تالار گفتگوی بیداری اندیشه
مردی که متهم است؟؟؟ - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: سبک زندگی اسلامی-ایرانی (/forum-32.html)
+--- بخش: معرفی کتاب (/forum-36.html)
+--- موضوع: مردی که متهم است؟؟؟ (/thread-26515.html)

صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

مردی که متهم است؟؟؟ - ندا دهنده - ۹/تیر/۹۲ ۱۵:۱۷

بار ها برایم پیش آمده که از عقاید این مرد بزرگ سخن گفته ام یا حتی نامش را بر زبان آورده ام و مورد تمسخر غیر مذهبی ها و مورد مواخذه مذهبی ها(افراطی ها) قرار گرفته ام و برایم جالب این بود که هیچکدام از طرفین حتی یکبار هم به نوشته ها سخنرانی ها و عقاید این اندیشمند بزرگ نگاه و توجه نکرده بودند و همان ماجرایه همیشگی ،پیش داوری ،به همین علت تصمیم گرفته ام با معرفی این اندیشمند و عقاید و نوشته هایش ،کمی از بار این مسئولیت و وجدان درد خود بکاهم .(البته این را می دانم که من فقط می توانم بخشی از چهره ی این اندیشمند را نشان بدهم .)
((
نامی آشنا اندیشمند و روشنفکر بزرگ جناب آقای دکتر علی شریعتی))
ابتدا کلام :هیچ مذهبی ،تاریخی و ملتی ،چنین خانواده یی ندارد :خانواده یی که در آن ،پدر((علی))است ، و مادر ((فاطمه)) و پسر ((حسین)) ، و دختر ((زینب)).
[b]به هیچ خانواده یی از جانب ملتی ،این همه عشق و اخلاص و ایمان و شعر و خون ، نثار نشده است !ملت ما ،برگرد در و بام خانه ی ((فاطمه))، یک فرهنگ پدید آورده است !

دکتر علی شریعتی
آثار دکتر علی شریعتی
  • کتاب ابوذر -
  • کتاب علی حقیقتی بر گونه اساطیر -
  • کتاب زندگی علی پس از مرگش -
  • کتاب علی تنهاست -
  • کتاب آری برادر چنین بود -
  • کتاب با مخاطب های آشنا -
  • کتاب بازگشت به خوشتن -
  • کتاب انسان بیخود -
  • کتاب انسان و اسلام -
  • کتاب انتظار ، مذهب اعتراض -
  • کتاب عرفان ، برابری آزادی -
  • کتاب فلسفه تاریخ -
  • کتاب فاطمه فاطمه است -
  • کتاب گیاه شناسی -
  • کتاب هبوط در کویر -
  • کتاب ابراهیم در کشاکش یک انتخاب -
  • کتاب جهت گیری طبقاتی اسلام -
  • کتاب خود آگاهی و استحمار -
  • کتاب خداحافظ شهر شهادت -
  • کتاب خودسازی انقلابی -
  • کتاب اگر مارکس و پاپ نبودند -
  • کتاب مذهب علیه مذهب -
  • کتاب ترجمه دفتر اول نیایش از کارل مارکس -
  • کتاب نیاز های انسان امروز -
  • کتاب چه نیازی به علی هست -
  • کتاب پدر و مادر ما متهمید -
  • کتاب پیروان علی و رنجهایش -
  • کتاب تشیع علوی و تشیع صفوی -
  • کتاب شهادت -
  • کتاب پیام امید به روشن فکر مسئول -
  • کتاب سرود آفرینش -
  • کتاب توحید و شرک -
  • کتاب یک جلوش ، تا بینهایت صفر ها
  • [تصویر: 367328_Vwno4Fb9.jpg]

زندگینامه دکتر علی شریعتی
در یکی از روزهای سال 1312 در خانواده محمد تقی شریعتی مرد دین و خدا، آموزگاری خردمند و انسانی پارسا و کوشا نوزادیچشم به جهان گشود.
پدرش با ارادت خاصی که به پیشوای بزرگ شیعیان و ابرمرد دنیای اسلام داشت، او را" علی" نام نهاد. علی شریعتی دوران کودکی را پشت سر گذاشت و راهی دبستان شد.
علی شریعتی شش سال بعد به دبیرستان فردوسی رفت و سپس دانشسرای مقدماتی را در مشهد به پایان برد. همه آنهائی که علی شریعتی را از نزدیک میشناختند بدین واقعیت اعتراف دارند که میان علی جوان 19 ساله با دیگر جوانان هم سن و سالش تفاوتی قابل درک وجود داشت.
علی شریعتی بر خلاف دیگر جوانان علم و آگاهیش به آموخته هایش در دوره دبیرستان و دانشسرا محدود نمی شد، وی با شوقی بسیار در محضر پدر فاضلش به کسب علم واقعی پرداخته و در آن سن وسال به آگاهی های چشمگیر دست یافته بود که تحصیلات درسی اش اعتبار چندانی در برابر آن آموخته ها نداشت.
علی شریعتی با پایان کار دانشسرا به آموزگاری پرداخت و به کلاس درس قدم گذارد و به کاری پرداخت که در تمامی دوران زندگی کوتاهش سخت به آن شوق داشت و با ایمانی خالص با تمامی وجودش آنرا دنبال کرد.
علی شریعتی در سال 1334 به دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشکده مشهد وارد گشت ورشته ادبیات فارسی را برگزید.
سال 1335 سالی است که با آن مرحله خاصی در زندگی علی شریعتی آغاز می شود. در این سال علی همسری برمی گزیند و با یکی از همکلاسان خود بنام، پوران شریعت رضوی ازدواج می کند. علی شریعتی ازآن تاریخ با بهره مند بودن از صمیمیت فداکاری، گذشت و جنبه های انسانی همسرش، دغدغه خاطری از بابت زندگی خانوادگی نداشت تا جائی که عمده بارمسئولیت زندگی بر دوش همسر فداکارش بود.
علی شریعتی در طول مدت تحصیل در دانشکده ادبیات با علاقه ای خاص به کار تحقیق و پژوهش در زمینه های مختلف پرداخت و دست به انتشار آثاری چون، ترجمه ابوذرغفاری، ترجمه نیایش اثرالکسیس کارل و یک رشته مقاله های تحقیقی در این زمینه همت گماشت. این همه معرف خصوصیات روحی و جهت فکری ودقت و ارزش کارهای تحقیقاتی جوانی بود که هیچگاه از تفکر، خلق و آفرینش بازنایستاد.
سفر به دیارغرب:
علی شریعتی در سال 1337 پس از دریافت لیسانس در رشته ادبیات فارسی چون شاگرد اول رشته شده بود، برای ادامه تحصیل به فرانسه فرستاده شد.((در سه سال اقامتش در این سرزمین، همراه تحصیل به سازمان آزادی بخش الجزایر پیوست و به همین اتهام در پاریس به زندان افتاد.))
او جزء معدود دانشجویانی بود که بجا و به موقع برای ادامه تحصیل و برخورداری از امکانات وسیع علمی روانه غرب شدند.
علی شریعتی که اندوخته ای به نسبت وسیع از فرهنگ ملی و اسلامی در حد یک انسان با تجربه و صاحب نظر با دنیای پرتلاطم و اقیانوس بیکران فرهنگ غرب برخورد نمود و با قدرت لازم توفیق آن یافت را تا به یاری بینش وسیع و موشکافش آنچه را که نمی دانست بیاموزد و بضاعت و شناخت علمی خود را درزمینه های مختلفی چون، جامعه شناسی، مبانی علم تاریخ ، تاریخ و فرهنگ اسلامی و بسیاری زمینه های دیگرغنی سازد و با برخورداری از محضراستادانی صاحب مکتب و متفکرانی آزاد اندیش پا ازحریم تحصیلات کلاسیک دانشگاهی بیرون نهاد و قدرت اندیشه اش را تعالی بخشید.
بازگشت به وطن
دکترعلی شریعتی پس از بازگشت به ایران مستقیماً به زندان رفت و بعد از چند ماه به خراسان زادگاه خویش رفت جایی که جمع فراوانی از دوستان و پیروان مکتب پدر ارجمند او، انتظارش را می کشیدند. دکتر علی شریعتی به دانشگاه مشهد پیوست و شوق وشوری ناگفتنی در بین دانشجویان بوجود آورد.
مکتب سازندگی حسینیه ارشاد
سال 1348 را باید سالی مهم در تاریخ زندگی دکتر علی شریعتی و در تاریخ حوادث و رویدادهای سالهای اخیر وطنمان به شمار آورد.
در این سال است که درهای حسینیه ارشاد بعنوان یک مرکز فرهنگی اسلامی، به روی همه مردم و بخصوص جوانان گشوده می شود و بعد از سالهای دراز سکوت وسکون موج دوستداران علم و جویندگان حقیقت به سوی این محفل سرازیر می گردد. در این محل است که دکتر علی شریعتی با قدرت و نیروی کم نظیری هرهفته ساعتها به گفتارمی نشیند و درمباحث مختلف سخن می گوید.
علی شریعتی با کنجکاوی ودیدی وسیع از یکسو به تجزیه و تحلیل تاریخ وطنش، تاریخ جهان اسلام، چهره های مقدس و شخصیتهای بزرگ اسلام پرداخت و از سوی دیگر با ظرافت و بینشی خاص به توجیه چگونگی حیات جامعه کنونی وطنش، ضعف های آن ، نابسامانیها، پریشانیها و بالاخره جنبه های انحطاطی آن اقدام نمود و با شجاعتی کم نظیر کوشید تا مردم و بخصوص نسل جوان را از واقعیت های دردناک سرزمین خویش آگاه کند و جامعه هویت از کف داده وطنش را با اصالت های فرهنگ خویش آشنا سازد.
دوران سکوت و زندان
دکتر علی شریعتی با تلاش خستگی ناپذیر شب ها تا صبح سرگرم خواندن و نوشتن بود و روزها بعد از مدت کمی استراحت به سخن گفتن می پرداخت.
هر چه بیشتر می نوشت و بیشتر می گفت اقبال مردم و جامعه به او بیشتر می شد و در عوض دشمنان دین و ملت را به هراس می انداخت . به همین دلیل کار استادی و آموزشی اش در دانشگاه مشهد پایان دادند و بعنوان عنصر نامطلوب از تدریس او جلوگیری به عمل آوردند.
زمانی بعد از ادامه سخنرانیهای دکتر علی شریعتی در حسینیه ارشاد ممانعت به عمل آوردند و کمی بعد حسینیه ارشاد را تعطیل ساختند تا دیگر مردم امیدی به شنیدن سخنان دکتر شریعتی نداشته باشند.
دکتر علی شریعتی که دور از مردم بودن و در خاموشی بسر بردن برایش زجری بزرگ بود، با تمام این ناراحتی ها ساخت و خود را با نوشتن هر چه بیشتر مشغول داشت، ولی بداندیشان ودشمنان مردم را این همه بس نبود و سرانجام در مهر ماه سال 1353 بزندانش افکندند و مدت 18 ماه او را در سلولی کم نور و تنها قرار دادند.
رهائی و مرگ
دکتر علی شریعتی در 25 اردیبهشت ماه 1356 تهران را به سوی اروپا ترک گفت به این امید که به زودی با پیوستن همسر و فرزندانش ، به او دوران جدیدی از زندگیش را آغاز کند و بتواند به خلق آثاری بیشتر، قوی تر و روشنگرتر بپردازد.
سرانجام روز یکشنبه 29 خرداد ماه 1356 فرا رسید. در آن روز دوستان دکترعلی شریعتی ضمن آنکه شاهد سیمای آرام و لبخند صمیمی و همیشگی او بودند، به خوبی احساس می کردند که نوعی شادی توام با انتظار و تشویش وجود آن مرد بزرگ را در بر گرفته است.
علی آن روز در انتظار آن بود تا از همسر و سه فرزندش استقبال کند. از چند روز پیش به او خبر داده بودند که خانواده اش در آنروز به لندن وارد خواهند شد. زمان انتظار به سر رسید. هواپیما در فرودگاه لندن به زمین نشست و شریعتی کمی بعد خود را تنها در برابر دو دختر سیزده و چهارده ساله اش یافت که تنها بدون مادر و فرزند کوچک خانواده آمده بودند. همسر و فرزند کوچک دکتر شریعتی اجازه خروج از فرودگاه را نیافتند وبه عنوان گروگان در ایران نگاه داشته شدند.
علی رطوبت بازمانده از اشکهای فشانده بر گونه های فرزندان دلبندش را در هنگام بوسیدن آنها احساس کرد . و سرانجام در 29 خرداد 1356 دکتر شریعتی به طرز مرموزی دیده از جهان فرو بست و چراغ پر فروغ زندگی پربارش درزمانی که می رفت تا از آن پس در اوج پختگی و توانائی فکری و عملی سالیان دراز به خلق آثار شگرف بپردازد و به ملت و سرزمین و فرهنگ خویش صادقانه خدمت کند، خاموش گشت و یاران وفادارش را در غم ازدست دادن عزیزی چون او سوگوار ساخت.
منبع:.tebyan.net

((البته در تاریخ ها کمی تناقض هست ))
(( نکته : اکثر مطالب این تایپیک تا صفحه ی 8 ،از کتاب ، حکایت هایی از زندگی دکتر شریعتی ، به تدوین و مقدمه : ش . لامعی است ))
[تصویر: hhe252.jpg]

RE: مردی که متهم است؟؟؟ - ارش کمانگیر - ۹/تیر/۹۲ ۱۹:۱۶

بد نیست در این تایپیک سخنان معلم شهید دکتر علی شریعتی رو بازگو کنیم

بزرگترین افتخار ایرانی ها این است که علی را ندیدند ولی ان را لمس کردند و عاشقش شدند

RE: مردی که متهم است؟؟؟ - 59-11(یامهدی) - ۱۰/تیر/۹۲ ۰:۵۸

11:66-7
0.0
من شخصا زیاد تمایلی به افرادی که بدون تحصیلات فقهی در زمینه دین به نوعی به نقد یا تولید فکر می پردازند علاقه ای ندارم (شاید هم برداشت من از شخصیت ایشون اشتباه باشه)
0.0
واسه همین چون بیشتر بین دوستام دیدم که بعضی از حرف های جدید رو به نقل از ایشون میگن به نظر میاد آقای شریعتی حرفایی زده که علما نزدن البته اگر این دیدگاه رو جدا از آثار تحقیقی و گردآوری شده ی ایشون بدونیم.
0.0
با توجه به این که من تا الان اصلا شناختی نسبت به دکتر شریعتی نداشتم, دوست دارم بدونم آیا واقعا ایشون به نوعی از بدعت دینی (البته نه از اون نوع وهابی ها) دست زده؟

RE: مردی که متهم است؟؟؟ - سید ابراهیم - ۱۰/تیر/۹۲ ۱۱:۰۱

(۱۰/تیر/۹۲ ۰:۵۸)59-11(یامهدی) نوشته است:  
11:66-7
0.0
من شخصا زیاد تمایلی به افرادی که بدون تحصیلات فقهی در زمینه دین به نوعی به نقد یا تولید فکر می پردازند علاقه ای ندارم (شاید هم برداشت من از شخصیت ایشون اشتباه باشه)
0.0
واسه همین چون بیشتر بین دوستام دیدم که بعضی از حرف های جدید رو به نقل از ایشون میگن به نظر میاد آقای شریعتی حرفایی زده که علما نزدن البته اگر این دیدگاه رو جدا از آثار تحقیقی و گردآوری شده ی ایشون بدونیم.
0.0
با توجه به این که من تا الان اصلا شناختی نسبت به دکتر شریعتی نداشتم, دوست دارم بدونم آیا واقعا ایشون به نوعی از بدعت دینی (البته نه از اون نوع وهابی ها) دست زده؟

اتفاقا اساس اشتباه شما در این است... فکر میکنید کسی که تنها فقه خوانده و مسائل و احکام شرعی را فرا گرفته می تواند در مسائل کلی و بنیادین دینی اظهار نظر نماید؟؟؟؟؟؟

فقه خالی از فلسفه و کلام و علوم اجتماعی و عرفان = خوارج.

اتفاقا نقد شریعتی در ابتدا توسط آدمهایی رخ داد که از دین تنها احکام جزئی شرعی شان را بلد بودند و بس... همان ادم هایی که به امام خمینی نیز خرده های فراوانی می گرفتند...

البته نمیخواهم دفاع تمام قد از دکتر شریعتی بکنم، ولی مسلما ایشان حق بسیار بزرگی بر گردن متفکرین اسلام شناس غربی و شرقی دارد...

به قول بزرگی که میگفت ما در انقلاب فقط دو تا عکس در راهپیمایی ها می آوردیم: دکتر شریعتی و امام خمینی...

برای مطالعه بیشتر دوستان حقیر کتاب : شریعتی، جستجوگری در مسیر شدن از شهید بهشتی را پیشنهاد میکنم که کتاب محشری است.

RE: مردی که متهم است؟؟؟ - 59-11(یامهدی) - ۱۰/تیر/۹۲ ۱۱:۳۶

(۱۰/تیر/۹۲ ۱۱:۰۱)سید ابراهیم نوشته است:  اتفاقا اساس اشتباه شما در این است... فکر میکنید کسی که تنها فقه خوانده و مسائل و احکام شرعی را فرا گرفته می تواند در مسائل کلی و بنیادین دینی اظهار نظر نماید؟؟؟؟؟؟

نه اینکه تنها فقیهان بتوانند ابراز نظر کنند بلکه من میگم باید فقیه هم باشد یعنی در اصول فقه و ... صاحب نظر باشه (این هم نظر من نیست- قاعدتا همون فقه و دین این رو میگن), حالا آیا ایشون در فقه صاحب نظر بودن ؟
0.0
البته همه آرادند که در مورد مسائل دینی فکر کنن ولی همه نمیتونند با چاپ کتاب و سخنرانی برای مردم اظهار نظر کنن بدون اینکه مطلبشون با مشورت با فقها یا علم به فقه از فی*ل*تر فقه گذشته باشه.

(۱۰/تیر/۹۲ ۱۱:۰۱)سید ابراهیم نوشته است:  البته نمیخواهم دفاع تمام قد از دکتر شریعتی بکنم، ولی مسلما ایشان حق بسیار بزرگی بر گردن متفکرین اسلام شناس غربی و شرقی دارد...
یعنی از کدوم کار ایشون دفاع نمیکنید ؟
0.0
مشکل من هم همین جاست , در حالی که من نقد های منصفانه وارد به ایشون رو نمی دونم , با مسئله دفاع از ایشون و رد این نقد ها مواجه هستم.

RE: مردی که متهم است؟؟؟ - سید ابراهیم - ۱۰/تیر/۹۲ ۱۱:۵۲

در رابطه با مسئله اولی که فرمودید... حقیر نقدهای بسیار فراوانی دارم به این روند حوزه و اینکه تصور میکنند با خواندن فقه طرف می تواند ملبس شود... الان تصور میکنید در حوزه چه میخوانند. کلی کتاب صرف و نحو عربی و بعد هم میایند و فقه میخوانند و لباس می پوشند والسلام...(البته مسلما نه همه... ولی غالب تفکر حوزه این است) این بحث در این تاپیک نمی گنجد و اگر بخواهید میتوانیم در این مورد در تاپیک دیگر حسابی صحبت کنیم.

در مورد مسئله دوم که فرمودید... نقد های من به دکتر شریعتی بیشتر بر میگردد به کتاب تشیع علوی و صفوی که کاملا ناراحتی و عصبانیتش را از خوارج زمان وارد تحقیقات علمی اش کرده است و کمی مغرضانه نگاه کرده...

وگرنه با نگاه کلی ایشان نه اصلا مخالف نیستم...

RE: مردی که متهم است؟؟؟ - ندا دهنده - ۱۰/تیر/۹۲ ۱۲:۳۸

دکتر علی شریعتی :

[/b]

[b]((وجودم)) ،تنها یک ((حرف)) است و ((زیستن))ام ، تنها ((گفتن)) همان یک حرف .،

اما بر سگونه :
سخن گفتن و معلمی کردن و نوشتن .
آن چه تنها مردم می پسندند :سخن گفتن .،
و آن چه هم من و هم مردم :معلمی کردن.،
و آن چه خودم را راضی می کند و احساس می کنم که با آن ، نه کار ، که زندگی
می کنم : نوشتن!
و نوشتن هایم نیز بر سه گونه :
(( اجتماعیات)) ، ((اسلامیات)) و ((کویریات)).
آن چه تنها مردم می پسندند :اجتماعیات .،
و آن چه هم من و هم مردم : اسلامیات .،
و آن چه خودم را راضی می کند و احساس میکنم که با آن ،نه کار -و چه می گویم؟
-نه نویسندگی ، که زندگی می کنم : کویریات!
و به قول شمس تبریز: آن خطاط سه گونه خط نوشتی ،
یکی ، او خواندی ،لاغیر.،

یکی را ،هم او خواندی ، هم غیر .،
یکی، نه او خواندی ،نه غیر !

(از مقدمه ی کتاب کویر)
[تصویر: %D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%D8%B9%D9%84%DB...%DB%8C.jpg]

شبی در اعتکاف با چند تن از مومنین همه چیز فهم بحث می کردیم (در رابطه با کج فهمی ها و افراط گری ها)خواستم مثالی از زبان دکتر علی شریعتی برایشان بزنم ،تا گفتم،دکتر علی شریعتی می فرمایید ،ناگهان نگاه هایشان متعجب و چشم هایشان متورم شد ،یکی از آن ها که بزرگ جمعشان بود سری تکان داد و گفت شما هیچ این آقایی را که نامش را بردید می شناسید ،(من فقط گوش می کردم ) لپ کلامشان: ایشان ضد اسلام ،ضد انقلاب بودند ،کتاب های ایشان را نخوانید از راه به در می شوید ،پرسیدم:
ببخشید شما تا به حال چند تعداد از کتاب های ایشان را خوانده اید ،نگاهی کرد و جواب داد:شما چند تعداد از کتاب های مطهری را خوانده اید (یعنی من متوجه شدم ،بدون مطالعه و تنها با شنیده ها از این و آن در مورد ایشان تصمیم گرفته ام اما قبول نمی کنم.من عالم هستم ،تمام)(در آخر گفت نخواندم ،اما حرفم درست است .)(البته دقیق اتفاقات را یادم نمی آید اما چیزی که یادم آمد را نوشتم.)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
دکتر علی شریعتی :

این سنت باور نکردنی در جامعه مارایج شده است،که اول کتابی را نقد می کنند ،تا بعد اگر مجالی پیدا شد آن را مطالعه کنند .، چنان که واعظی چند منبر علیه کتاب((اسلام شناسی )) رفته بود .
دوستی که احساس کرده بود ،آن چه را ایشان به شدت رد می کنند و مردم را به شدت تحریک ، اساسا در متن اسلام شناسی نیست ،پرسیده بود :
مگر شما کتاب را نخوانیده اید؟
با لحن گله آمیز فرمود بودند : فلان کس را گفتیم می خواهیم در ایام محرم از کتاب اسلام شناسی صحبت کنیم و از نقطه نظر مذهبی و علوم دینی آن را رد کنیم ،وایشان هم قول داد بیاورد و شب اول محرم هم آورد .، صبح آمد کتاب را بدهید ، می خواهم مطلبی را به کسی که آن را بد فهمیده ، نشان دهم و شب قبل از منبر شما پس می آورم . کتاب را برده و هنوز بی انصاف نیاورده است !
[تصویر: images?q=tbn:ANd9GcQ__Pnhq302bDlePajHgxu...FW0WeY6C9I]

RE: مردی که متهم است؟؟؟ - Mohammad Trust - ۱۰/تیر/۹۲ ۱۴:۵۸

سایت جامع کتاب ها و سخن رانی های دکتر شریعتی

http://shariati.nimeharf.com/

RE: مردی که متهم است؟؟؟ - ارش کمانگیر - ۱۰/تیر/۹۲ ۱۸:۰۸

اسیه اسیه است چون دایه موسی است مریم مریم است چون مادر عیسی هست خدیجه خدیجه است چون همسر محمد است ولی فاطمه فاطمه است چون فاطمه است
به تمام دوستان پیشنهاد میکنم تا کتاب فاطمه فاطمه است را از دست ندهند

RE: مردی که متهم است؟؟؟ - عدالت - ۱۰/تیر/۹۲ ۱۸:۱۳

به نام خدا

درود بر شریعتی فقط همین و بس

مردی معتدل و به دور از تندروی و روشنفکر به معنای واقعی کلمه