![]() |
|
سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اخبار و سایر موضوعات (/forum-46.html) +--- بخش: سایر موضوعات (/forum-48.html) +--- موضوع: سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) (/thread-38227.html) |
سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) - mohamad - ۵/اسفند/۹۳ ۱۹:۵۴ بسم الله ابتدا از همه دوستان عذر می خواهم اگر این موضوع ارتباط زیادی به مباحث تالار بیداری اندیشه ندارد. شاید شما نیز درباره سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) چیزهایی شنیده باشید. بطور خلاصه خدمت شما عرض می کنم که در این پروژه حدود 30 نفر انتخاب شده و در سال 2025 به مریخ اعزام می شوند. نکته قابل توجه این است که سفر به مریخ بدون بازگشت می باشد. نقل قول: به نقل از ویکیپدیا: نقل قول:مارس وان پروژه پرواز فضایی خصوصی به رهبری کارآفرین هلندی باس لانسدورپ برای ایجاد یک کلونی دائمی انسان جهت اسکان انسان در مریخ است. این شرکت که در سال ۲۰۱۰ تاسیس شده اعلام کرد بر اساس فناوری های موجود یک نقشه راه واقع بینانه و یک برنامه مالی برای این پروژه ارائه کرده است و این ماموریت را کاملاً عملی می داند. نخستین گروه از انسانها قرار است در سال ۲۰۲۳ بر روی مریخ فرود آیند تا ساخت این کلونی را آغاز کنند و یک گروه چهار نفره از فضانوردان نیز هر دو سال به آنها افزوده می شود. وبلاگ فارسی پروژه مارس وان دانلود فایل صوتی مصاحبه با سعید قندهاری یکی از سه ایرانی منتخب در بین صد نفر پایانی این پروژه متن مصاحبه در سایت خبری انتخاب خبر انتخاب سه ایرانی در این پروژه در خبرگزاری مهر با توجه به توضیحات بالا چند سوال به ذهنم رسید که می خواهم با شما مطرح کنم:
توجه داشته باشید که در این سفر به شدت با تنهایی، فضاهای کوچک، نبود جاذبه، محدود بودن غذاها و آب و ... مواجه خواهید شد. با سپاس یا علی مدد پاسخ به: سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) - زیگموند فروید - ۵/اسفند/۹۳ ۲۰:۵۱ نقل قول:با سلام به شما و سایر دوستان بنده پاسخ برخی از سوالات شما رو میگم . البته طبق اطلاعات خودم . ممکن هست دیدگاه سایر دوستان هم متفاوت باشه . 1- چرا که نه ؟ این کار یک حرکت علمی بزرگ هست و یک قدم بزرگ براش بشر محسوب میشه . طبیعی هست برای پیشبرد علم باید تاوان آن را هم بدهیم . مثال آن هم در جوامع علمی بسیار زیاد هست . مثلا بحث انتقال خون . امروزه انتقال خون یکی از ارکان مهم پزشکی محسوب میشه و سالانه جان بسیاری از مردم را نجات میدهد . اما جالب هست بدانید که اولین انتقال خونی که انجام شد باعث مرگ فرد بیمار و حادثه دیده گردید . پس سفر بدون بازگشت به مریض سر آغاز آزمایشات مهمی هست که شاید در نهایت به ایجاد پایگاه های بزرگ مسکونی در مریخ برای انسانها شود . و شاید هم روزی مریخ قابل سکونت برای عموم انسان ها شود . [b]2- از دیدگاه شرعی را نمیدانم مراجع تقلید باید پاسخ گو باشند . برای خود من هم جای سوال هست . [font=B Zar]3-بله [b]4- نمیدانم 5- بله 6- پروژه بسیار باشکوهی هست . روزی همه منابع زمین به اتمام میرسد و انسان ناچار هست به محل جدیدی برای سکونت بیندیشد . [/b] پاسخ به: سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) - MohammadSadra - ۵/اسفند/۹۳ ۲۲:۰۶ اتفاقاً جاش توبیداری اندیشه است. من به شدت با این کار مخالفم. (البته نظر شخصیه خیلی دوست دارم نظر شرع رو در این مورد بدونم.) این پروژه با امکانات امروزی یه خواب و خیاله. این افراد فقط دارن به سمت مرگ حرکت می کنند. سوال اینه که حاصل چی خواهد بود؟ آیا می خوان به این سوال جواب بدن که "آیا مریخ میتواند مرکزی برای زندگی بشر باشد؟" من میگم بله می تواند پس لطفاً نرید به مریخ. آیا الان روی زمین جا برای زندگی کم داریم؟ هدفشون از سفر بدون بازگشت به مریخ چیه؟ میشه اینجا کاملاً این هدف تشریح بشه. پاسخ به: سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) - پارمیس - ۶/اسفند/۹۳ ۹:۲۵ (۵/اسفند/۹۳ ۲۲:۰۶)MohammadSadra نوشته است: هدفشون از سفر بدون بازگشت به مریخ چیه؟ میشه اینجا کاملاً این هدف تشریح بشه. سلام. من شخصا که دوست ندارم برم......نمیدونم شایدم دوست داشته باشم ولی جرات و آمادگیشو ندارم ![]() خب مسلما هدف از این سفر اینه که اطلاعات جدید جمع آوری کنن و ببینن شرایط میتونه به گونه ای باشه که بشر زندگی کنه یا نه حتما میتونن این اطلاعات رو مخابره کنن به زمین.....نمیدونم. قراره همونطور که در عکسهای آقای محمد دیدید اینا هر کدومشون توی یکی از این کپسول ها زندگی کنن......پس قراره زندگی کنن قرار نیست برگردن.تا اینکه هر چند سال بازم به تعداد کپسول ها و افرادی که به مریخ فرستاده میشه اضافه بشه و کم کم اونجا یک محیطی بشه برای زندگی و جامعه بشری......(البته فکر کنم هدف و فرضیه شون اینه حالا نمیدونم میتونن اجرا کنن یا نه) پاسخ به: سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) - sepiideh - ۶/اسفند/۹۳ ۱۱:۰۵ با سلام به نظر من اصلا درست نیست این کار به هیچ وجه عقلانی نیست وقتی که می دونیم بازگشتی وجود نداره و با توجه به محدودیت هایی که از لحاظ جاذبه و تغذیه به وجود میاد بدن به شدت دچار مشکل می شه.پس رفتن یه جور خود کشی محسوب میشه. منم به هیچ عنوان راضی به رفتن نیستم پاسخ به: سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) - vahrakan - ۶/اسفند/۹۳ ۱۱:۳۱ (۵/اسفند/۹۳ ۱۹:۵۴)mohamad نوشته است: بسم الله سلام برادر بزرگوارم با تشکر از مطرح نمودن چنین نظر سنجی و موضوعی در تالار در پاسخ به سوال(1) شما باید عرض کنم که این کار از دو جنبه باید مورد بررسی قرار بگیرد ،الف)جنبه علمی ب) جنبه الهی و مذهبی و قلبی الف)از دیدگاه علمی می توان گفت که مکتشفان در طول تاریخ به طور عام بیشترین خدمت را به بشریت و توسعه علم نموده اند و در این راه مشقات بسیاری از قبیل دوری از وطن و خانواده و متعلقات روحی و روانی خود را تحمل نموده اند . ب) از دیدگاه الهی و مذهبی و قلبی هم از جنبه ای می توان گفت که مهاجرت می تواند طبق ایات اشاره شده در قران برای بشر مفید باشد. اما باید توجه داشت که همان گونه که به ایه فوق اشاره شده است ،حفظ جان نیز از اهم واجبات در دین اسلام و سایر ادیان است و به خطر انداختن ان جایز نیست ،چرا که باید پاسخ گوی اعمالمان در پیشگاه حق تعالی باشیم . و از دید قلبی که مرتبط با خانواده و تمامی متعلقات فیزیکی انسان نسبت به خاک و وطن و خانواده و دیگر چیزهای می شود ،می توان گفت که احمقانه است و کاری عبث محسوب می شود ،چون نمیدانی چه سرانجامی برایت در این سفر اتفاق خواهد افتاد . در پاسخ به سوال (2) شرعیت این موضوع به نظر بنده اشکالی ندارد ،چون شما گناهی را مرتکب نشده اید تا مورد مواخذه شرع و شرعیون قرار بگیرید ،و همانطور که در بند (ب) پاسخ سوال (1) عنوان نمودم ،حفظ جان و انجام کار بیهوده به لحاظ شرعی باید مورد توجه قرار بگیرد .باید دید که انجام چنین کاری چه رضایتی را در پی دارد ،اگر رضایت شخصی باشد ،که چیزی شبیه هوای نفس خواهد بود ،اگر رضایت عمومی را در پی داشته باشد ،خوشحال کردن دیگران ،یکی از عوامل عاقبت به خیری است . و اگر رضایت الهی را به دنبال داشته باشد که مشخص و مبرهن است که چه نتیجه ای در بر خواهد داشت . در پاسخ به سوال (3) باید بگویم خیر ،بنده به هیچ وجه در این مورد خاص حاضر به انجام این کار نیستم ،چون با ایدئولوژی و عقاید و ارزشهایی که در ان بزرگ شده ام مغایر است ...اگر تنها جایی که بتوان ترک خانواده و زادگاه و علایق و شغل را انجام داد ،را بتوان نام برد ،موقع دفاع از وطن و ناموس و کیان کشور در هنگام جهاد عینی و یا کفایی است و رضایت الهی و عاقبت به خیری را در پی دارد. پاسخ به سوال (4) خیر با وزن و سن بنده مغایر است . پاسخ به سوال (5) خیر با عقاید بنده ناسازگار است . پاسخ سوال (6) را در نظر سنجی اعلام نموده ام . موفق و پیروز باشید. پاسخ به: سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) - مجتبی110 - ۶/اسفند/۹۳ ۱۱:۵۴ نقل قول:آیا این کار از لحاظ عقلی درست است یا خیر؟بله! معیار های عقلانی توجیه پذیر داره نقل قول:[*]آیا این کار از لحاظ شرعی درست است یا خیر؟شرع بر اساس قرآن - حدیث و سنت - عقل - و اجماع نظر می ده! طبیعیه که در مورد سفر به مریخ در قرآن و سنت و حدیث نمی شه دنبال جواب گشت، مورد بعدی عقله که برمی گردیم به سوال قبل --> ( بله!) نقل قول:[*]آیا شما حاضرید بخاطر انجام این کار از خانواده، شغل و همه دارایی هایی خود بگذرید؟خیر! نقل قول:[*]آیا شما از لحاظ جسمی قادر به بودن در این پروژه هستید؟آمادمون می کنن دیگه نقل قول:[*]آیا شما از لحاظ فکری قادر به بودن در این پروژه هستید؟خیر نقل قول:[*]و سوال اصلی را نیز در نظرسنجی گذاشته ام، خوشحال می شوم پاسخ دهید؟الان خوشحال شدید! خب خدا رو شکر ما هم خوشحال شدیم پاسخ به: سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) - قلب - ۶/اسفند/۹۳ ۲۰:۵۸ سلام ه این کار هم کار بی خودیه و خودکشی محسوب میشود کسانی که دست به این کار بزنند عقل ندارند این کار اونقدر مسخره هست که قبل از عرضه به شرع مردوده یعنی برای فهمیدن درست و غلط این کار نیازی به دین نداره معلومه که اشتباهه اساسا سرانجام انسان اینی نیست که در فیلمهای هالیوودی نشان میدن اینا یک توهمه انسان بنا نیست از زمین بره گول این حرفها رو نخورید پاسخ به: سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) - پارمیس - ۶/اسفند/۹۳ ۲۱:۰۱ (۶/اسفند/۹۳ ۲۰:۵۸)masoudmoosavy نوشته است: سلام بسیاری از علومی رو هم که بشر الان بهش دست پیدا کرده در ابتدا قدم گذاشتن در راهش و انجام دادنش خودکشی به نظر میومده!!! پس با این صحبت جنابعالی همه باید بشینن دست روی دست بذارن تا امام زمان ظهور کنن و همه علوم رو روشن کنن برای مردم!!!! کجای دین همچین حرفی داره؟؟ پاسخ به: سفر بدون بازگشت به مریخ (پروژه Mars One) - قلب - ۶/اسفند/۹۳ ۲۱:۰۶ (۶/اسفند/۹۳ ۲۱:۰۱)کوروش بزرگ نوشته است: بسیاری از علومی رو هم که بشر الان بهش دست پیدا کرده در ابتدا قدم گذاشتن در راهش و انجام دادنش خودکشی به نظر میومده!!!سلام این حرف من فقط درباره سفر به فضا هست و نه چیزه دیگه منظورم از ظهور هم اینی که شما گفتین نبود کسی نگفته دست رو دست بزارن خیر کی بشر دست به کاری زده که خودکشی به نظر میومده میشه چندتاشون رو بگید این نظر من هم ربطی به دین نداره اینکار اونقدر غیر عقلانی هست که نیازی به نظر دین نیست |