![]() |
|
شبکه منتظران و راهبردهای انتظار - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: دشمن شناسی (/forum-14.html) +--- بخش: جنگ نرم (/forum-41.html) +--- موضوع: شبکه منتظران و راهبردهای انتظار (/thread-374.html) |
شبکه منتظران و راهبردهای انتظار - محسن1979 - ۱۵/آذر/۸۹ ۱۹:۱۹ با سلام و احترام هفته پیش بحثی راجع به اینکه در این تالار و فضاهای مشابه باید چه کاری انجام بدیم شروع شد.یه چیزی که به نظر میرسه اکثر دوستان روش اتفاق نظر دارن و دوست عزیزمون-بیداری اندیشه- هم روش تاکید داشتن اینه که کار ما فیلم و کارتون دیدن و ... نیست. چه بسا افتادن تو همین مسیر یکی از دامهای پیچیده شیطان باشه. هر علمی نیاز به میزان عمل متناسب با خودش رو داره و اگر ما مدام به دانسته هامون اضافه بشه و لی برای عمل با اخلاص تلاشمون کافی نباشه، معادله عوض میشه. تو این عالم محیط خنثی نداریم.یعنی همه جا حرکت و تغییر در حال وقوعه.پس با افزایش علم و ثابت بودن میزان عمل نتیجه نمیشه رکود، بلکه میشه سقوط. اما چه باید کرد؟ یکی از دوستان فرموده بودند که امروز دعوای اصلی سر علم و تکنولوژیه و وظیفه اصلی ما هم تلاش تو این عرصه است تا جمهوری اسلامی سرآمد باشه.تا تحریم نشیم. تا عزت پیدا کنیم. تا از این راه سیطره شیطان بر جهان به نوعی بشکنه و... این راهبرد خوبیه و الان هم راهبرد اصلی امام خامنه ای همین هست. ایشون الان روحیه امید و تلاش سیری ناپذیر در علم رو دارن ایجاد می کنن. تا جایی که ایرانیهای خارج از کشور که بعضیهاشون شاید اهل دیانت هم نباشن علاقه مند شدن که برای حس وطن دوستیشون بیان و به کاروان علمی کشور کمک کنن. این یعنی پیروزی الان هر کی با هر عقیده و مرامی که داره کار علمی میکنه یه جورایی مستقیم و غیرمستقیم داره به زمینه سازی ظهور کمک میکنه.و این به مدیریت رهبری برمیگرده.ایشون دارن از این راه عزت، امید، نشاط و احساس پیشرفت برای اسلام و ایران رو افزایش میدن. اما این همه ی مسیره؟ نه اینجا بود که دوست دیگری وارد صحبت شدند و گفتند که اساسا این علم و تکنولوژی اصلی ترین ابزار شیطان برای سلطه در دنیای امروزه. و ما اصلا نباید دنبالش بریم. ایشون هم درست میگن حتما میگید مگه میشه؟ بله میشه که هم دوست اول درست گفته باشن و هم دوست دوم. فقط باید به عامل زمان و مکان دقت کنیم.اینجاست که نقش ولی و امام محرز میشه. اینجاست که عقل ساده و بسیط بشری قدرت تحلیل و ترکیب نداره. الان ما باید به دنبال علم و تکنولوؤی باشیم چون ابزار برتری طلبی شده و بشریت سحر شده و مسحوره تکنولوژی شده ولی آیا سحر چیزه خوبیه؟ نه ولی برای باطل کردن سحر باید سحر را آموخت و واجب کفایی میشه وقتی عده ای ساحر ذهن مردم رو به هم میریزن عده ای برن و سحر رو یاد بگیرن. اما این همه مسیر نیست.برای ساخت تمدن اسلامی و حرکت به سمت ظهور نیاز به علم و فناوری متناسب با جهت و روح دین اسلام هست. وگرنه قطار علم و تکنولوژی غربی روی ریلیه که انتهاش دره است. پس چه باید کرد؟ یکی از دوستان فرموده بودند باید بریم سراغ استاد شهید مطری(رضوان الله تعالی علیه) اینکه باید آثار و دیدگاههای ایشون مطالعه بشه برای کسی جای سوال نداره ولی برای رفع چه نیازی؟ آن زمانی که چنته جوانان مسلمان برای حفظ دینشون و موقع درگیری فکری با مارکسیست ها خالی بود شهید عزیز مطهری سینه سپر کرد و تمام قد ایستاد و جنگید. انقلاب به بیان امام مدیون ایشونه و فکر ایشون مبنای جمهوریه اسلامیه. اما مساله امروز ما دیگه درگیری با توده ایها بر سر اثبات خدا نیست. درگیری روی چگونگی دستیابی به عدالت در جامعه است. سکولارها به نظام فشار میارن که مگه نمیگفتید دین سعادت دنیا و آخرتتون رو تامین میکنه پس چرا نمی تونید ادراه کنید چرا این همه مشکل سیاسی و فرهنگی و اقتصادی دارید؟ چرا با مدرن تر شدن شهراتون نمی تونید جلوی کاهش ارزشها و باورهای دینی رو بگیرید؟ شبهه امروز عملیه. اسلام ادعا داره که میشه سعادت دنیا و آخرت رو یک جا جمع کرد؟ یعنی جامعه رو به شکلی دیگه و متفاوت از روش لیبرال دموکراسی به سمت تکامل برد. و حالا میگن چجوری؟ نباید از کتابهای شهید مطری انتظار داشته باشیم که به صورت تفصیلی به نیازهای تمام مسیر انقلاب تا تمدن نوین اسلامی پرداخته باشن. اصلا سوال اصلی پشی روی اون استاد عزیز این نبوده. این سوال امروز و بعد از سی سال برای همه مطرح شده. ابتدای پیروزی انقلاب اصلا این موضوع مطرح نبود که علم مدرن با فرهنگ غرب رابطه داره. اکثر اندیشمندان حوزه و دانشگاه فکر میکردن که میاییم قسمتای خوب رو از بد جدا میکنیم و بعد با ترکیبش یه چیزی میسازیم که پیشرفته باشه مثل ژاپن و مومنانه باشه مثل مدینه النبی. اما رشد بحثای نظری در حوزه معرفت شناسی و فلسفه علم در کشور و جهان اسلام و همین طور تجربه مهم و مهم و مهم اداره کشور در طول سی سال نشون داد که نمیشه تو ساختمان کفار اعتکاف برگزار کرد. نمیشه پپسی خورد و روز قدس مرگ بر آمریکا و اسرائیل گفت. و کلی نمیشه دیگه. پس باید در عین اینکه امروز برای رشد علمی تلاش می کنیم و ضمنا نسبت به اندیشه های برزگانی مانند امام و شهید مطهری و بهشتی و ... و کلیه متفکران تاریخ تشیع بیتفاوت نستسم و اونها رو سرمایه خودمون میدونیم باید به دنبال راه دیگه ای باشییم. یه انقلاب در علم و فرهنگ که در ادامه انقلاب سیاسی اسلامه و بعد از علم و فرهنگ به اقتصاد و فناوری و تمدن و سبک زندگی هم خواهد رسید ان شاء الله. باید طرحی نو در انداخت.صبح نزدیک است... راجع به ادامه مسیر میشه صحبت کرد.ولی اینجا تالاره و باید گفت و گو بشه و نه گفت و گفت. پس لطفا نظر و نگاهتون رو دریغ نکنید عزیزان چشم انتظار. RE: شبکه منتظران و راهبردهای انتظار - علی 110 - ۱۶/آذر/۸۹ ۱۰:۴۲ سلام دوستان همانطور که دوستمون محسن گفتش این وضعیت در علوم مدرن باید اساسی روش بحث بشه در علوم انسانی که مبنای جامعه پردازی هست این وضعیت بسیار بسیار اسفناک تره یک نمونه رو خدمتتون عرض میکنم شما میدانید در علوم سیاسی مدرن تعریف سیاست چیست: سیاست علم بدست آوردن، حفظ و اعمال قدرت است. بد نیست تعریف سیاست از نظر اسلام را هم بدانیم، امام حسن مجتبی علیه السلام می فرمایند : سیاسیت یعنی تدبیر امور به گونه ای که حقوق خدا و حقوق زندگان و حقوق مردگان را مراعات كنى. امّا حقوق خدا، عمل كردن به هر چيزى است كه به آن فرمان داده و دورى گزيدن است از آنچه نهى كرده است. امّا حقوق زندگان، انجام دادن كارهاى واجبى است كه نسبت به برادرانت بر عهده دارى، و اينكه در خدمت كردن به مردم خود تأخير روا مدارى، و نسبت به ولىّ امر، تا وقتى كه خالصانه به كار مردم مىرسد، اخلاص كامل داشته باشى، و هر گاه از راه راست منحرف شد، تو رويش داد بكشى! و امّا حقوق مردگان عبارت از اين است كه از كارهاى نيك ايشان ياد كنى و از بديهاى ايشان چشم بپوشى، كه آنان را پروردگارى است كه به حسابشان رسيدگى مىكند. الحياة با ترجمه احمد آرام، ج6، ص: 621 همانطور که مشاهده کردید اندکی تفاوت وجود دارد بین علوم سیاسی اسلامی و علوم سیاسی مدرن، البته جای نگرانی نیست، این تفاوت آنقدر جزئی است که تأثیر چندانی بر زندگی ما ندارد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! من اگر روی یک شیء آب بریزم آن شیء مقداری از تری آب را به خود می گیرد البته این مقدار یکی نیست، کاغذ خیلی بیشتر از آهن تری آب را به خود جذب می کند اما به هر حال هر شیء با آب تماس داشته باشد مقداری از تری را جذب می کند. ذهن انسان و عقاید انسان هم همین گونه است، اگر اینهمه خدا در قرآن و معصومین در روایات درباره ی منابع تغزیه جسمی و روحی ما تأکید می کنند به علت اثر گرفتن اعمال و تفکرات ما از اینهاست، دانشجویان علوم سیاسی ما که در دانشگاه، سالهای سال پیاپی تعریف سیاست را آن که عرض شد می خوانند خوب وقتی به عرصه ی سیاست وارد شدند فکر می کنید چگونه می اندیشند و عمل میکنند، اندکی به اطرافمان نظری بیافکنیم ، جواب را اظهرُ من الشمس خواهیم یافت. حال این مشتی بود نمونه ی خروار خروار علوم انسانی مدرنی که در دانشگاه ها به خورد ما می دهند از علوم سیاسی و مدیریت بگیر تا روانشناسی و جامعه شناسی و.... تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل) RE: شبکه منتظران و راهبردهای انتظار - بیداری اندیشه - ۱۶/آذر/۸۹ ۱۲:۴۵ ببخشید که کمی طولانیه... برگرفته از کتاب چهل حدیث امام خمینی (رحمة الله علیه)، حدیث 26: فـرمـود حـضرت صادق ، عليه السلام: رسول خدا، صلى الله عليه و آله ، فرمود: " كـسـى كـه بـرود راهى را كه طلب كند در آن علمى را، سلوك دهد خداوند به او راهى در بهشت. و همانا فرشتگان پهن مى كنند پرهاى خود را براى طالب علم از روى خشنودى به او. و هـمانا طلب مغفرت و آمرزش كند براى طالب علم هر كس در آسمان و هر كس در زمين مى بـاشـد، حـتـى مـاهـى در دريـا. و فـضـيـلت عـالم بـر عـابـد مـثـل فـضـيـلت ماه است بر ديگر ستارگان در شب بدر. و همانا علما ارث بر پيغمبران اند پيغمبران به ارث نگذاشتند پول طلا و نقره، و ليكن به ارث گذاشتند علم را، پس كسى كه اخذ كرد از آن ، حظ بسيارى برد." ... و بـايـد مـقـدمـتـا دانـست كه علوم مطلقا منقسم مى شود به دو قسمت : يكى علوم دنيايى ، كه غايت مقصد در آنها رسيدن به مقاصد دنيويه است . و ديگر علوم اخرويه ، كه غايت در آنها نيل به مقامات و درجات ملكوتيه و وصول به مدارج اخرويه است . و پيش از اين اشاره شد به اينكه غالبا امتياز اين دو نحوه علم به امتياز نيات و قصود است، گرچه خود آنها نيز فـى حـد نـفسها به دو سنخ منقسم شوند. و به مناسب آثارى كه در اين حديث شريف براى طـلب عـلم و عـلمـا بيان فرمودند، مقصود از اين علم قسم دوم و علم آخرت است. و اين واضح است. و نـيـز پـيـش از ايـن ذكـر شـد كـه كـليـه عـلوم اخـرويـه از سـه حـال خـارج نـيـسـت: يـا از قـبـيـل عـلم بـالله و مـعـارف اسـت، يـا از قـبـيـل عـلم تـهـذيـب نـفـس و سـلوك الى الله اسـت، يـا از قـبـيل علم آداب و سنن عبوديت است.... حالا نگاهی کنیم به علم جامعه خودمون: گاهی اوقات که مروری میکنم به علوم مختلف دانشگاهی و حوزوی بسیار ناراحت میشم. صد رحمت به همون مکتب خانه های قدیمی خودمون. آرزو میکنم ایکاش دوباره مکتب خانه با همان معلم چوب به دستش روی کار می آمد تا فرزند من مثل من نشود که خطی شعر از مولوی و حافظ هم نمی تونم بخونم و تفسیر کنم. بله عزیزان باید به فکر بود. یک نگاه بندازین به مدارس و وضعیت آموزش و پرورش. ما خودمون کنکور دادیم و میدونیم دنیای رقابت پوچ و بی ارزش کنکور و تست زنی هاش چی بود. الان دیگه الحمدلله سراغ ابتدایی ها هم اومدن. فردا سراغ کودکستانی ها هم میان. فقط تست بزن و نکات تستی و کنکوری یاد بگیر. یه وقت نفهمی اصلا علم یعنی چه. یادمون نره احادیث بسیار داریم که گفته علم ابزاره نه هدف. و اینکه علم دنیوی است و اخروی. علمی فضیلت است که بر خشوع و بندگی ما بیفزاید وگرنه ضلالت کامل است. اون احادیثی که مقامات و درجات بسیاری برای طالبان علم برشمرده اکثرا به علوم اخروی تعلق داره و در مورد علوم دنیوی فقط و فقط نیت طالب این علوم مشخص میکنه که این علم آیا براش مفید خواهد بود یا نابودکننده. نیت هم یعنی تحصیل علم برای چی. برای خدا یا برای گرفتن مدرک و شغل پر درآمد و دک و پز جلوی دوستان و فامیل یا کسب قدرت؟؟؟! در آموزش و پرورش ما: از ادبیات فقط صنایع ادبی اشعار رو بیرون می کشن بلکه در کنکور به دردمون بخوره. جالبه از درس معارف دینی، فقط نکات کنکوری رو بهمون میگن و نه خود دین. یادم میاد طوری شده بودیم که وقتی ابیاتی در کتاب معارف می دیدیم، با خوشحالی ازش رد می شدیم چون می دونستیم توی کنکور نمیاد. اینقدر ما رو با شعر بیگانه کردن. شعری که خوندنش و تفسیرش خوراک روزانه مکتب خانه بود. حالا میایم یه شعر مولوی بخونیم ببینیم چی میگه که امثال علامه جعفری بیست جلد تفسیر براش می نویسه. می بینیم ذهن پر از فرمولهای حفظی ما کشش نداره حتی روخوانی کنه چه برسه به درکش. ببینین اساتید مکتب خانه در مورد قرآن و کتب احادیث چطور تدریس میکردن و معلمان امروز چطور. یادم میاد پیش دانشگاهی ما مثلا بهترین معلم رو داشت چرا؟ چون سر کلاس فقط کتاب رو ورق میزد و به ما می گفت زیر نکات کنکوری خط بکشیم... از اونطرف با این پشتوانه آموزشی بسیار قوی، میایم دانشگاه. علوم سیاسی رو که علی جان فرمودن چی یاد میدن. سایر علوم از ریاضی و فیزیک گرفته تا حوزه های انسانی. استاد وقتی میبینه دانشجوها نمی کشونن مسائل تحقیقی و علم سطح بالا رو، متاسفانه سطح علم رو میارن پایین تا همه نمرات پاسی رو بگیرن و مدرک بگیرن بیان بیرون. یعنی به جای ارتقای دانشجو به سطح علم، علم رو پایین میارن در سطح دانشجوی بیسواد تست زن. حالا آقا با بیش از 10 15 سال درس محض و فقط تئوریک بدون انجام کار تحقیقی ارزشمند و مهمتر از همه و تاسف بارتر از همه بدون اینکه کوچکترین توجهی به مسائل دینی و خدا و پیغمبر و امام داشته باشه میخواد وارد بازار کار بشه... نتیجه کاملا معلومه. از زیر کار در رفتن، استفاده از بیت المال، نداشتن اخلاق حسنه، بی توجهی نسبت به کار مردم، خودخواهی و ... بگیر بیاد بالا تا اختلاس و حزب بازی و نگاه آلوده و ناپاک داشتن به نوامیس مردم و قتل و ... راهکاری که به ذهن من میرسه و ان شاءالله قصدش رو دارم، جدا شدن از این سیستمه. همون چیزی که در مستند ظهور گفت. هر کس از اون جملات یه برداشت کرده. بعضی ها هم بد فهمیدن. خیلی ها هم نفهمیدن. من هم این برداشت رو کردم. در همه زمینه ها باید از سیستم جدا شد. تلویزیون و سینما و هالیوود و موزیکهای مخرب در انواع و اقسام (صنعت سرگرمی) جامعه پزشکی مدرن که چشمش رو روی احادیث بیشمار پیامبر و ائمه بسته و با وقاحت کامل دستورات کامل و بدون نقص اونها رو قدیمی و بی فایده میدونه. برای درمان یه نقطه از بدن، هر چه داروهای شیمیایی خطرناک داره وارد بدن میکنه و عوارض جانبی که جزء ناگذیر داروهای شیمیایی هست باعث میشه یه جای دیگه بدن داغون بشه... بعد میگی فلان داروی گیاهی، چنان با تعصب جبهه میگیره و مسخره میکنه. میگی امام و پیغمبر گفته انگار نه انگار. همینه که در شب معراج پیامبر، فرشتگان پیامبر امتش رو موکدا توصیه به حجامت کردن اونوقت آقایون امروز و وزارت بهداشت ما حجامت رو غیر بهداشتی می دونن. این همه حدیث هم باد هوا... صنعت غذا که وحشتناک زندگی و سلامتی بشر رو هدف گرفته و با انواع تبلیغات چنان تبلیغ خوشمزگی رو میکنه انگار نه انگار که هدف خوردن از دید خلقت، کسب نیرو برای عبادت خداست نه خوشمزه بودن و لذت بردن. در این زمینه حتما مطالعات و یافته های بزرگان این زمینه مثل دکتر خیراندیش و دکتر روازاده رو مطالعه کنین تا ببینین چه خبره و با مردم چه کردن... طرف رو اینقدر براش توضیح میدی خواص غذاهای مهم مثل عسل و روغن زیتون و نمک طبیعی (نه این nacl شیمیایی موجود در بازار) و مضرات شدید انواع غذاهای فست فودی و شیمایی رو بعد طرف باز هم میچسبه به خوشمزگی و پشت پا میزنه به هر چه عقلیه. جای تاسفه که بچه مذهبی های ما هنوز که هنوزه در لذت آشغالهای پیتزا و نوشابه گیرن... ما پدران و مادران فردا باید مواظب باشیم میخوایم فرزندان خودمون رو چطور تربیت کنیم. بگذاریم این سیستم اینکارو بکنه؟ بگذاریم توی کودکستان ما، به بچه دو سه ساله ما تزیین سفره یاد بدن یا دو خط شعر و قرآن... بزاریم دختر و پسر با هم برقصن تا شاد بشن یا همراه خودمون ببریمشون توی جلسات امام حسین علیه السلام؟ مواظب باشیم در تب کنکور و درس محض بدون اخلاق و دین آموزش و پرورش گرفتار نشیم. آموزش شعر و ادبیات و قرآن و حدیث رو یا خودمون و یا با کلاسهای بیرون تامین کنیم برای فرزندان. پدر و مادر مشغول کار نشیم و هدف زندگی رو گم نکنیم. چقدر در جامعه ما متاسفانه زیادن والدینی که چون بلد نیستن تربیت صحیح رو، همه چیزو می سپرن به سیستم آموزشی پر از مشکل. بعد هم بچه بزرگ میشه با انواع مشکلات و تضادها و پدر و مادر چهره حق به جانب میگیرن که ما همه چی برای فرزندانمون تهیه کردیم. پس چرا اینطور شدن؟ چرا به ما احترام نمیگذارن؟ در حالیکه خودشون می دونن جرم اصلیشون چیه. بعضی ها هم که نمی دونن که دیگه... و بسیار بسیار زمینه های دیگه این سیستم که متاسفانه شرق و غرب و ایران و آمریکا نداره. همه جا سیستم مریضه و دجالی شده. در تمامی زمینه ها میشه از این سیستم دجالی جدا شد. اما... همت بلند و اراده قوی می خواهد و مرد کهن.... و حتما و حتما ارتباط پیوسته و دائم با خدا (عبادت و توکل). ان شاءالله خداوند هم این همت و اراده رو به ما بندگان خودش عطا کنه. RE: شبکه منتظران و راهبردهای انتظار - علی 110 - ۱۶/آذر/۸۹ ۱۳:۰۴ ببینید اوضاع فرهنگ این مملکت رو به چه وضعی در آوردن نمیدونم شما دوستان توفیق دیدن سریال بسیار فرهنگ ساز خوشنشین ها که از اول تا آخرش همه به هم دروغ میگن و سر هم کلاه میزارن رو دید یا نه مادر بزرگ این سریال (خال قزی) یه تیکه کلام داره :رلکس رلکس رلکستر خیلی عذر میخوام ولی خاک بر سر این رسانه ی ملی با این فرهنگ سازیش مادر بزرگهای قدیمی تکه کلام هاشون از اشعار پر مغز سعدی و مولوی و ... پر بود چه مثل ها و حکایاتی و امروز چی نشون ما میدن به عنوان مادر بزرگ یه جریانی به وجود اومده که شدیداً میخواد زیرآب سنت های اصیل فرهنگ غنی ایرانی اسلامی ما رو بزنه اگه دقت کنید در اکثر سریالها و فیلم های سینمایی update ترین کاراکترهاش نسبت به مسائل مربوط به مدرنیسم رو پیرمردها و پیرزنها نشون میدن و هدفشون بریدن تمام روابط ما با آداب و فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی ماست میدونید بیشترین آمار خود کشی در جهان مال کدوم کشور هست؟ مال مدرن ترین کشور جهان! مدرن ترین کشور ، یعنی او کشوری که از مدرن ترین محصولات تکنولوژیک در زندگی روزمره استفاده میکنندیعنی ژاپن امروز تمام روابط داره به سمت روابط مجازی پیش میره که یه سر سوزن نمیتونه جای روابط حقیقی رو بگیره صحبت در این باره بسیار است و باید در تالار همه ی رفقا وارد بحث بشن انشاءالله ببینیم به چه راه کار های عملی و قبلش آسیب شناسی زندگی مدرن میرسیم یا علی RE: شبکه منتظران و راهبردهای انتظار - MAHDI59 - ۱۶/آذر/۸۹ ۱۴:۳۷ دوستان سلام انگار همگي دل پري از اين قضايا داريم! دوستان گفتني ها رو گفتن ، اما... به نظر من اينكه ما خودمونو از سيستم بيرون بكشيم بسيار به نفع ماست ولي آيا به نفع جامعه هم هست؟ اگه قرار باشه افرادي كه تفكر درست دارن خودشونو كنار بكشن تكليف اين مملكت چي ميشه؟ الان كه صداي (( اين عمار )) آقا بلنده اين جالب نيست كه خودمونو كنار بكشيم. ما همونطور كه در مورد گفته ها و كارهامون مسئول هستيم در مورد نگفته ها و نكرده ها مون هم مسئوليم من شخصا دوست ندارم مثل ((مختار )) باشم كه گاهي جانمازم رو عقب تر از آقا بندازم و گاهي جلوتر!! من توي رشته عمران درس مي خونم همه مي دونيم وضع خونه سازي توي ايران چطوريه، سيستم بساز و بفروشي تبديل شده به يه شغل آبرو مند!! از كارگر تا مهندس ناظر همه از كارشون ميدزدن( البته نه همه!) حالا اين دليل نميشه من خودمو از اين رشته كنار بكشم. و مثلا برم درس حوزوي بخونم. اتفاقا به نظر من جامعه همونقدر كه به روحاني احتياج داره به مهندس مذهبي هم احتياج داره. و مسلما اگه ما جامعه رو به حال خودش رها كنيم بعدا دودش توي چشم خودمون ميره چون به هر حال فرزندان ما قراره توي همين جامعه زندگي كنن. موفق باشيد RE: شبکه منتظران و راهبردهای انتظار - علی 110 - ۱۶/آذر/۸۹ ۱۴:۴۷ آیا اسلام برای خودش معماری نداره شما فکر میکنید آپارتمان نشینی رابطه ای با فرهنگ غرب نداره شما فکر میکنید تجمع بیش از اندازه ی انسان ها در شهرها و این مدل خاص زندگی شهری که جهانی شده ربطی به جهانی سازسی از مدل شیطانیش نداره دوستان مسائل خیلی عمیق تر از مهندس مذهبی بودن هست اساساً باید یه سلسله مطالعات عمیق انجام بشه در مورد جامعه پردازی و رابطه ی بین فلسفه ای که پشت تمام علوم مدرن خوابیده و این مدل زندگی باید مطالب بحث بشه دوستان در گفتگو ها شرکت کنند RE: شبکه منتظران و راهبردهای انتظار - بیداری اندیشه - ۱۶/آذر/۸۹ ۱۵:۱۵ دوست عزیز گمان میکنم منظورم رو بد رسوندم. عرض بنده این نیست که کنار بکشیم. اگر میگم از سیستم جدا بشیم منظورم جدایی فیزیکی و کنار کشیدن نیست. جدایی معنویه!! اینکه بیشتر کارهایی که الان عرف جامعه شده اشتباهه. پس خودمون رو جدا کنیم و همرنگ جماعت نباشیم به هر قیمتی یعنی از اونها جدا باشیم نه اینکه رهاشون کنیم بلکه باهاشون همراه نشیم. اینکه آموزش و پرورش مشکل داره به این معنا نیست فرزندانمون رو مدرسه نفرستیم یعنی مثل سایرین و اکثر مردم جامعه، فقط به آموزش و پرورش تکیه نکنیم. مطالعات غیر درسی خصوصا دینی و اخلاقی و ... مهندس مذهبی رو درست میگین. خیلی موافقم. خود من نرم افزار خوندم و از دانش نرم افزاری برای مستندهام استفاده میکنم. نه اینکه نرم افزار به درد نمی خوره برم حوزه. بماند که خود حوزه هم ایراد کم نداره و به قول عارفی، توی حوزه به جای اسلام میان عربی، تاریخ اسلام و احکام یاد میدن. خصوصا جای فلسفه اسلامی و عرفان اسلامی و شیعی خالیه... یا مثلا بچه های معماری برن دانشگاه و دانشکده معماری اما کمی هم مطالعات جانبی روی معماری غنی اسلامی داشته باشن... چیزی که نه تنها بهش کم بها داده شده بلکه متاسفانه بعضی اساتید غرب زده سکولار، چون سوادشون به هندسه و معماری مقدس اسلامی نمیرسه اونو مسخره میکنن. عرض من اینه. این جدایی یعنی در اکثر موارد هر کار اشتباهی که عرف جامعه میکنه ما نکنیم و این لازمه اش بالا بردن آگاهی نسبت به نادانسته ها و افزایش مطالعات هست و دیگه اینکه فقط به اونچه از جامعه به ما میرسه بسنده نکنیم. مثلا خود من چرا نباید از شعر و معماری و طب و فلسفه اسلامی چیزی بدونم؟ نباید متخصص در یک جنبه از علم شد و نادان در سایر جنبه ها. جدا شدن از سیستم خیلی معنای وسیعی داره که به همین اندازه بسنده می کنم چون از حوصله دوستان خارجه و باعث اذیتشون میشه. ببخشید اما چون دیدم سوء برداشت شده لازم دیدم اینها رو شفافتر کنم. یا علی. RE: شبکه منتظران و راهبردهای انتظار - MAHDI59 - ۱۶/آذر/۸۹ ۱۵:۲۲ (۱۶/آذر/۸۹ ۱۴:۴۷)علی 110 نوشته است: آیا اسلام برای خودش معماری نداره مسلمه كه باهم مرتبط هستن وقتي ايران از معماري غني ايراني و اسلامي خودش جدا ميشه و به جاي اون صنعت قوطي كبريت سازي(آپارتمان!) رواج پيدا مي كنه هر آدم عاقلي بايد شك كنه! ![]() جناب بيداري انديشه عزيز ببخشيد اگه من جبهه گرفتم! دليلش اين بود كه دور ما پر شده از افرادي كه عقيده دارن بايد كلا از جامعه جدا شد و فقط و فقط دعا كرد! يا به قول بعضي ها (( شما مواظب خودت باش نمي خواد جامعه رو عوض كني!!)) من توي دانشگاه خيلي سعي كردم تا بستري رو آماده كنم تا بچه ها بتونن حرفاشون رو بزنن و نظراتشونو ارائه بدن شبهاتشون برطرف كنن.ولي انقدر جلوي پام سنگ انداختن كه ... بعد توي همين دانشگاه بچه هارو ميبرن بازديد از سالمندان و اونجا براي شاد كردن! سالمندان عزيز ارگ ميزنن! خانومها دست ميزنن و آقايون ميرقصن!! جالب اينجاست كه بعضي هاشون فكر مي كردن كه صواب هم كردن!!! درد دل زياده ... بگذريم ممنون كه مطلب رو روشن كرديد موفق باشيد RE: شبکه منتظران و راهبردهای انتظار - The Arrival - ۱۶/آذر/۸۹ ۱۹:۲۴ بنده با تک تک نظرات دوست عزیز (بیداری اندیشه) موافق هستم مدرسه , حوزه و .. همه مشکل دارند ! ولی کناره گیری راه حل نیست باید علاوه بر این موارد خودمون هم عمل کنیم وقتی یک نفر صاحب اولاد میشه بهترین راه اینه که از همون سالهای اولیه روی ذهن این بچه کار کنه تا اون رو آماده پذیرش حق بکنه - مدرسه کافی نیست - خصوصا با این معلمین و استادین سکولار و عملا بی سواد امروزی ! بعضی وقتها شما خودت رو هم بکشی طرف مقابل نمی فهمه ! می دونی چرا ؟
و جعلنا من بين أيديهم سدا ومن خلفهم سدا فأغشيناهم فهم لا يبصرون
این آیه توصیف دیگری از افراد لجوج و کافران است ، و ترسیم گویائی از عوامل نفوذناپذیری آنها ، می فرماید : ما در پیش روی آنها سدی قرار دادیم و در پشت سرشان سدی ( و جعلنا من بین ایدیهم سدا و من خلفهم سدا ) . آنها در میان این دو سد چنان محاصره شده اند که نه راه پیش دارند و نه راه بازگشت ! و در همین حال چشمان آنها را پوشاندیم لذا چیزی را نمی بینند ( فاغشیناهم فهم لا یبصرون ) . (منبع) هر چند این دلیل نمیشه که کلا امر به معروف و نهی از منکر رو کنار گذاشت و باید همیشه به این امر کوشید اما اگه نتیچه ای نگرفتید بدونید که مشکل از همون چیزی است که در بالا گفته شد آن حضرت(حسین ع) خطاب به حرام خواران از مال مردم و بيت المال در روز عاشورا سخناني را بر زبان مي آورد و در خطبه روز عاشورا با مردمي كه به جنگ او آمده بودند مي فرمايد: «فقد ملئت بطونكم من الحرام و طبع علي قلوبكم، ويلكم الا تنصتون، الا تسمعون؟ شكمهاي شما از مال حرام پر شده است و بر دلهاي شما مهر شقاوت خورده است، واي بر شما! آيا خاموش نمي شويد و گوش فرا نمي دهيد؟» (بحارالانوار، ج54، ص01) (منبع) اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد و آخر تابع له علی ذلک
RE: شبکه منتظران و راهبردهای انتظار - asier - ۱۷/آذر/۸۹ ۲:۳۲ سلام دوستان همگی شما مطالب را خوب بیان کردید.ولی نکته ای از قلمتان افتاد.من به شما واضح و صریح میگویم.اطاعت از ولی امر یعنی راه نجات. شما تمامی تاپیک های مرا دنبال کنید من به ضرورت همه سخنان رهبرم آنهارا ایجاد و بحث میکنم.دوستی گفت شهید مطهری تمام شد و رفت جواب مرا کامل بخوان.امام تمام نمیشود مطهری تمام نمیشود.این حقیر بخاطر بدبختی های زیادی را تحمل کردم.رو در روی استادی که چهره ماندگار است بخاطر خواندن آیه ای از قرآن کریم در رد نظریه امانیستی یک اندیشمند هرزه امریکایی از کلاس اخراج شدم،مواخذه شدم ولی پا پس نکشیدم.من میدانم چه میگویم تو دنبال راه میگردی بگو تا من به شما نشان دهم نه از خودم نه....از ساعتها و روزها جستجوها در تمامی منابعی که بکر مانده اند.دوست من ،ولی من نمینویسم شما بگویی چه خوب و هر دومان راضی شویم.اینجا تالار است باید مطابق خواست دیگران عمل کرد.بیشتر اوقات من پاسخی به مباحث دوستان نمیدهم چون تا بیایم مطلب را باز کنم دوباره در مطلبی دیگر مساله انحراف پیش میاید.من مساله جنبش نرم افزاری را مطرح کردم ولی دوستی رفت تاپیکی با همین عنوان زد و مقدار متنابهی مطالب بی ربط گفت که هیچ ربطی ندارد که چنانچه به عیار سنجی برسد نیز ایشان به زر نمیرسند.دوستان من،این حقیر دیروز کتاب دست نگرفتم که با یک ریش پروفسوری و یک مدرک دکتری بخواهم حرفم به کرسی بنشیند.منطق من این است که اول بگردید در خودتان غور کنید که از خودتان چه میخواهید و بجای بافتن بخوانید نه اینکه تفسیر کنید،بلکه تحلیل کنید زیر و زبر کنید.مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) که بیاید میپرسد که چندتا علامت پیدا کردید یا اینکه میپرسد اگر اون کوکاکولا داشت و دنیا را گرفت تو چگونه کوکا کولا را هدف قرار دادی.من بحث دشمن شناسی گفتم کسی استقبال نکرد.انتقاد کردم و چهره جامعه را نشان دادم گفتید دلسردی.اگر دلسرد بودم نمی آموختم،دنیا را به کمترین نمیگرفتم و در جوانی بجای لذت از دنیا به دنبال آخرت نمیرفتم.این یعنی شرط بیداری.دوستی گفت چرا 120 را ه را یکیش را نمیگویی؟دیگری گفت منبع بگو ما بخوانیم.دوستان من،این حقیر نگاه میکنم 4 خط مطلب ساده بی هیچ دشواری خواننده ندارد.سوال ندارد.مشارکت ندارد .آنوقت من یک رساله تخصصی را بگذارم به بحث.من میخواهم در مورد کامفیوز کتار(cumfuse ketare) صحبت کنم 4 خط بنویسم داد همه در میاید که این یعنی چی لینک بده کتاب بگو ما هم بخوانیم.یک سوال دارم افلاطون کتاب نوشت رفرنس داد که از کجا آوردم.شما اخلاق پژوهشیتان را عوض کنید.من رفرنس دادم دوستان نرفتند دنبالش ببینند که چه نوشته.این همه ذهن زیبا دوست گرانقدرم کتاب و رساله مینویسد به خدا قسم من به سختی و با هزینه های هنگفتی چند تا از آنها را بدست میاورم.این آدم همش اندیشه است.حالا من بیایم بگویم این نمی فهمد درست است؟من رساله نوشتم 3 سال طول کشید در باب نظریه آشوب تمامی فروضش،همه منابعش،تمامی اثراتش را نقد کردم.آخر سر گفتم نظریه شیطان است.اما چه سود استاد با درجه استاد تمامی میگوید چرا رفرنسهایت اسلامیست چرا احادیث را استفاده کردی سندیت ندارد.چرا با هماهنگی صاحب نظران امریکایی نبوده.دوست من،من بیایم راه حل بدهم که چطور فقر را ریشه کن کنید ولله بالله میکنید.از این جمع همه تان هزار دلیل میاورید به ماچه مسئولین بکنند.دوست من!من از سر باد شکم حرف نمیزنم بابت یک یک دانسته هایم انقدر دود چراغ خورده ام که بدانم عیار سواد یعنی چه؟شما چند تاپیک اول مرا بخوان این یک شمه از بحث تخصصی بود کسی تاب نیاورد.جامعه ما همه به دنبال اینند که ساده باشد و در دسترس.من بروم خاک بخورم و برای خرید کتاب پول غذایم را بدهم اف دارد.درد جامعه این است که چشم من به دهان رهبر است نه گوشم.رهبر گفت جنبش نرم افزاری تمامی دانشگاهیان نمیدانند نرم افزار چیست چون تعریفش باید در اینترنت باشد اگر نبود دیگر کلمه مهمی نیست. من مصرانه همینجا تقاضا دارم از مدیریت سایت چنانچه این سایت میخواهد بیداری اندیشه شود روش اندیشیدن را بیاموزد نه اندیشه ها را. از همه تان سپاسگزارم در پناه حق.... |