![]() |
|
***محاسبه خمس از مبدا سال خمسی+دانلود کتاب*** - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: فروع دین (/forum-75.html) +--- موضوع: ***محاسبه خمس از مبدا سال خمسی+دانلود کتاب*** (/thread-28986.html) |
***محاسبه خمس از مبدا سال خمسی+دانلود کتاب*** - عبدالرحیم - ۳۰/مهر/۹۲ ۲۲:۰۲ بسم الله الرحمن الرحیم
"آسانترین شیوه محاسبه خمس" عنوان کتابی در قطع جیبی است که مطابق با فتاوای آیات عظام امام راحل، اراکی، بهجت، تبریزی، خویی، خامنهای، زنجانی، سیستانی، صافی، فاضل، گلپایگانی، مکارم، وحید خراسانی و نوری همدانی تنظیم شده است. تخمیس اموال در فقه شیعه از فرائض و واجبات مالی است و در اهمیت آن همین مقدار بس که در فرهنگ غنی دین شناسان راستین عترت نبوی(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، به عنوان وسیله تطهیر اموال و پالایش نفس و جان مطرح شده است. در اهمیت وجوب تخمیس از اموال از نگاه فقهی این دو مسأله قبل از هر چیز جلب توجه میکند که به اتفاق فقها و مراجع تقلید، تصرف در مالی که متعلق خمس است، هر چند با قصد دادن خمس، جایز نیست مگر به اذن حاکم شرع و همچنین مکلف شرعاً نمیتواند بدون مراجعه به مرجع خود، خمس را به ذمه بگیرد و خود را بدهکار اهل خمس بداند و در آن تصرف کند. این کتاب که تعیین مبدأ سال خمسی، لیست اموال پانزدهگانه مکلف، مؤونه زندگی و حکم خمس آن و شیوه تخمیس اموال کسی که تا کنون سال خمسی نداشته است، 4 فصل آن را تشکیل میدهند، بر آن است تا آسانترین شیوه محاسبه خمس اموال را در راستای مسائل مورد ابتلاء با رعایت دقایق و ظرایف فتوایی بر اساس فتوای مراجع مشهور ارائه دهد. در فصل دوم این کتاب از ارث، هدیه و بخشش، سرمایه، درآمد کسب و کار مصرف شده، درآمد کسب و کار پسانداز شده، قرض و وام مصرف شده، قرض و وام پسانداز شده، قرض و طلب، مهریه، دیه، صدقات و وجوه شرعیه، حقوق بازنشستگی، حق بیمه، باقی مانده آذوقه در آخر سال خمسی و مال حلال مخلوط به حرام به عنوان اموال پانزده گانه مکلف نام برده شده است. در بخش خمس مال حلال مخلوط به حرام آمده است: «مال حرامی که مخلوط به حلال شده از چند صورت برخوردار است، نخست اینکه هم مقدار حرام برای شخص معلوم است و هم صاحب آن در این صورت به اتفاق فقها، بر او واجب است همان مقدار معلوم را به صاحبش بدهد». برای دانلود کتاب کلیک کنید پاسخ به: ***محاسبه خمس از مبدا سال خمسی+دانلود کتاب*** - Mohammad Trust - ۳۰/مهر/۹۲ ۲۲:۱۰ یک سوالی داشتم ، سید ها چرا خمس نباید بدن ؟ یعنی من اینطوری شنیدم پاسخ به: ***محاسبه خمس از مبدا سال خمسی+دانلود کتاب*** - عبدالرحیم - ۳۰/مهر/۹۲ ۲۲:۱۷ بسم الله الرحمن الرحیم
(۳۰/مهر/۹۲ ۲۲:۱۰)Mohammad Trust نوشته است: یک سوالی داشتم ، سید ها چرا خمس نباید بدن ؟ سلام اشتباه شنیدی ![]() شایعه بوده ![]() ![]() این کتاب را بخونید ان شاءالله سوالات برطرف میشه ![]() ![]() یاعلی پاسخ به: ***محاسبه خمس از مبدا سال خمسی+دانلود کتاب*** - Aryha - ۳۰/مهر/۹۲ ۲۳:۵۲ با یاد حق (۳۰/مهر/۹۲ ۲۲:۱۰)Mohammad Trust نوشته است: یک سوالی داشتم ، سید ها چرا خمس نباید بدن ؟ یعنی من اینطوری شنیدم ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() اونی که اینو گفته اشتباه که چه عرض کنم برادر! توهم زده ... _________________ یک سوال : اگر در ابتدای سال خمسی تمام دارایی هامون رو محاسبه کنیم و سال بعد هم تمام دارایی ها رو و بعد ما به تفاوت آن را خمس بدیم درسته؟؟؟ در این باره تناقض زیادی شنیدم ... چه جوریاست؟؟ ... ![]() یاالله پاسخ به: ***محاسبه خمس از مبدا سال خمسی+دانلود کتاب*** - عبدالرحیم - ۱/آبان/۹۲ ۰:۱۴ بسم الله الرحمن لرحیم
نقل قول:یک سوال : اگر در ابتدای سال خمسی تمام دارایی هامون رو محاسبه کنیم و سال بعد هم تمام دارایی ها رو و بعد ما به تفاوت آن را خمس بدیم درسته؟؟؟ تا حدودی که گفتید بصورت کلی درسته ولی در جزئیات مسائل مختلفی پیش می اید ،مانند خرید یه جنس مانند برنج چند ماه قبل و سر سال خمسی قیمت سر سال را باید باید حساب کنید یا قیمت خرید و یااینکه وامی گرفتند یا قرضی گرفتند مسائلی را پیش می اورد که با توجه به اینگونه موارد باید ببینید مرجعتان چی میگن البته شاید منظورتان از تناقضات چیز دیگری است توضیح بیشتری دهید این کتابه هم خوبه برای دانلود و گرفتن جوابا! ![]() ![]() یاعلی. پاسخ به: ***محاسبه خمس از مبدا سال خمسی+دانلود کتاب*** - عبدالرحیم - ۲۰/آبان/۹۲ ۱۸:۴۵ بسم الله الرحمن الرحیم
سلام یه موضوعی گفتم بیان کنم شاید بدرد عزیزان بخورد اگر در نزدیکانتان کسی که مستحق کمک است دارید میتوانید موقع محاسبه خمس با کسی که از سوی ان مرجع اجازه دارد صحبت کنید و یک سوم از مقدار سهم امام را به اون نیازمند بدهید بدین صورت است که اگر شما سهم خمستان 600 هزار تومان است سهم امام ان میشود 300 هزار تومان و یک سوم ان میشود 100 هزار تومان که بدین گونه است که شما 600 هزار تومان را میدهید و رسید 600 تومان میگیری و این موضوع را میگید و صد هزار تومان میگیری و به ان نیازمندی که در نزدیکیتان نیاز به کمک کنید البته بنده مرجع ام مقام معظم رهبری است شما میتونید این موضوع را از مرجعتون پیگیری کنید یاعلی. پاسخ به: ***محاسبه خمس از مبدا سال خمسی+دانلود کتاب*** - رضوانه - ۲۰/آبان/۹۲ ۲۰:۰۸ به نام خدا
دوستان این تاپیک ها رو هم حتما حتما حتما مطالعه بفرمایید اگه مقداری از خرج سالیانه شما اضافه می ماند خمس می دادید یا خیر ؟ احکام فراموش شده : خمس کسی که از لحاظ مالی حقی بر گردن دارد نمیتواند در رکاب امام زمانش باشد متاسفانه...متاسفانه...متاسفانه...متاسفانه...متاسفانه...متاسفانه... در بین برخی مذهبی ها هم میبینیم که بعضا میفرمایند: انقدر به بقیه کمک می کنیم یا نذری میدیم که دیگه نیازی به خمس نیست!!! خب دوست عزیز قبول که شما بزرگوارید...و شاید تو اون بخشش ها سهم زیادی از مالتون هم بخشش می کنید ...اما خب باید این کار یک برنامه ای داشته باشه... وگرنه معصومین روش پرداخت رو به یه شکل دیگه ای بیان میکردن...نه فقط این روش... واقعا قانع کردن خیلی ها خیلی مشکله متاسفانه... تاپیک ارزشمندیه ممنون پاسخ به: ***محاسبه خمس از مبدا سال خمسی+دانلود کتاب*** - Patriot - ۲۰/آبان/۹۲ ۲۰:۲۲ (۳۰/مهر/۹۲ ۲۲:۰۲)عبدالرحیم نوشته است: سلام من شنیدم که خمس بر هفت چیز واجب هست هدیه و ارث و درآمد مصرف شده و ... که خمس نداره پانزده چیز از کی و کجا اومد؟؟ پاسخ به: ***محاسبه خمس از مبدا سال خمسی+دانلود کتاب*** - عبدالرحمن - ۲۰/آبان/۹۲ ۲۳:۵۲ (۲۰/آبان/۹۲ ۲۰:۲۲)Patriot نوشته است: سلام این لینک ها را مشاهده کنید http://farsi.khamenei.ir/treatise-unit?uid=5 البته باید به مرجع خود مراجعه کنید http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=243291 پاسخ به: ***محاسبه خمس از مبدا سال خمسی+دانلود کتاب*** - رضوانه - ۱۳/خرداد/۹۳ ۱۵:۰۱ دوستان یک سوالی دارم لطف کنید بفرمایید دقیقا چه جوری خمستون رو میدید؟ مثلا تصور کنید حقوق خودتون 2 میلیون باشه همسرتون هم مثلا شاغل باشه..حقوق ایشون هم یک میلیون من از یک شخصی شنیدم که میگفتن: ما حقوقمون رو هر سال مثلا آبان ماه میذاریم روی هم فکر کنید میشه 3 میلیون بعد خمسشو حساب میکنیم میدیم این به غیر از لباس یا وسایلی هست که توی خونه یک سال مونده و استفاده نشده یعنی اگر ظرف و ظروفی هم هست یا لباسی هم هست خمسشو حساب میکنیم... ولی همین رو که به یکی گفتم گفت: اصلا خمس اینطوری نیست! خمس به سود پول برمیگرده! و اونم در صورتی که به کسی قرض نداشته باشی.. لطفا دقیقا بگید چه جوری خمس میدید |