![]() |
|
شهید محسوب می شود آنکه ... + انتظار فرج - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: اصول عقاید شیعه (/forum-19.html) +---- بخش: سایر موضوعات اصول عقاید شیعه (/forum-68.html) +---- موضوع: شهید محسوب می شود آنکه ... + انتظار فرج (/thread-30433.html) صفحه: 1 2 |
شهید محسوب می شود آنکه ... + انتظار فرج - سیمرغ - ۱۴/دی/۹۲ ۱۲:۰۶ به نام الله
![]() السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین و علی الارواح التی حلت بفنائک اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و شیعته و المستشهدین بین یدیه در این مقاله سعی شده مطالبی در خصوص اینکه مرگ چه کسانی شهادت محسوب می شود بپردازیم و در پایان احادیث موجود نیز ذکر خواهد شد. در اصطلاح فقهی بر دو کس شهید اطلاق می شود: ـ «شهید حقیقی» و آن مسلمان عاقل و بالغی است که در راه اعتلای کلمه الله و توحید و دفاع از امت اسلامی و نظام الهی و دین خدا و به دست دشمنان خدا کشته شده باشد. ـ «شهید حکمی» آن مومنی است که بر اثر برخی از بیماریهای مخصوص جان داده باشد و یا زنی که در حال زایمان و مادر شدن وفات کرده باشد. شهید حکمی نیازمند غسل و کفن است، ولی شهید حقیقی نیازی به غسل و کفن ندارد. آیة الله جوادی آملی، تفسیر موضوعی قرآن ج 4 (معاد در قرآن) از نظر اسلام، هر کس به مقام و درجه " شهادت " نائل آید که اسلام با معیارهای خاص خودش او را شهید بشناسد، یعنی واقعا در راه هدفهای عالی اسلامی، به انگیزه برقراری ارزشهای واقعی بشری کشته شود به یکی از عالیترین و راقیترین درجات و مراتبی که یک انسان ممکن است در سیر صعودی خود نائل شود نائل می گردد. از نوع تعبیر و برداشت قرآن درباره شهدا و از تعبیراتی که در احادیث و روایات اسلامی در این زمینه وارد شده است می توان منطق اسلام را شناخت و علت قداست یافتن این کلمه را در عرف مسلمانان دریافت. شهادت از نظر اسلام از جنبه فردی، برای شخص شهید یک موفقیت است، بلکه بزرگترین موفقیت است، آرزو است، بلکه بزرگترین آرزو است.اگر مرگ به صورت شهادت باشد، واقعا يك موفقيت است برای شهيد و جشن و شادمانی دارد. امام حسین(علیه السلام) فرمودند: جدم به من فرموده است که تو درجه ای در نزد خدا داری که جز با شهادت به آن درجه نائل نخواهی شد. پس شهادت امام حسین برای خود او یک ارتقاء است و عالیترین حد تکامل است. کتاب قيام و انقلاب مهدی از ديدگاه فلسفه تاريخ، شهید مطهری،صفحه ۹۸ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاء الله... پاسخ به: شهید محسوب می شود آنکه ... + انتظار فرج - سیمرغ - ۱۵/دی/۹۲ ۳:۳۱ به نام الله ![]() السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین و علی الارواح التی حلت بفنائک اللهم الرزقنا توفیق الشهادة فی سبیلک پیغمبراکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: هر صاحب عمل نیکی، فوق عمل برش، بری هست، مگر شهادت که دیگر مافوق این بر، بری نیست. (بحارالانوار، ج74، ص60)، یعنی کسی نمی تواند بگوید من آرزوی شهادت در راه خدا را ندارم، برای اینکه می خواهم به جای شهادت کار بالاتری در این دنیا انجام بدهم. پیغمبر فرمود کار بالاتری وجود ندارد. این است که در مقابل آرزوی مرگ به صورت شهادت، دیگر خواستن طول عمر معنی ندارد و ما می بینیم که اولیاءالله همیشه مرگ به صورت شهادت را آرزو می کنند. آن جمله ای که علی علیه السلام فرمودند که اگر هزار ضربت شمشیر بر من وارد شود و شهید شوم آن را بر مرگ در بستر ترجیح می دهم، معنایش همین است. در نهج البلاغه آمده است که پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله به امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: یا علی! مرگ تو به صورت شهادت است و تو شهید از دنیا خواهی رفت. علی علیه السلام می فرماید وقتی که در احد هفتاد نفر از مسلمین شهید شدند و من از شهادت محروم شدم متأثر شدم. رفتم خدمت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و عرض کردم: یا رسول الله! آیا شما به من نفرمودید که من شهید خواهم شد، پس چرا من شهید نشدم؟ فرمود: یا علی! تو شهید خواهی شد و شهادت برای تو مقدر است و تو با شهادت از دنیا خواهی رفت. بعد پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: یا علی! صبر تو در موطن شهادت چگونه خواهد بود؟ عرض کردم (لیس هذا من مواطن الصبر هذا من مواطن البشری و الشکر»، اینجا که جای صبر نیست. صبر در یک امر مکروه است، شهادت آرزوی من است، محبوب من است، عطیه الهی است. (نهج البلاغه، خطبه 156) ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاء الله... پاسخ به: شهید محسوب می شود آنکه ... + انتظار فرج - سیمرغ - ۱۷/دی/۹۲ ۳:۰۲ به نام الله
![]() السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین و علی الارواح التی حلت بفنائک اللهم الرزقنا توفیق الشهادة فی سبیلک در احكام شهيد میخوانيم كسى كه به امر معصوم(علیه السلام) يا نايب او به جبهه برود و در ميدان نبرد كشته شود شهيد است و غسل و حنوط و كفن از او ساقط است، بلكه با لباس خودش دفن شود. امام خمينى، تحريرالوسيله، ج 1، ص 66 شهيد در اصطلاح فقه به کسي گفته مي شود که در خط مقدم جبهه به شهادت برسد که غسل و کفن بر او واجب نيست اما در روايات موراد ديگري را هم شهيد ناميده اند که به معني آن است که اجر شهيد را دارد. بلي، همه گناهان شهيد را خداوند مي آمرزد مگر حق الناس را پیامبر گرامی خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : هر کس طورى زندگى کند که مردم از او آزارى نبینند و در حال مداراى با مردم از دنیا برود، شهید از دنیا رفته است. (کنزالعمّال، حدیث 7173 و 7171) پيامبر گرامی خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: هركه بر دوستى آل محمّد بميرد ، شهيد مرده است . بحار الأنوار : 68 / 137 / 76 منتخب ميزان الحكمة : 306 پیامبر گرامی خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : مؤمن در هر حال و زماني كه بميرد، شهيد است. (ميزان الحكمه، ج 5، ح 9803). پيامبر گرامی خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : عاشقى كه عشق خود را بپوشاند و پاكدامنى ورزد و بدان سبب بميرد ، شهيد است . كنز العمّال : 11203 منتخب ميزان الحكمة : 306 ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاء الله... پاسخ به: شهید محسوب می شود آنکه ... + انتظار فرج - سیمرغ - ۱۹/دی/۹۲ ۰:۱۲ به نام الله
![]() السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین و علی الارواح التی حلت بفنائک اللهم الرزقنا توفیق الشهادة فی سبیلک پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : هركه در راه دفع ستم از خود كشته شود ، شهيد است . كنز العمّال : 11205 منتخب ميزان الحكمة : 306 پیامبر گرامی خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : هر کس مالش مورد سوء قصد قرار گیرد و برای دفاع از آن مبارزه کند و کشته شود شهید است. کنز المعال، ج4، ص429، حدیث11201 پیامبر گرامی خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : کسی که در راه تحصیل علم از دنیا برود، شهید مرده است. (سفینة البحار، شیخ عباس قمی، دارالاسوه، ج 4، ص 513) پیامبر گرامی خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : اگر کسی با وضو بخوابد و مرگ او در خواب فرا رسد، نزد خداوند شهید است. (همان) ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاء الله... پاسخ به: شهید محسوب می شود آنکه ... + انتظار فرج - سیمرغ - ۱۹/دی/۹۲ ۲۳:۰۱ به نام الله
![]() السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین و علی الارواح التی حلت بفنائک اللهم الرزقنا توفیق الشهادة فی سبیلک امیر مؤمنان على علیه السلام فرمودند: كسى كه در بستر از دنیا رود اما معرفت حق پروردگار و معرفت واقعى پیامبر او و اهلبیتش را داشته باشد شهید از دنیا رفته است. امام صادق علیه السلام فرمودند: كسى كه براى دفاع از مال خود در برابر مهاجمین ایستادگى كند و كشته شود شهید است. ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ اگر حدیث هایی که ذکر شده از منابع معتبری نیستند یا کلا در هر یک از مباحث اشکالی وجود دارد بیان کنید چون بنده با این منابع اشنایی کامل ندارم . منبع دو حدیث بالایی رو هم پیدا نکردم. اگه کسی اطلاع داشت لطفا ذکر کنه. با تشکر ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ادامه دارد ان شاء الله... پاسخ به: شهید محسوب می شود آنکه ... + انتظار فرج - السا - ۱۹/دی/۹۲ ۲۳:۱۷ نقل قول: اینا با عقل جور در نمیاد .... البته منم ی بار بخاطر درد دل رفتم دکتر، می گفت گریه نکن، بمیری، شهیدی .... فکر می کردم شوخی کرده باشه ![]() نقل قول: کاش این بیماری های خاص رو می فرمودید، واقعا برام جالب شد .... همیشه دنبال راه شهادت می گشتم.... پاسخ به: شهید محسوب می شود آنکه ... + انتظار فرج - سیمرغ - ۲۰/دی/۹۲ ۱۱:۳۶ به نام الله در روايات آمده است: هر کسي که در آب شهيد شود، اجر دو شهيد را دارد. ـــــــــــــــــــــــــــ در مورد منبعش برا همین گفتم اهل فن نظر بدن چون اطلاع دقیق ندارم، اگه کسی میدونه که معتبر نیست بگید ویرایش کنم! و اینم در نظر داشته باشیم عقل ما هنوز مونده خیلی چیزارو درک کنه همه چی که به عقل نیست شاید همین بیماریهای خاص که حضرت آیت الله جوادی آملی فرمودند همین مواردی باشه که در این حدیث آمده باید بپرسم ![]() پاسخ به: شهید محسوب می شود آنکه ... + انتظار فرج - علی 110 - ۲۱/دی/۹۲ ۲۳:۱۸ (۱۹/دی/۹۲ ۲۳:۰۱)سیمرغ نوشته است: با سلام این روایاتی که در بالا نقل قول آوردم از منابعی اهل سنت هستند و نزد شیعه اعتباری ندارند در منابع شیعی حقیر چنین احادیثی ندیدم لطفاً خود داری کنید از ذکر حدیث از منابع اهل سنت چون محل اشکال اساسی است منابع آنها و باید از جهات متعدد صحتشان بررسی شود پس إن شاء الله سعی بفرماید از منابع معتبر شیعی از این پس نقل روایت بفرماید خداوند هادی و نگهدار همه ی ما پاسخ به: شهید محسوب می شود آنکه ... + انتظار فرج - سیمرغ - ۲۱/دی/۹۲ ۲۳:۳۲ بسم الله الرحمن الرحیم متشکر از راهنمایی من اون ارسال رو حذف کردم، اگه ممکنه در خصوص احادیثی که منبعش ذکر نشده نیز اطلاعی دارید بفرمایید. پاسخ به: شهید محسوب می شود آنکه ... + انتظار فرج - سیمرغ - ۲۵/دی/۹۲ ۰:۳۸ بسم الله الرحمن الرحیم
امام سجّاد عليه السلام : هـركه در زمـان غيبت قائم ما بر موالات و دوستى ما بميرد ، خداوند پاداش هزار شهيد ؛ مانند شهيدان بدر و اُحد به او عطا كند . بحار الأنوار : 82 / 173 / 6 منتخب ميزان الحكمة : 306 علامه محمدباقر مجلسی بخشی از کتاب بحارالانوار را به همین وظیفه (انتظار) اختصاص داده و هفتاد روایت از معصومین (علیه السلام) را در این باره ذکر کرده است. در روایات آمده است: "انتظار فرج برترین اعمال و بهترین عبادت مومن است. منتظران بهترین مردم زمان هستند. منتظران مانند کسانی هستند که در راه خدا شمشیر زده و در خون خود غلطیده اند. منتظران مانند کسانی هستند که در کنار امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به شهادت رسیده اند و به آنان اجر هزار شهید مانند شهدای بدر داده می شود. منتظران از برخی شهدای بدر و احد بهترند و خداوند راه روزی را برایشان باز می نماید و آنان را در زمره اولیای الهی قرار خواهد داد که هیچ ترس و وحشتی در آنها نیست. امام صادق (علیه السلام) به ابوبصیر فرمودند: هر شخصی که در حال انتظار بمیرد، شهید خواهد بود، اگرچه در رختخواب هم مرده باشد. چگونه می توان پذیرفت که فردی به ترویج فساد کمک کند و اجر شهید را ببرد؟! چگونه ممکن است فردی نسبت به منکرات بی تفاوت باشد و اجر شهید را ببرد؟!. اگر انتظار فرج عامل محرکی برای تجدید نظر فردی و اجتماعی نبود، هرگز چنین روایاتی درباره آن صادر نمی شد. |