تالار گفتگوی بیداری اندیشه
«اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم» ؟؟؟ - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html)
+--- بخش: تاریخ اسلام و تشیع (/forum-53.html)
+--- موضوع: «اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم» ؟؟؟ (/thread-32366.html)

صفحه: 1 2

«اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم» ؟؟؟ - صبح صادق - ۲۸/اسفند/۹۲ ۱۲:۰۰

بسم رب الحیدر
الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایت علی بن ابیطالب(علیه السلام)

بدون مقدمه ...
تمامی عزیزانی که تجربه ای حداقلی در مناظره با اهل سنت داشته باشند،قطعاٌ در لا به لای مناظراتشان با حدیثی روبرو شده اند که دستمایه ای است برای فرار از بحث منطقی.
«اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم»
در ادامه بر حق جویان و کسانی که رخنه ای در قلوبشان برای نفوذ نور حق مانده است ، ثابت خواهد شد که :
1. اين روايت اشكال سندي دارد.
2. جمعي از علماي اهل سنت دانشگاه الازهر مصر بر عدم صحت اين روايت فتوا داده اند.
3. اين روايت در برابر احاديث مشهور و متواتري است که در شان اهل بيت عصمت و طهارت صادر گرديده است.
4. آيا معقول است كه اصحاب امر به اقتداء به اصحاب شده باشند؟
5. چگونه ممکن است تمسک به هر کدام از صحابه موجب هدايت باشد ؟ صحابه اي که بعضي قاتل و بعضي مقتول، بعضي ظالم و بعضي مظلوم، بعضي لاعن وبعضي ملعونند و بخصوص با وجود انبوه اختلافات بين خلفاء به کداميک اقتداء کنيم ؟

اما برای آنانی که از هر مذهب در صراط مستقیم هستند،یک حرف بس است:
نقل شده است که پس از آنکه مامون دخترش را به امام جواد(علیه السلام) تزويج کرد ، در مجلسي که مامون و امام و يحيي بن اکثم و گروه بسياري در آن حضور داشتند، يحيي‏ به امام گفت:
روايت‏ شده است که جبرئيل به حضور پيامبر رسيد و گفت: يا محمد! خدا به شما سلام مي‏رساند و مي‏گويد: «من از ابوبکر راضي هستم، از او بپرس که آيا او هم از من راضي است؟» نظر شما درباره اين حديث چيست؟

امام فرمود: من منکر فضيلت ابوبکر نيستم، ولي کسي که اين خبر را نقل مي‏کند بايد خبر ديگري را نيز که پيامبر اسلام در حجة الوداع بيان کرد، از نظر دور ندارد.
پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: «کساني که بر من دروغ مي‏بندند، بسيار شده‏ اند و بعد از من نيز بسيار خواهند بود. هر کس به عمد بر من دروغ ببندد، جايگاهش در آتش خواهد بود. پس چون حديثي از من براي شما نقل شد، آن را به کتاب خدا و سنت من عرضه کنيد، آنچه را که با کتاب خدا و سنت من موافق بود، بگيريد و آنچه را که مخالف کتاب خدا و سنت من بود، رها کنيد.»

به یقین حدیث سازان رسوا خواهند شد ...
انشاالله ادامه دارد ...

پاسخ به: «اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم» ؟؟؟ - Ali#59 - ۲۸/اسفند/۹۲ ۱۲:۴۵

من یک نکته ای رو بگم.
اقتدا به اصحاب و این که هر کس به اونها اقتدا کنه هدایت میشه،معصومیت اصحاب رو ایجاب میکنه.
در حالی که اهل سنت،معصومیت رو قبول ندارند!Smile
در ضمن سلمان فارسی از اصحاب بود،طلحه هم از اصحاب بود،زبیر هم از اصحاب بود Dodgy

پاسخ به: «اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم» ؟؟؟ - al-shia - ۲۸/اسفند/۹۲ ۱۴:۴۴

بسم الله ...

جدای از اشکالات سندی،حتی اگر بنا را بر صحت حدیث هم بگذاریم ما می گوییم که با توجه به اینکه تمسک به هر کدام از صحابه موجب هدایت است، ما هم از بین صحابه ی پیامبر به حضرت علی علیه السلام و به حضرت عمار و حضرت ابوذر و حضرت سلمان رضی الله عنهم اقتدا می کنیم و بالاتر از همه به حضرت فاطمه سلام الله علیها اقتدا می کنیم و با پیروی از آن بانوی بزرگوار، تا زمانی که عمر داریم، غضب دشمنان حضرت زهرا سلام الله علیها را در دل داریم.

پاسخ به: «اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم» ؟؟؟ - صبح صادق - ۲۸/اسفند/۹۲ ۱۹:۴۱

بسم رب الحیدر

1. اين روايت اشكال سندي دارد.
در بررسی متون معتبر نزد اهل سنت عدم اعتبار این روایت به وضوح قابل اثبات است .لکن جهت جلوگیری از فرافکنی و مغلطه کاری عیب جویان سعی شده شرح مفصلی از معتبرترین کتب اهل سنت که این روایت را تضعیف و ابطال نموده اند ذیلاٌ تقدیم می گردد:

1 . در موسوعه دارقطنی آمده است :وفیه (أصحابی كالنجوم ، بأیهم اقتدیتم اهتدیتم) ، أخرجه الدارقطنی فی (غرائب مالك) ، والخطیب ، فی الرواة عن مالك ،... قال الدارقطنی لا یثبت عن مالك ، ورواته مجهولون .
حدیث «اصحابی کالنجوم...» را دار قطنی در زمره غرائب مالک و خطیب در زمره راویان از مالک ذکر نموده ...وسپس گفته :این روایت از مالک ثابت نمی باشد و تمام راویان آن مجهولند .
موسوعة أقوال الدارقطنی ، ج10 ، ص82.

2. فتنی در تذکره می گوید :ان اصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم " من نسخة نبیط الكذاب .
حدیث «اصحابی کالنجوم...»از روایات نبیط کذّاب است .
تذكرة الموضوعات ، الفتنی ، ص 98.

3 . ابن قیم جوزیه می نویسد :وَأَمَّا مَا یُرْوَى عَنْ النَّبِیِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ { أَصْحَابِی كَالنُّجُومِ بِأَیِّهِمْ اقْتَدَیْتُمْ اهْتَدَیْتُمْ } فَهَذَا الْكَلَامُ لَا یَصِحُّ عَنْ النَّبِیِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ .
حدیث «اصحابی کالنجوم...»کلامی است که از رسول خدا صلی الله علیه وآله صادر نشده است .
إعلام الموقعین عن رب العالمین ، ج2 ص 361.

4 . شوکانی می نویسد :روی عنه صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ أنه قال: "أصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم" فهذا لم یثبت قط، والكلام فیه معروف عند أهل هذا الشأن، بحیث لا یصح العمل بمثله فی أدنى حكم من أحكام الشرع .
حدیث «اصحابی کالنجوم...» قطعا ثابت نیست بلکه آن سخن معروفی گردیده که عمل به آن در ساده ترین احکام شرع صحیح نمی باشد .
إرشاد الفحول إلی تحقیق الحق من علم الأصول ، ج2 ، ص 188.

5 . زیعلی در کتاب تخریج الأحادیث والآثار الواقعة فی تفسیر الكشاف می نویسد:هَذَا حَدِیث مَشْهُور وَأَسَانِیده كلهَا ضَعِیفَة لم یثبت مِنْهَا شَیْء .
این حدیث مشهور است وتمامی سند های آن ضعیف است که هیچ یک از آن ها ثابت نشده است .
تخریج الاحادیث ج2ص230.

6 . ابن قدامه مقدسی می گوید :قول النبی (صلى الله علیه وسلم): "أصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم"لا یصح هذا الحدیث .
حدیث «اصحابی کالنجوم...»حدیث صحیحی نمی باشد .
المنتخب من علل الخلال لعلل للخلال ج1 ص12.

7 . ابن حزم در باره این روایت دارد :ان اصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم .، وأما الحدیث المذكور فباطل مكذوب .
حدیث «اصحابی کالنجوم...»باطل و دروغ است .
الاحكام ، ابن حزم ، ج 5 ، ص 642 و 64.
و در جای دیگر آورده است :
وأما قولهم: " أصحابی کالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم " ، فحدیث موضوع .
حدیث «اصحابی کالنجوم...»حدیثی جعلی است .
رسائل ابن حزم الأندلسی – ج3 ص 96.

8 . ابن حجر می گوید :ان اصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم أخرجه الدارقطنی فی غرائب مالك و قال لا یثبت عن مالك. ورواته مجهولون .
حدیث «اصحابی کالنجوم...» را دار قطنی در زمره غرائب مالک آورده و گفته این روایت از مالک ثابت نیست و راویان آن مجهولند .
لسان المیزان ، ابن حجر ، ج 2 ، ص 137 و 138.

9 . ابو العز حنفی می نویسد :ما یروى عن النبی صلى الله علیه وسلم أنه قال : " أصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم فهو حدیث ضعیف، قال البزار: هذا حدیث لا یصح عن رسول الله صلى الله علیه وسلم، ولیس هو فی كتب الحدیث المعتمدة"( باطل )
حدیث «اصحابی کالنجوم...» حدیثی ضعیف می باشد که بزاز گفته است این حدیث از رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم صادر نگردیده و در هیچ یک از کتاب های حدیثی قابل اعتماد نیامده است .
شرح الطحاویة فی العقیدة السلفیة ، المؤلف : صدر الدین علی بن علی بن محمد بن أبی العز الحنفی.

10 . سخاوی این روایت را تضعیف نموده است و می گوید :إن أصحابی بمنزلة النجوم فی السماء، فأیما أخذتم به اهتدیتم... ضعیف جداً،
حدیث «اصحابی کالنجوم...» خیلی ضعیف است .
المقاصد الحسنه – سخاوی ، ج1 ص14.

11. عجلونی در باره حدیث فوق می گوید :إن أصحابی بمنزلة النجوم فی السماء فأیما أخذتم به اهتدیتم ، ومن هذا الوجه أخرجه الطبرانی والدیلمی بلفظه وفیه ضعیف .
روایت «ان اصحابی ...» را طبرانی و دیلمی به این شکل آورده اند و حال آن که این حدیث ضعیف است .
كشف الخفاء ، العجلونی ، ج 1 ، ص 64 ، 65.

12 . مبارکفوری در تحفه می گوید :ان اصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم... ضعیف جدا .
حدیث «اصحابی کالنجوم...» جدا ضعیف است .
تحفة الأحوذی ، المباركفوری ، ج 10 ، ص 155 ، 156.

13 . ابن عبد البر در جامع البیان می گوید :ان أصحابی كالنجوم فبأیهم اقتدیتم اهتدیتم وهذا مذهب ضعیف عند جماعة من أهل العلم وقد رفضه أكثر الفقهاء وأهل النظر ونحن نبین الحجة علیه .
حدیث «اصحابی کالنجوم...» این اعتقاد ضعیفی نزد گروهی از اهل علم است که اکثر فقها واهل نظر آن را رد کرده اند که ما دلیل بر رد آن را اقامه می کنیم .
جامع بیان العلم وفضله ، ابن عبد البر ، ج 2 ، ص 78.
و در جای دیگر می گوید :
وهذا الكلام لا یصح عن النبی صلى الله علیه وسلم ... والكلام أیضا منكر عن النبی صلى الله علیه وسلم ... وهذا إسناد لا یصح ... ولم یأمر أصحابه أن یقتدی بعضهم ببعض ... هذا اسناد لا تقوم به حجة لأن الحرث بن غصین مجهول .
این کلامی است که از رسول اکرم صلی الله علیه وآله صادر نگردیده و صدور آن از رسول خدا انکار شده است و اسناد آن نیز صحیح نمی باشد و هرگز رسول خدا اصحابش را امر نکرده که بعضی از آنها به بعضی دیگر اقتداء کنند و این نسبتی است به رسول خدا که هیچ دلیلی بر آن قائم نمی باشد چون حرث بن غصین مجهول است .
جامع بیان العلم وفضله ، ابن عبد البر ، ج 2 ، ص 90 ، 91.

14. ابو حیان می نویسد :عن النبی صلى الله علیه وسلم: إنما مثل أصحابی كمثل النجوم أو كالنجوم ، بأیها اقتدوا اهتدوا . وهذا كلام لم یصح عن النبی صلى الله علیه وسلم ، رواه عبد الرحیم ...عن ابن عمر عن النبی صلى الله علیه وسلم . وإنما أتى ضعف هذا الحدیث من قبل عبد الرحیم ، لأن أهل العلم سكتوا عن الروایة لحدیثه . والكلام أیضاً منكر عن النبی صلى الله علیه وسلم ولم یثبت .
حدیث «اصحابی کالنجوم...»کلامی است که از رسول خدا صلی الله علیه وآله صادر نشده و ضعف آن به خاطر روایت عبدالرحیم است چون اهل علم از روایت حدیثش ساکتند و نیز صدور چنین کلامی از رسول اکرم انکار شده و اثبات نگردیده است .
تفسیر البحر المحیط، أبو حیان محمد بن یوسف بن علی بن یوسف بن حیّان – ذیل آیه 84 تا 89 سوره نحل

15. شنقیطی در تفسیر خود اضواء البیان می گوید :وأما ما یروى عن النبی صلى الله علیه وسلم: «أصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم» فهذا الكلام لا یصح عن النبی صلى الله علیه وسلم.وضعف الحدیث المذكور معروف عن أهل العلم.
حدیث «اصحابی کالنجوم...»کلامی است که از رسول خدا صلی الله علیه وآله صادر نشده و ضعف این حدیث نزد اهل علم شناخته شده است .
تفسیر اضواء البیان ، شنقیطی ج14 ص25.

16 . عبد العزیز راجحی می نویسد :حدیث (أصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم) .هذا ما یذكره أهل الأصول یستدلون به، والحدیث باطل لیس بصحیح سندا ومتنا أما من جهة السند فلیس فی شیء من دواوین السنة فهو حدیث ضعیف، قال البزار: هذا حدیث لا یصح عن رسول الله صلى الله علیه وسلم ولیس هو فی كتب الحدیث المعتمدة فلا یحتج به أصلا، وأما معناه فمعناه فاسد .
حدیث «اصحابی کالنجوم...»کلامی است که اصولیون آن را ذکر و به آن استدلال نموده اند در حالی که حدیثی باطل و از حیث سند و متن غیر صحیح و در هیچ یک ازکتاب های معتبرنیامده وآن حدیثی است ضعیف و بزاز گفته است : این حدیث از رسول اکرم صلی الله علیه وآله صادر نگردیده ودر هیچ یک از کتاب های حدیثی مورد اعتماد نیامده است .از اینرو اصلا قابل احتجاج نبوده و از حیث معنا هم فاسد می باشد .
شرح العقیدة الطحاویة الشیخ عبدالعزیز الراجحی ج1 ص364.

17 . ابن الملقن متوفای 804 ، می نویسد:رُوِیَ أنَّه ، صَلَّى الله عَلَیْهِ وَسلم ، قَالَ : «أَصْحَابِی كَالنُّجُومِ بِأَیِّهِمْ اقْتَدَیْتُمْ [ اهْتَدَیْتُمْ ] » .هَذَا الحَدِیث غَرِیب لم یروه أحد من أَصْحَاب الْكتب الْمُعْتَمدَة .
حدیث «اصحابی کالنجوم...»حدیث غریبی است که هیچ یک از صاحبان کتاب های مورد اعتماد آن را روایت ننموده اند .
البدر المنیر فی تخریج الأحادیث والأثار الواقعة فی الشرح الكبیر،ج9 ص584 .

18 . البانی از علمای معاصر وهابی می گوید :( أصحابی كالنجوم فبأیهم اقتدیتم اهتدیتم ) لا یصح : واه جدا وموضوع .
حدیث «اصحابی کالنجوم...»صحیح نبوده و حدیثی پوچ و جعلی است .
صفة صلاة النبی صلى الله علیه وسلم ج1 ص49 .

19 . ابن تیمیه متوفای 728، گفته است :(أصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم) ضعیف باطل .
حدیث «اصحابی کالنجوم...»حدیثی ضعیف و باطل است .
صفة الفتوى ، أحمد الحرانی الحنبلی ج1 ص55 .

20 . در کتاب ابتهاج آمده است :قوله أصحابی كالنجوم بایهم اقتدیتم اهتدیتم وهو حدیث ضعیف .
حدیث «اصحابی کالنجوم...»حدیث ضعیفی است .
کتاب الابهاج فی شرح الابهاج قسم الفقفه الشافعی ج2 ص232.

21 . محمد جمیل زینو از علمای بزرگ وهابی و استاد مدرسه علوم الحدیث مكه مكرمه می گوید :( أصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم ) قال عنه المحدثون: إنه موضوع .
حدیث «اصحابی کالنجوم...» را محدّثان گفته اند : روایتی جعلی است .
مؤلفات الشیخ محمد بن جمیل زینو، ج5 ص36.

به یقین حدیث سازان رسوا خواهند شد ...
انشاالله ادامه دارد ...

پاسخ به: «اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم» ؟؟؟ - عالم مقدس ملکوت - ۲۸/اسفند/۹۲ ۲۱:۰۲

حدیث فوق یک حدیث متواتر و مورد اتفاق شیعه و سنی هست که در کتاب های روایی دو طرف نقل شده است و قابل انکار نیست
قال رسول الله صلی الله علیه و اله : اصحابی کالنجوم اذا بایهم اقتدیتم اهتدیتم : اصحاب من مانند ستارگان اسمان هستند به هر کدام اقتدا کنید هدایت خواهید شد

بحار الانوار جلد23 باب 7 _ بحارالانوار جلد 35 باب 20 _ ارشاد القلوب جلد 2 صفحه 334 _ الافصاح صفحه 49 _ رجال النجاشی 1067 فی احوال محمد بن محمد بن نعمان _ الصراط المستقیم جلد 1 الباب الثامن _ الصوارم المهرقه صفحه 3 _ عیون اخبار الرضا علیه السلام جلد2 باب 22

پاسخ به: «اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم» ؟؟؟ - al-shia - ۲۹/اسفند/۹۲ ۱۳:۰۶

بسم الله الرحمن الرحیم

با عرض سلام خدمت همه ی دوستان و جناب ملکوت،برادر عزیز اهل سنت خلفاء

اما بعد ...

جناب ملکوت!!! شما فکر کرده اید بنده به عنوان یک شیعه مثل شما هستم که از کتب خودتان و از اعمال خلفای ثلاثتان و از نظرات علمایتان بی اطلاعم؟؟!!

تا کی می خواهید دروغ بگویید؟؟ البته پر واضح است که وقتی کسی اعتقاداتش پر است از تناقضات،به دروف و افتراء و کپی پیست از سایت های معلوم الحال روی می آورد!

رسوا شدن شما در بحث آیه ی تطهیر کم بود که این جا هم خودتان را رسوا نمودید؟؟!!

اما پاسخ به این مطلب:

در مورد حدیث اصحابی کالنجوم در منابع فریقین باید خدمت همه ی دوستان عرض کنم که در هیچکدام یک از منابع اهل سنت این حدیث با سند صحیح وجود ندارد و حتی بسیاری از علمای اهل سنت هم این حدیث را موضوع و جعلی می دانند.
جناب ملکوت! علمای خودتان هم این حدیث را جعلی می دانند مثل ابن حزم.

پس تا اینجا دانستیم که این حدیث در منابع اهل سنت جعلی است (ان شاء الله اشاره خواهم کرد که از روی چه حدیثی جعل شده است) اما برای نمونه به چند نمونه به همراه بررسی سندی از کتب اهل سنت اشاره می کنم و تحدی می کنم که اگر جناب ملکوت می توانند یک سندی صحیح برای این حدیث بیاورند ( که هرگز نخواهند توانست) :

وحدثني أبو يوسف يعقوب بن يوسف قال : حدثنا أبو يحيى زكريا بن يحيى الساجي قال : حدثنا موسى بن إسحاق الأنواري ، قال : حدثنا أحمد بن يونس ، قال : حدثنا أبو شهاب ، عن حمزة بن أبي حمزة ، عن عمرو بن دينار ، عن ابن عباس ، قال : قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : « إنما أصحابي كالنجوم ، فبأيهم اقتديتم اهتديتم »

الابانة الکبری ابن بطة،ج2،ص220،ح709

حمزة بن ابی حمزة :

رتبته عند ابن حجر : متروك متهم بالوضع

رتبته عند الذهبي : تركوه

و قال أبو بكر بن أبى خيثمة ، عن يحيى بن معين : ليس حديثه بشىء .

و قال عباس الدورى ، عن يحيى : لا يساوى فلسا .

و قال البخارى ، و أبو حاتم الرازى : منكر الحديث .

و قال الترمذى : ضعيف فى الحديث .

و قال النسائى ، و الدارقطنى : متروك الحديث

و قال أبو حاتم أيضا ، و أبو زرعة : ضعيف الحديث .

زاد أبو حاتم : أضعف من حمزة بن نجيح .

و قال الآجرى ، عن أبى داود : ليس بشىء .

و قال الحاكم : يروى أحاديث موضوعة .

ابو شهاب :

و قال النسائى : ليس بالقوى .

پس تا این جا دیدیم که حمزة را وضاع حدیث و جعل کننده ی حرفه ای خوانده اند و شدیدا تضعیف شده.پس این حدیث سندش میره روی هوا ! Big Grin

نمونه ی بعدی :

در کتاب جامع الاصول فی احادیث الرسول،ج8،ص556،ح6369 ط مکتبة الحلوانی این حدیث را آورده و پس از آن در تعلیق این حدیث آمده است:

هذا الحديث من زيادات رزين على الأصول.

یعنی این حدیث از جعلیات و ساخته های رزین هستش. Big Grin

نمونه ی بعدی که حجت رو کاملا تموم می کنه حتی بر وهابیون! :

آقای البانی وهابی که بخاری دوران شما هم هستش این حدیث رو در سلسلة الاحادیث الضعیفة و الموضوعة،ج1،ص144 ط دار المعارف آورده و اون رو موضوع و جعلی میدونه! Big Grin

پس اثبات شد که این حدیث در منابع اهل سنت کاملا جعلی و موضوع هستش و رسوایی و دروغی دیگر از جناب ملکوت آشکار شد!

جناب ملکوت! شما اصلا معنای تواتر را می دانید؟؟؟!!!

در قسمت بعدی به این حدیث در منابع شیعی می پردازم.

پاسخ به: «اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم» ؟؟؟ - صبح صادق - ۲۹/اسفند/۹۲ ۱۴:۰۱

بسم رب الحیدر

نقل قول:حدیث فوق یک حدیث متواتر و مورد اتفاق شیعه و سنی هست که در کتاب های روایی دو طرف نقل شده است و قابل انکار نیست
جناب عالم مقدس ملکوت
من نمیدانم شما خودتان وقتی اظهار تشیع می کنید به خنده نمی افتید.
جمع کنید آقا بساط مغلطه کاریتان را،والا اونقدری که شما در این تالار از خلفای اهل سنت دفاع می کنید کسانی که سنی دو آتشه هستند نکرده اند.
کم در این تاپیک و این مبحث و این موضوع گوهر فشانی کردید و مفتضح شدید،حالا نوبت این حدیث شده ...
آقای عزیز،آنطور که پیداست جنابعالی نه تنها از اخلاق مناظره بویی نبرده اید بلکه حتی با الفبای آن هم کوچکترین آشنایی ندارید...

حضرت آقا با ادعایی که در علم رجال دارید ابن تیمیه را که می شناسید انشاالله :
علویون نوشته است:ابن تیمیه متوفای 728، گفته است :(أصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم) ضعیف باطل
حدیث «اصحابی کالنجوم...»حدیثی ضعیف و باطل است .
صفة الفتوى ، أحمد الحرانی الحنبلی ج1 ص55 .

یا البانی را چطور؟
علویون نوشته است:البانی از علمای معاصر وهابی می گوید :( أصحابی كالنجوم فبأیهم اقتدیتم اهتدیتم ) لا یصح : واه جدا وموضوع .
حدیث «اصحابی کالنجوم...»صحیح نبوده و حدیثی پوچ و جعلی است .
صفة صلاة النبی صلى الله علیه وسلم ج1 ص49 .

یا از ابن حجر متعصبتر سراغ ندارید که:
علویون نوشته است:ابن حجر می گوید :ان اصحابی كالنجوم بأیهم اقتدیتم اهتدیتم أخرجه الدارقطنی فی غرائب مالك و قال لا یثبت عن مالك. ورواته مجهولون .
حدیث «اصحابی کالنجوم...» را دار قطنی در زمره غرائب مالک آورده و گفته این روایت از مالک ثابت نیست و راویان آن مجهولند .
لسان المیزان ، ابن حجر ، ج 2 ، ص 137 و 138.

هر چند حقیر امیدی به بیداری شما از خواب غفلتی که خود را به آن زده اید ندارم،لکن از جهت اتمام حجت می توانید یک بار دیگر و این بار با دقت و انصاف این پست را مطالعه بفرمائید.

در خانه اگر کس است،،،،،،،،،،،،یک حرف بس است ...

پاسخ به: «اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم» ؟؟؟ - al-shia - ۲۹/اسفند/۹۲ ۱۴:۲۶

اما این حدیث در منابع شیعی آیا وجود دارد یا خیر؟

باید خدمت دوستان عرض کنم که همه ی علمای شیعه که این حدیث را در کتاب خودشان آورده اند،به نقل از کتب اهل سنت آورده اند تا آن را رد کنند! Big Grin

آقای ملکوت! از دروغتان خجالت نمی کشید؟! شما تا به حال رنگ کتاب بحار الانوار را از نزدیک دیده اید؟؟!!

قبل از هر چیز حدیثی را می آورم که این حدیث را از آن جعل کرده اند و در منابع شیعی هم به این موضوع اشاره شده است.

اصل حدیث :

قال رسول الله ص الأئمة من أهل بيتي كالنجوم بأيهم اقتديتم اهتديتم.

پیامبر فرمودند که ائمه از اهل بیت من،همچون ستارگانی هستند که به هر کدام اقتدا کنید،هدایت می یابید.

این حدیث در منابع متعددی از منابع شیعه وارد شده است.

پس اصل حدیث چیزی است که در بالا آمده و حدیث اصحابی را عده ای از حسودان و نواصب جعل کرده اند.

حال به سراغ رسواسازی و آشکار سازی دروغ های جناب ملکوت می روین تا همچون گذشته ایشون رسوا بشن :

کتاب بحار الانوار :

یعنی اگر جناب ملکوت رنگ کتاب بحار الانوار را از نزدیک دیده بودند،جرات نمی کردند که چنین ادعایی بکنند!

Big Grin

علامه مجلسی رضی الله عنه این حدیث را به نقل از منابع اهل سنت در بحار الانوار آورده و آن را شدیدا تضعیف و رد می کند.یعنی علامه مجلسی به منظور رد بر این حدیث و جعلی دانستنآن این حدیث را به نقل از منابع اهل سنت خلفاء می آورد و رد می کند :

وبهذه
الاخبار يظهر أن حديث (أصحابي كالنجوم بأيهم اقتديتم اهتديتم) من مفترياتهم كما
اعترف بكونه موضوعا شارح الشفاء وضعف رواته، وكذا ابن حزم والحافظ زين الدين
العراقي، وسيأتي القوم في ذلك إن شاء الله تعالى.

یعنی :

بر اساس این اخبار(که قبلا ذکر کرده در کتاب بحار)، حدیث اصحابی کالنجوم از مفتریات ( جعلیات و موضوعات) است همانگونه که شارح کتاب شفاء به موضوع بودن آن و ضعف رواتش اعتراف کرده (از منابع اهل سنت) و همینطور ابن حزم (از علمای بزرگ اهل سنت) و زین الدین عراقی و ان شاء الله تعالی در آینده خواهد آمد.

بحار الانوار،ج35،ص407 ط موسسة الوفاء بیروت

در جلد 23 هم دقیقا علامه ی مجلسی با ارائه ی دلایل عقلی و نقلی،این حدیث را رد می کند.(به دلیل طولانی بودن متن دوستان خودشان می توانند به کتاب بحار الانوار،ج23،ص156تاص164 ط موسسة الوفاء مراجعه کنند)

کتاب الافصاح :

وقال عليه السلام " : أصحابي كالنجوم ،
بأيهم اقتديتم اهتديتم ) 4 ( " فكيف يصح مع هذه الاحاديث أن يقترف) 5 (

أصحابه السيئات ، أو يقيموا على الذنوب والكبائر الموبقات ؟ ! قيل له : هذه
أحاديث آحاد ، وهي مضطربة الطرق والاسناد ، والخلل ظاهر في معانيها والفساد.

الافصاح،ج1،ص26

پیامبر فرمود: ان اصحابی کالنجوم بایهم اقتدیتم اهتدیتم.
چگونه این حدیث می تواند صحیح باشد در حالی که بعضی از اصحاب پیامبر مرتکب سیئات و گناهان کبیره می شدند.همچنین این حدبث از اخبار آحاد است و از نشر سندی و طرق مشکل دارد و خلل و نقص و فساد در ظاهرش معلوم است.

پس میبینید که در این کتاب شیعی این حدیث آورده شده به نقل از منابع اهل سنت تا رد شود. Big Grin

رجال نجاشی :

در کتاب رجال نجاشی اولا این حدیث نیامده است! بلکه به این شکل است :

در احوال محمد بن محمد بن نعمان آمده که این شخصیت کتاب نوشته که در آن کتاب در مورد حدیث اصحابی کالنجوم و معنی آن بحث کرده است.(مثل سایر علمای شیعه که ضعف و موضوع بودن آن را اثبات کرده اند.)

کتاب الصوارم المهرقة :

کتاب الصوارم المهرقة در رد بر کتاب الصواعق المحرقة ابن حجر هیثمی نوشته شده و در این کتاب هم حدیث اصحابی کالنجوم آورده شده تا رد شود.به عنوان یکی از بخش های این کتاب دقت کنید :

الرد على خطبة كتاب ابن حجر و حديث اصحابي كالنجوم.

یعنی: رد بر خطبه کتاب ابن حجر و حدیث اصحابی کالنجوم.

که در این کتاب با دلایل بسیار محکم عقلی و نقلی این حدیث رد شده است.

کتاب ارشاد القلوب :

فإن ادعى مدع من الناس جميعا أن رسول الله استخلف رجلا بعينه نصبه للناس و نص عليه باسمه و نسبه فقد أبطل في قوله و أتى بخلاف ما يعرفه‏ أصحاب رسول الله و خالف على جماعة المسلمين و إن ادعى مدع أن خلافة رسول الله إرث و أن رسول الله يورث فقد أحال في قوله لأن رسول الله قال نحن معاشر الأنبياء لا نورث ما تركناه صدقة و إن ادعى مدع أن الخلافة لا تصلح إلا لرجل واحد من بين الناس جميعا و أنها مقصورة فيه و لا تنبغي لغيره لأنها تتلو النبوة فقد كذب لأن النبي قال أصحابي كالنجوم بأيهم اقتديتم اهتديتم و إن ادعى مدع أنه مستحق الإمامة و الخلافة بقربه من رسول الله ثم هي مقصورة عليه و على عقبها يرثها الولد منهم والداه ثم هي كذلك في كل عصر و كل زمان لا تصلح لغيرهم و لا ينبغي أن تكون لأحد سواهم إلى أن يرث الله الأرض و من عليها فليس له و لا لولده و إن دنا من النبي ص نسبه لأن الله يقول و قوله القاضي على كل أحد إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُم.

ارشاد القلوب،ج2،ص334وص335

در این کتاب هم این حدیث آورده شده تا با آن علیه خود اهل سنت احتجاج شود! نه اینکه این حدیث قبول شده باشد! Big Grin

(بنده هم اتفاقا در پایان بحث به آن احتجاج خواهم نمود تا همه ی دوستان بدانند منظورم چیست و این جا دقیقا چه چیزی رخ داده؟ / به دلیل طولانی شدن از ترجمه معذورم)

کتاب الصراط المستقیم :

و الثعلبي في تفسيره عن ابن عباس أنها لما نزلت وضع النبي ص يده على صدره و قال أنا المنذر و أومأ بيده إلى منكب علي و قال و أنت الهادي يهتدي بك المهتدون من بعدي
و ذكره ابن مردويه في المناقب و رواه الثعلبي عن علي ع أيضا و عن جابر مسندة و عن ابن المسيب مسندة و أسندها الحسين بن جبر في كتاب نخب المناقب إلى علي ع و إلى ابن عباس أيضا و إلى الضحاك و الزجاج و أبي بردة أيضا أنه قال دعا النبي ص بالطهور و عنده علي فأخذ بيده بعد ما تطهر و ألصقها بصدره و قال إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ ثم ردها إلى صدر علي و قال وَ لِكُلِّ قَوْمٍ هادٍ.

فقد بان بنقل الموالي و المعادي أن عليا هو الهادي و إطلاق كونه هو الهادي بإجمال الله و تفصيل رسول الله يقتضي كونه هاديا في سائر أوقاته و ذلك مستلزم لعصمته. إن قيل فكون علي هاديا لا يستلزم سلب هداية غيره
و قد قال النبي ص أصحابي كالنجوم بأيهم اقتديتم اهتديتم‏.

الصراط المستقیم،ج1،ص272

در این جا هم با آوردن حدیثی که پیامبر خطاب به حضرت علی فرموده "انت الهادی" (فقط تو هدایت گر و هدایت کننده و فقط مردم با تو هدایت می شوند) ( این حدیث در منابع اهل سنت وارد شده است) ، تناقض حدیث اصحابی کالنجوم را مشخص کرده و می بینید که باز هم جنای ملکوت رسوا می شود! Big Grin

کتاب عیون اخبار الرضا :

این حدیث به نقل از عیون اخبار الرضا در کتاب بحار الانوار هم آمده :

عنه قال: حدثنا الحاكم أبو علي الحسين بن حامد البيهقى، قال: حدثنى محمد بن يحيي الصولى، قال حدثني محمد بن موسى بن نصر الرازي، قال: حدثنى أبي، قال سئل الرضا عليه السلام، عن قول النبي صلى الله عليه وآله وسلم، أصحابي كالنجوم بايهم اقتديتم اهتديتم، وعن قوله عليه السلام،: دعوالى أصحابي. فقال عليه السلام: هذا صحيح يريد من لم يغير، ولم يبدل. قيل: وكيف يعلم أنهم قد غيروا أو بدلوا ؟ قال: لما يروونه من أنه صلى الله عليه وآله وسلم، قال: ليذادن برجال من أصحابي فيقال لي: إنك لا تدري ما أحد ثوا بعدك، فيؤخذ بهم ذات الشمال، فاقول: بعدا لهم وسحقا لهم أفترى هذا لمن لم يغير ولم يبدل.

اما جناب ملکوت! لطف بفرمایید و برای ما روشن سازید که " محمد بن یحیی الصولی " و " محمد بن موسی بن النصر الرازی " چه کسانی هستند و در کدام یک از کتب رجالی شیعه نامشان وارد شده است؟؟
پس از پاسختان(که حدس میزنم فرار کنید) در مورد این حدیث هم به شما پاسخ خواهم داد. Wink

خدا رو شکر که باز هم افتراء زنندگان رسوا شدند ...

حال قصد دارم تا در پستی کمی در مورد این که چرا آقای ملکوت این قدر راحت در شبهه اندازی هایش مفتضح می شود بنویسم :

همانطور که دیدید،جناب ملکوت ادعا کرد که این حدیث در منابع شیعه و سنی متواتر است و ما اثبات کردیم که در منابع اهل سنتاین حدیث جعلی و موضوع است و در منابع شیعه هم به نقل از منابع اهل سنت آورده شده تا رد شود و جعلی بودنش اثبات شود و برای تک تک آن ها هم دلیل آوردیم.

اما به راستی چرا جناب ملکوت اینقدر راحت مفتضح و رسوا می شود؟

پاسخ :

در مورد این پست و دلیل رسوایی و مفتضح شدن جناب ملکوت،دلایلی را خدمت شما ارائه می کنم :

1.احتمال اول این است که جناب ملکوت،با استفاده از سایت های معلوم الحال به کپی پیست از آن ها روی می آورند و از آن جایی که خودشان کوچک ترین تخصصی نه در زبان عربی و نه در علم رجال و حدیث ندارند،به این کپی پیست ها اعتماد دارند و نمی دانند که زود رسوا میشوند.

2.احتمال دوم این است که جناب ملکوت خودشان با اطلاعاتی اندک از بعضی از احادیثی که در کتب خودشان آمده است،آن ها را در موتور های جست و جو و در نرم افزارهایی مثل الشاملة و المکتبة اهل البیت و جوامع الکلم و ... جست و جو می کنند و تا آن را در کتابی شیعی پیدا می کنند به دلیل اینکه در زبان عربی تخصصی ندارند،فکر می کنند آن عبارت در منابع شیعی هم وارد شده! و با خوشحالی آن را می آورند و نمی دانند که زود رسوا خواهند شد!

3.احتمال بعدی این است که جناب ملکوت خوب می دانند دارند چه کار می کنند! Big Grin یعنی با علمبه اینکه دروغ گویی حرفه ای هستند،فقط و فقط به قصد شبهه اندازی این مسائل را مطرح می کنند تا در اعتقادات خواهران و برادران محترم این تالار تشکیک ایجاد کنند ولی کور خوانده اند و به تور بد کسی خورده اند!!! به تور کسی خورده اند که جناب مولوی عبدالمجید مرادزهی خاشی و عقیل بی عقل هاشمی و ترشابی شبکه کلمه از اون فرار کرده اند و همچنین عده ای از وهابیون مدعی کشورهای عربی.
باید خدمتتان عرض کنم که ما شیعیان حیدر کرار اینجاییم و نه تنها پاسخ شبهات را می دهیم،بلکه ان شاء الله در اینده ی نزدیک چنان افشاگری هایی از خلفاء ثلاث و غاصبین حق امیر المومنین و همچنین جناب عائشة و معاویة و امثالهم خواهم نمود که احدی نتواند در آن ها تشکیک کند.

بنده خودم احتما گزینه ی 1 را بیشتر می دانم و البته ایشانقصد شبهه اندازی دارند که صد البته وقتی بنده ی حقیر و دوستان عزیز هستند،به هدف شومشان نخواهند رسید.

جناب ملکوت! بهتر است تا فتاوای امامتان ابوحنیفه را نگفته ام خودتان محترمانه دست از شبهه افکنی بردارید و به جای آن محترمانه بحث علمی بکنید.

پاسخ به: «اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم» ؟؟؟ - al-shia - ۱/فروردین/۹۳ ۱۳:۰۱

بسم الله الرحمن الرحیم

با عرض تبریک به مناسب سال نو و آرزوی هدایت شدن برای همه ی مسلمانان به مکتب حقه ی تشیع

بنده منتظر هستم تا جناب ملکوت که اتفاقا خیلی هم به سایت سر میزنن بیان و از دروغی که به منابع و علمای شیعه بستند،عذرخواهی کنن.

* پیامبر فرمودند که هر کس چیزی را به دروغ به من نسبت دهد جایگاه او در آتش است.

پاسخ به: «اصحابی کالنجوم، بایّهم اقتدیتم اهتدیتم» ؟؟؟ - عالم مقدس ملکوت - ۲/فروردین/۹۳ ۲۳:۴۴

بسم الله و الصلاه و السلام علی رسول الله و اله الاطهار
برادر اهل سنت . فرار . خلفا . علمایتان . کتب خودتان . رسوا شدن . این ها همه و همه فقط نوعی ابراز عقده است که در علم منطق از ان به عنوان مغلطه بیرونی یاد میکنند .... معمولا کسی که همیشه بر باطل است هارت و پورتش بیشتر است و سخنان انحرافی بیشتر میگوید ....
من یک بار عرض کردم بار دیگر هم عرض میکنم بنده به جهت جدل ابراز نظر نکرده ام که حالا بخواهید با من جنگ کنید و جهل خود را بر من تحمیل کنید ... بلکه از باب دلسوزی و بنابر وظیفه ای که جایگاهم میطلبد شما را تذکر داده ام و به قول کلام الله تعالی : فذکر انما انت مذکر لست علیهم بمصیطر !
قضاوت را به عهده کسانی بسپارید که وجودشان تشنه حقیقت است نه چند تا بچه متعصب کوچک که دور هم جمع شدند و از هم حمایت میکنند ! من و سایر عزیزان حقیقت گو وظیفه خود را در نهاد ها و محافل انجام داده ایم و بحمد لله جز یک بار دیگر همه اش با موفقیت انجام شده است و بیداری که امروز در سطح جامعه میبینید که تعصبات کور شما را نمیپذیرند که حاصل تلاش های ما و امثال ماست ....
و اما راجع به بحثی که داغ کرده اید !
بنده در مورد صحت یا عدم صحت این حدیث سخن نگفتم که شما ان را در بوق کرده اید ! بنده در مورد اینکه در شیعه و سنی این حدیث نقل شده است سخن گفتم ....
همان طور که مشاهده میکنید در سایر منابع شیعه و سنی حدیث نقل شده است حالا ضعف یا عدم ضعف ان مطلب دیگری هست
لزومی نداره راویان احادیث عیون اخبار الرضا حتما در کتابی ذکر شده باشند ! بلکه اگر ذکر شده بانشد و خلاف وثاقت ایشان در کتاب ها ثابت شود ان وقت میتوان احتجاج کرد ....
علی کل حال این حدیث در هر دو طرف شیعه و سنی نقل شده است ...
حدیث متواتر چنین نیست که همیشه وحی منزل باشد و ضعیف نباشد ! این حدیث متواتر است زیرا در هر دو فرقه شیعه و سنی از ان یاد شده است و مورد بحث و گفتگو در منابع کثیری قرار گرفته است ولی چنین نیست که همیشه خالی از ضعف باشد
شما عادت دارید که جواب به غیر سوال افراد دهید و حاشیه روید .... من در مورد اصل وجود حدیث صحبت کردم که نقل در کتاب های زیادی شده ولی به صحت یا عدم صحت ان اشاره ای نکردم
چرندیات و شلوغ کاری های دیگری هم که در شان ما گفتید تنها مسکنی برای ارامش خودتان است و الا حق روشن است ! ذرهم فی طغیانهم یلعبون