تالار گفتگوی بیداری اندیشه
"غدیر" نقطه آغاز اتحاد شیعه و سنّی ! - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html)
+--- بخش: تاریخ اسلام و تشیع (/forum-53.html)
+--- موضوع: "غدیر" نقطه آغاز اتحاد شیعه و سنّی ! (/thread-21416.html)

صفحه: 1 2

"غدیر" نقطه آغاز اتحاد شیعه و سنّی ! - ایمانی - ۱۰/آبان/۹۱ ۱۰:۵۵

ضمن عرض تبریک و شادباش به مناسبت عید سراسر سرور و برکت غدیر قبل از بیان مطلب اصلی ابتدا به پنج نکته اشاره میکنم
[/font]
اول: ضروری است متذکر شویم پرداختن و بازخوانی ادله ی متقن امامت مولی الموحدین علی بن ابیطالب (علیه السلام) به هیچ روی نباید مغایر با هدف مقدس اتحاد بین مسلمین تلقی شود چرا که مسأله وحدت مسلمین هیچگونه تهافت و سرجنگی با ارائه ادله ی طرفین ندارد همانطور که هیچگاه از دل ادله ی بسیار روشن امامت امیرالمۆمنین (علیه السلام) مسأله ی معانده و تخاصم با سایر مسلمین استخراج نمی شود. بلکه برخلاف بعضی دیدگاههای سطحی نگر آدمی هر چقدر دارای اعتقاد و معرفت عمیق تری نسبت به حضرت علی بن ابیطالب باشد بیشتر برمسأله ی وحدت پای خواهد فشرد.
همانطور که برهمه ی ارکان و عقاید مذهب از جمله تولی و تبری اصرار بیشتری خواهد ورزید از قضا پیشرو و رهبر اتحاد بین آحاد امت حضرت خاتم الانبیاء (صلی الله علیه و آله) پس از رحلت آن رسول عالی مقام شخص امیرالمۆمنین (علیه السلام) می باشند در نامه ی 78 از کتاب نهج البلاغه سخن بسیار روشنی از آن حضرت به چشم می خورد. حضرت خطاب به ابوموسی اشعری در ضمن نامه مذکور می فرمایند: «.... و لیس رجل فاعلم احرص علی جماعة امة محمد صلی الله علیه و آله و سلم و الفتها منی ، ابتغی بذلک حسن الثواب و کرم المآب ....» ترجمه گونه ای از این کلام شریف چنین است: و بدان هیچ مردی به اتحاد و اجتماع امت محمد (صلی الله علیه و آله) و تشکل حقیقی و همراه هم بودن آن مشتاقتر از من نیست با این اشتیاق و عمل به آن پاداش نیکو و کرامت سرنوشت را می خواهم.
البته دلایل مسأله ی حیاتی و حدت بین مسلمین تنها و منحصر در این نامه ی مبارک نیست و خود مقاله ی جدا گانه ای می طلبد. گذشته از آن دلائل مسأله مذکور در زمان ما اهمیت و قداست افزون یافته است و این نیست مگر به سبب تأکیدات فراوان نائب امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مقام معظم رهبری – مدظله العالی – .
رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: "یا علی من فارقنی فقد فارق الله و من فارقک یا علی فقد فارقنی" یعنی "ای علی! هر آنکس که از من جدا شود همانا از خداوند جدا شده است و هر آنکس که از تو جدا گردد براستی که از من جدا شده است"
دوم: در میان اعیاد اسلامی تنها و تنها یک عید به عنوان "عیدالله الاکبر" معرفی شده است و آن هم عید سعید غدیر و این یعنی بقیه اعیاد اسلامی با همه ی اهمیت فراوان خود ، "عیدالله الاکبر " نیستند و باز یعنی باید عید غدیر را بیش از اعیاد دیگر پاس بداریم.
سوم: فضایل و مقامات حضرت مولی الموحدین علی بن ابیطالب (علیه السلام) به هیچ وجه منحصر در مسأله ولایت و زعامت جامعه نمی باشد. هر چند که این مقام منصب والا و ارجمندی می باشد که از فرمان پرودگار عالم سرچشمه گرفته است. لکن علو مقام قرب آن حضرت به خداوند متعال و مقام ولایت تکوینی حضرتش فضیلتی بسیار والاتر و عظیم تر می باشد چنانچه در مورد سائر اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) نیز چنین منزلت والایی وجود دارد لذاست که بحث از ادله ی ولایت به معنای زمامداری حضرت نباید آدمی را متوقف نماید بلکه تا جایی که انسان می تواند باید در فضایل اهل بیت (علیه السلام) به مطالعه و تعمیق بپردازد که براین عمل فوائد ارجمندی مترتب است ان شاالله.
چهارم: ادله ی ولایت امیرالمۆمنین (علیه السلام) به هیچ وجه منحصر در حدیث شریف غدیر نمی باشد که ادله ی محکم دیگری نیز وجود دارد. البته به هیچ روی اشکالی وجود ندارد که بعضی از ادله ی مستند به کمک یکدیگر یک مدعا را ثابت کنند. به نظر می رسد حداقل دو عامل باعث گشته است در میان ادله ی ولایت حدیث غدیراز تابندگی و عظمت بیشتری بهره مند باشد اول آنکه اصل واقعه دارای ریشه ی قرآنی است آنهم با آن عبارات عجیب و خیره کننده که در آیات 3 و 67 سوره مبارکه ی مائده آمده است دیگر آنکه فرمایش رسول الله در اجتماعی بی نظیر و بسیار پرتعداد و آنهم در اواخر حیات مبارک آن حضرت ارائه شده است.
[تصویر: 211225116251128525221310222153693410210070.jpg]
پنجم: به یک اعتبار دو دسته ادله برای اثبات ولایت مولی الموحدین (علیه السلام) وجود دارد. یک دسته مانند حدیث شریف غدیر به صورت مستقیم ولایت را اثبات می کنند و دسته دیگرادله ی مقتضی هستند که می گویند: آن کسانی که مسیر اسلام را پس از رحلت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) منحرف نمودند اصلا نمی توانند و نمی شود که جانشین آن پیامبر بزرگوار و معصوم باشند. روشن است وقتی مسأله ی جانشینی حضرت دائر مدار دو نفر باشد هر گاه با اقامه دلیل محکم یکی از دو نفر از مدار بحث خارج بشود نفر دیگر حائز و مقام و مسئولیت خلافت خواهد بود.

[/b]

[b]اکنون و پس از این مقدمات نسبتا طولانی می خواهیم دو مورد از ادله ی ولایت امیرالمۆمنین (علیه السلام) را مطرح نماییم ما در اینجا فقط و فقط به نقل قول از علما و اکابر اهل بیت می پردازیم و در کنار آن به حوادث بسیار روشن و مورد اتفاق مسلمین تمسک می کنیم. از این به بعد به پیروی از متفکر و فقید حضرت علامه عسکری – قدس سره – از تعبیر "مکتب خلفاء" به جای "مذهب اهل بیت" استفاده می کینم.
1- حاکم نیشابوری در مستدرک الصحیحین، جلد 3 ص 123 با سندی که خود نیز آن را صحیح میداند نقل میکند که رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: "یا علی من فارقنی فقد فارق الله و من فارقک یا علی فقد فارقنی" یعنی "ای علی! هر آنکس که از من جدا شود همانا از خداوند جدا شده است و هر آنکس که از تو جدا گردد براستی که از من جدا شده است"
در میان اعیاد اسلامی تنها و تنها یک عید به عنوان "عیدالله الاکبر" معرفی شده است و آن هم عید سعید غدیر و این یعنی بقیه اعیاد اسلامی با همه ی اهمیت فراوان خود ، "عیدالله الاکبر " نیستند و باز یعنی باید عید غدیر را بیش از اعیاد دیگر پاس بداریم
این حدیث گویا و روشن را علاوه بر حاکم نیشابوری، شمس الدین ذهبی که از استوانه های اندیشه ی مکتب خلفاء می باشد در کتاب میزان الاعتدال جلد 1 ص 323 تصحیح نموده است یعنی آن را به لحاظ سندی مورد قبول دانسته است چنانچه ابوبکر هیثمی که او هم از بزرگان مکتب خلفاء می باشد به مورد اطمینان بودن ناقلان این حدیث تصریح کرده است. در مجمع الزوائد و منبع الفوائد جلد 9 ص 135.
[font=Tahoma]
2- ابن حجر عسقلانی از اکابر علماء مکتب خلقاء در کتاب "الاصابه فی تمییز الصحابة" جلد 4، قسم را صفحه 304 علاوه بر نقل خود می گوید جمعی از اعاظم مکتب خلفاء من جمله "احمد بن حنبل" و "بخاری" و "ابن حیان" و آنهم در کتاب "صحیح ابن حیان" از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نقل کرده اند که فرمودند: "من آذی علیا فقد آذانی" یعنی "هر کس علی را اذیت کند، مرا اذیت نموده است" شایان ذکر آنکه علاوه بر نقل اکابر مکتب خلفاء حاکم نیشابوری در "مستدرک الصحیحین" جلد 3 ص 122 می گوید، سند این روایت صحیح است و جالبتر آنکه از متاخرین بزرگان مکتب خلفاء "شیخ ناصرالدین البافی" در کتاب خود با عنوان "سلسلة الاحادیث الصحیحه" جلد 5 ص 373 حدیث شماره ی 2295 تصریح می کند این حدیث به خاطر مجموعه ی اسنادش صحیح می باشد.
در اینجا عرض می کنم احدی در مسأله ی مفارقت از حضرت علی بن ابیطالب (علیه السلام) و نیز اذیت کردن حضرتش پس از رحلت پیامبرگرامی اسلام شک ندارد تا عقل سلیم و فطرت منصف یک مسلمان شیعه یا سنی چه قضاوت کند؟ بخصوص اگر با توجه به کتاب آسمانی مشترک بین مکتب اهل بیت (علیه السلام) و مکتب خلفاء یعنی قرآن مجید بخواهد قضاوت کند. من جمله آیه 57 سوره ی مبارکه ی احزاب!

پاسخ به: "غدیر" نقطه آغاز اتحاد شیعه و سنّی ! - mbanki - ۲۷/شهریور/۹۶ ۱۴:۰۰

عنوان بسیار خوبی انتخاب شده واقعا غدیر نقطه آغاز اتحاد شیعه وسنیه نه اختلاف اگر افراط ازهردو طرف درامر غدیر نشه حتما سرآغاز اتحاده اما کسی هست که از باورهای چند قرنه خودش دست برداره؟

پاسخ به: "غدیر" نقطه آغاز اتحاد شیعه و سنّی ! - mahdy30na - ۲۷/شهریور/۹۶ ۱۴:۴۰

(۲۷/شهریور/۹۶ ۱۴:۰۰)mbanki نوشته است:  عنوان بسیار خوبی انتخاب شده واقعا غدیر نقطه آغاز اتحاد شیعه وسنیه نه اختلاف اگر افراط ازهردو طرف درامر غدیر نشه حتما سرآغاز اتحاده اما کسی هست که از باورهای چند قرنه خودش دست برداره؟
حدیث شریف ثقلین در لسان نبی خاتم
«...إِنِّی تَارِک فِیکمْ أَمْرَینِ إِنْ أَخَذْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا- کتَابَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ أَهْلَ بَیتِی عِتْرَتِی أَیهَا النَّاسُ اسْمَعُوا وَ قَدْ بَلَّغْتُ إِنَّکمْ سَتَرِدُونَ عَلَی الْحَوْضَ فَأَسْأَلُکمْ عَمَّا فَعَلْتُمْ فِی الثَّقَلَینِ وَ الثَّقَلَانِ کتَابُ اللَّهِ جَلَّ ذِکرُهُ وَ أَهْلُ بَیتِی‏...»

در خطبه غدیرو اخرین لحظات عمر نبی خاتم هم این موضوع اشاره و تاکیذ شد . ایا باز هم موضوعی باقی میمونه ؟
کسی که دو ثقل رو رها کنه ، اتحاد شکل میگیره ؟؟؟؟؟
حدیث ثقلین بر هر مسلمانی محبت قطعی است. پیام پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در این حدیث این است: من در میان شما امت، دو یادگار گرانقدار باقی می گذارم که تا هنگامی که به آن دو تمسک جویید، گمراه نخواهید شد. یکی کتاب خدا (قرآن) و دیگری عترت من.
حدیث ثقلین همانگونه که دلالت می کند بر امامت دوازده امام از اهل البیت علیهم السلام و امامت و خلافت بلافصل علی علیه السلام بعد از رسول خدا صلی الله علیه و آله همچنین دلالت می کند بر وجود امام دوازدهم حجه الله المنتظر و بقای وجود شریف آن حضرت ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ زیرا این حدیث دلالت می-کند بر عدم جدایی کتاب و عترت تا روز قیامت و تا لحظه ورود بر حوض ـ پس همانگونه که قرآن مجید تا روز قیامت باقی است، همچنین واجب است که کسی از اهل البیت وجود داشته باشد که شایسته برای تمسک و و اقتدا به او باشد و امام زمان خود باشد و حجت وقت از عترت طاهره تا روز قیامت.

اغاز اتحاد ؟ ببخشین اتحاد روی چه موضوعی ؟ توضیح لطفا .
افراط در غدیر ؟ شرمنده که میگم ، سکوت و ظلم در غدیر منجر به کربلا شد . اگه بازم میل دارید سکوت کنید اما ما نه فحاشی و نه توهین میکنیم بلکه با منطق و علم و مستندات تاریخ غدیر رو ابلاغ میکنیم .

کسی که باید از باورهای پوسیده خودش دست برداره شیعه نیست . شیعه انعطاف به خرج داده ولی شکسته نمیشه .
اگه شما دلت میخواد نزذیکی بین شیعه ( پیروان غدیر ) با اهل تسنن ( دنباله رو های سقیفه و شوری ) بشه باید سمت کلام نبی رفت که ایشون هم بیان میکنن :
إِنِّی تَارِک فِیکمْ أَمْرَینِ إِنْ أَخَذْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا- کتَابَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ أَهْلَ بَیتِی عِتْرَتِی
نتیجه اعتقاد به کلام خدا میشه اتحاد .
طربق همین کلام اطاعت از ولی خدا واجب ؛ چرا ؟ چون همکف باقران هستن ؛ چرا همکف هستن ؟ چون دورشدن هر هرکدوم مساوی با گمراهی هست ، چرا چون لَنْ تَضِلُّوا .

دقت دقت دقت
از همه اینها بگذریم ، خلافت خلفا ایا جزئی از ثقلین است ؟
ایا حدیث من مات هم کمک نمیکنه در عدم مرگ جاهلی ؟
ایا حدیث خلفای اثنی عشر کمک نمکنه در وحدت ؟
ایا همه اینها برای هدایت نیستن ؟
علت اختلاف رو برید ریشه ای نگاه کنین گرامی .

موفق باشید

پاسخ به: "غدیر" نقطه آغاز اتحاد شیعه و سنّی ! - mbanki - ۲۷/شهریور/۹۶ ۱۶:۱۷

نویسنده این تاپیک غدیررا نقطه آغاز وحدت میون مسلمانان دانسته ولی درعمل اختلاف هست از همان آغاز تا امروز.

بنده باورم اینه که غدیرنقطه آغاز اتحاده منتها باید این رویدادرو باندازه خودش قرار بدیم نه اینکه با احساسات خودمون اونو بزرگ کنیم که نتیجه دورشدن ازیکدیگره .چطوری ؟

بجای اینکه برویم 14 قرن پیش رو بررسی کنیم از همین زمان خودمون بهره ببریم.

قبل از انقلاب درایران همه مرجع دینی داشتند الان هم دارند مرجع دینی کیست؟ نائب امام زمان که آن حضرت مارا درغیبت خویش بدانها ارجاع دادند. انقلاب که شد برای مدیریت جامعه ولایت فقیه درقانون اساسی گذاشته شد که همون رهبره خوب الان من وشما هم رهبر داریم هم مرجع وهردوهم نائب امام زمانند یکی برای امور فردی ودیگری اداره جامعه.

همین الان مردم سنی وشیعه در ایران رهبرشون یکیه اما مرجع دینشون متفاوته . اینو خوب می فهمیم .حالا این امررو ببریم درتاریخ درروز غدیر ببینید همه چیز روشنه مرجع دینی امام علی است اوبکر هم قبولش داره خلیفه شخص دیگری است .مردم اون زمان هم دو مرجع داشتند یکی امام وفقیه زمان ودیگری خلیفه ورهبر .اولی معصوم ودیگری منتخب مردم وغیر معصوم البته دریک مقطع برای 5 سال این دو سمت درامام علی جمع شد ودرآینده هم در شخص امام عصر یکی خواهد شد . حال بگید غدیر نمیتواند نقطه اتحاد بین مسلمین باشد با حذف باورهای افراطی از هردو طرف؟

ضمنا عرض بنده با هیچیک از ایات واحادیث معتبر تعارضی نداره.

پاسخ به: "غدیر" نقطه آغاز اتحاد شیعه و سنّی ! - mahdy30na - ۲۷/شهریور/۹۶ ۱۸:۰۱

اِتَّفَقَ جَميعُ فِرَقِ اَهْلِ السُّنَّةِ وَجَميعُ فِرَقِ الشّيعَةِ وَجَميعُ الْمُرْجِئَةِ وَجَميعُ الْخَوارِجِ عَلى وُجُوبِ الإِمامَةِ اینو ابن حزم میگه که شیعه نیست
حالا :
اَلاِْمامَةُ هِيَ الرِّئاسَةُ الْعامَّةُ في جَميعِ اُمُورِ الدّينِ وَالدُّنْيا نِيابَةً عَنْ رَسُولِ اللهِ (صَلّى الله عليه وآله وسلّم)

اینم اجماعی هست
خوب

(۲۷/شهریور/۹۶ ۱۶:۱۷)mbanki نوشته است:  نویسنده این تاپیک غدیررا نقطه آغاز وحدت میون مسلمانان دانسته ولی درعمل اختلاف هست از همان آغاز تا امروز.

بنده باورم اینه که غدیرنقطه آغاز اتحاده منتها باید این رویدادرو باندازه خودش قرار بدیم نه اینکه با احساسات خودمون اونو بزرگ کنیم که نتیجه دورشدن ازیکدیگره .چطوری ؟

قبل از انقلاب درایران همه مرجع دینی داشتند الان هم دارند مرجع دینی کیست؟ نائب امام زمان که آن حضرت مارا درغیبت خویش بدانها ارجاع دادند. انقلاب که شد برای مدیریت جامعه ولایت فقیه درقانون اساسی گذاشته شد که همون رهبره خوب الان من وشما هم رهبر داریم هم مرجع وهردوهم نائب امام زمانند یکی برای امور فردی ودیگری اداره جامعه.

همین الان مردم سنی وشیعه در ایران رهبرشون یکیه اما مرجع دینشون متفاوته . اینو خوب می فهمیم .حالا این امررو ببریم درتاریخ درروز غدیر ببینید همه چیز روشنه مرجع دینی امام علی است اوبکر هم قبولش داره خلیفه شخص دیگری است .مردم اون زمان هم دو مرجع داشتند یکی امام وفقیه زمان ودیگری خلیفه ورهبر .اولی معصوم ودیگری منتخب مردم وغیر معصوم البته دریک مقطع برای 5 سال این دو سمت درامام علی جمع شد ودرآینده هم در شخص امام عصر یکی خواهد شد . حال بگید غدیر نمیتواند نقطه اتحاد بین مسلمین باشد با حذف باورهای افراطی از هردو طرف؟

نویسنده نظر و مستندات خودشون رو بیان کردن .
شما هم نظرات خودتون رو بیان و بنده هم نظرات خود رو مستند به منابع .
جای اشتباه شما میدونی کجاس ؟ مطالب رو دقت نمیکنی .
اگه دوست دارید براتون بگم و لذت میبرین ، ببرید ولی بنده پیشنهاد میکنم سری به کلام معصوم بزنید بعد بیایید اینجا نظر بدید .
فقط یاد اوری کنم موضوع مراجعه به روات حدیث رو تنها برای شیعه اثنی عشری قائل باشین .
امام زمانت کیست ؟ این رو میشه از اولین روز شهادت نبی خاتم از یکا یک صحابه و تابعین و ... بپرسیم ؟
قال رسول الله صلّى الله عليه وآله: من مات ولم يعرف إمام زمانه، مات ميتة جاهلية .
من مات وليس في عنقه بيعة مات ميتة جاهلية صحيح مسلم
من مات بغير إمام مات ميتة جاهلية مسند احمد
و ....
میشه بیان کنید امام خلیفه اول و دختر فخر کائنات چه کسی بود ؟ منتظرم بیان کنید فقط همین رو .
(۲۷/شهریور/۹۶ ۱۶:۱۷)mbanki نوشته است:  نویسنده این تاپیک غدیررا نقطه آغاز وحدت میون مسلمانان دانسته ولی درعمل اختلاف هست از همان آغاز تا امروز.

بابا بیخیال حالا یه دعوایی بین اعراب بود سر حکومت حالا به ما چه ک کی خلیفه شد الان رو بچسب که خربزه اب است .

مصداق کلام شما میشه متن بالا ، فقط یکم قشنگ تر و باکلاس تر.

خیلی قشنگ کثل یکی از دوستان و شاگردان جناب ... صحبت میکنین . امیدوارم مسیر اوشون رو قشنگ قدم برداری چون اوشون فعلا نمیتونن بکنن .
(۲۷/شهریور/۹۶ ۱۶:۱۷)mbanki نوشته است:  همین الان مردم سنی وشیعه در ایران رهبرشون یکیه اما مرجع دینشون متفاوته .
امام زمانت کیست ؟

(۲۷/شهریور/۹۶ ۱۶:۱۷)mbanki نوشته است:  حالا این امررو ببریم درتاریخ درروز غدیر ببینید همه چیز روشنه مرجع دینی امام علی است اوبکر هم قبولش داره خلیفه شخص دیگری است .
مرجع دین امام علی هست ؟ به کدام استناد ؟
(۲۷/شهریور/۹۶ ۱۶:۱۷)mbanki نوشته است:  مردم اون زمان هم دو مرجع داشتند یکی امام وفقیه زمان ودیگری خلیفه ورهبر .اولی معصوم ودیگری منتخب مردم وغیر معصوم البته دریک مقطع برای 5 سال این دو سمت درامام علی جمع شد ودرآینده هم در شخص امام عصر یکی خواهد شد . حال بگید غدیر نمیتواند نقطه اتحاد بین مسلمین باشد با حذف باورهای افراطی از هردو طرف؟

افراط گرایی یعنی مردم خلاف امر خدای منان رفتار و بعد خدا به نوعی قهرا اقدام کند ؟
میخوام بدونم اگه حالا حالا ها کسی امام عصر رو نخواد همونطور که امام علی ع رو 25 سال نخواستن و قرنها بگذره و مردم بازم به سقیفه های خودشون برسن و از شرع و امر الهی پیروی نکنن ، ایا خدا حکومت وعده داده شده رو ظاهر نمیکنه ؟
بعد از 25 سال به جایگاه خودش برگشت داده شد و اون زمانی بود که قشنگ انحراف و ظلم و نفاق موجب کجی در اعتقادات و اصول دین شده بود .
گرامی مردمی که خلیفه 4م رو انتخاب کردن هرگز به عنوان امام نپذیرفتن بلکه تناها پذیرفتن براونها حکومت کنه نه امات .
غدیر میتونه نقطه اشتراک بشه برای رسیدن به هدف الهی که اطاعت و بندگی هست و تمسک به ثقلین ولاغیر .

امام زمان ابوبکر که بود ؟
ایا اطاعت از امام واجب است یا مباح ؟
شرایط امام و حاکم _ جانشین نبی _ در نگاه اهل تسنن ؟
جایگاه امیرالمومنین در دوران خلفا ؟
این موارد رو پاسخ صریح و بدون حاشیه و جاده خاکی دارید بفرمایید وگرنه ... .

از نقد بقیه مطالب گذشتم ولی قبول نکردم .
(۲۷/شهریور/۹۶ ۱۶:۱۷)mbanki نوشته است:  ضمنا عرض بنده با هیچیک از ایات واحادیث معتبر تعارضی نداره.
خود گویی و خود خندی، عجب مرد هنرمندی
اینهمه تعارض توی کلام شما هست بعد تعارض نداره ؟ نگو اینو جایی محمد جان بهت میخندن .

پاسخ به: "غدیر" نقطه آغاز اتحاد شیعه و سنّی ! - mbanki - ۲۷/شهریور/۹۶ ۲۱:۴۸

دوست من بنده برای اینکه زحمت شمارو کم کنم اومدم از دوره خودمان نوشتم آیا نظام اسلامی ایران را قبول داری؟ آیا این نسخه ازروی قرآن واحادیث نیست؟ اگر هست آنرا با غدیر تطبیق بده نیازی به سفر خسته کننده به 14 قرن پیش نیست آب درکوزه است اگر تشنه اید برگیرید

پاسخ به: "غدیر" نقطه آغاز اتحاد شیعه و سنّی ! - mahdy30na - ۲۷/شهریور/۹۶ ۲۳:۲۲

(۲۷/شهریور/۹۶ ۲۱:۴۸)mbanki نوشته است:  
دوست من بنده برای اینکه زحمت شمارو کم کنم اومدم از دوره خودمان نوشتم آیا نظام اسلامی ایران را قبول داری؟ آیا این نسخه ازروی قرآن واحادیث نیست؟ اگر هست آنرا با غدیر تطبیق بده نیازی به سفر خسته کننده به 14 قرن پیش نیست آب درکوزه است اگر تشنه اید برگیرید

پرسش من خیلی اسونه که . چرا از پاسخش کناره میگیری ؟
شما اول اونو معین بفرما که چه بود بعد میاییم جلو .
چرا دوستان حرف به این پرسش میرسه خط رو عوض میکنن ؟

امام دختر فخر دوعالم ؟
امام حضرت امیر المومنین ؟
امام جناب ابوبکر ؟
امام طلحه و مقداد و عمار و یاسر ؟
امام امهات المومنین ؟

لطف کنید پاسخ بدید و به حواشی چنگ نندازید .
میخوام بدونم امام این گرامیان چه کسی بود . ایا سوال سختی هست ؟

مابقی سوالات هم پاسخش رو میشه در یک کلمه گفت ولی من از اونها فعلا صرف نظر میکنم .

قال رسول الله صلّى الله عليه وآله: من مات ولم يعرف إمام زمانه، مات ميتة جاهلية .

امام رو نشناسی( بعتش برگردنت نباشه - بغیر از داشتن امام ) بمیری ، مثل این هست که به مرگ جاهلی مردی .

پاسخ به: "غدیر" نقطه آغاز اتحاد شیعه و سنّی ! - mbanki - ۲۷/شهریور/۹۶ ۲۳:۳۲

شب بخیر بله پاسخ سوال شما اینست
امام مردم آن دوران امام علی بود تردید نکنید ابوبکر خلیفه بود وخودش هم قبول داشت که معصوم نیست وامام علی از او برتر است
----------------------

پاسخ به: "غدیر" نقطه آغاز اتحاد شیعه و سنّی ! - mahdy30na - ۲۷/شهریور/۹۶ ۲۳:۴۷

(۲۷/شهریور/۹۶ ۲۳:۳۲)mbanki نوشته است:  شب بخیر بله پاسخ سوال شما اینست
امام مردم آن دوران امام علی بود تردید نکنید ابوبکر خلیفه بود وخودش هم قبول داشت که معصوم نیست وامام علی از او برتر است
امیرالمومنین امام ابوبکر بودن ؟
ایا ابوبکر به مرگ جاهلی از دنیا رفتن ؟ خلیفه ثانی و ثلث همچنین ؟

پاسخ به: "غدیر" نقطه آغاز اتحاد شیعه و سنّی ! - mahdy30na - ۲۸/شهریور/۹۶ ۲۳:۴۰

دوست گرامی بحث رو ختم شده محسوب کنیم ؟
اگه حرفی مستند و معقول داشتید بیان کنین وگرنه وقت زیادی برای بحث های کوچه بازاری و شبهه پراکنی شما ندارم و اگه پاسخ بدم قابل هضم برای شما هرگز نخواهد بود .

ایا شیخین به مرگ جاهلی از دنیا رفتن ؟
گرامی سعی کنین بعد از ارسال پست در پست های پیشین مطلبی نو قرار ندید هرچند که شما تعداد پستهاتون محدود هست قعلا .
تکرار این کار رو شخصا جعل و تغییر متن محسوب میکنم .

(۲۷/شهریور/۹۶ ۲۳:۳۲)mbanki نوشته است:  شب بخیر بله پاسخ سوال شما اینست
----------------------
پاسخ سوالات زیر
اگر ابوبکر ودیگران درقلبشان امامت امام علی را قبول داشتند مشکلی ندارند چون خلافتشان با مردم بود
واگر نه بمرگ جاهلی مردند

در قلبشون چطور امامت امیرالمومنین رو قبول داشتن ؟ اگر ؟ یعنی اطلاع ندارید .
ایا رفتاری ک داشتن نشان از قبول امامت بود ؟
این رو چطور میخوایین جمع کنین با اون اگر ؟؟؟؟؟؟

منتظر پاسخ در پست بعد هستم نه در پست پیشین .