![]() |
|
دوست اجتماعی و دوستیهای غیردینی - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: فروع دین (/forum-75.html) +---- بخش: عفاف و حجاب (/forum-49.html) +---- موضوع: دوست اجتماعی و دوستیهای غیردینی (/thread-36280.html) |
دوست اجتماعی و دوستیهای غیردینی - zahra11 - ۸/مهر/۹۳ ۱۲:۴۴ در زمینه پوشش متفاوت خانمهایی که ظاهرن در یک شوی تلوزیونی شرکت کردند و خیلی بحث برانگیز بود بحث دیگه ای به میون اومد که احساس کردم باید مطلب روشن بشه!!! خدمت دوستان عرض کنم !! البته دوستان مذکر که بنده مونث هستم و هر فردی در این ضمینه مشکل داره که با نامحرم نباید صحبت اینترنتی کرد خودش سرشو بندازه پایین و داخل بحث نشه!!! ![]() واقعا جای بحث داره دوستی که در شبکه اجتماعی مطلب می ذاره یا در هر زمینه ی فکری نقد و نظری داره و ما ازون استفاده میکنیم دوست پسر یا مثلا دوست دختر ما حساب می شه فرض کنید یکی از اساتید هست که آقا هم هست و ما در هر زمینه ای قبولش داریم یا حداقل مطلبشون رو قابل خوندن میدونیم و ایشون قاعدتا باید دوست فیسبوکی ما باشن تا مطلبشون برای ما بیاد!یا دوست خانوادگی هستیم و از مطالب و عکسهای هم به این صورت خبر دار می شیم! یا صرفا یه جور آشنایی ساده هست تا از نقطه نظرات هم به شکلی باخبر شیم و بحث دیگه ای این وسط نیست!!! دوستان حرف دلتون رو بزنید و خواهشا مصلحت اندیشی رو کنار بزارید!!! آیا شما هر کس دوست غیر هم جنس فیس بوکی داره با کسی که دوستی دختر و پسری داره یکی می دونید؟؟؟؟ لطفا دلایلتون رو هم بگید باتشکر پاسخ به: دوست اجتماعی و دوستیهای غیردینی - اسکای - ۸/مهر/۹۳ ۱۲:۵۸ نقل قول:آیا شما هر کس دوست غیر هم جنس فیس بوکی داره با کسی که دوستی دختر و پسری داره یکی می دونید؟؟؟؟ لطفا دلایلتون رو هم بگید با تشکر ویزه از زهرا خانوم . چون این بحث با پست جناب عدالت و جواب من شروع شد . من هم گفتم که دوستی اجتماعی با دوست دختر و پسر فرق میکنه .!! دوست پسر و دختر بحث تخصصیه !!! اینجا دیگه بحث عشق و عاشقیه . پر کردن موقتی تنهایی و ان شاالله به نیت ازدواج مخ دخترا رو زدن . و بعضا همون زن و شوهری مخفی میشه .دوستی اجتماعی هم طیف داره . شرکت تو مباحث و مشکلی بود کمک کردن و بحث و فعالیت های گروهی و ..... من الان همکارام بیشترشون مرد هستن . اساتیدم 100 درصد مرد هستن . دوست پسر ندارم . دوستان از جنس لطیف زنانه دارم . ![]() همشون هم در فیس و وایبر هستن . خوب اینا میشن یه جوری دوستان اجتماعی دیگه . چی به این گروه مخاطب شما میگید ؟ پاسخ به: دوست اجتماعی و دوستیهای غیردینی - moflehoon - ۸/مهر/۹۳ ۱۳:۳۳ ما به استاد مي گيم استاد همانطور كه سلمان كه از حضرت زهرا علم فرا مي گرفت ايشان را بانو و خانم خطاب مي كردند نه چيز ديگري ما به استاد مي گيم استاد همانطور كه وقتي زنها به پيامبر مراجعه مي كردند و سوال مي پرسيدند ايشان را پيامبر خطاب مي كردند نه چيز ديگري. ما به همكار مي گيم همكار همانطور كه وقتي خانوم دباغ در خدمت امام و اطرافيانش بودند قبل از انقلاب و به همين عنوان يكديگر را خطاب مي كردند. ما به همكلاسي مي گيم همكلاسي همانطور كه دانشجويان پيرو خط امام دختر و پسر همديگر را با اين نام خطاب مي كردند و به تسخير لانه جاسوسي اقدام كردند. وقتي مي گين دوست حالا با هر پسوندي اجتماعي يا ... حتي اگر توجيه بياوريم كه در روابط ميزان محبت رد و بدلي متفاوت است، در هر صورت لازمه ي عنوان و لفظ دوستي وحود محبت ويك رابطه و كشش قلبي است. چرا كه در غير اين صورت اصلا دوستي ناميده نمي شود. ما مسلمانان با هم برادر ديني هستيم و نسبت به يكديگر تعهد اخلاقي داريم اينكه حال و احولات همديگه ، همسايه ها و... برايمان مهم است كه اين اصل اسلامي متفاوت است با دوستي هايي كه عنوان اجتماعي بر آن گذاشته مي شود. پاسخ به: دوست اجتماعی و دوستیهای غیردینی - یاســین - ۸/مهر/۹۳ ۱۳:۴۸ سلام به دوستان عزیز تعریفمون از واژه ها متفاوته اینی که شما بهش میگید دوست اجتماعی،من اسمش رو میزارم برادر دینی،که هر وقت احتیاج به کمک داشتم به این افراد مراجعه میکنم،مثل اساتید،یا همین دوستانی که مثلا تو همین تالار هستن و باهاشون مباحثه میکنیم یا از کمک هاشون استفاده میکنیم.بعله میشه بدون مفسده در بعضی موارد با اقایون حرف زد چه بسا که حضرت فاطمه سلام الله علیها هم با جناب سلمان مباحثه میکردن. اما واقعا در جامعه فعلی ما،دختر پسرا جمع میشن میشینن مباحثه میکنن؟ اما اولین بار من کی این واژه رو شنیدم؟ یه دوست دارم که اکثر دوستاش پسر هستن و میگه دوست پسر ندارم اینا همه دوست اجتماعی منن.همه با هم پارک میرن،کوه میرن،بعضا مسافرت وپارتی ....و از خاطراتی که تعریف میکنه جو مناسبی نیست. یا برام تعریف میکنه،فلان دوست اجتماعی پسرش که نامزد داره،وقتی دعواشون میشه به این زنگ میزنه و راهکار میخواد.. هیچ خانومی دوست نداره همسرش این کارو انجام بده. اینکه واژه نداریم،واژه نساختیم که یه سری چیزا رو تفکیک کنیم دلیل نمیشه روی همش یه اسم بزاریم. حالا اینجا هر کدوم از ماها محیط پیرامونمون متفاوته برای این واژه بار متفاوتی تو ذهن داریم مطمئنم با چیزیایی که تعریف کردم دوستان خیلی موافق اون جو نیستن یه زمانی هست ما به هیچی اعتقاد نداریم،همه زندگیمون برامون لذت در لحظه است،مسلما این مثالی که من از دوستم زدم براش هیچ قبحی نداره من با این ادما کاری ندارم چون اثبات گزاره های بدیهی برای کسی که در هندسه اقلیدسیه،واسه کسی که در هندسه نااقلیدسیه هیچ معنیی نداره. اما روی حرفم با دوستانیه که به اسلام اعتقاد دارن،گپ و گفت و بگو بخند با نامحرم شیرینه،اما برای حفظ بنیان خانواده خیلی اوقات باید پا رو نفس گذاشت،اینم یکیش. پاسخ به: دوست اجتماعی و دوستیهای غیردینی - zahra11 - ۸/مهر/۹۳ ۱۴:۲۲ البته من اصل بحثم روی باخبر شدن از اوضاع و احوال هدیگه به شکل عمومی بود برای مثال دوستی که بچه دار میشه و عکسشو درصفحه قرار میده همه با خبر میشن نه این که باهم بگو و بخند داشته باشن ! منظورم یک نوع ارتباط تقریبا عمومی بود سوءتفاهم نشه !!یا بقول یاسین جان مثل یک برادر یا خواهر که به گردن ما حق دارند در این که هم فکریشون بدیم یا اگه کاری از دستمون بر میاد!!! این دوستی اجتماعی با اون که دوست می شن و با هم قرار مدار کوه و بیرون میزارن یا حرف زدن بی دلیل فرق داره!! کیه که این دو موضوع رو فرق نذاره!!! مثلا من هر موقع برای ازدواج بچه هام دعا میکنم برای محمد تراست هم ناخوداگاه دعا میکنم اونوقت اون چپه منه اگه دوست تالاری نیست ؟؟؟؟
پاسخ به: دوست اجتماعی و دوستیهای غیردینی - یاســین - ۸/مهر/۹۳ ۱۴:۳۱ دقیقا موضوع همینه این دو طیف و برخورد زمین تا اسمون با هم فرق دارن و درست نیست از یه واژه استفاده بشه میشه براش کلمه اختراع کرد اما باز خواهر و برادر دینی بهتره،چون تو خواهر و برادر اون حس سوءی که میتونه در لفظ دوست باشه رو این مورد ،حداقل علی الظاهر کمتره اون مثالی که من زدم حتی اگه در برخورد با اقوام ادم باشه،حریم ها که شکسته شه،دیگه نگه داشتن خانواده کار سختیه حالا بعدا تو تاپیک دوره های رشد میارم که روابط عاطفی والدین هر چقدر محکم تر باشه ،چه بچه هایی از اون خانواده ظهور و بروز میکنن. پاسخ به: دوست اجتماعی و دوستیهای غیردینی - زینب خانوم - ۸/مهر/۹۳ ۱۴:۵۱ اِ اِ اِ ... چه جالب. منم هر وقت واسه ازدواج یکی دعا میکنم، واسه آقای محمد تراست هم دعا میکنم. یه چیزی بگم؟ اولاً این که اینو از دیدگاه یه خانم میخواین بررسی کنین یا آقا؟ مثلاً من یه دو جین پسر عمو دارم که هیشکدوم خواهر نداشتن. همه با من درد دل میکردن. یعنی یک کدومشون نبود بگه یه رابطه با یه دختر داره که بهش فکر بد نکنه. نه فقط ایرانی هااا!!! حتی توی سریال های آمریکایی هم به این موضوع اشاره میشه. شاید از دیدگاه من به عنوان یه زن، دوستی اجتماعی معنی داشته باشه، اما از دیدگاه تقریباً همه پسرا این کلمه بی معنیه و ته تهش به این فکر میکنن که به قول خانم اسکای کی مخ دختره رو بزنن! یعنی همه این سلام های 6 ماه یکبار که شاید از نگاه ما بی معنی باشه، واسه اون یه برنامه بلند مدته. یه پسری بود میگفت، من عااااشق اون روزاییم که دخترهایی که میشناسم، (همین دوستان اجتماعی) با دوست پسر یا نامزدشون دعواشون بشه. میان واسه من تعریف میکنن و بعدشم احساسی میشن و بعدش میشن همونی که ما معتقدیم نباید بشن. میفهمین یعنی چی؟ یعنی یه برنامه بلند مدت شاید چند ده ساله داشته باشه و این دخترا رو واسه روز مبادا باهاشون رابطه های سالم داشته باشه. اینه که هر کس جواب میده خواهشاً راستشو بگه و به عنوان دختر یا پسرش رو هم بگه. پاسخ به: دوست اجتماعی و دوستیهای غیردینی - رکن الهدی - ۸/مهر/۹۳ ۱۶:۲۱ منم تا حدودی موافقم که نگاه آقایون با خانوما تو این ارتباط ها متفاوته.... ولی من امروز یه چیز عجیب کشف کردم که هنوز تو شوکم...فهمیدم طرف اگه مذهبی باشه و بایه آقا پسر به قصد ازدواج در ارتباط قرار بگیره بدون اینکه خانواده اش بدونن اسمش دوستی نیست ایشون همسر آینده تشریف دارن و هرکاری ملت با دوس دخترودوس پسر محترم انجام می دن وما گناه و فحشا می دونیم این دوستان مذهبی گناه که نمی دونن هیچی در راستای افزایش عسق و علاقه هستن.....اصن شاید باور کردنی نباشه یه دختر چادری که کلی ادعای دین و ایمانش می شد هرجا بحث شد ه اومده و از دین و حجابش دفاع کرده یه مدت درباره یه آقای صحبت می کرد من فکر می کردم نامزدشه در حدی که طرف می اومد دنبالش می رفتن دانشگاه و این حرفا شبا تا صبح بهش اس ام اس می داده. من گفتم چند وقته عقد کردین آخه خیلی روابطشون از لحاظ کلامی صمیمانه بود یعنی من یه چیزی می نویسم یه چیزی می خونید حتی داد اس ام اس های آقا پسر رو خوندم گفتم چه عاشقانه....بهم می گه دعا کن تا چند هفته دیگه تازه می خواد بیاد خواستگاریم یعنی خدا شاهده تا نیم ساعت اینطوری بودم ![]() ![]() ![]() ![]() بعد یسری از دوستان بودن که کلا مذهبی نبودن گفتن خب بگو با دوست پسرمم دیگه این حرفا چیه....به این خانوم برخورد چرا به همسر آیندم می گین دوست پسر ![]() من دارم از صبح تا حالا فکر می کنم به این آقا چی باید بگیم...شاید بگیم دوست اجتماعی منتها نه مجازی واقعی
پاسخ به: دوست اجتماعی و دوستیهای غیردینی - Mohammad Trust - ۸/مهر/۹۳ ۱۶:۴۱ ما ایرانیا که اسم زیاد داریم. شوهر نیمه حضوری مثلا ... ![]() از زهرا خانم و زینب خانم هم واقعا ممنونم . واقعا لطف دارید. خدا حفظتون کنه پاسخ به: دوست اجتماعی و دوستیهای غیردینی - میم.حسین.الف - ۸/مهر/۹۳ ۱۷:۲۷ کاملا مشخص است و واضح که نفس یک عملی باطل است و نفس دیگری باطل نیست . مثل همین که شما در مثال هایتان آوردید . رابطه استاد با داشنجو یا چندتا هم من می گویم روابط همسایگی روابط هم کلاسی ها و... اگر این رفتارها معطوف شود به دل و قلوه دادن و درد دل کردن و هره کره راه انداختن و دورهمی های خاص رفتن و ... معلوم است از مسیر خود منحرف شده رابطه اجتماعی . هر رابطه ای حد و حدودی دارد اگر آن حد را قائل باشیم مشکلی نیست خانمی با هم کلاسی پسرش از جزوه دادن رابطه اشان شروع می شود اواسط ماجرا را تعریف نمی کنم یک راست میرم سر آخرش که آن خانم/آقا از مسائل شخصی دوستان خود می گویید شکست ها و پیروزی های عشقی اشان می گویند از خانواده و خاندان خود می گویند به بهانه درد دل( البته یکی از کابران محترم فرموده بود اقوامشان با ایشان دردودل میکنند جسارت نشه من این موضوع را که مطرح می کنم مثال عینی است که از نزدیک می شناسم و دردل ایشام یقینا با آنچه که فرمودید فرق دارد این بندگان خدا خیلی محکم درد و دل می کردند بازهم میگم سوتعبیر نشه) بعد در شرایط سخت قربان صدقه هم میروند و بعضا همدیگر را به آغوش می کشد به این بهانه که وظیفه انسان دوستانه است . من نمی گویم شما چه قضاوتی می کنید ، انسان دوستانه است ؟ در انتها هم می گویند دوست اجتماعی به این پس در راستای تکمیل فرمایشات شما دوستان ارض می کنم یا تعریف مشخصی از دوست اجماعی ارائه دهیم و حدود آنرا تعیین کنیم یا کلا این واژه را جایگزین کنیم . خانمی اشاره کرد طیف های متفاوتی دارد من با اجازه اشان میگویم خیر بهتر است بگوییم شکل های متفاوتی هر رابطه دارد و هر شکل آنرا دوست اجتماعی ننامیم . خود شما اشاره کردید به فیس بوک و وایبر در حد تبادل اطلاعات پس شما حدی قائلی برای روابط خود این با آن مثالی که من زدم متفاوت هست رابطه شما از آن دسته جدا می شود ولی آنان که چنین روشی دارند می گویند "دوست اجتماعی" شما هم که محدود به حدود کرده اید رابطه خود را باید بگویید "دوست اجتماعی " ؟ چقدر مهم هست این مطلب و چه معضلی است که به آن بپردازیم را شما بگویید چون من نمی دانم |