تالار گفتگوی بیداری اندیشه
چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html)
+--- بخش: علم و عقل در اسلام (/forum-57.html)
+--- موضوع: چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند (/thread-39876.html)

صفحه: 1 2

چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند - Ali#59 - ۱۵/مرداد/۹۴ ۱۰:۳۵

بسم الله الرحمن الرحیم

هر کس از دوستان که مایل بود جواب این سوالات رو از منظر خودش بنویسه،
برای برخی سوالات مثل سوال اول که ممکنه پاسخ سوال خیلی طولانی بشه و قبلا پاسخ داده شده ارجاع به نام استدلال یا لینک توضیح تفصیلی کفایت میکنه...
بعضی از سوالات مربوط به اصول دینه که همونطور که میدونید تقلید در اون جایز نیست،پس فهمیدن پاسخشون از اوجب واجباته!

1. چرا فکر میکنید خدا وجود داره؟
  2. چرا فکر میکنید حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) پیامبر خداست؟
  3. چرا فکر میکنید اسلام بهترین دینه؟
  4. چرا فکر میکنید قرآن کلام خداست؟

نکته مهم : اگر خواستید به سوالات جواب بدید هر سوال رو به صورت جداگانه جواب بدید.
اگر حضرت محمد پیامبر خداست پس دینش هم بهترین دینه و با توجه به اینکه دروغ هم نمیگه قرآن هم کلام خداست!
اینطوری جواب ندید...

اگر هم پاسخ به نظرتون بدیهی میاد باز هم بنویسید،شاید مسلمات ذهن شما شکیات ذهن کس دیگری باشه.
در ضمن هر چیزی که در ذهنتون شما رو به اون نتیجه رسونده بنویسید.(خیلی سخت نگیرید! تا الان با این عقاید زندگی کردید!!)

پاسخ به: چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند - amirak - ۱۵/مرداد/۹۴ ۱۱:۰۰

سلام
اگر کسی بدون پیش داوری قرآن کریم را بخواند (با معنی) می تواند به سئوالات بالا پاسخ دهد. با استدلال قرآنی.
کلام خداوند باعث شد تا به آن نتایج برسم
برای مثال:
سوره مبارکه کهف آیه یک
ستايش خدايى را كه اين كتاب [آسمانى] را بر بنده خود فرو فرستاد و هيچ گونه كژى در آن ننهاد (1)
هر قدر قرآن را خواندم انحرافی پیدا نکردم و ایمان من بیشتر شد.
حتی به نظر من بهتر است وقتی کسی قرآن را می خواند، قبلاش سئوالهایی (مثل سئوالهای بالا )داشته باشد

پاسخ به: چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند - غریب - ۱۵/مرداد/۹۴ ۱۱:۴۷

(۱۵/مرداد/۹۴ ۱۰:۳۵)Ali#59 نوشته است:  چرا فکر میکنید خدا وجود داره؟

بسم الله الرحمن الرحیم.

بنده به شخصه بیشتر از طریق موسیقی بود که به نظم جهان و خصوصا شکوه و عظمت عالم وجود پی بردم.
موسیقی تقریبا از سن هشت سالگی وارد دنیای من شد. آهنگ هایی که می شنیدم و احساس می کردم دنیا بدون اونها هیچ هست. بعدها خودم هم قطعاتی به ذهنم می رسید و برای تک تک اونها یادم هست که چه حس شکوهی بهم دست می داد.
در این بین احساس می کردم باورهایی که درباره خدا وحود داره و خودم هم قبلا بهش اعتقاد داشتم واقعا حقیقت داره. چون می دیدم هیچ منبع دیگه ای نمی تونه تفسیر کنه وجود این حس های خاص رو. شاید اینها رو فقط کسایی که شیفته موسیقی بودن درک کنن. همیشه هنگام شنیدن موسیقی به چیزایی که در اطرافم اتفاق می افتاد فکر می کردم. به باورهای خودم، مردم، اتفاقات، بحث های دینی مذهبی و .... . در این بین حس می کردم تمام اینها بی جهت نیستن و حتما حقیقتی پشت اونهاست که اینقدر ادم ها درباره اش مجادله دارن. در نهایت به این اطمینان رسیدم که خدایی وجود داره.

(۱۵/مرداد/۹۴ ۱۰:۳۵)Ali#59 نوشته است:  چرا فکر میکنید حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) پیامبر خداست؟

حس ها و تفکراتی که درباره اخلاقیات داشتم باعث شدن در بین تمام افرادی که مدعی هستن نشانه ای از خدا دارند جست و جو کنم. زمانی بود که پیامبر رو هم کنار بقیه گذاشته بودم و همه رو به یه چشم نگاه می کردم تا ببینم کدوم یکی بالاخره یه جا خطا رفته. به هرحال با منابعی که از زندگی در این جامعه در دستم بود به این نتیجه رسیدم که هرکسی راه رو به خطا رفته جز پیامبر که حقیقتا در آخر زندگیش لحظه ای از چیزهایی که مدعی اونها بوده دور نشده. برا همین قبول کردم که پیامبر خداست و قرآن کلام او نیست و وحی خداست.

(۱۵/مرداد/۹۴ ۱۰:۳۵)Ali#59 نوشته است:  چرا فکر میکنید اسلام بهترین دینه؟

اسلام رو با قرآنش می شناسم. هرچند من هم مثل بقیه تا مدت ها شبهاتی برام درباره برخی آیات پیش می اومد اما کم کم بعضی از اونها رفع شدن و برخی دیگه هم با گذر زمان و پخته تر شدن تفکراتم برطرف شدن. مثلا من کسی بودم که با علم به اینکه می دونستم خدا هست اما درباره قرآن شبهاتی رو مطرح می کردم که اطرافیانم (خصوصا بخاطر بیان قوی ام) خیلی تحت تاثیر قرار می گرفتن. اما چون برام جای سوال بود و ذهنم آروم و قرار نمی گرفت انقدر فکر کردم که تونستم نظم درستی از مفاهیم و مقصود آیات در ذهنم ایجاد کنم تا از مشوش بودن دربیام. و چون اسلام این کتاب رو معرفی کرده اسلام رو بهترین دین می دونم.

(در این میان کار به کسایی که قصد اجرای این دین و احکام اون در جامعه دارند ندارم، چون حساب جداگانه ای برای لغزش عاملان دین، ناتوانی طبیعی و ذاتی اونها، تبلیغات دشمنان، تبلیغات سایر گروه های فکری و عقیدتی و ... باز کرده ام).

(۱۵/مرداد/۹۴ ۱۰:۳۵)Ali#59 نوشته است:  چرا فکر میکنید قرآن کلام خداست؟

به نظرم قرآن نظم خاصی داره. دعوت به اموری می کنه که ذاتا فقط خدا می تونه جزای خیر و شر اونها رو بده. مثلا در قرآن صحبت از تقوا و عبادت و تفکر درباره شکوه آفرینش و حقایق جهان میشه. وقتی تو در درون داری با خودت نجوا می کنی کسی نیست اونها رو ببینه و درک کنه در عالم تنهایی خودت تا کجا رفتی. تنها همون خدایی که این کتاب ازش سخن می گه می تونه در تمام طول زندگیت همراه تو باشه و هرچقدر هم زبانت قاصر باشه اما خودش ببینه و بفهمه درک تو از دنیا چیه. حس هات چی هستن. به چه چیزایی فکر می کنی. غم هات شادی هات و ... چی هستن....

در کل وقتی آدم با اعتقاد می شه به خدا و دین براش خیلی سخته توضیح بده چند هزار مولفه باعث شدن اون باور پیدا کنه.
در این بین آماج حملات مختلف قرار می گیره. یه جا بهش می گن متعصب یه جا بهش می گن ساده لوح یه جا بهش می گن ریاکار یه جا بهش می گن .....

از طرفی هم وقتی بی اعتقاد یا کم اعتقاد می شی بازهم هزاران مولفه باعث شده ذهنت بدبین بشه و باور نکنه.
در اینجا هم باز یه عده به هزار روش آزارش می دن...

خیلی سخته....اینکه دین داشته باشی وسط این همه سازهای کوک و ناکوک. کوک های یه طور ممکنه فریبت بدن، و ناکوک ها هم یه طور آزارت بدن.

خلاصه اینکه آخرش می بینی فقط برای خودت و خدا مهم هست که حالت چطوره، زندگیت چطوره، فکرات کجان، و اینکه سرنوشتت تو این دنیا و اون دنیا چی میشه...برا هیچکس دیگه به ذات مهم نیست سرنوشتت چی می شه.

پاسخ به: چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند - یک دهه شصتی - ۱۵/مرداد/۹۴ ۱۷:۰۵

متاسفانه وقت و حوصله پاسخ به تک تک موارد رو ندارم. اما به شخصه برای من یکی از بهترین راه های تشخیص حقانیت مساله ای، توجه به مخالفان اون مساله است. وقتی استکبار (هر کشور و شخصی میتونه باشه) در مقابل اسلام به ستیز بلند میشه و اتفاقا در مقابل سایر ادیان سکوت میکنه نشون میده این دین داره منافعش رو در خطر قرار میده.
علاوه بر مورد بالا یکی از موارد کمک کننده من احساس درونی بود که با خط کش های مادی قابل اندازه گیری نیست. این که میدونی این کار درسته و یا جفت و جور شدن یه سری پازل در یک اتفاق خاص که به دین هم مربوطه میتونه کمک کننده باشه. به نظر من اگر به فطرت مراجعه کنیم جواب خیلی از سوال هامون رو پیدا میکنیم.
این که باید خوب باشیم
باید مطیع باشیم
سختیست که ارزش داره
زندگی با مرگ پایان نداره
همه چیز مادیات نیست
و ...
با هر گزاره از موارد بالا میشه خیلی ادیان رو کنار گذاشت.
دوستان فطرت جواب خیلی از سوالات رو میده.
الان شاید خیلی چیزها برای ما عادی باشه. اما شاید اگر ما مسلمون نبودیم و کاملا در مادیات غرق بودیم و با ارزش های واقعی آشنا نبودیم و روزی اسلام رو به ما عرضه میکردند بیشتر میتونستیم انطباق اسلام رو با فطرت درک کنیم.

یا علی مدد

پاسخ به: چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند - amirabdi - ۱۶/مرداد/۹۴ ۱۰:۱۳

سلام
البته به نظرم این سوال که چرا فکر میکنیم خدای ما تنها خدا هستش و اینکه آیا خدامون دارای کمال مطلق هست رو هم اضافه کنیم به متن بالا...

پاسخ به: چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند - در جستجوی سختی - ۱۸/مرداد/۹۴ ۱۱:۳۰

(۱۵/مرداد/۹۴ ۱۰:۳۵)Ali#59 نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

هر کس از دوستان که مایل بود جواب این سوالات رو از منظر خودش بنویسه،
برای برخی سوالات مثل سوال اول که ممکنه پاسخ سوال خیلی طولانی بشه و قبلا پاسخ داده شده ارجاع به نام استدلال یا لینک توضیح تفصیلی کفایت میکنه...
بعضی از سوالات مربوط به اصول دینه که همونطور که میدونید تقلید در اون جایز نیست،پس فهمیدن پاسخشون از اوجب واجباته!

نکته مهم : اگر خواستید به سوالات جواب بدید هر سوال رو به صورت جداگانه جواب بدید.
اگر حضرت محمد پیامبر خداست پس دینش هم بهترین دینه و با توجه به اینکه دروغ هم نمیگه قرآن هم کلام خداست!
اینطوری جواب ندید...

اگر هم پاسخ به نظرتون بدیهی میاد باز هم بنویسید،شاید مسلمات ذهن شما شکیات ذهن کس دیگری باشه.
در ضمن هر چیزی که در ذهنتون شما رو به اون نتیجه رسونده بنویسید.(خیلی سخت نگیرید! تا الان با این عقاید زندگی کردید!!)
اگر جواب درست و مناسبی برای سوال 4 پیدا بشه، پاسخ دادن به سوالات دیگه خیلی راحته
به عبارت دیگه جواب سوالات 1 تا 3 در جواب سوال 4 مستتر هست
(ان شاء الله) بنده به جواب سوال 4 رسیدم

پاسخ به: چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند - MohammadSadra - ۱۸/مرداد/۹۴ ۱۱:۴۹

(۱۸/مرداد/۹۴ ۱۱:۳۰)در جستجوی سختی نوشته است:  اگر جواب درست و مناسبی برای سوال 4 پیدا بشه، پاسخ دادن به سوالات دیگه خیلی راحته
به عبارت دیگه جواب سوالات 1 تا 3 در جواب سوال 4 مستتر هست
(ان شاء الله) بنده به جواب سوال 4 رسیدم
با توجه به اینکه ادعا شده قرآن معجزه است. اثبات مورد چهار راحته.

در واقع با توجه به تحدی قرآن و هل من مبازر گفتنش مثلاً در اینکه سوره ای مثل سوره های اون بیارن این اثبات راحت به نظر میرسه.

در صورت صحت مورد چهار دیگه اون سه تا جای بحث چندانی نداره. وقتی بشه اثبات کرد قرآن در رده فوق توان بشر یا هر موجود غیر خدایی هست دیگه خود خدا اثبات میشه چون در وجود قرآن که شکی نیست اون کسی که قرآن مال اونه میشه خدا پس خدا هم هست و الباقی موارد.

پاسخ به: چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند - mohammadz - ۶/اسفند/۹۴ ۱۹:۲۹

با یک جمله به همه چیز رسیدم : "خیر و شر در هم آمیخته است"
بعدا از طریق دوستان متوجه شدم که نیچه هم در این باره کتاب فلسفی نوشته و شروع کردم به خوندن کتابش. البته اونجاهایی که میاد همه چیز رو رد میکنه مخالف با استدلال عقلی من بود.

پاسخ به: چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند - افشین - ۶/اسفند/۹۴ ۲۳:۴۵

سلام

متاسفانه مشکل اغلب ما همینه که اصول دینمون رو با تقلید میشناسیم و نه با تحقیق

خود من بیشتر با قرآن به جواب سوالات بالا رسیدم و البته وجود خدا که آدم به دل خودش رجوع کنه بهش میرسه ولی بطور علمی نشده تحقیق کنم

و متاسفانه آدمی که بتونه جواب همه سوالات رو توی این زمینه ها بده اون تعدادی که باید باشه نیست.منظورم چند سوال بالا نیست،سوالاتی که یکم سخت تر از اینها هستن رو میگم

پاسخ به: چهار سوال عقیدتی که هر مسلمانی باید جواب آن را بداند - فاطمه خانم - ۷/اسفند/۹۴ ۱۶:۱۳

سلام
من فکر میکنم انسانها به وسیله کتاب و پیامبر به خداپرستی دعوت شدند.
مثل یک دعوت نامه و کسی که دعوت نامه رو میاره. طبیعتا کسی این دو رو فرستاده.
قرآن و مترجمش : پیامبر و اهل بیتش (دو وزنه سنگین یا همون ثقلین) جواب همه سوالات من بودند.
الحمدلله چیزی از سوالاهای بنده بی جواب نموند. هم خودم از این طریق راضی شدم هم میتونم دیگران رو با منطق اسلام راضی کنم.

خداوند علت العلل هست. سررشته علت ها. از اول بوده و خلق رو شروع کرده و دایمی بوده بر عکس تمام موجودات که فانی هستن. از اول او بوده و اخرین هم اوست. خطبه های نهج البلاغه امیرالکلام امیرالمومنین علی علیه السلام (Heart) سرشار از خداشناسی هستن در توصیف و ستایش خداوند به صورت همزمان.
    چون دلایل همراهشون آشکار بوده. پیامبری که خداوند رو به خلق معرفی کرده و شناسانده و پیام آور رحمت و بخشش از طرف خدای خودش بوده.
    همیشه ورژن اخر از بقیه ورژن ها کاملتره. خداوند هم در همین قرآن که از قبل بهش ایمان داریم فرموده دین شما اکمل هست و پیامبری بعد از محمد صلی الله علیه و آله (Heart) فرستاده نمیشه. یعنی درواقع لازم هم نیست .
    چون نشانه هاش برای کسی که دنبالش باشه آشکاره.
    بیان قرآن سرشار از عجایب و معجزات هستن و طبق گفته خودش مبین هست.
    اگر بخواهیم از طریق قرآن و معصومین استدلال کنیم کم نمیاریم. مگر اینکه خوب بلدشون نباشیم Smile