![]() |
|
منتخباتی از کتاب ثواب الاعمال شیخ صدوق (رحمة الله علیه) - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html) +--- بخش: اخلاق اسلامی و سیره معصومین (/forum-44.html) +--- موضوع: منتخباتی از کتاب ثواب الاعمال شیخ صدوق (رحمة الله علیه) (/thread-37189.html) |
منتخباتی از کتاب ثواب الاعمال شیخ صدوق (رحمة الله علیه) - محمدهادی - ۲۴/آذر/۹۳ ۱۴:۵۸ بسم الله الرحمن الرحیم روایات اهل بیت نورند و انسان را در نور غوطه ور می کنند، اما متأسفانه در سیر مطالعاتی معمول ما ها، کتب روایی قرار ندارند. اگر خداوند متعال توفیق بدهد، در این تاپیک به مرور احادیث زیبایی از کتاب شریف ثواب الاعمال تقدیم محبین اهل بیت می شود، اگر توفیق بشه همراه با ارزیابی از سند روایت و نیز شرح کوتاه اگر نیاز باشد. معرفی کتاب ثواب الاعمال ثواب این تاپیک را هدیه می کنیم به جناب شیخ صدوق (روحی فداه) و راویان احادیث اهل بیت که با خون دل خوردنها و زحمات فراوان این روایات را به دست ما رساندند حدیث اول: شیخ صدوق نقل می کند: أَبِي ره قَالَ حَدَّثَنِي سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ وَ أَبِي أَيُّوبَ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام: مَنْ قَالَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مِائَةَ مَرَّةٍ كَانَ أَفْضَلَ النَّاسِ ذَلِكَ الْيَوْمَ عَمَلًا إِلَّا مَنْ زَادَ. امام صادق علیه السلام فرمودند: هر كس صد بار لا اله الا اللَّه بگويد، در آن روز برترين مردم است، مگر اين كه كسى از او بيشتر اين ذكر را بگويد. سند این روایت صحیح است و تمامی رجال موجود در آن ثقه و از بزرگان شیعه هستند
پاسخ به: منتخباتی از کتاب ثواب الاعمال شیخ صدوق (رحمة الله علیه) - محمدهادی - ۲۷/آذر/۹۳ ۱۹:۱۶ حدیث دوم: شیخ صدوق به نقل از پدر بزرگوارشان نقل می کند: حَدَّثَنَا سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ وَ إِبْرَاهِيمَ بْنِ هَاشِمٍ وَ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْكُوفِيِّ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَيْفٍ عَنْ أَخِيهِ عَلِيٍّ عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَمْرِو بْنِ شِمْرٍ عَنْ جَابِرِ بْنِ يَزِيدَ الْجُعْفِيِّ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: جَاءَ جَبْرَئِيلُ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص فَقَالَ يَا مُحَمَّدُ طُوبَى لِمَنْ قَالَ مِنْ أُمَّتِكَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ وَحْدَهُ وَحْدَه جابر بن يزيد جعفى از امام محمّد باقر عليه السّلام روايت مىكند كه: جبرئيل به محضر رسول اكرم صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم شرفياب شد و عرضه داشت: خوشا به حال آن كسى از امّت تو كه لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ وحده وحده وحده بگويد. برخی از شارحان احادیث فرموده اند که «وحده» اول مربوط به توحید ذات است؛ «وحده» دوم مربوط به توحید صفات و «وحده سوم» مربوط به توحید افعال است. پاسخ به: منتخباتی از کتاب ثواب الاعمال شیخ صدوق (رحمة الله علیه) - عبدالرحمن - ۲۷/آذر/۹۳ ۲۱:۱۴ 1-کلمه لا اله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی، بشرطها و شروطها و انا من شروطها 2-ولایة علی ابن ابیطالب حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی 3- السلام على أهل لا اله إلا الله ، من أهل لا إله إلا الله ، يا أهل لا إله إلا الله ، بحق لا إله إلا الله ، كيف وجدتم قول لا إله إلا الله ، من لا اله إلا الله ، يا لا إله إلا الله ، بحق لا اله إلا الله ، اغفر لمن قال لا إله إلا الله ، واحشرنا في زمرة من قال لا إله إلا الله 4-فمن یمت یرني پاسخ به: منتخباتی از کتاب ثواب الاعمال شیخ صدوق (رحمة الله علیه) - محمدهادی - ۲۸/آذر/۹۳ ۲۱:۰۴ حدیث سوم: شیخ صدوق از پدر بزرگوارش نقل می کند: قَالَ حَدَّثَنَا سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ يَعْقُوبَ بْنِ يَزِيدَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ حُمْرَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: مَنْ قَالَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُخْلِصاً دَخَلَ الْجَنَّةَ وَ إِخْلَاصُهُ بِهَا أَنْ يَحْجُزَهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَمَّا حَرَّمَ اللَّهُ. محمّد بن حمران از امام صادق عليه السّلام روايت مىكند كه: هر كس كه ذكر لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ را با اخلاص بگويد، وارد بهشت مىگردد؛ و اخلاص در اين مقام آن است كه گفتن اين ذكر شريف او را از معاصى و محرّمات الهى باز دارد. پاسخ به: منتخباتی از کتاب ثواب الاعمال شیخ صدوق (رحمة الله علیه) - محمدهادی - ۱/دی/۹۳ ۲۲:۵۹ حدیث چهارم أَبِي ره قَالَ حَدَّثَنَا سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَيْفٍ عَنْ سُلَيْمَانَ بْنِ عُمَرَ قَالَ حَدَّثَنِي عِمْرَانُ بْنُ عَطَاءٍ قَالَ حَدَّثَنِي عَطَاءٌ عَنِ ابْنِ عَبَّاس عَنِ النَّبِيِّ ص قَالَ: مَا مِنَ الْكَلَامِ كَلِمَةٌ أَحَبَّ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ قَوْلِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ مَا مِنْ عَبْدٍ يَقُولُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ يَمُدُّ بِهَا صَوْتَهُ فَيَفْرُغُ إِلَّا تَنَاثَرَتْ ذُنُوبُهُ تَحْتَ قَدَمَيْهِ كَمَا تَنَاثَرَ وَرَقُ الشَّجَرِ تَحْتَهَا. پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله فرمود: هيچ گفتارى در پيشگاه خداى گرامى و بزرگ محبوبتر از گفتن «لا إله الّا اللَّه» نيست و هيچ بندهاى «لا إله الّا اللَّه» نگويد جز آنكه گناهانش به زير گامهايش فرو ريزد همچنان كه برگهاى درخت به زير آن فرو مىريزند. |