![]() |
|
بهترین شیوه خواستگاری - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: سبک زندگی اسلامی-ایرانی (/forum-32.html) +--- بخش: خانواده (/forum-73.html) +--- موضوع: بهترین شیوه خواستگاری (/thread-35602.html) |
بهترین شیوه خواستگاری - زینب خانوم - ۲۱/تیر/۹۳ ۸:۰۶ ![]() بی مقدمه برم سر اصل مطلب... یه تاپیکی زدیم با عنوان "قرار و مدارهای اینترنتی" که خواستیم به بچه ها هشدار داده باشیم درباره نوع جدیدی از ارتباطات که بسیار ناشناخته و خطرناکه...بحث کم کم جلو رفت و رسید به جایی که شیوه های خواستگاری مطرح شد و برای هر کدومش یه سری معایب و مزایا گفته شد...با مشورت اساتید، به این نتیجه رسیدیم که این موضوع خودش مستعد تاپیک شدن مجزاست...میخوایم با هم بحث کنیم سر این که کدوم شیوه خواستگاری از همه بهتره؟
در تاپیکی که در ابتدا ازش نام بردم، آماری ذهنی، اما متناسب ارائه کردم که اگه 20 درصد ازدواج های سنتی به طلاق انجامیده میشه، 50 درصد ازدواج های خیابانی و 70 درصد ازدواج های اینترنتی منجر به طلاق میشه... خانم حوا نظراتی دادن که واسه این که اون تاپیک از بحث اصلی منحرف نشه، به اینجا منتقل میشه... پاسخ به: بهترین شیوه خواستگاری - Eve - ۲۱/تیر/۹۳ ۱۵:۱۳ در ازدواج سنتی مگه چقدر میشه طرفو شناخت؟1 ماه هم حرف بزنی یک ماهه!بیشتر باشه تو خانواده های سنتی دیگه اجازه نه گفتن و نمیدن ک حرف شما دو تا پیچیده مثلا. مگه چقدر میشه یه نفر رو با حرف زدن شناخت؟؟ یه دوست معمولی یه هم کلاسی ممکنه دو سال هرروز باهاش حرف بزنی و اخر بفهمی چجور ادمیه...کسی که زیادم نقش مهمی نداشته...همسر با چند جلسه مناسب تشخیص داده شه؟؟ والدین تجربه ی زیاد دارن قبول...تشخیصشون درست تره قبول....اما بحث سر کسایی نیست که خانواده رد میکنن...ممکنه بپسندن اما من نوعی بعدا بفهمم ادم درستی "برای من" نبوده چون خانواده م اونقدرا هم منو نمیشناسن. واقعیتش اینه که با اینکه دوست دختر دوست پسری اصلا درست نیست اما من به همون اندازه ازدواج سنتی رو بد میدونم چون از نزدیک شاهد مشکلاتش بودم.... ضمن اینکه امار طلاق اگر در ازدواج سنتی پایینه دلیل بر خوشبخت بودن نیست...شاید بخاطر فضای خونه حتی اگر خانم جونش به لبش هم رسیده باشه نتونه طلاق بگیره و برعکس. پاسخ به: بهترین شیوه خواستگاری - زینب خانوم - ۲۱/تیر/۹۳ ۱۵:۴۰ خوب! بحث رو از خواستگاری سنتی شروع میکنیم... اول یه تعریفی از این مدل خواستگاری ارائه بدیم و بعد مزایا و معایبش رو بگیم: خواستگاری سنتی یعنی مامان آقا پسر زنگ بزنه به خونه دختر خانوم، تشریف ببرن خونه شون و طی بین 4-10 جلسه صحبت 2 ساعته جوونا به نتیجه برسن، در حالی که در تمام این مدت مادرها و در چند جلسه پدرها هم فرصت آشنایی با هم رو دارن... اما این مکالمه صرفاً در راستای ازدواج و تشکیل خانواده و نظرات طرفینه... یعنی این که شما فرمودین آدم ممکنه با یکی یه مدت طولانی آشنا باشه، اما نشناسدش، اینجا صدق نمیکنه... چون این شناخت، صرفاً به منظور ازدواجه و این شناخت، مربوط به درس و معدل و شغل باباش و رعایت نظافت موقع خوردن غذا و ... نیست. هر چند اینا هم مهمه... اما اینا وارد مسائل حاشیه ای آشنایی برای ازدواج میشه... یعنی من برای ازدواج با کسی درباره سیاست و آب و هوا حرف نمیزنم که... ممکنه یکی احمدی نژادی باشه و من حاضر نباشم تو روش نیگا کنم، اما اگه همسرم باشه، برام مهم نباشه... (البته همه اینا رو من باب مثال گفتم) یکی دیگه از مزایای آشنایی سنتی، در جریان بودن خانواده هاست... یعنی پسر نمیتونه توی اون اتاق که داره با دختر حرف میزنه، یهو چشمک بزنه یا دست دختر رو بگیره... چون خانواده دختر در همون حوالی اند... پس پسر مواظب حرف زدنش میشه و سعی در دلبری از دختر نداره... دختر هم که احساساتش تحریک نمیشه، با عقل و منطق بیشتری فکر میکنه و پاسخ میده... یکی دیگه از مزایاش اینه که پسر و خانواده اش هر وقت که میان خونه دختر، کمی احساس دین خواهند کرد و این برای دوران نامزدی لازمه که پسر خودش رو مدیون بدونه... یکی دیگه از مزایاش اینه که دختر اگه نخواست با تکیه بر خانواده اش میتونه بگه نه! نه این که تنها باشه و وقتی میخواد بگه نه، کسی تهدیدش کنه... یکی دیگه از مزایاش اینه که خانواده ها با هم آشنا میشن که بسیا بسیار بسیار مهمه که خانواده ها هم هم کفو همدیگه باشن... یکی دیگه از مزایاش اینه که ما مو میبینیم و پدر و مادرها پیچش مو... اونی که ما توی آینه نمیبینیم، اونا تو خشت خام میبینن... لذا میشه از تجربیاتشون استفاده کرد... یکی دیگه از مزایاش اینه که خانواده پسر با اصرار و سلام و صلوات میان دنبال دختر و فردا برای دختر حرفی در نمیاد... نمیدونم دیگه... 4 تا از مزایاش هم شما بگین... معایبش هم اگه پیدا کردین بگین... میخوایم روشون متمرکز شیم.
پاسخ به: بهترین شیوه خواستگاری - یاســین - ۲۱/تیر/۹۳ ۱۵:۵۳ سلام به دوستان نظر شخصییمه و غلط باشه ازدواج سنتی و غیر سنتی(خیابانی،نت،حتی دانشگاه و ...) هر کدوم دوتا روش جدا هستند که باز واسه هر کدوم دو حالت پیش میاد.حالت صحیح و غیر صحیح.یعنی در جفتشون میتونیم کلی ازدواج موفق یا نا موفق ببینیم اما درصد هاش مهمه. من قبل ازدواج خودم اصلا فکر نمیکردم ازدواجم سنتی باشه در مخیله ام هم خطور نمیکرد که چه جوری وقتی کسی رو نمیشناسی میتونی علاقه مند شی و .... اما در عمل این طوری نیست،همونطور که موزه جان گفت بزرگترین مزیتش اینه که احساس توش دخالت نداره ،احساس برای دخترا مقوله مهمیه،اگه کسی این توانایی رو داره که اگه عاشق کسی شد ،یا نه حتی در مرحله های قبل تر از عشق،فقط علاقه مند شد،اما یه عیب بزرگ دید،عقلش بر احساسش غلبه کرد و تونست رابطه اشو کات کنه خوب این ادم میتونه گلیمشو از اب بکشه بیرون اما هزینه اشم داره پرداخت میکنه. ازدواج سنتی سیف تر و امن تر هست.منتها این چیزی که الان دختر پسرا دوست میشن که همو بشناسن،خوب در دوران نامزدی میتونه محقق شه،فقط فرقش اینه که دومی حلاله و اولی حرام،در حالیکه اکثرا اولی رو میپسندن،کلا فرهنگ جامعه باید اصلاح شه.معمولا اقایون نامزد میکنن دیگه طرف رو زن خودشون میدونن در حالیکه باید حواستون باشه و عشق و عاشقیا چشم ادم رو کور نکنه. این احساسات رو دست کم نگیرید،دوستم با یه اقایی دوسته و دوستش داره،اون اقا هم با چند نفره،اما دوست من کور شده،قدرت انالیزشو از دست داده. پاسخ به: بهترین شیوه خواستگاری - Eve - ۲۱/تیر/۹۳ ۱۵:۵۸ کاملا درسته که معایب ازدواج سنتی خیلی کمتر از باقی موارده (: اما واقعا چند جلسه صحبت کافی نیست برای شناخت طرف.... خیلی چیزهای مهم با قرار گرفتن در موقعیت معلوم میشه نه صحبت کردن. مثلا ممکنه اقا قبل ازدواج بگن کاملا با تحصیل خانم موافقند ولی بعدش اجازه ندن. عین این اتفاق برای خانم ها ممکنه بیفته. دو طرفست (: این چیز ها گاهی با تحقیق هم معلوم نمیشند..... دقیقا همینطوره خانم یاسین ![]() یعنی خیلی خیلی تو خونواده های سنتی کمه اینکه طرف بتونه نامزدیش رو بهم بزنه....ممکنه یکی از دو طرف بفهمن به درد هم نمیخورن اما خانواده اجازه ی بهم زدن نامزدی رو نمیده و بیشتر تو خانواده ی دختر این اتفاق میفته. پاسخ به: بهترین شیوه خواستگاری - زینب خانوم - ۲۱/تیر/۹۳ ۱۶:۰۲ حالا حوا جان! اگه من با یه پسری دوست بشم که بگه من با تحصیل خانم ها موافقم، تمام 4 سال لیسانس هم با هم بودیم، بعد عقد کردیم و نذاشت من درسم رو ادامه بدم باید برم یقه کیو بگیرم؟ این که دیگه 4 سال شناخت هم بوده؟؟؟ یعنی با دوست پسری و دوست دختری و حتی در بهترین حالت 6 ماه با هم بیرون رفتن، میشه فهمید تو سر پسر یا دختر چی میگذره؟؟؟ من که بعید میدونم... اما بابای من اگه پسره رو نگاه کنه، سیم ثانیه میگه راست میگه یا دروغ میگه... واسه شما اینجور چیزی پیش نیومده؟ پاسخ به: بهترین شیوه خواستگاری - یاســین - ۲۱/تیر/۹۳ ۱۶:۰۷ یه چیزم بگما ،حالا نمیدونم چرا اینجوریه،به سنتی و غیر سنتی ایش هم ربط نداره،خیلی از اقایون تو نامزدی یه چیز میگن بعدش یه چیز دیگه.حالا در خوشبینانه ترین حالت اینه که یا واقعا نظرشون عوض میشه یا اون موقع روشونو نمیشده بگن. مثلا همسر من در دوران نامزدی اصلا غیرتی نبود اما بعد ازدواج شد،میگفت اون موقع میترسیدم بهت بگم ناراحت شی،کلی خودشو مثلا نگه داشته. پاسخ به: بهترین شیوه خواستگاری - Eve - ۲۱/تیر/۹۳ ۱۶:۰۸ منم نگفتم دوست بودن جواب میده(: فقط میگم در هر دو حالت امکانش هست که موفق نباشه. در هر دو حالت امکان داره یکی از طرفین وانمود کنن به چیزی که نیستن....و هر کدوم این دو حالت ضرر های خاص خودشو داره. پاسخ به: بهترین شیوه خواستگاری - زینب خانوم - ۲۱/تیر/۹۳ ۱۶:۱۴ حوا جان! ما هم نمیگیم هر کی با مامان و باباش اومد خواستگاری حتماً خوبه و یه دختر باید بگه بله... اما به دلیل تعقل والدین امکان خطا تو این روش کمتره... اما این که گفتی خانواده ها نمیذارن نامزدی به هم بخوره... ببین... من خیلی اهل امر و نهی کردنم... اگه تو دوران نامزدیم، همسرم از من خسته میشد و میگفت دیگه نمیتونه با من زندگی کنه، بهترین کار این بود که مامانم اینا با همسرم و خانواده اش بشینن و صحبت کنن و نذارن کار به جدایی بکشه... چون مامان و بابای من عیب بچه شون رو میدونن و از خانواده همسرم میخوان که تحمل کنن تا این عیب من رفع بشه... گاهی نذاشتن پدر و مادرها واسه اینه که به آینده خوشبینن... میدونن که بعضی از بچه بازی ها مال یه دوره سنیه و بعدش تموم میشه... بعضی از اخلاقای بد با 4 تا توپ و تشر از بین میره... اما چنانچه مثلاً پسر معتاد باشه یا عیبی داشته باشه که قابل درست شدن نباشه، من فکر نمیکنم که پدر و مادری راضی به بدبختی بچه شون بشن... من فکر میکنم اون مثلاً 20 درصدی که گفتیم توی ازدواج های سنتی به طلاق می انجامه، مال همین قشره... پاسخ به: بهترین شیوه خواستگاری - mahdy30na - ۲۱/تیر/۹۳ ۱۷:۱۶ سلام ببخشین وارد شدم ولی یه چیزی اونایی که متاهل هستن بهتر نیست بیان و بگن که خودشون تو بحث سنتی بودن چقدر به اون پاسخهایی که خوستن به جوابش رسیدن. من مجرد تا فردا هم بخوام بگم میتونه با فکر همه اونهایی که متاهل هستن زمین تا اسمون فق داره. خانم موزه این رو در نظر بگیرین که 1- الان بعضی از خانواده هایی که گدر بابایی مذهبی بودن و بصروت سنتی هم ازدواج کردن الان ایراد میگیرن که اونموقع با یه اشنایی کور پا به زندگی گذاشتن و رو همین شناختی که اقا فقط نماز خون هست و دین داره ، دیگه اخلاق و ... هیچ مهم نبوده . و این هم بگم تا دوستان کمی جبهه گیری کنن ![]() اقا اونموقع سطح توقعات مثل امروز بود ولی در مقیاس اونموقع سبک زندگی ها اونموقع دور همی بود و الان دور از هم. کسی که میخواد زندگی شروع کنه بنظر من مجرد باید: هدف و خط مشی زندگیشو مشخص کنه و خیلی صادقانه تو خواستگاری های سنتی و ... با خانم مطرح کنه و اون طرف هم صادقانه همینکار رو انجام بدن. ایا این کار انجام میشه؟ ببخشین ولی در بیشتر مواقع به ایراد ها و نقص ها پرداخته میشه و به نقاط مثبت هیچ پرداخته نمیشه .![]() متاهلا باید همراه بحث بشن که بشه رو بحث و جوانبش صحبت کرد. یه چیز دیگه نصیحت هم لطفا نکنین تو بحث ، اگه میشه واقعیت ها رو با نگاه و دید طرف مخالفتون پاسخ بدین نه اینکه چون تو همسایگی ما چنین هست پس میشه . ما ها هیچکودوم مثل هم نیستیم پس .... ![]() با ارزوی خوشبختی و عاقبت بخیری همه مجردا.
|