تالار گفتگوی بیداری اندیشه
** اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلاف نمیکنند!! (مهم) - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: درباره تالار (/forum-3.html)
+--- بخش: پیشنهادات، انتقادات و اعتراضات (/forum-85.html)
+---- بخش: پیشنهادات و انتقادات محتوایی (/forum-40.html)
+---- موضوع: ** اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلاف نمیکنند!! (مهم) (/thread-33687.html)

صفحه: 1 2

** اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلاف نمیکنند!! (مهم) - أین المنتظر - ۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۱۸:۲۵

این تاپیک، اشاره به شخص خاصی ندارد... همه مخاطب اند...

** احادیث و آیاتی که قرار دادم، برای زیباسازی موضوع نیست. برای مطالعه هست **

بسم الله الرّحمن الرّحیم
و به بندگانم بگو آنچه را كه بهتر است بگويند كه شيطان ميانشان را به هم میزند زيرا شيطان همواره براى انسان دشمنى آشكار است.
(إسراء/53)

*** تاپیک خداحافظی کاربر محترم خانم پرنیان نباید درس عبرتی بشه برای اونهایی که:
1. بدون علم، رو هوا حرف میزنن و
2. فقط میخوان حرف خودشون رو به کرسی بنشونن و
3. در صدد اثبات حق نیستن. بلکه در صدد حرف خودشون هستن و
4. شیوه حرف زدن بلد نیستن و بجای صحبت نرم و مسالمت آمیز، جدال غیراحسن میکنن و دعوا میکنن و جَوّ رو متشنّج میکنن و
5. موضع دشمن وار علیه طرف مقابل میگیرن و
6. تو پاسخ دادن به طرف مقابل، بجای تفهیم نرم، موضع سخت میگیرین و...

و در نهایت:

باعث کدورت بین خواهران و برادران ایمانی این تالار میشن؟؟؟

من دنبال مصداق یابی نیستم و اصلا نمیدونم تتو اون تاپیک ها چه حرفها و چه مطالبی و بین چه کسانی مطرح شد.

*** ولی یادتون نره:
1. اینجا یک تالارِ مجازیِ شیعیِ مهدویِ برادرانه و خواهرانه هست. نه یک تالار گفتگو بین شیعه و وهابی !!!
2. اینجا یک تالار مجازی هست. نه یک فضای حقیقی.
3. اینجا یک تالار جذب کننده هست. نه یک تالار دفع کننده.

اگه اینهایی که گفتم، فکر میکنید که نیست، باید باشه...

*** ای کاش تو تمام تاپیک های گفتگومحور، این موارد، در ابتدای تاپیک نوشته بشه:

توجه: لطفا در هنگام بحث به این نکات توجه فرمایید:

1. فقط از روی علم حرف بزنیم:

الف) وَ لَاتَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ‏ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَ الْبَصَرَ وَ الْفُؤَادَ كُلُّ أُوْلَئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسُولا
و بر چيزى كه بدان علم ندارى توقّف مکن. زيرا گوش و چشم و قلب همه مورد پرسش واقع خواهند شد. !!!
(إسراء/36)

ب) ... وَ تَقُولُونَ بِأَفْوَاهِكُم مَّا لَيْسَ لَكُم بِهِ عِلْمٌ وَتَحْسَبُونَهُ هَيِّنًا وَهُوَ عِندَ اللَّهِ عَظِيمٌ
... و با زبانهاى خود چيزى را كه بدان علم نداشتيد میگفتيد و میپنداشتيد كه كارى سهل و ساده است با اينكه آن [امر] نزد خدا بس بزرگ بود.
(نور/15)

ج) امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند:
اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلافی پیدا نمیکنند.

د) زراره گوید از امام باقر علیه السلام پرسیدم: حق خدا بر بندگان چیست؟
فرمودند:
آنچه می دانند بگویند و از آنچه نمی دانند باز ایستند.

2. حرف حق و بزنیم. نه حرف خودمون رو:

امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) فرمودند:
مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر چند بر ضد خود يا پدر و مادرش باشد و به خاطر آنها از حق منحرف نشود.

3. حق پذیر باشیم و در برابر حرف حق موضع نگیریم:

امام کاظم (علیه السلام):
در مقابل حق متواضع باش تا عاقل ترین مردم شوی.
کلیک کنید

4. با زبانی پسندیده و نرم، حرف بزنیم:

الف) ... وَقُولُواْ لَهُمْ قَوْلًا مَّعْرُوفًا
... و با آنان، پسندیده سخن بگویید.
(نساء/5)

ب) ... فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَّيِّنًا
... و با او، نرم سخن بگویید.
(طه/44)

5. با حفظ ادب، حرف بزنیم:

الف) ... وَ قُولُواْ لِلنَّاسِ حُسْنًا
... و با مردم به زبان خوش سخن بگوييد
(بقره/83)

ب) ... وَ قُل لَّهُمَا قَوْلًا كَرِيمًا
... و با آنها سخنى شايسته و بزرگوارانه بگوى
(إسراء/23)

ج) امیرالمؤمنین (علیه السلام):
از به زبان آوردن سخنان زشت بر حذر باش. زیرا فرومایگان را گرد تو جمع می کند و گرانمایگان را از تو فراری میدهد.

6. حتی مجادلات و گفت‌ و گوهاي انتقادي، به بهترين وجه بیان بشه:

... وَ جَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ ...
... و با آنان به [شيوه‏ اى] كه نيكوتر است مجادله کن ...
(نحل/125)

7. اوّل فکر کنیم ، بعد حرف بزنیم:

رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم):
زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مى انديشد و سپس آن را مى گويد اما زبان منافق جلوى دل اوست هرگاه قصد سخن كند آن را به زبان مى آورد و درباره آن نمى انديشد.

اگه این شروط رو ندارید، لطفا گفتگو نکنید...

*** اگه شما هم نکاتی به ذهنتون میرسه، حتما ذکر کنید.

پاسخ به: ** اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلاف نمیکنند!! (مهم) - مصباح - ۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۰۶

به نام خدا

این تاپیک تاپیک خیلی خیلی خوب و مفیدیه برای مباحثات :

انگیزه علم جویی و بر حذر داشتن از خودنمایی ،جدل،و مراء....

پاسخ به: ** اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلاف نمیکنند!! (مهم) - Reza2035 - ۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۲۷

نقل قول:این تاپیک، اشاره به شخص خاصی ندارد...

خوبه منم چهار تا فحش اینجا واست بنویسم و اولش همین جمله رو قرار بدم ؟؟؟
متاسفم برات
( الان چماق دارهای تالار میان پست رو حذف میکنن )

پاسخ به: ** اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلاف نمیکنند!! (مهم) - captaincharisma - ۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۳۵

حقیر ادعایی تو مسلمونی ندارم فقط یه جملاتی رو تو این دین خوب گرفتم حداقل بهتر از کسانی که امضا و عکس آواتار و اسماشون لبریز از قل قل احادیث و روایات و آیات قرآن است یکی از اون مهمترین ها اینه :

الصّمت أرفع العبادة سکوت والاترين عبادات است

أوّل العبادة الصّمت نخستين مرحله عبادت سکوت است

برای شروع یک زندگی حکیمانه در دنیای مدرن اولین قدم ، سکوت منتهی به تفکر می باشد
یا سکوت کن یا حرفی بزن که از سکوت و خموشی بهتر است " فیثاغورث "

گاهی باید یه تاپیک رو دید و خواند رفت گاهی باید سکوت کرد گاهی حرفی نزنی بهتره حتی اگر بدونی حرفت حقه ( با خودمم هستم ) تصور کنید اگر قرار بود هر کس به اندازهٔ دانش خود حرف بزند چه سکوتی بر دنیا حاکم می‌شد
از بزرگواران عذرخواهی میکنم اگر گزاف گویی کردم سخن در مورد فضای کلی و حاکم بود

پاسخ به: ** اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلاف نمیکنند!! (مهم) - أین المنتظر - ۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۴۲

(۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۲۷)Reza2035 نوشته است:  خوبه منم چهار تا فحش اینجا واست بنویسم و اولش همین جمله رو قرار بدم ؟؟؟
متاسفم برات

برادر رضای عزیز.
من اصلا نمیدونم که شما هم تو اون بحثها بودی یا نه.
بر اساس کلیاتی که میدونستم، این تاپیک رو زدم.
البته اینها با 4تا فحش خیلی فرق دارن. همش آیه و حدیثه.
بهتون برخورد، شرمنده.
اگه مشکلی با من دارید، پیام خصصی بدید تا بصورت خصوصی حلش کنیم.
من با کسی مشکلی ندارم الحمدلله...

پاسخ به: ** اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلاف نمیکنند!! (مهم) - Ali#59 - ۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۴۴

(۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۲۷)Reza2035 نوشته است:  خوبه منم چهار تا فحش اینجا واست بنویسم و اولش همین جمله رو قرار بدم ؟؟؟
متاسفم برات
آقا رضا،برادر من
شما یک سری حرف های درست میزنی،بعد میای با قراردادن یه سری توهین کاری میکنی که حرف های درستت هم به چشم نیاد.
گذشته از اون،کسی افکار شما پیرامون سودمند بودن ازدواج موقت،یا حکمت وجود تعدد زوجین رو رد نمیکنه،با طرز بیانتون مخالفت میشه.
بعد وقتی با شما به خاطر برخی رفتارهاتون برخورد میشه،رفتار خودتون رو از نوع رفتارهای اسلامی میدونید!
و با نسبت دادن برخی افکار غلطتون به اسلام یا شاخص های اسلام مثل شهید مطهری،نه تنها باعث میشید که خواننده نسبت به شما گارد بگیره،بلکه باعث میشید که یه ذهنیت منفی هم درباره ی چیزهایی که شما خودت رو پشت اونها قایم میکنید پیدا کنه.
شما بیا زن رو از نگاه شهید مطهری ببین.
آیا یک موجود هوچی گر سفسطه بازه؟
آیا عامل گناهه؟
آیا مکاره؟

پاسخ به: ** اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلاف نمیکنند!! (مهم) - Reza2035 - ۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۳۱

نقل قول:آقا رضا،برادر من
شما یک سری حرف های درست میزنی،بعد میای با قراردادن یه سری توهین کاری میکنی که حرف های درستت هم به چشم نیاد.
گذشته از اون،کسی افکار شما پیرامون سودمند بودن ازدواج موقت،یا حکمت وجود تعدد زوجین رو رد نمیکنه،با طرز بیانتون مخالفت میشه.
بعد وقتی با شما به خاطر برخی رفتارهاتون برخورد میشه،رفتار خودتون رو از نوع رفتارهای اسلامی میدونید!
و با نسبت دادن برخی افکار غلطتون به اسلام یا شاخص های اسلام مثل شهید مطهری،نه تنها باعث میشید که خواننده نسبت به شما گارد بگیره،بلکه باعث میشید که یه ذهنیت منفی هم درباره ی چیزهایی که شما خودت رو پشت اونها قایم میکنید پیدا کنه.
شما بیا زن رو از نگاه شهید مطهری ببین.
آیا یک موجود هوچی گر سفسطه بازه؟
آیا عامل گناهه؟
آیا مکاره؟

افکار غلط ؟
نمونه ای از افکار غلط من و شهید مطهری :

به هر حال نفوذ و شخصیت خلیفه(منظور خلیفه دوم است) و تعصب مردم در پیروی از سیرت و روش کشور داری او سبب شد که این قانون در محاق نسیان و فراموشی قرار گیرد و این سنت که مکمل ازدواج دائم است و تعطیل آن ناراحتیها به وجود می آورد برای همیشه متروک بماند .
اینجا بود که ائمه اطهار - که پاسداران دین مبین هستن - به خاطر اینکه این سنت اسلامی متروک و فراموش نشود , ان را ترغیب و تشویق فراوان کردند . امام صادق میفرمود : یکی از موضوعاتی که من هرگز در بیان آن تقیه نخواهم کرد موضوع متعه است .
به نظر بنده آنجا که ائمه مردان زن دار از این کار منع کرده اند به اعتبار حکمت اولی این قانون است , خواسته اند بگویند این قانون برای مردانی که احتیاجی ندارند وضع نشده است , همچنان که امام کاظم (علیه السلام) علی بن یقطین فرمود : تو را با نکاح متعه چه کار و حال انکه خداوند تو را از آن بی نیاز کرده است

ازدواج موقت و مساله حرمسرا - نظام حقوقی زن در اسلام .

مسئله چند همسری در دیدگاه مطهری
http://s5.picofile.com/file/8123978892/1.jpg
http://s5.picofile.com/file/8123978968/2.jpg
http://s5.picofile.com/file/8123978976/3.jpg
http://s5.picofile.com/file/8123979018/4.jpg
http://s5.picofile.com/file/8123979050/5.jpg
http://s5.picofile.com/file/8123979076/6.jpg
http://s5.picofile.com/file/8123979100/7.jpg
http://s5.picofile.com/file/8123979118/8.jpg
http://s5.picofile.com/file/8123979168/9.jpg

لذا در مسئله ی زن , این من هستم که مدعی ام که با ترویج صیغه و تعدد زوجات دارم زن رو تکریم میکنم, اگر کسی وجود داره این حرفهایی که از مطهری اینجا هست رو نقد کنه ! زن خیلی مقامش بالاست ولی امام صادق(علیه السلام) میگه : زن صالحه و غیر صالحه هیچ یک قیمت ندارند , زن صالحه طلا و نقره قیمت او نیست , بلکه او از بهتر از طلا و نقره است و زن غیر صالحه به خاک هم نمی ارزد و خاک بهتر از اوست .
حلیه المتقین ص 92

اینقدر یک طرفه مقام زن رو بالا نبرید که تقدس زایی کنید واسش , زن پست تر از خاک هم داریم Winkشما فقط تعریف و تمجید هاشو خوندی فکر کردی زن از اسمون اومده و فقط باید مقام الوهیت داد Smileاونجایی که لازمه باید حد و حدودش رو هم تعریف کرد , همین طوری که اگه مردی هم بخواد توی این مسئله پاشو کج گذاشت باید حدودش رو معین کرد . منتهی فعلا دور دست کسانیه که فقط از زن تعریف کنن , اسلام چرند گفته چون اگه ما راجع به این مسائل صحبت کنیم به زن توهین شده Blush...

پاسخ به: ** اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلاف نمیکنند!! (مهم) - مجتبی110 - ۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۴۰

یک چیزی که تو این تالار خیلی خیلی زیاد مشهوده؛ غلو هست!

باز از اون طرف بوم افتادیم!

من از کار کسی دفاع نمی کنم اما بعد از کلی بحث تو تایپیک "خداحافظی" این تایپیک با عنوان تندش بی معنی بود! خودتون رو هم گول نزنید مشخص بود کیو دارید می کوبید!!

تو اون بحثی که منجر به خداحافظی خانم پرنیان شد هر دو گروه به اندازه ی هم مقصر بودند!
یک گروه احکامی رو عنوان کردند، که ظرفیتش وجود نداشت! بعضی مطالب رو به برخی ها نباید گفت!
و از قبل هم یکسری ذهنیت ها از همدیگه بین کاربرا ایجاد شده بود که تنش زایی می کرد، از اون طرف هم چندکاربر هم که افتاده بودن رو نخ لجاجت و مظلوم نمایی و کل کل!

پس سعی نکنید یک نفر که قهر کرد رو خیلی خیلی عزیز کنید یک نفر رو هم انقدر ذلیل! لزومی هم نداره همه ی کاربرا با هم احساس مسئولیت کنن!

تعادل تعادل تعادل!

پاسخ به: ** اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلاف نمیکنند!! (مهم) - زینب خانوم - ۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۴۹

کلاس دوم سوم ابتدایی بودیم، یه درسی داشتیم به نام "همه جا به نوبت"...
باباهه به پسرش میگفت نباید توی صف الکی میزدی جلو.
خوشت میومد کسی با تو این کارو میکرد؟
بعد یه حدیث از امام علی (علیه السلام) ذکر میکنه که خداییش سرلوحه زندگی منه...
"آنچه برای خود میپسندی برای دیگران هم بپسند و آن چه برای خود ناپسند میداری، برای دیگران هم مپسند"
همین یه جمله باید زندگی خیلی ها رو دگرگون کنه...
طوری حرف بزنین که خوشتون میاد با خودتون همونطوری صحبت کنن...
یعنی خودتون رو بذارین جای کسی که دارین باهاش حرف میزنین...
موید باشین...

پاسخ به: ** اگر انسان جاهل سکوت کند، مردم باهم اختلاف نمیکنند!! (مهم) - أین المنتظر - ۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۵۶

(۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۴۰)مجتبی110 نوشته است:  یک چیزی که تو این تالار خیلی خیلی زیاد مشهوده؛ غلو هست!

باز از اون طرف بوم افتادیم!

من از کار کسی دفاع نمی کنم اما بعد از کلی بحث تو تایپیک "خداحافظی" این تایپیک با عنوان تندش بی معنی بود! خودتون رو هم گول نزنید مشخص بود کیو دارید می کوبید!!

تو اون بحثی که منجر به خداحافظی خانم پرنیان شد هر دو گروه به اندازه ی هم مقصر بودند!
یک گروه احکامی رو عنوان کردند، که ظرفیتش وجود نداشت! بعضی مطالب رو به برخی ها نباید گفت!
و از قبل هم یکسری ذهنیت ها از همدیگه بین کاربرا ایجاد شده بود که تنش زایی می کرد، از اون طرف هم چندکاربر هم که افتاده بودن رو نخ لجاجت و مظلوم نمایی و کل کل!

پس سعی نکنید یک نفر که قهر کرد رو خیلی خیلی عزیز کنید یک نفر رو هم انقدر ذلیل! لزومی هم نداره همه ی کاربرا با هم احساس مسئولیت کنن!

تعادل تعادل تعادل!

خدا رو شاهد میگیرم اصلا نمیدونستم آقا رضا تو اون موضوعات بحث کردند.
حالا شما هرطور میخواید، فکر کنید.

ضمنا: همونطور که گفتم، مطالبی رو نوشتم که مبتلا به برای همه هست و بدرد همه میخوره.
و خوبه که همه به خودشون بگیرن و خوشون رو مقصر بدونن که اگه ندونن، دچار رذیله اخلاقیِ عُجب هستن متأسفانه...
بهرحال، بنده برای این اتفاق جزئی، مطالبی کلّی مطرح کردم...