![]() |
|
بخت آزمایی اسلامی؟؟؟ - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: دشمن شناسی (/forum-14.html) +--- بخش: جنگ نرم (/forum-41.html) +---- بخش: رسانه های جمهوری اسلامی (/forum-81.html) +---- موضوع: بخت آزمایی اسلامی؟؟؟ (/thread-31331.html) |
بخت آزمایی اسلامی؟؟؟ - t.kam67 - ۱۶/بهمن/۹۲ ۱۱:۰۲ به نام او... با سلام... تبرک بخر... جایزه ببر... چای محسن بخر... خودرو وولکس ببر... آوازه هر خانه با برنج آوازه... ببینین یه موقع شما حساب قرض الحسنه باز میکنی، یعنی پولتو قرض میدی برای منافع خاص افراد دیگه، که هر چند وقت یکبار هم قرعه کشی میشه و مثلا خود من وقتی پولم تو این حسابه، اصلا نه روی قرعه کشی حساب باز میکنم و نه سودی داره (ضرر هم داره با توجه به کاهش ارزش ریال) یه موقع هم یه سری قرعه کشی ها بود که یه برگه میخریدن و میرفتن تو قرعه کشی که جمعشون کردن توی خارج هم لاتاری ها اساس کارشون همینه و برگه های بخت آزمایی میفروشن توی ایران یه موقع گلدکوئست بود که یه جنسی رو به شما میفروخت با بهای بالاتر و با تبلیغات شما افراد دیگه رو هم جذب میکردید که اون هم جمع شد اما به نظر من الان توی ایران یه چیزی درست شده به اسم (بخت آزمایی اسلامی). (اسمشو خودم در آوردم) چای محسن، برنج آوازه، تبرک و ... واقعا اینکه طرف یه چیزی میذاره رو قیمت کالاش و قرعه کشی میکنه بر اساس شانس، بخت آزمایی نیست؟؟؟ آیا واقعاً نیت کسایی که چای محسن میخرن خود چایه و یا برنده شدن جایزه؟؟؟ اگر جایزه نداشت، نمیرفتن جنس دیگه بخرن؟؟؟ واقعاً این شرعیه؟؟؟ اسلامیه؟؟؟ این رو در نظر بگیرید که بر فرض چای محسن 10 تومنه وقتی قرعه کشی نمیکنه وقتی قرعه کشی میشه میشه بر فرض 14 تومن. خب شما در ازای 10 تومن چای گرفتید. به جای 4 تومن باقی مونده یه برگه شانس دارین که میتونین تو قرعه کشی برنده بشین یا نشین. آقایون علما جواب بدن! این اسمش بخت آزمایی نیست؟؟؟ پاسخ به: بخت آزمایی اسلامی؟؟؟ - soheyl68 - ۱۶/بهمن/۹۲ ۱۲:۴۵ سلام من با شما موافقم. رقابت تجاری و ترغیب خریدار به خرید، باید به صورت دیگه ای انجام بشه و اخلاق و انصاف رعایت بشه. پاسخ به: بخت آزمایی اسلامی؟؟؟ - sarallah - ۱۶/بهمن/۹۲ ۱۲:۵۷ یادمه چندین سال پیش یه پفک هایی بود که توش یه جایزه شانسی بود اونا رو سریع جمعش کردن. ولی حالا برای این شرکتا چون مبلغش زیاده مشکلی نداره!!! پاسخ به: بخت آزمایی اسلامی؟؟؟ - عبدالرحمن - ۱۶/بهمن/۹۲ ۱۳:۱۳ یه فرق ظریفی بین جایزه و بخت آزمایی هست بخت آزمایی یه نوع قماره تو فرهنگ غرب که به وفور یافت میشه چون دیدگاه سود محوره بهش میگن لاتاری من خودم شدیدا با این نوع کارا مخالفم باید روش فکر کنم که بتونم مفصلتر بگم پاسخ به: بخت آزمایی اسلامی؟؟؟ - t.kam67 - ۱۶/بهمن/۹۲ ۱۴:۵۲ خوشحال میشم اگر روش فکر کنید و نتیجه خوبی بشه ازش گرفت. در صورت لزوم میتونیم بریم سراغ استفتائات از مراجع. استفتائات زیادی در مورد قرض الحسنه و قرعه کشی بانک ها وجود داره که میشه گفت جایزه ای برای این قرض مردم به بانک برای امور خاص است. اما توی اون مورد اصل پول شما دست نخورده باقی میمونه. توی این مورد شما بر فرض 4هزار تومن پول اضافه دادید که ممکنه باعث بشه جایزه ببرید و ممکنه هم از دست بدینش! پاسخ به: بخت آزمایی اسلامی؟؟؟ - وحید110 - ۱۶/بهمن/۹۲ ۱۵:۵۳ به طور خلاصه : هیچ اشکالی در این کار نیست . چون شما هیچ اضافه پرداختی بیشتر از قیمت محصول نمیپردازید . بخت ازمایی پول میدید برای برنده شدن . موفق باشید پاسخ به: بخت آزمایی اسلامی؟؟؟ - t.kam67 - ۱۶/بهمن/۹۲ ۱۶:۲۴ (۱۶/بهمن/۹۲ ۱۵:۵۳)وحید110 نوشته است: به طور خلاصه : 1-آیا اگر محصول قرعه کشی نداشت باز هم با همین قیمت به فروش میرسید؟؟؟ مطمئن باشید شما مبلغی بسیار بسیار بیشتر از قیمت محصول می پردازید. 2-آیا انگیزه مردم از خرید این محصولات خود محصولات هستند یا جایزه چشمگیر آنها؟؟؟ خود تلویزیون انگیزه یکی از برندگان رو نشون داد که گفت مادرم گفت بخر شانستو امتحان کن، منم خریدم!!! پاسخ به: بخت آزمایی اسلامی؟؟؟ - درست پسند - ۱۶/بهمن/۹۲ ۱۷:۰۲ مسلم هست که اون شرکت جایزه رو از جیب نمیذاره، پس یعنی به غیر از سودی که برای کالاش راضی هست، چیزی برای جایزه روی اون میکشه. ولی در این هزینهها تنها جایزه مطرح نیست، چون هزینهی تبلیغات تلویزیونی نیز بسیار گزاف هست. هممون شنیدهایم که در مورد تجارت میگن درصد بالایی از هزینهها باید به تبلیغات اختصاص پیدا کنه(کمترین عددی که یادمه 40 درصد هست). میشه ثابت کرد که اختصاص دادن چنین حجمی از هزینهها به تبلیغات، جز کنترل ذهن مردم چیز دیگری نیست. در نظر بگیرید که اگر قرار باشه مردم در مورد خرید یه کالا عاقلانه تصمیم بگیرن، باید صرفاً به کیفیت و قیمتش نگاه کنن. پس اگر هزینهی تبلیغات اونقدر بالا هست که در صورت حذف تبلیغات قیمت کالا به مقدار قابل ملاحظهای کاهش مییابه، در مییابیم که از نظر اون شرکت که تبلیغات گزاف رو ترجیح داده، تأثیر تبلیغات بیشتر از تأثیر کاهش قابل ملاحظهی قیمت بوده. یعنی کارکرد تبلیغات فراتر از آگاهی بخشی دربارهی محصول هست، و این یعنی چیزی که بر تصمیمگیری عاقلانهی مردم اثر میذاره. یعنی کنترل ذهن. راهش هم مسلم هست: مردم باید عقل به خرج بدن و بفهمن جایزه نمیتونه به مردم زیادی برسه، و همچنین نمیتونه جز از پول خود مردم باشه(مانند تمام انواع تبلیغات). با فهمیدن این، فریبش رو نخورن، با اون شرکتهایی که میخوان فریب بدن چپ بیفتن، و به خودشون رحم کنن. پاسخ به: بخت آزمایی اسلامی؟؟؟ - وحید110 - ۱۶/بهمن/۹۲ ۱۷:۱۰ (۱۶/بهمن/۹۲ ۱۶:۲۴)t.kam67 نوشته است: 1-آیا اگر محصول قرعه کشی نداشت باز هم با همین قیمت به فروش میرسید؟؟؟ این ۲ تا جدا از هم حساب میشن . حالا بنده در حد بحث فقهی نیستم . همون بهتر استفتا بگیرید . ولی با توجه به شرایط بعیده مشکلی داشته باشه پاسخ به: بخت آزمایی اسلامی؟؟؟ - t.kam67 - ۱۹/بهمن/۹۲ ۱۵:۲۵ یک مورد مشابه در جلد 3 استفتائات آیت ا... مکارم پیدا کردم: سؤال 476ـ برگه هایى به نام ارمغان بهزیستى از طرف یک سازمان دولتى به مبلغ معیّنى به مردم فروخته مى شود، و در برخى از آنها سؤال یا سؤالاتى مطرح شده است. کسانى که پاسخ صحیح بدهند، به قرعه کشى راه پیدا مى کنند، و به اشخاصى که قرعه به نام آنها اصابت کند، جوایزى مى دهند. در آمد این برگه ها طبق اظهار مسؤولین امر، صرف امور خیریّه مى گردد. خریداران این برگه ها سه دسته اند: 1ـ کسانى که فقط براى شرکت در امور خیریّه این برگه ها را مى خرند. 2ـ اشخاصى که فقط براى شرکت در قرعه کشى در این مسابقه شرکت مى کنند. 3ـ افرادى که چه قرعه به نامشان درآید و چه درنیاید، تفاوتى براى آنها نمى کند. لطفاً حکم فروشنده، دست اندرکاران، و خریداران را بیان فرمایید. در ضمن برگه هاى دیگرى را همین شرکت براى کمک به سیل زدگان به مبلغ 1000 تومان مى فروشد، و در بین تمام خریداران قرعه کشى مى کند. با این تفاوت که دیگر سؤالى مطرح نشده، بلکه تمامى کسانى که بخرند مى توانند در قرعه کشى شرکت کنند. حکم این برگه ها چیست؟ جواب: همه اینها از قبیل بخت آزمایى هاى سابق است، و شرعاً اشکال دارد; مگر این که همه افراد از قبیل گروه اوّل باشند; یعنى فقط به نیّت کمک برگه ها را خریدارى کنند. ولى مى دانیم همه افراد چنین نیستند; بلکه بسیارى براى شرکت در قرعه کشى برگه ها را مى خرند، و اگر بدانند که آنها را در قرعه کشى شرکت نداده اند، راضى نیستند. و صَرف درآمد آن در امور خیریّه، ماهیّت مسأله را تغییر نمى دهد، و طرح سؤال نیز تأثیرى در حلّ این مشکل ندارد. امید است براى کمک به نیازمندان راههایى انتخاب شود که با احکام شرعى، که مصلحت جامعه در آن است، سازگار باشد. خب فکر میکنم با توجه به مورد فوق که مورد خیریه بوده، نیازی به استفتاء مجدد نباشه و اشکال شرعی این موارد واضحه. حال به این مورد میرسیم که چطور صدا و سیما و سایر رسانه ها به راحتی این کار رو اشاعه میدن و کسی جلو دارشون نیست!!! من یک استفتاء صریح رو هم ارسال کردم. امیدوارم جواب بدن. |