![]() |
|
شبهه ای در جریان عاشورا //خواهشمندم کمک و مشارکت کنید - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: تاریخ اسلام و تشیع (/forum-53.html) +--- موضوع: شبهه ای در جریان عاشورا //خواهشمندم کمک و مشارکت کنید (/thread-36780.html) |
شبهه ای در جریان عاشورا //خواهشمندم کمک و مشارکت کنید - فدايي ولايت - ۱۵/آبان/۹۳ ۲:۱۴ سلام خدمت همه ی شما سروران ان شالله تاپیک جدی و عقلانی ای خواهیم داشت ، خواهش میکنم به شبهه ای که مطرح میشه پاسخ بدید و درست پاسخ بدید نکته مهم اینکه این شبهات برای برطرف شدن مطرح میشن . خدای نکرده به معنی نفی و کتمان یا هر چیز دیگه ای نیستن از عزیزانی که شبهات رو میخونن خواهش میکنم منتظر جواب باشن و جواب رو هم بخونن تا خدای نکرده این شبهه ی ما عامل گمراهی نشه! دو شبهه برای بنده ی حقیر وجود داره و هر دو مورد هم پیرامون مسئله عطش و تشنگی در عاشورا هستش (البته بدنبالش مسائل دیگه ای هم مطرح خواهم کرد). تحقیقاتی هم کردم اما همه ی نتایج به نوعی فقط خواستن به هر طریقی که شده به این شبهه پاسخ بدن ، پاسخ هایی که چندان منطقی نیست و با عظمتی که از جریان عاشورا سراغ داریم سازگار نیست جریان از جایی شروع میشه که شب تاسوعا (یا یکی دوشب قبل تر) برای اولین بار از زبون روضه خون هیئت که داشت جریان قبل از روز عاشورا رو توضیح میداد شنیدم امام حسین ع و یارانش شب عاشورا ، غسل کردند . این رو بعدش در یکسری منابع هم دیدم مساله هم سر همینه. ما مدام میشنویم شهدای کربلا و افراد در خیمه ها در نهایت عطش بودن که لازم به توضیح بیشتر هم نیست.همه مون از قدیم اینو شنیدیم و نصف گریه عزادارا سر تشنگی امام حسین و یارانشه! این تشنگی در حدیه که حضرت ابالفضل (علیه السلام)که علمدار سپاهه شخصا میره آب بیاره ، درحالیکه تقریبا مشخص بود همین اتفاقی که افتاد ، میفته از طرفی این تشنگی در حدی زیاد بود که امام حسین (علیه السلام) حضرت علی اصغر (علیه السلام) رو روی دست گرفتن و به دشمن گفتن که حداقل به این بچه آب بدید ، و مسائلی که اتفاق افتاد سوال اینجاست که چطور ممکنه در ظهر عاشورا تشنگی در حدی باشه که دو اتفاق عظیم بالا رخ بده ، در حالیکه شب قبلش آب برای غسل وجود داشته؟ اگه تا شبش آب وجود داشته ، پس تشنگی ظهر عاشورا هم چیزی در حد تشنگی ظهر هنگام روزه گرفتن بوده دیگه. یا مثلا بگیم کربلا خیلی گرم بوده.دیگه از تشنگی دم افطار وسط تابستون که بیشتر نبوده؟ اگه تشنگی فقط در این حد بوده ، پس چرا این همه بزرگنمایی رخ داده؟ چرا اون دو اتفاق بالا با اون بزرگیش رخ میده؟ چرا حضرت عباس علیه السلام در جریان از پیش تعیین شده ای میره و به شهادت میرسه؟ خب اینها در هر منطقی تناقضه دیگه اگر هم آب وجود نداشته ، پس جریان این مقتل ها چیه که میگن شب عاشورا امام و یارانش غسل شهادت کردند؟ غسل کردن 72 نفر هرچه قدر هم کم آب ببره ، بالاخره به اندازه ای هست که تا نیمروز سپاه رو سیراب نگه داره دیگه؟! خواهش میکنم به این سوال ، پاسخ عقلانی و منطقی بدید . مسائل دیگری هم هست که در صورت به نتیجه رسیدن بحث فعلی ان شالله مطرح میشه البته من اعتقاد دارم که علت به وجود اومدن این شبهه ها ، کم کاری افراد مسئول در این زمینست ، که چرا این مسائل کامل از اول تا آخر توضیح نمیدن؟ اول باید شک و شبهه پیش بیاد تا اونا پاسخ بدن؟ خب چرا از اول کامل توضیح نمیدن تا از هرگونه شبهه و انحرافی پیشگیری بشه؟؟! در مورد این مساله هم نسبتا مفصل بحث دارم که ان شالله اگه تونستم در تاپیکی مجزا مطرح میکنم پاسخ به: شبهه ای در جریان عاشورا //خواهشمندم کمک و مشارکت کنید - میم.حسین.الف - ۱۵/آبان/۹۳ ۳:۰۷ برادر لطف بفرمایید مقتل و منبع روضه مذکور را بفرمایید بنده قبلا هم شنیده بودم اما به منشا نرسیدم [/font]فقط نکته ای رو یاد آور بشم بر فرض صحیح بودن این حرف شما هرگز عطش ناشی از جنگ را با عطش صیام ماه مبارک رمضان یکی ندانید ملاقات امام حسین(علیه السلام) با ابن سعد
نقل قول:در شب هفتم امام حسین(علیه السلام)، با عمر سعد ملعون ملاقات و گفتوگو کردند. "خولی بن یزید" اصبحی چون عداوت شدیدی با امام (علیه السلام) داشت ماجرا را به ابن زیاد گزارش داد و نامهای برای عمر سعد نوشت و او را از این ملاقاتها بر حذر داشت و دستور منع آب را صادر کرد. منع آب از امام حسین(علیه السلام)
نقل قول: در این اثنا روایت است چند بار آب به کاروان رسید [font=B Traffic] وقایع روز نهم را هم به اختصار شرح میدهم 1- نامه عبیدالله بن زیاد که توسط شمر به عمر سعد رسید و جنگ را حتمی کرد 2-امان نامه برای حضرت ابالفضل العباس (علیه السلام) ورد آن نامه توسط آن حضرت بزگوار 3-اعلان جنگ پس از رد امان نامه، عمربن سعد فریاد زد که: اى لشکر خدا! سوار شوید و شاد باشید که به بهشت مىروید!! و سواره نظام لشکر بعد از نماز عصر عازم جنگ شد. 4-خطبات حبیب و زهیر خب این واقعه ای که شما فرمودید کجای تاریخ قرار دارد ؟ به طور کلی عرض می کنم نه در باب این سوال شما گاها متاسفانه برخی کور دل از سر جهل گمان باطل می برند که روضه ها و مقاتل تکراری شده و برای جذابیت و یا به گریه آوردن عزاداران رمان نویسی می کنند اینها را با حقیقت کربلا مخلوط نکنید . البته بنده نمی دانم سندیت این سخن از کجاس لذا قاطعانه در این مورد نمی گویم کذب است . باید منبع آورده شود سپس اهل تحقیق نظر دهند
پاسخ به: شبهه ای در جریان عاشورا //خواهشمندم کمک و مشارکت کنید - 135 - ۱۵/آبان/۹۳ ۷:۵۷ به نام خدا
پرسمان دانشجویی مشروح پاسخ با منابع در لینک زیر هست شب عاشورا چطورامام حسين(علیه السلام) غسل شهادت انجام دادند درصورتي كه آب نبوده؟ به صورت اجمالی
در برخي گزارشهاي تاريخي آمده است: امام حسين عليهالسلام و يارانش شب عاشورا از نوره (وسایل یا داروی نظافتي) استفاده نمودند. لذا برخي چون اين عبارت را مناسب نميديدند كه در كتابها يا روضههايشان نقل كنند، گفتند: حضرت شب عاشورا «غسل» كردند يا برخي ديگر عبارت: «غسل شهادت» را آوردند. مشکل اشتباه معنی کردن کلمه نور و تور هست، نور : وسایل برای نظافت تور : ظرف برنجي يا سنگي دستهاي كلمه نوره (داروي نظافتي) را در عبارت خود آوردهاند. و دستهاي ديگر كلمه تور. كه ما نيز معتقد به صحت اين كلمه هستيم. «پس از دستور امام، مُشكي (آورده و آن) را در آن ظرف به هم زدند و آماده كردند و سپس به ترتيب، امام و يارانش بدن خود را با آن خوشبو كردند»، امّا چون مورّخان اين كلمه را «نوره» خوانده و ضبط كردهاند، عبارات، آشفته گرديده است. یكي از انواع پر طرفدار عطر در ميان اعراب، «مُشْك» است. مشكي كه به صورت جامد يا غليط عرضه ميگردد را با كمي آب مخلوط كرده و سپس استعمال ميكنند و.... پاسخ به: شبهه ای در جریان عاشورا //خواهشمندم کمک و مشارکت کنید - فدايي ولايت - ۱۵/آبان/۹۳ ۱۱:۱۵ نقل قول:برادر لطف بفرمایید مقتل و منبع روضه مذکور را بفرمایید بنده قبلا هم شنیده بودم اما به منشا نرسیدممتاسفانه من چندان اهل مطالعه و دنبال منبع گشتن نیستم ، نمیدونم. ولی این مساله اون روز از روی یک مقتل معتبر خونده شده بود که اسمشو یادم نیست. البته توی اینترنت هم سوالاتی شبیه سوال من زیاده ، فکر میکنم این خودش یه منبع محسوب بشه! درضمن ، تشکر میکنم از شما که وقت گذاشتید و جواب دادید (۱۵/آبان/۹۳ ۷:۵۷)135 نوشته است:واقعا ممنون از شما. اتفاقا بعدا به این مطلب هم رسیدم ، ممنون که قرار دادید . پس یعنی غسل شب عاشورا ، خوشبو کردن بدن بوده و برای آب و تاب دادن به غسل شهادت تبدیل شده؟ اگه اینطوره ، باید از زبون روضه خون ها حذفش کرد چون خود به خود شبهه آوره! البته اینکه بدنشونو خوشبو کردن فکر میکنم خیلی مفهوم زیباتری نسبت به غسل در شب عاشورا داره با توجه به نبود آب نقل قول:فقط نکته ای رو یاد آور بشم بر فرض صحیح بودن این حرف شما هرگز عطش ناشی از جنگ را با عطش صیام ماه مبارک رمضان یکی ندانیداین حرف هم چندان قابل استناد نیست ، چون افراد درون خیمه ها که در جنگ دخیل نبودن . خواستم سوال بعدیو مطرح کنم ولی دیدم هنوز بحث کامل جمع نشده پاسخ به: شبهه ای در جریان عاشورا //خواهشمندم کمک و مشارکت کنید - نورالسادات - ۱۵/آبان/۹۳ ۱۳:۵۸ بسم الله باآرزوی قبولی عزاداریها ازشب هفتم آب بسته شد اما تا شب عاشورا چندین مرتبه آب به خیمه ها رسید ارباب مقاتل مینوسند که هم حضرت عباس وهم علی اکبروهم زهیر بادلاوری آب آوردند و تقسیم کردند هرچند شایدزیاد نبود اما بود... طولانی ترین زمانی که آب اصلا نبود از شب عاشورا تاشب یازدهم بوده اما شرایط طاقت فرسای صحرای کربلا با روزه ی مرداد ماه ما قابل قیاس نیست حرارت سوزناک بیابان های عراق رعب ووحشت حاکم برخیام نبود آب وغذای کافی و.........و....... ودرزمینه غسل شهادت حضرت واصحاب چیزهای زیادی گفته شده بعضی گفته انددر فرات بوده وبعضی گفته اند که ابی عبدالله به پشت خیمه ها رفته چندین قدم دور شدند ودست مبارک رابر خاک گذاشته چشمه ای جوشید وبا اصحاب درآن غسل کردند(غسل معنوی) پاسخ به: شبهه ای در جریان عاشورا //خواهشمندم کمک و مشارکت کنید - فدايي ولايت - ۱۵/آبان/۹۳ ۱۵:۲۸ نقل قول:خب اگه آب تا شب عاشورا بود ، اگه هر چند کم هم بود ، باز هم منطقا مگه چقدر ممکنه تا ظهر عاشورا تا اون حد تشنگی به وجود بیاد که دو واقعه مهم حضرت علی اصغر و حضرت عباس علیه السلام رخ بده؟ من شنیده بودم تشنگی حضرت علی اصغر(علیه السلام) در ظهر عاشورا به حدی رسیده بود که اگه بهش آب هم میرسید باز هم تاثیری نداشت و کار از کار گذشته بود. چطور ممکنه طفل شش ماهه ای که تا شب قبل آب داشته و داخل خیمه بوده ، تا ظهر به این حد تشنگی برسه؟ هرچه قدر هم فضا رو گرم و سوزان فرض کنیم ،اگر منطق رو به میون بیاریم ، باز هم با وجود فرض بودن آب تا شب عاشورا ، یکسری تناقضات در اطلاعات وجود داره پاسخ به: شبهه ای در جریان عاشورا //خواهشمندم کمک و مشارکت کنید - نورالسادات - ۱۵/آبان/۹۳ ۱۵:۳۷ فدایی ولایت گرامی بله آب بوده است ولی بسیار کم بوده و امام حسین حضرت عباس و حضرت علی اکبر که اصلا آبی میل نکردند. عرض کردم برادر با توجه به موقعیت وحشتناک صحراوحالت ترسی که درجنگ هست که خودش باعث تشدید عطش است...!!!!!! پاسخ به: شبهه ای در جریان عاشورا //خواهشمندم کمک و مشارکت کنید - رکن الهدی - ۱۵/آبان/۹۳ ۱۸:۰۰ ببنیدالان من یه چیزی به ذهنم رسید ما دیگه از حضرت علی اصغر که واجب تر نداشتیم این همه می گن شیر حضرت رباب خشک شده بود واقعا می شه پذیرفت تا شب عاشورا آب باشه واز شب تا ظهر شیر این مادر خشک بشه؟!به نظر میاد عقلانیش اینه نهایتا بپذیریم. تا شب تاسوعا آب آورده شده و انقدر هم کم بود که فقط طفلان خوردن...غسل با تیمم هم می شه انجام بگیره ... پاسخ به: شبهه ای در جریان عاشورا //خواهشمندم کمک و مشارکت کنید - فدايي ولايت - ۱۵/آبان/۹۳ ۱۹:۰۷ فکر میکنم منطقیش ، پست شماره 8 یعنی پست خانم رکن الهدی باشه و به نوعی جمع بندی محسوب میشه، من که جوابمو گرفتم. ممنون از همه که تا اینجا همراهی کردن اما سوال بعدی در همین زمینه. وقتی حر با گروهش میاد سمت امام حسین (علیه السلام) ، امام دستور میدن که ازشون پذیرایی بشه و حتی اسب هاشونو سیراب کنن! این مورد در منبع ذکر شده در پست شماره 3 هم موجوده این مورد چطوری با کم آبی شدیدی که وجود داشت و باعث اون وقایع شد تطبیق پیدا میکنه؟ پاسخ به: شبهه ای در جریان عاشورا //خواهشمندم کمک و مشارکت کنید - سید ابراهیم - ۱۵/آبان/۹۳ ۱۹:۲۵ سلام بر فدایی ولایت عزیزم. ممنون که با سوال های خوب و به جایت در تفیهم بهتر این حادثه کمک میکنی. و اما در مورد قضیه حر و آب دادن به یارانش باید عر ض کنم اون اتفاق در کربلا نیفتاد. در مسیری افتاد که هنوز امام حسین همچنان در راه کوفه بودند و حر که راه ایشان را می بندد بعد ها به مسیر کربلا راهشان تغییر پیدا میکند. حتی در خود کربلا هم مشکل کم آبی نبوده است تا روز هفتم که دستور خبیث آمد. |