![]() |
|
حافظ شیعه بود یا سنی ؟ - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: سبک زندگی اسلامی-ایرانی (/forum-32.html) +--- بخش: هنر و معماری اسلامی (/forum-33.html) +--- موضوع: حافظ شیعه بود یا سنی ؟ (/thread-21129.html) |
حافظ شیعه بود یا سنی ؟ - Amirsaeed - ۲۷/مهر/۹۱ ۱۴:۱۲ ![]() خواجه شمس الدین محمد بن بها الدین حافظ شیرازی شیعه است یا سنی ؟ چرا ؟هر کی جواب داره با ذکر دلیل بگه ![]()
RE: حافظ شیعه بود یا سنی ؟ - رمز شب - ۲۷/مهر/۹۱ ۱۴:۱۷ سلام والا من دقیق یادم نیست به چه دلیلی؟ ولی یادمه که استاد ادبیاتم میگفت سنی بوده حالا اگه بخواین میرم ازش میپرسم که چرا سنی بوده؟ولی توی سنی بودنش مطمئنم
RE: حافظ شیعه بود یا سنی ؟ - sarallah - ۲۷/مهر/۹۱ ۱۴:۱۸ (۲۷/مهر/۹۱ ۱۴:۱۷)رمز شب نوشته است: سلام تایید میکنم
RE: حافظ شیعه بود یا سنی ؟ - Mohammad Trust - ۲۷/مهر/۹۱ ۱۴:۴۳ شعر حافظ در مورد امام عصر روحی فداه ای غایب از نظر به خدا میسپارمتجانم بسوختی و به دل دوست دارمت تا دامن کفن نکشم زیر پای خاک باور مکن که دست ز دامن بدارمت محراب ابرویت بنما تا سحرگهی دست دعا برآرم و در گردن آرمت گر بایدم شدن سوی هاروت بابلی صد گونه جادویی بکنم تا بیارمت خواهم که پیش میرمت ای بی وفا طبیب بیمار بازپرس که در انتظارمت صد جوی آب بستهام از دیده بر کنار بر بوی تخم مهر که در دل بکارمت خونم بریخت و از غم عشقم خلاص داد منت پذیر غمزه خنجر گذارمت میگریم و مرادم از این سیل اشکبار تخم محبت است که در دل بکارمت بارم ده از کرم سوی خود تا به سوز دل در پای دم به دم گهر از دیده بارمت حافظ شراب و شاهد و رندی نه وضع توست فی الجمله میکنی و فرو میگذارمت منبع: http://www.rahro14.ir/52/#ixzz29e0FZHMb RE: حافظ شیعه بود یا سنی ؟ - Amirsaeed - ۲۷/مهر/۹۱ ۱۴:۵۰ (۲۷/مهر/۹۱ ۱۴:۴۳)Mohammad Trust نوشته است: شعر حافظ در مورد امام عصر روحی فداه به کدوم دلیل و شواهد کثیره ؟؟؟ RE: حافظ شیعه بود یا سنی ؟ - rahgozar.f - ۲۷/مهر/۹۱ ۱۴:۵۸ به نظر شما این شعر حافظ در چه رابطه ای است ؟ زان یار دلنوازم شکریست با شکایت گر نکته دان عشقی بشنو تو این حکایت بی مزد بود ومنت هر خدمتی که کردم یارب مباد کس را مخدوم بی عنایت رندان تشنه لب را آبی نمی دهد کس گویا ولی شناسان رفتند از این ولایت در زلف چون کمندش ای دل مپیچ کانجا سرها بریده بینی بی جرم و بی جنایت چشمت به غمزه ما را دل برد و می پسندی جانا روا نبا شد خونریز را حمایت در این شب سیاهم گم گشت راه مقصود از گوشه ای برون آی ای کوکب هدایت از هر طرف که رفتم جز وحشتم نیفزود زنهار از این بیابان وین راه بی نهایت .... به تعابیری مثل رندان تشنه لب ـ ولی شناسان (ولی از ولایت می آید نه به معنی اما) ـ سرها بریده بینی توجه کنید از این قبیل غزلیات که می توان ارادت حافظ به اهل بیت و حتی مسئله کربلا را در آن ها دید کم نیستند البته اشعار حافظ نیاز به تقسیر زیادی داره وهر کسی به اقتضای ظرف خودش می تواند از آن مظروف پر کنه با این وجود به طور مشخص نمی توان درباره سنی یا شیعه بودنش نظر داد ولی می شود بااستفاده از قرائن نتیجه گیری هایی کرد مثلا اوضاع حاکم بر اون دوره که ممکن بود شیعه ها رومجبور به تقیه می کرده خود حافظ در بسیاری از غزلیات خودش با زبان طعن به خیلی مسائل اشاره کرده یا مطالعه اوضاع متصوفه در اون دوره که باز هم نشون میده مشی و مرام حافظ باصوفیان سنی مذهب فرق میکرده ولی باهمه اینها توصیه می کنم این غزل رو با دقت بخونین اگر جایی تفسیری در باره اش پیدا کردین مارو هم در جریان بگذارید RE: حافظ شیعه بود یا سنی ؟ - علائم ظهور - ۲۷/مهر/۹۱ ۱۶:۱۹ سلام این یک مسئله ای است که در مورد آن اختلاف نظر وجود دارد اما مطابق بررسی های محققان، سنی بودن ایشان البته از مذهب شافعی قریب به یقین است. اهل سنت برادر ما هستند. قسمت مهمی از آنها به اهل بیت علیم السلام محبت و ارادت داشته و دارند ما نباید خود را در عقاید افراطیون سهیم کنیم و در صورت سنی بودن بزرگانی چون حافظ و مولوی و فردوسی، یک شبهه تکفیری بکنیم و ببوسیم و کنار بگذاریمشان بسیاری از بزرگان نظیر شخصیت ادیب و فرزانه، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای از بزرگان شعر و ادب ایران بسیار تمجید کرده اند و اصلا وارد این بحثها نشده اند که مذهبش چیست اطلاعات دقیقتر: نقل قول:استاد بهاءالدین خرمشاهی درباره مذهب حافظ چنین میگوید: نقل قول:مولف حافظ نامه در کتاب دیگرش به نام حافظ پس از نقل و بررسی نظرات استاد معین در حافظ شیرین سخن چنین می گوید: منابع: [1] حافظ نامه/ بهاء الدین خرمشاهی / علمی و فرهنگی / چاپ یازدهم / ۱۳۷۹ – قسمت «حافظ و اشعریگری». از طریق فهرست کلمات شرح شده، جست وجو کنید. [2] {حافظ/ بهاء الدین خرمشاهی / طرح نو / ۱۳۷۸/ ص ۱۶۱} RE: حافظ شیعه بود یا سنی ؟ - sarallah - ۲۷/مهر/۹۱ ۱۶:۳۴ (۲۷/مهر/۹۱ ۱۴:۴۳)Mohammad Trust نوشته است: شعر حافظ در مورد امام عصر روحی فداهاین منافاتی با سنی مذهب بودن ایشون نداره. همون طور که میدونید عده ی زیادی از اهل سنت هم مهدی موعود را طبق روایات پیامبر باور دارن RE: حافظ شیعه بود یا سنی ؟ - Amirsaeed - ۲۷/مهر/۹۱ ۱۶:۵۸ بعضی از شارحان اشعار حافظ عنوان کردهاند که مصرع اول این شعر متعلق است به یزید خلیفهی اموی، این نظر از سوی اکثر حافظ پژوهان رد شده ![]() الا یا ایها الساقی ادرکاسا و ناولها که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکلها RE: حافظ شیعه بود یا سنی ؟ - شیدا - ۲۷/مهر/۹۱ ۱۷:۰۰ سلام در یه بحث دیگه هم عرض کرده بودم جناب آیت الله قاضی(رحمة الله علیه) میفرمودند(نقل به مضمون) امکان نداره کسی بدون ولایت به جایی برسه. اگه بدون ولایت باشه اصلا نرسیده یا اینکه ممکنه تقیه میکرده شعرهای حافظ هم اونایی که من خوندم پر است از دستورهای انسان سازی |