![]() |
|
گفتگو پیرامون تاپیک مباحث بنیادین - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: علم و عقل در اسلام (/forum-57.html) +--- موضوع: گفتگو پیرامون تاپیک مباحث بنیادین (/thread-20584.html) |
گفتگو پیرامون تاپیک مباحث بنیادین - علی 110 - ۳۱/شهریور/۹۱ ۱۴:۰۹ بسم الله الرحمن الرحیم دوستان اگر خواستند در مورد مطالب این تاپیک مباحث بنیادین! (تاپیک فوق ویژه) بحث و گفتگویی انجام شود میتوانید در این تاپیک انجام دهید RE: گفتگو پیرامون تاپیک مباحث بنیادین - در جستجوی سختی - ۳۱/شهریور/۹۱ ۱۵:۴۶ با سلام با تشکر از تاپیکی که معرفی کردید ولی خواهشی که دارم اینه که در صورت امکان کمی روان تر بنویسید. متنش خیلی سنگینه فکر IQ پایین بنده و امثال بنده رو هم بکنید چند خط خوندم فیوز پروندم ![]() مگر اینکه برای از ما بهترون نوشته باشید با تشکر RE: گفتگو پیرامون تاپیک مباحث بنیادین - Hadith - ۳۱/شهریور/۹۱ ۱۵:۵۵ اولاً که خیلی خیلی تشکر می کنم به خاطر ایجاد چنین تاپیک ارزشمند و مفیدی.. و بعد هم اینکه خیلی از انسان ها این دو کشش مثبت و منفی که در حدیث امام صادق(علیه السلام) اومده رو حس می کنن و توی موقعیت انتخاب قرار می گیرن ( مثلاً راستگوئی کنن یا دروغگوئی!)؛این یعنی این آدمها که هم کشش مثبت (میل به راستگوئی مثلاً) و هم کشش منفی (برای مثال میل به دروغگوئی) رو حس می کنن،به مقام تسویه رسیدن؟ یعنی متعادل شدن؟ یا اینکه نشونه های دیگه ای هم داره؟ RE: گفتگو پیرامون تاپیک مباحث بنیادین - علی 110 - ۳۱/شهریور/۹۱ ۱۶:۲۲ تسویه مقام نیست نفس انسان بر سرشت تسویه و تمایل یکسان به خیر و شر سرشته شده است و این همان مفهوم اختیار است برای هر سپاهی از عقل نیرویی هم از جهل قرار داده شده حتماً گفتم مطالعه بفرماید حدیث جنود عقل و جهل امام صادق علیه السلام در اصول کافی و اینها یعنی به تسویه رساندن قوا و بعد از الهام فجور و تقوا مواد اولیه ای است که در اختیار انسان قرار داده شده اما رسیدن به تعادل که مقامی است که باید انسان به آن برسد مرحله ی بعد است یعنی در موقعیت هایی که قرار گرفت و باید بین انتخاب کند اگر انسانی بتواند تمام قوای عقل خود را بر قوای جهلش غلبه دهد چنین انسانی ملکه تقوا و عدالت را بدست آورده و به تعادل مورد نظر که کمال انسانی از آن ناشی میشود رسیده است انسان کامل و متعادل کسی است که در آن قوای عقل حاکم محض است ما در انسان 4 قوه داریم قوه ی عاقله قوه ی واهمه (وهم و خیال) قوه ی شهویه (شهوت) و قوه ی غضبیه (غضب) تعادل زمانی در انسان تحقق می یابد که حاکم مطلق نفس انسان عقل باشد و نه وهم یا شهوت یا غضب و جهاد اکبر هم همین است که شما به کمک جنود عقل بر جنود جهل در مملکت وجود خود غلبه کنید |