![]() |
|
اگر نماز شب نخواندی چیزی نمیشوی! - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: فروع دین (/forum-75.html) +---- بخش: نماز (/forum-59.html) +---- موضوع: اگر نماز شب نخواندی چیزی نمیشوی! (/thread-29021.html) صفحه: 1 2 |
اگر نماز شب نخواندی چیزی نمیشوی! - soshiant - ۲/آبان/۹۲ ۱۰:۳۶ بسم الله الرحمن الرحیم ملا محمدعلی مجتهد، معروف به مرحوم آیتالله احمد مجتهدی تهرانی از علمای بنام تهران بود که سال 86 بدرود حیات گفت، اما سخنرانیها و پندهای عرفانی و اخلاقی وی به یادگار مانده است و میتوانیم هر چند به صورت مجازی هم که شده پای درس این استاد اخلاق تلمذ کنیم.آیتالله مجتهدی رابطه خوبی با طلاب داشت، طوری که فضای گرم و صمیمی بر حوزه علمیهشان حاکم بود. این استاد برجسته اخلاقی، مباحث را چنان رسا ارائه میداد که بر دل مینشست؛ به طوری که حتی هم اکنون نیز نشستن پای صحبت و کلاس اخلاق ایشان خالی از لطف نیست. زمزمههای عارفانه خدا با حضرت موسی(علیه السلام) احادیث در زمینه فضیلت نماز شب زیاد است در امالی شیخ صدوق حدیثی از امام صادق (علیه السلام) روایت شده است که حضرت فرمودند موسی(علیه السلام) در مقام مناجات با خدا بود که خداوند خطاب به او فرمود: «ای پسر عمران دروغ میگوید آن کسی که میپندارد مرا دوست دارد، اما آنگاه که تاریکی شب همه جا را فرا میگیرد میخوابد. آیا مگر این گونه نیست که هر محب و عاشقی خواهان خلوت با حبیب و معشوق خویش میباشد؟» خداوند به حضرت موسی در این روایت فرموده، آدم دوست دارد با محبوبش در یک جایی تنها باشد پس چه طور این کسانی که ادعای دوستی مرا میکند با من خلوت نمیکنند و به راز و نیاز نمیپردازند، پس اینها دروغ میگویند. یک وقتی استاد ما آقای برهان این را تعریف میکرد که کسی عاشق شده بود. معشوق به عاشق قول داد که سر فلان ساعت پیش تو میآیم وقتی معشوق سر ساعت قرار حاضر شد متوجه شد که عاشق در خواب است او چند تا گردویی که به همراه داشت را در جیب عاشق ریخت و رفت. عاشق بعد از چند روز معشوق را دید و شکایت کرد که فلانی وعده داده بودی، اما نیامدی. معشوق گفت تو را چه به عاشقی تو باید بروی گردو بازی کنی. عاشق متوجه شد که گردوها را معشوق را در جیب او ریخته است. عاشق که خواب ندارد. خواب بر عاشقان حرام است شما دیدهاید کسانی که عاشق مجازی میشوند از خواب و خوراک میافتند و گاهی دست به خودکشی میزنند، آن وقت چه طور ممکن است که ما عاشق خدا باشیم، اما شب تا صبح بخوابیم بعضیها هستند که برای نماز صبح هم آنها را باید با منجنیق بلند کرد چه برسد به نماز شب. خوشا به حال کسانی که نماز شب میخوانند. طلبهای که نماز شب نخواند به درد طلبگی نمیخورد طلبههایی که اهل نماز شب هستند در آتیه چیزی میشوند البته بله طلبهای که نماز شب نخواند به درد آخوندیگری میخورد، اما منظور ما عالم ربانی است، عالم به درد بخور، مجتهد، ملا، مفسر، آشیخ عباس قمی، محدث کلینی، مرحوم مجلسی، این علمای بزرگ همه اهل نماز شب بودند. امام (رحمة الله علیه) چگونه امام شد؟ امام (رحمة الله علیه) آن شبی که از پاریس به تهران تشریف میآوردند، در هواپیما نماز شب خواندند و بعد از اذان صبح نماز صبح را هم خواندند و سپس خوابیدند در حالی که خبرنگاران فکر میکردند که آقا از شدت اضطراب و ترس خوابش نمیبرد امام برای همین تهجد و شبزندهداری امام شد در بیمارستان هم که دیدید در حالی که سرم در دستشان بود مقید به خواندن نماز بودند. اگر کسی نماز شب نخواند چیزی نمیشود این تجربه عمر ماست اگر کسی نماز شب نخواند چیزی نمیشود طلبههایی که اهل نماز شب نبودند چیزی نشدند و کسانی که اهل نماز شب بودهاند الان به درد بخور هستند. خداوند در انتهای مناجات با حضرت موسی فرمود: «هان ای پسر عمران این منم که بر دوستانم مطلعام چون شب آنان را فرا گیرد چشم دلشان را دگرگون میسازند (که جز من چیزی نمیبینند) و عقوبتم را در مقابل دیدگانشان مجسم میکنم (بدان گونه) از راه شهود و رویارویی با من به مخاطبه میپردازند و حضورا با من به گفتوگو مینشینند. ای پسر عمران در دل شبهای تار از دلت خشوع و از تنت خضوع و از چشمانت قطرات اشک نثار من بنما و مرا بخوان که مرا به خود نزدیک و اجابتکننده دعایت خواهی یافت. وارث پاسخ به: اگر نماز شب نخواندی چیزی نمیشوی! - رهگذر. - ۲۰/اردیبهشت/۹۳ ۱۲:۰۴ خدا: بنده ی من نماز شب بخوان و آن یازده رکعت است. بنده: خدایا ! خسته ام! نمی توانم. خدا: بنده ی من، دو رکعت نماز شفع و یک رکعت نماز وتر بخوان. بنده: خدایا ! خسته ام برایم مشکل است نیمه شب بیدار شوم… خدا: بنده ی من قبل از خواب این سه رکعت را بخوان بنده: خدایا سه رکعت زیاد است خدا: بنده ی من فقط یک رکعت نماز وتر بخوان بنده: خدایا ! امروز خیلی خسته ام! آیا راه دیگری ندارد؟ خدا: بنده ی من قبل از خواب وضو بگیر و رو به آسمان کن و بگو یا الله بنده: خدایا!من در رختخواب هستم اگر بلند شوم خواب از سرم می پرد! خدا: بنده ی من همانجا که دراز کشیده ای تیمم کن و بگو یا الله بنده: خدایا هوا سرد است! نمی توانم دستانم را از زیر پتو در بیاورم خدا: بنده ی من در دلت بگو یا الله ما نماز شب برایت حساب می کنیم بنده اعتنایی نمی کند و می خوابد. خدا: ملائکه ی من! ببینید من آنقدر ساده گرفته ام اما او خوابیده است چیزی به اذان صبح نمانده او را بیدار کنید دلم برایش تنگ شده است امشب با من حرف نزده ملائکه: خداوندا! دوباره او را بیدار کردیم ،اما باز خوابید خدا: ملائکه ی من در گوشش بگویید پروردگارت منتظر توست ملائکه: پروردگارا! باز هم بیدار نمی شود! خدا: اذان صبح را می گویند هنگام طلوع آفتاب است ای بنده ی من بیدار شو نماز صبحت قضا می شود خورشید از مشرق سر بر می آورد ملائکه: خداوندا نمی خواهی با او قهر کنی؟ خدا: او جز من کسی را ندارد…شاید توبه کرد… ============= بنده ی من تو به هنگامی که به نماز می ایستی من آنچنان گوش فرا میدهم که انگار همین یک بنده را دارم و تو چنان غافلی که گویا صد ها خدا داری ...
پاسخ به: اگر نماز شب نخواندی چیزی نمیشوی! - رهگذر. - ۲۱/اردیبهشت/۹۳ ۹:۰۰
دلم پرواز می خواهد ... نماز پرواز از قفس روزمرگی هاست در فضای ملکوت ... ادعای عشق به خدا ،از کسی که سجاده دلتنگ حضور اوست ؛ پذیرفتنی نیست ... نماز نجوای عاشقانه با محبوب است ... خداوند متعال در آیه هفتاد و نهم سوره اسراء فرموده است برخی از شب را بیدار و متهجد باش و نماز شب مخصوص توست. باشد كه خدایت به مقام محمود(شفاعت) مبعوث گرداند. و همچنین در سوره مزمل آیه 1 می فرماید: ای جامه خواب به خود پیچیده به هنگام شب بر خیز. سوره فرقان آیه 64 آنان كه در حال قیام و سجده شب را سحر كنند. سوره سجده آیه 16: پهلوهایشان از رختخوابها جدا می گردد پروردگارشان را در حال ترس و امید می خوانند. سوره ذاریات آیه 18: مقدار كمی از شب را می خوابند و سحرها استغفار می كنند. خداوند متعال در آیه هفتاد و نهم سوره اسراء فرموده است برخی از شب را بیدار و متهجد باش و نماز شب مخصوص توست. باشد كه خدایت به مقام محمود(شفاعت) مبعوث گرداند. و همچنین در سوره مزمل آیه 1 می فرماید: ای جامه خواب به خود پیچیده به هنگام شب بر خیز. سوره فرقان آیه 64 آنان كه در حال قیام و سجده شب را سحر كنند. سوره سجده آیه 16: پهلوهایشان از رختخوابها جدا می گردد پروردگارشان را در حال ترس و امید می خوانند. سوره ذاریات آیه 18: مقدار كمی از شب را می خوابند و سحرها استغفار می كنند. ![]() پاسخ به: اگر نماز شب نخواندی چیزی نمیشوی! - رهگذر. - ۲۲/اردیبهشت/۹۳ ۱۴:۵۱ ![]()
حضرت عیسی می فرماید: « طوبی للذین یتهجدون من الیل . اولئک الذین یرثون النور الدائم من اجل انهم قاموا فی ظلمه الیل؛ خوشا به حال کسانی که شب را بیدار می مانند . اینانند که نور دائم را از آن رو که در تاریکی شب به پا خاسته اند به ارث می برند.» ![]() خداوندا مرا غرض ز نماز آن بود که پنهانی حدیث درد فراق تو با تو بگذارم وگرنه این چه نمازی بود که من باتو نشسته روی به محراب و دل به بازارم . . . ؟ پاسخ به: اگر نماز شب نخواندی چیزی نمیشوی! - رهگذر. - ۲۴/اردیبهشت/۹۳ ۱۹:۴۳ ![]() پیامبر در وصایایش به حضرت علی(علیه السلام) فرمود:تو را به اموری سفارش می کنم همه را حفظ کن.سپس فرمود:خداوندا او را برانجام این وظایف یاری فرما.تا آنجا که فرمود :بر تو باد به نماز شب و برتو باد به نماز شب و برتوباد به نماز شب.
باز فجر بی قرار،چنگ می زندبه دل
ازسرشك دیدگان مانده پایدلبه گِل
نغمةاذان صبح، كرده خواب را خجل
بازهم به سینه آه، باز هم به لب نوا دركویر سینه ام، چشمه های ((ربنّا))ست برلبم شكوفة ((آتِماوَعَدتَنا))ست
بندبند هستی ام،ترجمان این دعاست :
((لاتُزِعقلوبَنابعدَاِذهَدَیتَنا)) چشمة ((رَبّنا)) پاسخ به: اگر نماز شب نخواندی چیزی نمیشوی! - رهگذر. - ۱/خرداد/۹۳ ۳:۵۰ قضای نماز شب
رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): خداوند به کسی که نماز شب ترک شده را در روز قضا کند ، افتخار می کند و می فرماید: ای فرشتگان من ! بنده من قضای چیزی را که من بر او واجب نکرده ام بجا می آورد ، شاهد باشید که من او را آمرزیدم حسرتش به دلم مونده، که یکبار نمازی قسمتم بشه ، بدون یادی از دنیا ؛ پر از یاد خدا ! دلم به دو رکعتش هم راضیست ... پاسخ به: اگر نماز شب نخواندی چیزی نمیشوی! - رهگذر. - ۲/خرداد/۹۳ ۴:۰۷ در بيداری سحر و ثلث آخر شب آثار عجيبی است. هر چيزی را كه از خدا بخواهی از گدايی سحرها میتوان حاصل نمود، از گدايی سحرها كوتاهی نكنيد كه هرچه هست در آن است. عاشق خواب ندارد و جز وصال محبوب چيزی نمیخواهد، وقت ملاقات و رسيدن به وصال هنگام سحر است. عارف ربانی شیخ رجبعلی خیاط ![]() ![]() ![]() ![]() حضرت استاد حق شناس ره راه تسخیر نفس را در دو چیز می دانستند اول در نماز اول وقت دوم درشب بیداری و ابتهال ![]() ![]() ![]() ![]() دوستان پدرم می گفتند شب ها پایین آمدن از تپه کار هرکس نبود زیرا احتمال کمین و درگیری با ضد انقلاب بسیار زیاد بود اما پدرم پایین می رفته و برف می آورده تا آب کند و وضو بسازد و نماز شب بخواند و برای دیگران هم آب آماده باشد. فرزند شهید حسین عرب جوزدانی پاسخ به: اگر نماز شب نخواندی چیزی نمیشوی! - رهگذر. - ۳/خرداد/۹۳ ۱:۴۲ ![]() دنيا مى خواهى نماز شب بخوان؛ و آخرت مى خواهى نماز شب بخوان! علامهي طباطبايي(رحمة الله علیه) امر شانزدهم از امور ضروري براي سالك را شبزندهداري ميداند و نقل ميكند كه در آغاز ورودم به نجف يك روز درِ مدرسهاى ايستاده بودم كه مرحوم قاضى از آنجا عبور مى كردند، چون به من رسيدند دست خود را روى شانه من گذاردند و گفتند: «اى فرزند! دنيا مى خواهى نماز شب بخوان؛ و آخرت مىخواهى نماز شب بخوان!» پاسخ به: اگر نماز شب نخواندی چیزی نمیشوی! - رهگذر. - ۴/خرداد/۹۳ ۵:۳۷ - هنگامیکه بنده از خوابگاه لذّت بخش خود برای اقامه نماز شب به خاطر جلب خشنودی خدایش برخیزد در حالیکه بقایای خواب در چشمانش میباشد، خداوند بر فرشتگان مباهات میکند و درباره او میفرماید: آیا نمینگرید این بندهام را که از خواب شیرین خود دست برداشته و به نمازی که بر او واجب نکردهام برخاسته است؟! گواه باشید که من او را آمرزیدم.
پاسخ به: اگر نماز شب نخواندی چیزی نمیشوی! - رهگذر. - ۵/خرداد/۹۳ ۳:۰۵ هنگامیکه نماز شب نصیب زن یا مردی شود، و او برای خدا بپا خیزد و وضو بگیرد، با نیت راستی و قلب سلیم و چشم گریانی نماز شب گذارد، خداوند پشت سر او هفت صف از ملائکه که هر صفی را شماره نتوان کرد مگر خود خدا، قرار دهد. یک جانب هر صف به مشرق و دیگری به مغرب است. پس وقتی از نماز فارغ شود خداوند به تعداد آن ملائکه، برای نماز گذارنده درجاتی مینویسد
- رسول خدا میفرماید: خدا رحمت کند مردی که در شب بیدار شود و نماز شب بخواند و همسرش را نیز بر این عمل تشویق نماید و اگر بیدار نشد (با اجازه قبلی او) به صورت وی آب بپاشد و او را بیدار کند و خدا بیامرزد زنی را که در شب برخیزد و نماز شب بخواند و شوهرش را نیز بدین عمل وادار کند و اگر از جای برنخواست (با اذن قبلی او) آب به صورتش بپاشد تا او را بیدار کند. |