تو این دنیا تصادفی نیست
خیلی وقتا اشتباه ما آدما تو ماجراها و کارهای پیش اومده تاثیر به سزایی داره، یعنی اگه اون اشتباه انجام نمیشد شاید نتیجه کار چیز دیگه ای میشد حالا نتیجه ممکنه خوب باشه یا بد! خیلی ها از این به قسمت تعبیر میکنن سوالم اینه که اگه هیچ چیزی تصادفی نیست یعنی اشتباه کردن ما هم تصادفی نیست؟ یعنی ما باید اشتباه میکردیم تا کار مورد نظر رخ بده؟ به نظرم شبیه بحث جبر و اختیار شد دوستان اگه لطف کنن و پاسخ بدن ممنون میشم ![]() RE: قسمت در زندگی یعنی چه؟ - taleb - ۴/شهریور/۹۱ ۰:۲۱ سلام خیلی ها به قسمت اعتقاد دارن مخصوصا اون قدیمیا ![]() ولی من ![]() نمیدونم ، مونده تعریفمون از قسمت چی باشه؟؟؟!!!! نقل قول: این نظر منه و خیلی هم راجع این مسائل اطلاع ندارم و حرفاموهم به کسی تحمیل نمیکنم نظر من اینه که زندگی یه مسیرش هستش مثل یه جاده و هممون میدونیم که تو جاده ها بعضی وقتا به دوراهی میرسیم تفسیر خود من اینه که خدا خودش میدونه ما الان اخر و عاقبتون چی میشه و چه جوریم بقول ما ترکا ( هانسی یوآنن گوشی یوخ ) یعنی میدونه که ما اخر کارامون چی میشه " نامه ی نانوشته خوانی" حالا من میگم تو این مسیر و جاده ما به یه دوراهی ای برمیخوریم که انتخاب با خودمونه که از کدوم را بریم تو یه طرف نوشته مثلا پیش بسوی فردوس تو اون یکی هم ![]() خوب اینجا ما یه نقشه ی راهنما داریم که دین و قوانینی هستش که توش هست همه ما دقیقا چند ثانیه قبل اینکه گناه کنیم میدونیم چی کار میکنیم منظورم اینه که خدا قدرت تعقل و اختیارو بهمون داده چون عقل داریم میدونیم که مثلا اینجا که پشت کامپیوتریم و جنگ هم جنگ نرمه و هزاران چیز دیگه که نمیگم درست همون لحظه ما عقل داریم که مثلا انتخاب کنیم که به کدوم سایت بریم و میدونیم هم دینمون اجازه ی انجام کارای حرامو برامون حرام کرده پس عقل داریم و قدرت انتخاب یکی از راههارو انتخاب میکنیم این ماهستیم که انتخاب میکنیم زورکی که نمیگن برو اینجا جبر ![]() فک نکنم ما اگه این عقلمونو آکبند نگه نداریم همه چی حله ![]() .................. اینا نظرات شخصیم بود و نمیدونم تا چه حدی درسته و ادعای هم ندارم RE: قسمت در زندگی یعنی چه؟ - mahdy30na - ۴/شهریور/۹۱ ۰:۵۴ سلام امام صادق (علیه السلام) : لا جبر و لا تفويض بل امر بين الامرين بحار ج4 ص 197 تصادف تو این دنیت معنا نداره مخصوصا در کار های ما. دقیقا این بحث جوایش تو مسئله جبر و اختیار «امر بين الامرين» هستش . اگه ما حتی یکی از کارهیی که انام میدیم رو از روی تصادف در نظر بگیریم مسئله نظم خدشه دار میشه و نمیشه پاسخگو بود. در حال که همه چیز از روی یک نظم و قاعده ای در حال گذر هستش. برای انجام کارها ما مختار هستیم اما نه در همه کارها و اعمال و هینطور بعضی کارها جبری پیش میره و ما اصلا نمیتونیم دخالتی در او داشته باشیم. مثلا ضربان قلب جبری هستش. در قسمت بعدی بهتر و روشنتر توضیح میدم که چرا ما در کارها نیمه مختار و نیمه جبری هستیم. RE: قسمت در زندگی یعنی چه؟ - black - ۴/شهریور/۹۱ ۰:۵۶ قسمت 50 % زندگی و آینده هست. این حرفی رو که میزنم با تمام وجودم بهش ایمان دارم. RE: قسمت در زندگی یعنی چه؟ - شیدا - ۴/شهریور/۹۱ ۰:۵۹ سلام طالب عزیز، حرفای شما درسته کاملا. شاید منظورمو خوب نرسوندم با یه مثال میگم طرف تو تحقیقات مربوط به خواستگار کوتاهی میکنه و میگه انگار دهنم بسته شده بود و اینو به قسمت ربط میده با توجه به اینکه امور جهان تصادفی نیستن یعنی تو بسته شدن دهن اون بنده خدا حکمتی بوده در حالی که اگه دقت میکرد اصلا شاید ازدواجی رخ نمیداد و نتیجه کار کاملا تغییر میکرد تو توجیه این چیزا گیر کردم؟ دوستان اگه یاری کنید ممنون میشم RE: قسمت در زندگی یعنی چه؟ - black - ۴/شهریور/۹۱ ۱:۰۴ بعضی از اتفاقات هستند که ادم خودشو بکشه هم نمیتونه عوضشون کنه.طوری که در آینده تثبیت شده اتفاق افتادن اونا. بعضی از اتفاقات هستند که بستگی به انتخاب انسان ها ممکنه عوض بشن. شخصا برای بنده پیش اومده. یه کاری رو شروع کردم همه جوانبش رو در نظر گرفتم تا در آینده مطابق میلم اتفاق بیفته. ولی اتفاقاتی میفته که حتی فکرشو نمیتونستم بکنم. این نشون میده که 50% آینده در اختیار ماست. 50% درصد بقیه بستگی داره به تصمیم دیگران و خواست خدا. RE: قسمت در زندگی یعنی چه؟ - mahdy30na - ۴/شهریور/۹۱ ۱:۳۱ سلامی دوباره ببینید اینکار فرق میکنه و ربطی به قسمت نداره. چون شما بین دوتا کار یکی رو انتخاب میکنید . ما تو یکسری از کارها مختاریم که سعی بکنیم تا بهترین حالت پیش بیاد ولی اونی که ما میخواستیم نمیشه. این دلیل نمیشه بگیم قسمت بوده. توجه داشته باشید که مسئله انتخاب موضوعی هستش که با سوال اولتون تا حدی از نظر جواب دادن فرق میکنه . اگه بگیم کارهای ما تا حدی از روی تصادف پیش میره با این که بگیم قسمت بوده زمین تا آسمون هستش چون قسمت معادل شانس و تقدیر درنظر گرفته میشه و این که بگیم تقدیر ما اینطوری بوده و نمیشد تغییر داد اشتباه به تمام معنا هستش( اینا که میگن آینده رو پیش گویی و پیش بینی میکنن _ اینام بازم فرق میکنن با هم_ ) اگه بگیم قسمت من اینبود که ایشون همسر بنده شدن ، این میتونست همسر شما نشه بله با یک خیر گفتن میتونست نشه ولی شما مختار بودی که بین جواب بلی و خیر یکی رو انتخاب کنی و این نشون میده که جبری در کار نیست . در باره اینکه سرنوشت ما از اول نوشته شده و قابل تغییر نیست همین نکته روشن میکنه که : اگه از اول قسمت و تقدیر هر کس نوشته شده باشه و تغییر پذیر نباشه عذاب و توبیخ بی معنا و کار بیهوده برای حکیم بیمعنا و ناپسند هستش. آیا خدا کار بیهوده انجام میده؟ تو قسنت قبل یادم رفت این مثال رو بگم : شما تصور کنین که از بالای یک برج ناظر بر خیابانهایی هستید، حالا اگه چندتا ماشین با سرعت معلوم که در حرکت هستن مسیرشون بگونه ای باشه که در مکان و موقع معلوم با هم برخورد میکنن ، شما این صحنه رو که دارید نگاه میکنید آیا برای شما تصادف محسوم میشه ؟ خیر چون ما میدانید تصادف محسوب نمیشه بلکه برای اونا چون اطلاع از آینده ندارند تصادف محسوب میشه. علم انسان محدود به بعد زمان هستش و برای همین چون علم به آینده نداره این مسائل رو تصادفی و اعمال رو محدود میدونه ، اگه شما به راننده ها خبر بدید و تصادفی صورت نگیره یا نا گهان بنزین تمام کنن چه میشه ؟ تصادف صورت نمیگیره . خدا عالم و محیط بر تمام ابعاد هستش . طولانی شد ناچار بودم بگم ، خیلی حذف کردم. التماس دعاً RE: قسمت در زندگی یعنی چه؟ - علائم ظهور - ۴/شهریور/۹۱ ۱:۴۵ سلام هر چیزی که میخواهید را باید برایش تلاش کنید و هر چقدر بیشتر تلاش کنید، بیشتر به هدفتون نزدیک میشید. این قانون ثابت بر دنیاست بحث دعا و توسل هم در کنارش...... مثلا می خواهید مدال المپیک بگیرید. با هفته ای 2 ساعت تمرین هیچوقت نزدیک مدال هم نمی شوید ![]() می خواهید نمره مطلوب در درسی بگیرید، درس خواندن شب امتحانی در اغلب اوقات با نمرات بالا در تضاد است!! اما آمدیم و یکنفر 4 سال شبانه روز تلاش کرد و دست آخر هم به هر دلیلی مدال نگرفت. خوب چه دلیل منطقی باید برای آن آورد؟؟؟ شانس؟ یا کل زمان تحصیل درسی را خوب خواند و دست آخر نمره خوبی نگرفت. مقصر کیست؟ در کل باید بریم در بحث پیچیده قضا و قدر این موارد را بررسی کنیم ولی به زبان ساده واقعیت اینست که وقتی شما از همه وسائل ممکن برای رسیدن به هدف خود استفاده کردید ولی به آن نرسیدید، پس آن قسمت شما نیست اینکه واقعا چه مصلحتی در کار بوده، ممکن است بعدا بفهمید
RE: قسمت در زندگی یعنی چه؟ - A L I - ۴/شهریور/۹۱ ۱:۴۷ چیزی به اسم قسمت وجود نداره...این خود آدم هست که آیندش رو تایین میکنه! اگه قرار بود همه چی قسمت باشه که دیگه گناهی به گردن اون قاتل نیست!!چونکه از پیش تایین شده بوده و اون مجبور به اون کار بوده!!! خودموه هستیم که زندگی خودمون رو میسازیم و بر روی دیگران هم اثر میزاریم!!! مثلا یک نفر تصمیم میگیره شب الکل مصرف کنه بعد همون موقع هم در حال مستی رانندگی میکنه میزنه 4نفر دیگه رو میکشه!! خوب این کجاش قسمت بوده؟؟اگر اون آدم مست نمیکرد یا رانندگی نمیکرد یا اون 4نفر نمیرفتن توی خیابون هیچ اتفاقی نمیفته!! این تصمیمهای درست و غلط انسانها هست که بر روی خودشون و محیط اطرافشون اثر میزاره! RE: قسمت در زندگی یعنی چه؟ - شیدا - ۴/شهریور/۹۱ ۱۶:۳۹ سلام دوستان. سپاس ویژه بابت لطف و همکاریتون اینکه هیچ امری تصادفی نیست کاملا قبول در مورد خطاها و اشتباهامون قسمت معنا نداره؟ به نفسمون برمیگرده و به حکمت خدا ربطی نداره؟ ما باید پاسخگوی اونا باشیم و در صدد جبرانشون؟ درسته دیگه؟! و اگه کاری قراره بشه چه ما اشتباه بکنیم چه نه اون کار رخ میده؟؟؟ و اینکه همه میگن قسمت میتونه همون حکمت خدا باشه؟؟؟ |