![]() |
|
فرزندان با دخالت های والدین چه کار کنند؟ - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: سبک زندگی اسلامی-ایرانی (/forum-32.html) +--- بخش: خانواده (/forum-73.html) +--- موضوع: فرزندان با دخالت های والدین چه کار کنند؟ (/thread-29534.html) صفحه: 1 2 |
فرزندان با دخالت های والدین چه کار کنند؟ - soheyl68 - ۲۹/آبان/۹۲ ۲۲:۱۵ به نام خدا
سلام دوستاناگر بخوایم در مورد تربیت صحیح فرزندان صحبت کنیم، روش کلیش اینه که از ابتدا، آن ها را دانه هایی در نظر بگیریم که درخت خواهند شد و میوه خواهند داد. پس نیازه ارزش های خوب و اندیشیدن صحیح رو بهشون یاد داد؛ همین. بقیه شو خودشون خواهند رفت و والدین در کنارشون هستند. اگر والدین در تفکر و اندیشه های فرزندشون دخالت کنن، در بیشتر موارد، کار پسندیده ای نیست. سوالی که می خوام بپرسم اینه : برخی والدین از روی مهربانی و توجه شاید بیش از حد به فرزنداشون، خیلی دخالت می کنن در زندگی اونا. می خوان به جاش تصمیم بگیرن و براش برنامه ریزی کنن و .... کلا دارن به جای اون زندگی می کنن. یا شاید بشه گفت عروسک گیر آوردن. عرض کردم؛ از روی مهربانی و توجه هست این رفتارها. و والدین متوجه نیستن دارن چه اشتباه بزرگی می کنن. دلایل متعددی می تونه داشته باشه. و فکر کنم مهم ترینش این باشه که والدین، می خوان فرزندشون زندگی بهتری داشته باشه و برای همین می خوان جلوی اشتباهاتی که خودشون در زندگی شون کردن رو در زندگی فرزندشون بگیرن. و این جاست که ماجرای این ور بوم و اون ور بوم پیش می آد. یعنی افراط و تفریط می کنن. مثل موضوع تغذیه ی نوزاد و کودکان که همیشه روش حساسیت هست و همون حساسیته که هیچ وقت تغذیه ی کودکان مناسب نیست. حالا این فرزندان باید چی کار کنن؟ این رفتارها در خانواده ها با هم متفاوته. برخی تا سنین جوونیه و برخی تا زمانی که زنده هستن، دست از سر فرزنداشون بر نمی دارن. پاسخ به: فرزندان با دخالت های والدین چه کار کنند؟ - soshiant - ۳۰/آبان/۹۲ ۰:۰۸ سلام . تصیح کننده عمده روابط غیر معمول بین خانواده اعم از مادر و فرزند و یا عروس و مادر شوهر و ... فرزندان هستن . البته این نظر شخصی هستش و لی تجربه ثابت کرده فرزندان میتونن با منش درست عملکرد بهتری رو نسبت به تغییر نگرش طرف مقابل داشته باشن . هر کسی با توجه به شرایط خاص خانوادگی خودش بهتر میدونه برای پیشبرد هدف خود از چه راهی میتونه وارد بشه تا علاوه بر احترامات به مقصود خودش هم برسه . نکته دیگه اینکه گاها خبر دادنهای بی مورد فرزندان از زندگی شخصی خودشون گاها پدر و مادر رو مجاب به دخالت کردن میکنه ، خیلی از مسائل مربوط به خانم و آقا اصلا لزومی نداره جای دیگه مطرح بشه ، مورد دیگه اینکه گاها لازمه جهت احترام حرف مادر رو قبول کنیم اما در عمل اون رو پیاده نکنیم ( البته این در صورتی ممکنه که مطمئن باشیم زندگی شخصی مارو دچار مشکل میکنه ) و راهکارهای مختلف دیگه که بسته به شرایط متفاوته . پاسخ به: فرزندان با دخالت های والدین چه کار کنند؟ - Havbb 110 - ۳۰/آبان/۹۲ ۲:۴۰ بنده مدتی روی این موضوع تحقیق میکردم. نتیجه ای که این حقیر بدست اوردم این بود که موفق ترین افراد کسانی هستن که خانواده شون دچار این افراط و تفریط نشده و حد وسط رو در موردشون اجرا کردن. این در حالیه که در ذهن عوام اینطور جا افتاده که هرچه امکانات کمتر باشه پیشرفت بهتره. مثالی که میزنم برای روشن شدن قضیه ، بچه ایه که میخواد راه رفتن یاد بگیره. اگر خانواده کمکش کنه و دستهاشو بگیره اون خیلی دیر حفظ تعادل بدن رو یاد میگیره. اگر دائم رها بشه و کمکی بهش نشه در موارد بسیاری بر اثر زمین خوردن جراحت یا حتی شکستگی و انحراف مفاصل و حتی خطر مرگ تهدیدش میکنه. بهترین حالت اینه که بگذارن بچه زمین بخوره و بعد بلدنش کنن و دوباره رهاش کنن.... ولی ازدور مراقبش باشن. پاسخ به: فرزندان با دخالت های والدین چه کار کنند؟ - فاطمه خانم - ۳۰/آبان/۹۲ ۲:۵۶ از طرفی اطلاعت از پدر و مادر واجب هست و این مسئله چشم گفتن و انجام ندادن رو شامل نمیشود !! از خصوصیات حضرت یحیی که خداوند تحسینش کرده این بود که نافرمانی از پدر و مادرش نکرده بود ! (آیه 13 به بعد سوره مریم) (یعنی مرضی خداوند متعال همین هست) یعنی فرمانشان مطاع هست . تا جایی که نافرمانی خداوند رو نخواهند . این با تکیه کردن و از دست دادن استقلال ارتباطی ندارد . قطعا فرزندی که مدام تکیه خودش رو به پدر و مادرش بدهد ، در زندگی شکست می خورد . اصلا استقلال یک مرحله مهم در تکامل شخصیت هست . یک بچه 1 ساله و نیمه دیگر دوست دارد خودش غذا بخورد چه برسد یه آدم بالغ . باید حد وسطی پیدا کرد که نه حق پدر و مادر ضایع بشود و نه خود شخص . پدر و مادر بیشتر نگران هستند و اگر صلاحیت فرزندشون رو در اداره خودش ببینند قطعا خیالشون جمع می شود و بهتر می تونن یه فزندشون اعتماد کنند . یک راه حل هم بدهم ![]() سعی کیند از شایستگی های خودتون در محیط مدرسه یا کار و دانشگاه برای پدر و مادر تعریف کنید . براشون تعریف کنید که چطور لیاقت خودتون رو در حل فلان مشکل یا فلان مسئله نشون دادید . خیلی خوشحال میشوند . ایمان و اعتمادشان به شما بیشتر می شود و این مقدمه ای میشود که تصمیم های مستقلانه شما رو بپذیرند ! ![]() تشکر پاسخ به: فرزندان با دخالت های والدین چه کار کنند؟ - soshiant - ۳۰/آبان/۹۲ ۸:۲۰ (۳۰/آبان/۹۲ ۲:۵۶)فاطمه خانم نوشته است: از طرفی اطلاعت از پدر و مادر واجب هست و این مسئله چشم گفتن و انجام ندادن رو شامل نمیشود !! سلام . فکر میکنم منظور این دوستمون رو درست متوجه نشدید فاطمه خانم . راه حلی که شما دادید شامل سوال این دوستمون نمیشه به این دلیل که اگر شدنی بود کار به جاهای باریک نمیرسید . نقل قول:می خوان به جاش تصمیم بگیرن و براش برنامه ریزی کنن و .... کلا دارن به جای اون زندگی می کنن. یا شاید بشه گفت عروسک گیر آوردن. آیا اطاعت از پدر و مادر به این معنی که مطمئن باشیم در خانواده اختلاف بزرگی می افته واجبه ؟ اطاعت حتما باید به معنی انجام دادن کار یا فرمان به نحو احسنت باشه ؟ (۳۰/آبان/۹۲ ۲:۵۶)فاطمه خانم نوشته است: باید حد وسطی پیدا کرد که نه حق پدر و مادر ضایع بشود و نه خود شخص . این حد وسط رو چطور پیدا کنیم ؟ یعنی حرف رو نیمه قبول کنیم ؟ نصفش رو انجام بدیم و نصفش رو نه ؟!!! اینکه شما فرمودین اطاعت از پدر و مادر واجبه قطعا حرف درستی هست . اما اطاعت به معنی تایید گفته درسته یا انجام عمل به نحو احسنت ؟ بین این دو باید تمیز قائل شد . برای خودم هم سوال شد !!
پاسخ به: فرزندان با دخالت های والدین چه کار کنند؟ - Aryha - ۳۰/آبان/۹۲ ۱۰:۰۹ با یاد حق راستش یک برهه ای منم این مشکل رو داشتم .. فکر کردم ؛ دیدم مشکل از خودمه که زیاد حرف میزنم! ![]() مثلا مدرسه که میرفتم بعد تمام اتفاقات مدرسه رو میرفتم تعریف می کردم .. حالا شما فرض کن یک روز اتفاقی می افتاد و چیزی نمیگفتم؛ خانواده ام حساس می شدن که بدونن قضیه چیه؟ البته من در این موارد کاملا به خانواده ها حق میدم که حساس بشن ؛ این یکی از دغدغه های اصلی خانواده هاست .. اما بعد یادگرفتم خویشتن دار تر باشم ... نمیگم به خانواده هاتون چیزی نگید! اتفاقا بگید .... ولی هر حرفی رو نزنید ... به قول معروف؛ جز راست نباید گفت ... هر راست نشاید گفت در کلام و زمان بیان حرف هاتون سیاست داشته باشید ... و بر خلاف باور عام ! علی الخصوص در خانواده این نکته رو رعایت کنید؛ چون این واکنش های خانواده است که بر تمام ابعاد زندگی شما تاثیر گذاره خیلی از مشکلات به خاطر بد حرف زدن یا نا به جا حرف زدن پیش میاد! یادتون باشه هر حرفی ارزش گفتن نداره ! شرایطش جور شد، یا اگه بحث پیش اومد به خانواده هاتون حتما بگید که بعدا متهم به پنهان کاری و دروغ نشید اما گزارش کار ندید لطفا ... با این کار خودتون رو نیازمند به نظارت خانواده جلوه میدید ... پ ن 1: اگر تا امروز همچین کاری میکردید به هیچ وجه یک روزه این اخلاق رو کنار نگذارید که نتیجه ی عکس داره!.. قدم به قدم معقول تر حرف بزنید! پ ن 2: یک شیوه که شما رو زود تر به مقصود میرسونه اینه که یک کار مهم و"" مفید"" رو بی سر و صدا انجام بدید ( دقت کنید یک کار مفید!) بعد اگه گفتن فلانی تو بودی؟پس چرا تا حالا چیزی نگفتی؟ بگید : گفتن نداشت .... ![]() (نکته اش در اینه که خانواده رو نسبت به روند خویشتن دار شدن شما مطلع میکنه) یاالله پاسخ به: فرزندان با دخالت های والدین چه کار کنند؟ - فاطمه خانم - ۳۰/آبان/۹۲ ۱۳:۳۴ نقل قول:سلام فکر می کنید من کجا بزرگ شدم ؟ ![]() لازم هست انسان یک نقطه مشترکی رو پیدا کند و روی همان تمرکز کند ! خوب شما صلاحیت خودتان را باید به والدین ثابت کنید تا باورتان کنند . با جدل مسئله ای حل نمی شود ! اصلا نباید کار به جای باریک برسد !! [size=medium] نقل قول:آیا اطاعت از پدر و مادر به این معنی که مطمئن باشیم در خانواده اختلاف بزرگی می افته واجبه ؟ببینید در حالت کلی اطاعت واجب هست ! با حرف گوش کردن اختلاف چرا باید بشود ؟ معمولا برعکس هست ![]() نقل قول:اطاعت حتما باید به معنی انجام دادن کار یا فرمان به نحو احسنت باشه ؟ اطاعت به صورت تحت الفظی یعنی حرف گوش کردن ! نقل قول:این حد وسط رو چطور پیدا کنیم ؟ یعنی حرف رو نیمه قبول کنیم ؟ نصفش رو انجام بدیم و نصفش رو نه ؟!!!به گفته رهبر معظم انقلاب ، تعادل به معنی حرکت کردن بین خیر و شر نیست ! یعنی تعادل . طوری که نه سیخ بسوزد (حرف پدر و مادر زمین بماند ) و نه کباب! ( خودمان از استقلال بیافتیم) نقل قول:اینکه شما فرمودین اطاعت از پدر و مادر واجبه قطعا حرف درستی هست .خواهش می کنم . این رو هم که جواب دادم . تعادل رو بیاید ، بالاخره قرار هست شما صلاحیتتون رو ثابت کنید دیگر! پاسخ به: فرزندان با دخالت های والدین چه کار کنند؟ - soshiant - ۳۰/آبان/۹۲ ۲۱:۴۰ سلام مجدد . متاسفانه جوابم رو نگرفتم !!!! ![]() نقل قول:ببینید در حالت کلی اطاعت واجب هست ! اگر قرار بر این باشه با این بحث به نتیجه برسیم باید بگم گاها پدر و مادرها با علم به اینکه اختلاف بین خانواده میفته گاها پسرها رو مجاب به انجام کاری خواص میکنن . ( شاید حس برتری جویی و ... ) آیا تو این شرایط هم اطاعت واجبه از نظر شما ؟ از نظر شما تو این شرایط هم نباید حرف مادر و پدر رو نادیده گرفت ؟ نقل قول:طوری که نه سیخ بسوزد (حرف پدر و مادر زمین بماند ) و نه کباب! ( خودمان از استقلال بیافتیم) اگر امکان داره این حرف رو در عمل بگید به چه صورت میشه ؟ یعنی نصفه حرفشون رو قبول کنیم و تا دیدیم داریم به مشکل میخوریم و از استقلال می افتیم روش دیگه ای انتخاب کنیم ؟ اگر امکان داره بازش کنید ممنون میشم . نقل قول:تعادل رو بیاید ، بالاخره قرار هست شما صلاحیتتون رو ثابت کنید دیگر! بازم متوجه نشدم !!! کلا 2 راه بیشتر نداریم یا باید حرف والدین رو گوش کنیم یا باید گوش نکنیم !!!! شما گوش نکردن ( در شرایط خواص ) رو به کل رد کردید . فقط گزینه اطاعت از امر والدین میمونه که در مورد اون هم میگید تعادل برقرار بشه !!!! آیا اطاعت از امر والدین به معنی انجام دادن اون با علم کامل به اینکه در زندگی ما اختلاف خواهد افتاد واجبه !!!؟ ( سوال سه باره ) بدون هیچ استثنائی ؟ اطاعت از امر والدین و بعدش روزها مشاجره و دعوا !!!؟؟ ( به عنوان مثال گفتم !) پاسخ به: فرزندان با دخالت های والدین چه کار کنند؟ - Patriot - ۳۰/آبان/۹۲ ۲۳:۰۶ سلام... نکته ای بگم که بعضی از دوست های من به شدت ترجیح میدادند و دنبالش بودند که از خانواده دور باشند و ترجیحا از استان خارج شن چه برای تحصیل یا ...... بعد متوجه شدم که چنین افرادی به شدت زیر نظر پدرو مادرشون هستند و کلا رفت آمد ها و زندگی شون زیر نظر پدرومادر هست... حالا چرا اینطوری شدن نمیدونم تنها نظری هم دارم اینه که فرزندان باید کم کم توانایی هاشون رو اثبات کنند و جوری رفتار کنند که پدر و مادر متوجه بشوند که این بچه دیگه خوب و بدش رو میفهمه و صلاح خودش رو میدونه پاسخ به: فرزندان با دخالت های والدین چه کار کنند؟ - فاطمه خانم - ۱/آذر/۹۲ ۳:۲۹ نقل قول:سلام مجدد .علیکم السلام باشه . مشکلی نیست . تا محل ممکن کمک می کنیم تا نتیجه ای بافت شود . نقل قول:اگر قرار بر این باشه با این بحث به نتیجه برسیم باید بگم گاها پدر و مادرها با علم به اینکه اختلاف بین خانواده میفته گاها پسرها رو مجاب به انجام کاری خواص میکنن . ( شاید حس برتری جویی و ... ) ببینید برادر من خدا در قرآن و اهل بیت در حدیث هر چه فرموده ، ملاک باید همان باشد . نصف حرف رو قبول کردن که نمی شود . طبیعتا هر کدام از طرف بحث در هر بحثی که باشد ، دچار نظرات متفاوت هستند . گاهی من فقط می خواهم بحث کنم . می خواهم فقط حرف خودم را بزنم . می خواهم دعوا کنم ، یا می خواهم تخلیه بشوم ! ولی اگر بخواهم نتیجه حاصل شود باید مواضع مشترک را بیابم ،
باید ببینم حرف طرف مقابل چه هست تا بتوانم هم احتباج خودم را برطرف کنم و هم خواسته طرف مقابل را تامین کنم .حالا این طرف بحث پدر و مادرم هستند ! باید احترامشان صد در صد حفظ بشود . باید گزینه ها را روی میز بگذاریم و بهترین راه حل رو پیدا کنیم . مثلا دختر یا پسری رو در نظر بگیرید که فرضا نیمه گمشده خودش را یافته و در پی ایجاد مقدمات ازدواج هست ! با والدین مطرح می کند به ناگاه پدر یا مادر می گویند نه !! الان باید به دور از تعصب یا گل آلود کردن آب ، صحبت بشود ، ببینیم دلیل رد ، گزینه خاص توسط والدین چیست ! شاید اونها درست بفرمایند و واقعا این انتخاب غیر منطقی و کورکورانه باشد ! مثلا خوانواده متدین ، دختر بد حجاب ! این یک مشکل بغرنج می تواند ایجاد کند ! یا شاید مثلا پدری تنها به دخترش بگوید کلا تو نباید ازدواج کنی ، یا خاستگار ها رو بدون مطرح کردن با دخترش رد کند ! خوب این خواسته غیر منطقی هست ! دلیلش باید پیدا بشود ! ظاهر بشود و حل بشود ! یا مادری کوک کند پسر خودش رو بر علیه عروس که طلاقش بده ! این هم خواست غیر منطقی والدین هست . اگر می بینید خواست والدین واقعا غیر منطقی هست مثل مثالهایی که گفته شد و شما به یقین رسیدید در این مورد، از یک مشاور امین یا معتمد خانواده هم می شه کمک گرفت. باز شما مثال خودتون رو واضح بفرمایید . شاید بهتر بشه کمک کرد . تشکر (۳۰/آبان/۹۲ ۲۳:۰۶)Patriot نوشته است: سلام...سلام بله ! این هم شایع هست . در واقع یک جور فرار که جامعه پسند شده ! |