![]() |
|
درخواست کمک-چرا خداوند خود را سه گونه در قران خطاب میکند؟ - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: اصول عقاید شیعه (/forum-19.html) +---- بخش: قرآن مجید (/forum-50.html) +---- موضوع: درخواست کمک-چرا خداوند خود را سه گونه در قران خطاب میکند؟ (/thread-28639.html) صفحه: 1 2 |
درخواست کمک-چرا خداوند خود را سه گونه در قران خطاب میکند؟ - Islam - ۱۴/مهر/۹۲ ۲۳:۳۵ بسم الله الرحمن الرحیم سلامامروز استادمون از بنده خواست تا جواب این سوال رو با مدرک پیدا کنم. چرا خداوند به سه شکل خود را در قران مورد خطاب قرار میدهد؟ 1) من (أنا ) / 2) ما (نحن) / 3) هو (او) از دوستان خواهش میکنم که نظرات مفسر های مختلف رو ارائه کنند چون کار یک تحقیق است و باید جامع باشه. همونطور که گفتم منبع رو هم بگید. لطفا سریع جواب بدید چون هفته ی بعد جواب رو ارائه بدم. الحمد لله - خیلی ممنون تو نت جست و جو کردم. راجع به من و ما یک چیزهایی نوشته ولی راجع به هو چیز خاصی نیست به جز مسئله مذکر و مونث که مورد سوال من نیست.لذا دوستان بیشتر راجع به هو جواب بدن. ممنون RE: درخواست کمک-چرا خداوند خود را سه گونه در قران خطاب میکند؟ - سید ابراهیم - ۱۵/مهر/۹۲ ۱۱:۲۰ بسم الله. چون اسمش تحقیقه و باید هم تحقیق کنید پاسخ کامل نمی دهم. برخی از افعال الهی مستقیما از ذات اقدس اله نشات گرفته است مثل انی جاعل ..... ولی در برخی موارد افعالی هست که غیر مستقیم و به صورت مباشر و حتی فیض الهی صورت میگیرد که در ان از ضمیر هو استفاده می شود. بیشتر تمرکز را ببرید در این قسمت. باز اگر سوالی بود برای توضیحات بیشتر درخدمتیم. RE: درخواست کمک-چرا خداوند خود را سه گونه در قران خطاب میکند؟ - عبدالرحمن - ۱۵/مهر/۹۲ ۱۱:۲۴ بسم الله الرحمن الرحیم احسنت به این سوال بعید می دونم جواب این سوال رو بشه در عموم منتشر کرد چون مردم هنوز در ولایت امیرالمومنین هم گیر کرده اند چه برسه به این مطالب RE: درخواست کمک-چرا خداوند خود را سه گونه در قران خطاب میکند؟ - arnh - ۱۵/مهر/۹۲ ۱۲:۱۳ خدا در سه سطح بر پیامبر نازل می شود. (ذات ، روح و ملک ) و باید دقت کنید که علیت معکوس در نزول قرآن در نظر گرفته شده (یعنی برای اولین و آخرین انسان هم نازل شده) و نزول تدریجی هست که به واسطه ملک و نزول دفعی هست به واسطه روح انجام میشه. سطح سوم به واسطه جبرئیل و اسرافیل و میکائیل. سطح دوم به واسطه جبریل و اسرافیل. سطح اول به واسطه جبرئیل. هر وقت در قرآن از صفات الله (جل جلاله ) استفاده میشه. ضمیر هم تغییر می کنه. هر وقت هو اطلاق میشه منظور به رب هست. هر وقت من اطلاق میشه منظور به رحمان است. هر وقت ما اطلاق میشه منظور به رحیم و رحمان است. قرآن بخش های مختلفی داره. که جایی از کلام فرشته وحی و جایی هم از کلام قدسی استفاده شده. یعنی تنها یک علت برای این تفاوت وجود ندارد بلکه دلائل زیادی است که ممکن است بعضی از آن ها را بشر نیز نداند. RE: درخواست کمک-چرا خداوند خود را سه گونه در قران خطاب میکند؟ - ELENOR - ۱۵/مهر/۹۲ ۱۲:۱۸ (۱۵/مهر/۹۲ ۱۲:۱۳)arnh نوشته است: خدا در سه سطح بر پیامبر نازل می شود. (ذات ، روح و ملک )برای حرف هاتون باید سند دقیق بیارید از منابع حدیثی و تفسیری معتبر .... در مورد مسائل و بحث های حساس نظیر این مبحث باید حتما سند معتبر داشته باشید از علما یا کتاب های معتبر این مساله مربوط به بحث اسما و صفات الهی می باشد .. .برخی از نظرات را می آورم در مورد اسم هو که پرسیدید اسماء الهیه که ربط میان اعیان ثابته و حقیقت حقند، واسطه ارتباط بین حق و اسماء ربوبی حضرت اسم اعظم است که هر اسمی را به مظهر خود متصل می کند; پس اسم اعظم متجلی در جمیع اسماء است . اولین مظهر از مظاهر اسم اعظم، مقام رحمانیت و رحیمیت ذاتی است . این دو اسم از اسماء جمالیه ذات مقدس حقند که شامل جمیع اسماء می باشند . بنا بر فرمایش حضرت امام خمینی رحمه الله آیه شریفه «هو الله لا اله الا هو عالم الغیب و الشهاده هو الرحمن الرحیم » اشاره به مقام ذات دارد و حاکی از اتحاد و یگانگی صفات اعم از جلالیه و جمالیه و اسماء ذاتیه و صفائیه و افعالیه با ذات مقدس احدیت است .نظریات بیان شده در این باب عبارتند از: 1- شاید «هو» اسم اعظم باشد . (1) 2- «هو» اشاره به ذات و حقیقت تامه بسیطه حق دارد که غایب از همه چیز و همه کس است و دلالت بر هویت من حیث هو دارد; لذا اشرف اذکار است و به همین دلیل سالک طریق برای رهایی از حجب کلانیه «یا هو» و «یامن لا هو الا هو» می گوید . (2) 3- به تصریح امام صادق علیه السلام «هو» ضمیر شان نیست بلکه عنوان مشیر به مقام «غیب هویت الهیه » است . (3) 4- در تفسیر عبدالرزاق کاشانی در تفسیر سوره اخلاص آمده است: «هو عبارة عن الحقیقة الاحدیة الصرفة الی الذات من حیث هی بلا اعتبار صفة لا یعرفها الا هو، و الله بدل منه» . (4) 5- حضرت امام خمینی رحمه الله در خصوص آیه شریفه «قل هو الله احد» بر این عقیده است که ممکن است «هو» اشاره به مقام «فیض اقدس » باشد که تجلی ذات به تعین «اسماء ذاتیه » است و «الله » به مقام احدیت جمع اسمایی اشاره دارد که حضرت «اسم اعظم » است . (5) و شاید «هو» اشاره به مقام ذات باشد . چون «هو» اشاره غیبیه است و در حقیقت اشاره به مجهول است و به همین دلیل دور از دسترس معرفت اهل الله و عالم عالمین بالله است . (6) و در اربعین حدیث نیز در شرح حدیث چهلم در بیان همین آیه شریفه تاکید می فرماید: «و این کلمه شریفه به اشاره به مقام هویت مطلقه است من حیث هی هی بدون آنکه متعین به تعین صفاتی یا متجلی به تجلیات اسمایی باشد; حتی اسماء ذاتیه که در مقام احدیت اعتبار می شود .» (7) 6- و در تفسیر ابن عربی در خصوص آیه شریفه 22 آمده است که «هو» اشاره به مقام غیب مطلق و اعم از کلمه «الله » است; چون فانها تدل علی الله و علی کل غائب و کل من له هویة، فکان «هو» ختم الاسماء الالهیه و هو عین سابقتها» . (8) ========================== 1) کنز العرفان، ایرانی، ج 4، ص 242 2) تفسیر القرآن، شیرازی، ج 1، ص 43 3) مقدمه مصباح الهدایه الی الخلافة و الولایة، امام خمینی (رحمة الله علیه)، ص 23 4) تفسیر القرآن الکریم، کاشانی، ج 2، ص 896 5) آداب الصلوة، امام خمینی (رحمة الله علیه)، ص 305- 307 6) همانجا 7) اربعین حدیث، امام خمینی (رحمة الله علیه)، حدیث 40، ص 651 8) رحمة من الرحمن فی تفسیر و اشارات القرآن، ابن عربی، ج 4، ص 308 ، 552 منبع RE: درخواست کمک-چرا خداوند خود را سه گونه در قران خطاب میکند؟ - arnh - ۱۵/مهر/۹۲ ۱۲:۴۶ بعضی از مطالب باید بدون منبع ذکر بشه. چون اگه منبع ذکر بشه یا شخص منبع رو میبره زیر سوال و بکلی منکر وجود همچین سندی میشه یا برای خدا شریک قائل میشه. ( چون مسئله از درکش خارج هست ). شخص باید خودش تحقیق کنه. تا اساس این تفاوت ها را متوجه بشه. پس لطف کنید اینقدر جامعه را تنبل نکنید. بعد هم من فقط کلید دادم و گفتم یکی از دلایل هست/. مثلاً هو خودش می تواند اسم باشد. می تواند ضمیر باشد. یعنی در قرآن هو در جایی اشاره به اسم خدا باشد. و در جایی اشاره به هویتی. اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونِةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاء وَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ. RE: درخواست کمک-چرا خداوند خود را سه گونه در قران خطاب میکند؟ - ELENOR - ۱۵/مهر/۹۲ ۱۲:۵۰ نقل قول:بعضی از مطالب باید بدون منبع ذکر بشه. چون اگه منبع ذکر بشه یا شخص منبع رو میبره زیر سوال و بکلی منکر وجود همچین سندی میشه یا برای خدا شریک قائل میشه. ( چون مسئله از درکش خارج هست ). چه کسی گفته بعضی از مطالب باید بدون منبع ذکر شود؟؟؟؟ شما موظف هستید چه از نظر قوانین و چه از نظر بحث علمی منابعتون رو ذکر کنید در غیر این صورت حرف هاتون هیچ ارزشی ندارد و تمام بیهوده است پس حرف هاتون تفسیر هاتون از آیات قرآن و اسما و صفات بدون ذکر منبع سر سوزنی صحیح و پذیرفتنی نیست به نشر حرف های بی سند و مدرک در مورد مهم ترین مسائل هستی و اسلام و توحید نپردازید برای حرف هاتون سند بیاورید دوست گرامی... در غیر این صورت نمیتوانیم پذیرای نظرات شما در چنین مباحثی باشیم RE: درخواست کمک-چرا خداوند خود را سه گونه در قران خطاب میکند؟ - فرشته مهربون - ۱۵/مهر/۹۲ ۱۳:۴۷ نقل قول:خدا در سه سطح بر پیامبر نازل می شود. (ذات ، روح و ملک )نعوذ بالله ! یک جمله هست این که نوشتید ولی ... اول بفرمایید خداوند چگونه و چرا نازل میشود ؟! ![]() ........................................................................... ایـــــــــن هم برای ایجاد کننده موضوع RE: درخواست کمک-چرا خداوند خود را سه گونه در قران خطاب میکند؟ - غربت تشیع - ۱۵/مهر/۹۲ ۱۸:۱۷ جملات زیارت جامعه کبیره مشابه آیاتی در قرآن هستند. در حقیقت تفسیر قرآن با رویکرد شناخت معصومین است. با مقایسه آیات معادل با آن جملات معادل در این زیارت می توان نتیجه گرفت که "ما" یعنی خداوند+چهارده معصوم مثلا در قرآن کریم می فرماید: ثم علینا حسابهم یعنی حساب انسانها در قیامت بر عهده "ما"ست در زیارت جامعه کبیره هم آمده است: و حساب الخلق علیکم: یعنی حساب مردم بر عهده شماست یعنی همانطور که رئیس جمهور اختیارات و کارهای خود را به وزرا واگذار می کند خداوند هم اختیارات و قدرتهای خود را به معصومین واگذار کرده است و کارهای عالم توسط و زیر نظر آنها انجام می شود. دقت شود که وهابی ها این اعتقادات را شرک می دانند و معادل با پرستیدن امامان شیعه. نکته دراینجاست که این قدرت امامان بصورت طولی است و نه عرضی. یعنی ما اعتقاد نداریم که یک خدایی هست در یک طرف و در طرف مقابل ائمه ای هستند که رقیب خدا هستند و قدرتهایی دارند و در عرض خدا هستند و مستقل از خدا هستند تا شرک باشد. بلکه شیعه معتقد است امامان هرچه دارند خدا به آنها داده و به اذن خداست و در طول قدرت خداست و آنها از خود هیچ ندارند. مثل همان وزیر که همه قدرتش زیر نظر و در طول رئیس جمهور است. نه در عرض رئیس جمهور خوش به حال آنهایی که هر روز معصومین را با این زیارت ارزشمند زیارت می کنند و آنها هم جواب را بهتر میدهند. چون قرآن کریم دستور داده است: وَإِذَا حُيِّيتُم بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ حَسِيبًا [٤:٨٦] هرگاه به شما تحیّت گویند، پاسخ آن را بهتر از آن بدهید؛ یا (لااقل) به همان گونه پاسخ گویید! خداوند حساب همه چیز را دارد. امامان این دستور قرآن کریم را رعایت می کنند و پاسخ می دهند. پاسخ آنها خاک را طلا می کند. من هم می تواند نشان دهنده عظمت و ابهت و قدرت و تکبر خداوند باشد او هم می تواند برای شناخت و معرفت خداوند باشد. RE: درخواست کمک-چرا خداوند خود را سه گونه در قران خطاب میکند؟ - سدرة المنتهی - ۱۵/مهر/۹۲ ۱۸:۳۲ (۱۵/مهر/۹۲ ۱۲:۴۶)arnh نوشته است: بعضی از مطالب باید بدون منبع ذکر بشه. چون اگه منبع ذکر بشه یا شخص منبع رو میبره زیر سوال و بکلی منکر وجود همچین سندی میشه یا برای خدا شریک قائل میشه. ( چون مسئله از درکش خارج هست ). علم رجال برای همین هست برادر عزیزم. برای هو من نظرم این هست که زمانی بیشتر استفاده میشه که صفات الهی میخواد وصف بشه و فرشته وحی داره به خدا اشاره می کنه. یک مطلب هم در جستجو پیدا کردم براتون: (۱۵/مهر/۹۲ ۱۲:۴۶)http://quran.al-shia.org/fa/id/26/6/52.htm pid='00 نوشته است:چرا خداوند متعال درآيات قرآن از خودش با لفظ (نحن) نام مي برد آيا اين دليل بر اين نيست كه خداي مهربان نياز به شريك دارد؟ |