تالار گفتگوی بیداری اندیشه
سنتی یا مدرن - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: سبک زندگی اسلامی-ایرانی (/forum-32.html)
+--- بخش: خانواده (/forum-73.html)
+--- موضوع: سنتی یا مدرن (/thread-41603.html)

صفحه: 1 2

سنتی یا مدرن - دیدگاه نوین - ۱۶/اردیبهشت/۹۵ ۲۳:۳۹

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان Smile

موضوعی است که مدتی ذهن من رو مشغول کرده و ندیدم جایی از تالار راجع بهش صحبت بشه . شاید تا حدودی تاپیک محرمیت برای ازدواج فاطمه خانم شبیه باشه اما موضوع ما کمی فرق میکنه .

حقیقت اینه که برای ایجاد شناخت کافی برای ازدواج ، به زمان و ارتباط مناسب نیاز است . شناخت ویژگی های عقلی و روحی و باطنی یک انسان واقعا کار مشکلی است که متاسفانه یا خوشبختانه یک عمر زندگی انسان به همین شناخت مناسب وابسته است . HuhConfused

دو روش اصلی رایج برای شناخت همسر که تو جامعه ما وجود دارد روش های سنتی و مدرن اند .
در روش سنتی ، آشنایی اولیه از طرف آشنا ها و نه خود دختر و پسر صورت میگیره و دو تا جوون همدیگه رو برای بار اول تو مراسم خواستگاری میبینند . آشنایی شون تو جلسات خواستگاری است معمولا 2-3-4 جلسه هر جلسه یک الی دو ساعت صحبت میکنند. اگه همه چیز مثبت بود فاز بعدی محرمیت و نامزدی ، عقد ، عروسی و شروع زندگی مشترک است .

در روش مدرن ، دختر و پسر خارج از فضای خانواده با هم آشنا میشند(دانشگاه ، محل کار و ... ) ، ابتدا مدتی با هم در ارتباط اند بعد خانواده ها رو در جریان میگذارند . معمولا اینجا قبل از خواستگاری رسمی خانواده ها هم رو میبینند ... جلسات خواستگاری انجام میشه ولی نه برای آشنایی دختر و پسر ، بیشتر برای آشنایی خانواده ها . بعد از مدتی ارتباط اگه همه چیز مثبت بود ، نامزدی ، عقد ، عروسی و شروع زندگی مشترک .

البته میدونم ازدواج به این سادگی نیست ... من صرفا جنبه آشنایی دختر و پسر توی این تاپیک برام ملاک است .

اکثر مشاور های ازدواج که من رفتم روش سنتی رو پیشنهاد دادند و روش مدرن رو هم سعی میکنند تبدیل به سنتی کنند .
استدلال میکنند که تو فضای سنتی احساسات به دختر و پسر غلبه نمیکنه میتونند با کمک خانواده منطقی تصمیم بگیرند .
و روش مدرن رو رد میکنند و استدلال میکنند که در فضای خارج خانواده احساسات غلبه دارد و چشم عقل کور میشه نمیتونید عاقلانه تصمیم بگیرید .
که البته استدلال درستی است . Smile

اما در کنار این من هر چه فکر میکنم روش سنتی در کنار فوایدی که دارد مضراتی دارد که در روش مدرن قابل حله .Huh
موضوع اینجاست که جلسات خواستگاری پتانسیل لازم برای شناخت باطن فرد رو ندارد . با چند جلسه صحبت در جلسه حضوری که همراه با خجالت و رعایت و حفظ آبرو و ... است 10% شناخت لازم هم شاید به دست نیاد . دوران محرمیت و نامزدی بعد از ازدواج هم درسته که شناخت بیشتری به ما میده اما مشکل اینجاست که اگه تو دوران نامزدی متوجه شدیم طرف مقابل آدم مناسبی نیست آیا به راحتی میشه زیر همه چیز زد و گفت که پشیمون شدم ؟!!!Dodgy

مثلا شما فردی هستید که دین داری براتون مهمه ، تو جلسات خواستگاری طرف مقابل خودش رو دین دار نشون میده اما بعد از نامزدی میفهمید که تعریف تون از دین داری متفاوته ... نماز هاش یک خط درمیونه ، رعایت حلال و حرام رو کامل نمیکنه و ... .

یا مثلا بعد از نامزدی میفهمید که طرف اصلا به بلوغ عقلی لازم برای ازدواج نرسیده هنوز بچه است !!!ConfusedDodgy

آیا تو روش سنتی ، به راحتی میشه بعد از محرمیت و نامزدی و یا حتی عقد همه چیز رو به هم زد و گفت پشیمون شدم ؟!!!

اما روش مدرن از طرفی این مشکل رو ندارد . چون آشنایی دختر و پسر تو فضای بسته و رسمی خواستگاری و فقط جلسات حضوری نیست . تو روش مدرن ممکنه شما تو محل کار یا دانشگاه یا تلفنی و پیام دادن (روش های زیاد اکثرا غیر مستقیم و بدون محدودیت زمانی) میتونید با طرف تون آشنا بشید . به خاطر امکان رابطه تلفنی و اس ام اسی و ... میشه راحت تر حرف زد و روحیات طرف مقابل رو شناخت . چیز هایی رو میشه فهمید که امکان نداره تو جلسات خواستگاری فهمید . (در این مورد میتونم مثال های عینی رو هم براتون بزنم )
و اگر شما متوجه شدید که طرف مقابلتون فرد مناسبی نیست خیلی راحت تر میشه رابطه رو قطع کرد و تبعات کمتری دارد .

هر چند که فکر میکنم انتخاب روش برای هر کس با توجه به شرایطش میتونه متفاوت باشه ولی میخواستم نظر دوستان رو بدونم از تجربیاتشون استفاده کنم
Smile

پاسخ به: سنتی یا مدرن - Mohammad Trust - ۱۶/اردیبهشت/۹۵ ۲۳:۵۳

سلام

قبلا فکر میکردم این دو روش در مقابل هم قرار دارن ولی بعدها فهمیدم که در موازات هم دیگه هستند

باید دید چی پیش میاد واسه ادم

در مورد قسمت دوم هم دوستان متاهل جواب بدن بهتره

پاسخ به: سنتی یا مدرن - عبدالرحمن - ۱۷/اردیبهشت/۹۵ ۱:۴۸

خیلی خلاصه

روش اول روش عقلانیه نه سنتی

هرچی میکشیم از آداب و رسوم..... ی جامعه س

روش دوم کاملا مضرره.... مودبانه شو گفتم

روش دوم ارزش دختر رو به هیچ میگیره

ده تا پسر یه نفر رو میسنجن آیا خوششون بیاد یا نیاد

هرچی ارزش دختر بیشتر حفظ بشه قوام زندگی بیشتره

هرچی دختر برخوردش بانامحرم بیشتر بشه ضربه بیشتری به خودش و شوهر آیندش میخوره

شاید برای همه نشه یه نسخه پیچید

ولی اصل باید بر اساس واسطه شکل بگیره

بدون واسطه دنیا رو هوا میمونه.... همون قضیه واسطه در عالم

قبلش عقلانیت بدون احساس بعدش عشق با فکر،انصاف،تقوا و...

ارزش دختر رو روش فکر کنید به جواب میرسید

یه توصیه هم بکنم چون خودم بهش برخوردم

قبل ازدواج خودتونو درست کنید بعد ازدواج خدا بهتون سخت میگیره... مربوط به تاپیک نبود مربوط به مرد همیشه در صحنه تاپیک های ازدواج بود

پاسخ به: سنتی یا مدرن - دیدگاه نوین - ۱۷/اردیبهشت/۹۵ ۱۲:۳۳

(۱۶/اردیبهشت/۹۵ ۲۳:۵۳)Mohammad Trust نوشته است:  سلام

قبلا فکر میکردم این دو روش در مقابل هم قرار دارن ولی بعدها فهمیدم که در موازات هم دیگه هستند

سلام Smile
میشه بیشتر توضیح بدید ... دقیقا یعنی چی موازات ؟!!

(۱۷/اردیبهشت/۹۵ ۱:۴۸)عبدالرحمن نوشته است:  روش دوم ارزش دختر رو به هیچ میگیره

ده تا پسر یه نفر رو میسنجن آیا خوششون بیاد یا نیاد

هرچی ارزش دختر بیشتر حفظ بشه قوام زندگی بیشتره

هرچی دختر برخوردش بانامحرم بیشتر بشه ضربه بیشتری به خودش و شوهر آیندش میخوره

ممنون از نظرتون Smile
اما اگه از روش سنتی وارد شدیم بعد از محرمیت و نامزدی و حتی عقد خواستگار پشیمون بشه و به هم بزنه ، ارزش دختر حفظ شده ؟!!! این هم نوعی بی آبرویی برای دختر نیست ؟!!! Huh
کما اینکه انجام این کار هم برای پسر سخته !!! دو طرف از ترس آبرو باید ادامه بدهند در حالی که ممکنه متوجه بشند معیار های درجه یک و ضروری رو هم طرف مقابل ندارد .

پاسخ به: سنتی یا مدرن - Islam - ۱۸/اردیبهشت/۹۵ ۱۲:۲۴

(۱۷/اردیبهشت/۹۵ ۱۲:۳۳)دیدگاه نوین نوشته است:  سلام Smile
میشه بیشتر توضیح بدید ... دقیقا یعنی چی موازات ؟!!

ممنون از نظرتون Smile
اما اگه از روش سنتی وارد شدیم بعد از محرمیت و نامزدی و حتی عقد خواستگار پشیمون بشه و به هم بزنه ، ارزش دختر حفظ شده ؟!!! این هم نوعی بی آبرویی برای دختر نیست ؟!!! Huh
کما اینکه انجام این کار هم برای پسر سخته !!! دو طرف از ترس آبرو باید ادامه بدهند در حالی که ممکنه متوجه بشند معیار های درجه یک و ضروری رو هم طرف مقابل ندارد .

این نگاه عوامانه باید از بین بره و نگاه ها به دختری که طلاق گرفته خاص نشه. حتی اینجوری فرد هم مجبور به دروغ گفتن نسبت به همسر قبلیش نمیشه.

به نظرم نگاهتون سکولاره نسبت به این مبحث و علاوه بر این آبرو رو نزد مردم میبینید نه خدا!

مهم اینه که ابرومون پیش خدا حفظ بشه. پس از راه درستش میریم که حتی اگر بهم خورد ابرومون پیش خدا حفظ شده باشه اما اگر از راه نادرست و دوستی وارد بشیم در اینصورت حتی اگر بهم هم نخورده باشه ،آبرومون پیش خدا رفته!

پاسخ به: سنتی یا مدرن - soheyl68 - ۱۸/اردیبهشت/۹۵ ۱۳:۵۳

سلام علیکم
موضوع خیلی مهمیه
تشکر از دوستان
لطفا ادامه بدید
واقعا مساله ای که خیلی از من و همسن و سالهام داریم که پایبند اصول و قواعدی هم هستیم، اینه که ازدواجی که شروع کننده اون رو مدرن نامیده رو نمی پسندیم؛ شخصا گفته ی عبدالرحمن رو قبول دارم که ارزش دختر باید حفظ بشه و رابطه ی مستقیمی با قوام و ثبات زندگی داره.
اما از طرفی هم شناخت طرفین حاصل نمی شه. حال اگر در فامیل و آشنایان افرادی، دخترخانم هایی را معرفی کنن و شناخت از طریق واسطه صورت بگیره، خوبه. اما این اتفاق این روزها کمتر میفته متاسفانه. چون اجتماع ها کوچکتر شدن.
شخصا برای یافتن همسر با مشکل مواجه هستم و وقتی از خانم های متاهل بزرگتر می پرسم که چه کنم، پیشنهاد می دن که در کلاس های مختلط مذهبی شرکت کنم و مثلا از اساتید اونجا کمک بگیرم یا مشخصات خودمو به خانم هایی بدم که واسطه ی ازدواج های می شن.
واقعا موندیم. ما که پایبند ارزش ها هستیم و رضای خدا رو در نظر می گیریم، گاهی می مونیم.
الله اکبر

پاسخ به: سنتی یا مدرن - عبدالرحمن - ۱۸/اردیبهشت/۹۵ ۱۹:۴۳

(۱۷/اردیبهشت/۹۵ ۱۲:۳۳)دیدگاه نوین نوشته است:  

ممنون از نظرتون Smile

ممنونم از ممنون بودنت

چرا باید بهم بزنه؟

وقتی یه نفر رو قبول کردید دیگه بهش اعتماد کنید

پدر همسر بنده به من اعتماد کرد و منم وجدان و اینا رو رعایت کردم

همه چیز باید از كانال بزرگ ترا باشه

شاید لازم باشه ده جلسه بیرون برید یا نه تو خود خونه

ازدواج سنتی خیلی هم خوبه از من میشنوید هرگز از طریق آشنایی جلو نرید بدون واسطه چون اول از همه شخصیت زن پایین میاد

پاسخ به: سنتی یا مدرن - علائم ظهور - ۱۸/اردیبهشت/۹۵ ۲۲:۲۴

(۱۶/اردیبهشت/۹۵ ۲۳:۳۹)دیدگاه نوین نوشته است:  دو روش اصلی رایج برای شناخت همسر که تو جامعه ما وجود دارد روش های سنتی و مدرن اند .
در روش سنتی

در روش مدرن ،
سلام
به تاریخچه روش سنتی توجه کنید، خیلی از ابهامات رفع میشه. اصلا روش سنتی چی بود؟
انجام صحبتهای اولیه توسط خانواده پسر با خانواده دختر و بعد هم رفتن خاستگاری. که اغلب این دو خانواده از قبل همدیگرو میشناختن!!! یا فامیل بودن، یا همسایه و هم محل و بالاخره رابطه طوری بود که حتی ممکن بود خانواده ای برای پسر دومش هم به خانواده ای رجوع کنه که برای پسر اولش خاستگاری رفته بود (فارغ از اینکه ازدواج کرده بودن یا خیر)
پس در خیلی از ازدواج های سنتی، عقل و منطق حکمفرما بود. شاید در 50 سال پیش و قبلتر دختر و پسر اونقدرها حق انتخاب نداشتن، ولی پدر و مادر به تنهایی هم اگر تصمیم گیرنده بودن، سعی میکردن خاستگاری افرادی برن که بشناسن!
نقد اساسی به روش سنتی که الان انجام میشه وجود داره، همین فراموش کردن اصل شناخت بلند مدته!!!

اینکه چند جلسه خانواده ها رفت و آمد کنن و آشنایی پیش بیاد، برای یک عمر زندگی مشترک به نظر شما کافیه؟ هیچکس از یک دقیقه بعدش خبر نداره ولی زندگی مشترک رو حداقل 50 سال باید در نظر گرفت

شما میخوای با یکی دوست بشی چقدر طول میکشه؟ برای خودم چند هفته طول میکشه
چقدر طول میکشه با فردی دوست صمیمی بشی؟ که حداقل قسمتی از اسرارتو بگی؟ برای من شاید ماهها طول بکشه تا این فرد رو آزمایش کنم. بارها تجربه کردم که به یکی همون اوایل رفاقت اعتماد کردم و برام دردسر شده

بالاخره یکی که قراره نزدیکترین فرد توی زندگی آدم بشه، اسرار و افکار واقعی آدم رو بدونه و یار و یاور و پشتیبان باشه، به نظرم چند شرط باید داشته باشه:
1- کاملا نسبت به افکار و عقایدش شناخت پیدا کنیم (منظورم 100% نیست. حداقل 70-80%)
2- نسبت به خانواده و دوستاش اشراف خوبی پیدا کنیم
3- هم در راحتی و هم در سختی گفتار و رفتارش رو ببینیم

خلاصه روش سنتی خوبه با یک مکمل. فرصت آشنایی باید به طور مرحله به مرحله افزایش پیدا کنه. حتما به طرف مقابل هم از همون ابتدا گوشزد کنید که عدم تطابق حرف با عمل باعث میشه در هر مرحله ای، ارتباط قطع بشه. بهتره دختر و خانواده دختر از همون اول قاطعیت شما رو ببین (و همینطور بالعکس در مورد خانواده پسر)

توصیه برادرانه من اینه که توی این دوران نبود فرهنگ که نفاق بیداد میکنه، اگر در فامیل و آشناهای نزدیکتون دختر مناسبی وجود داره، از همون شروع کنید. این مزخرفات رو بریزید دور که ازدواج با آشنایان باعث کدورت و حرف و حدیث میشه. اون افراد مریضی که شایعه سازی میکنن، هر طوری هست کارشون رو میکنن
اگر هم واقعا در آشناهاتون کسی نیست، به طور جدی در مورد خانواده شخص مورد نظر تحقیق کنید. با اخلاق و رفتار و فرهنگشون آشنا بشید و اون 3 موردی که بالا گفتم یادتون باشه...
موقع انتخاب هر چه خواستید سختگیری کنید که قراره با این انتخاب به یاری خدا یک عمر زندگی کنید

پاسخ به: سنتی یا مدرن - دیدگاه نوین - ۱۹/اردیبهشت/۹۵ ۲۱:۵۶

(۱۸/اردیبهشت/۹۵ ۱۳:۵۳)soheyl68 نوشته است:  
سلام علیکم
موضوع خیلی مهمیه
تشکر از دوستان
لطفا ادامه بدید
واقعا مساله ای که خیلی از من و همسن و سالهام داریم که پایبند اصول و قواعدی هم هستیم، اینه که ازدواجی که شروع کننده اون رو مدرن نامیده رو نمی پسندیم؛ شخصا گفته ی عبدالرحمن رو قبول دارم که ارزش دختر باید حفظ بشه و رابطه ی مستقیمی با قوام و ثبات زندگی داره.
اما از طرفی هم شناخت طرفین حاصل نمی شه. حال اگر در فامیل و آشنایان افرادی، دخترخانم هایی را معرفی کنن و شناخت از طریق واسطه صورت بگیره، خوبه. اما این اتفاق این روزها کمتر میفته متاسفانه. چون اجتماع ها کوچکتر شدن.
شخصا برای یافتن همسر با مشکل مواجه هستم و وقتی از خانم های متاهل بزرگتر می پرسم که چه کنم، پیشنهاد می دن که در کلاس های مختلط مذهبی شرکت کنم و مثلا از اساتید اونجا کمک بگیرم یا مشخصات خودمو به خانم هایی بدم که واسطه ی ازدواج های می شن.
واقعا موندیم. ما که پایبند ارزش ها هستیم و رضای خدا رو در نظر می گیریم، گاهی می مونیم.
الله اکبر

علیک سلامSmile
ممنون ، بله واقعا دغدغه بنده هم همینه ، از طرفی پایبندی به اصول و قواعد و خواست خدا برامون مهمه و از طرفی این شیوه ازدواج سنتی که مذهبیون پیشنهاد میدهند رو در همه ابعاد و همه جا نمیتونیم بپذیریم !!!
البته خودتون هم توی بحث شرکت کنید خواهشا Wink

(۱۸/اردیبهشت/۹۵ ۱۹:۴۳)عبدالرحمن نوشته است:  چرا باید بهم بزنه؟

وقتی یه نفر رو قبول کردید دیگه بهش اعتماد کنید

پدر همسر بنده به من اعتماد کرد و منم وجدان و اینا رو رعایت کردم

همه چیز باید از كانال بزرگ ترا باشه

شاید لازم باشه ده جلسه بیرون برید یا نه تو خود خونه

ازدواج سنتی خیلی هم خوبه از من میشنوید هرگز از طریق آشنایی جلو نرید بدون واسطه چون اول از همه شخصیت زن پایین میاد

مشکل اینجاست که نمیتونیم کسی رو نشناخته قبول کنیم .
من سوال دارم ... خواهشا جواب بدید .
فرضا بنده خانمی رو از طریقی (معرفی خانواده ، دوستان و ... ) به عنوان گزینه ازدواج در نظر دارم . و تقریبا هیچ چیز ازش نمیدونم الا همون ظاهر عمومی که از خودش نشون میده .
خب وقتی من عقاید و اخلاق این خانم رو نمیشناسم چطور میتونم قبولش کنم ؟!!! شاید فرضا فرضا فرضا این خانم یک دختری باشد که ظاهر و باطنش با هم فرق میکنه ، شاید اونطور که ظاهر و خانواده اش نشون میده پایبند به حلال و حرام نباشه شاید آدم صادقی نباشه شاید گند اخلاق و لج باز باشه ، شاید سطح توقعش از زندگی چندبرابر اون چیزی باشه که قبل از ازدواج میگه ... من که اینا رو نمیدونم ، چطور میتونم بپذیرمش ؟!!!Huh بحث یک عمر زندگی است آخه !!!

(۱۸/اردیبهشت/۹۵ ۱۲:۲۴)Islam نوشته است:  به نظرم نگاهتون سکولاره نسبت به این مبحث و علاوه بر این آبرو رو نزد مردم میبینید نه خدا!

مهم اینه که ابرومون پیش خدا حفظ بشه. پس از راه درستش میریم که حتی اگر بهم خورد ابرومون پیش خدا حفظ شده باشه اما اگر از راه نادرست و دوستی وارد بشیم در اینصورت حتی اگر بهم هم نخورده باشه ،آبرومون پیش خدا رفته!

آبرو یک مثال بود چون دوستمون بحث حیثیت زن رو مطرح کردند گفتم ... درد اصلی من شناخت طرف مقابل است خصوصا اخلاق !!! حالا که شما خواست خواست خدا رو مطرح کردید میخوام نکته ای رو بگم !!!
تا جایی که اطلاع دارم از نظر شرعی ، قبل از ازدواج پسر میتونه اندام دختر رو حتی بدون هیچ لباسی ببینه تا مطمئن بشه اون چیزی که میخواد در او هست یا نه ... فتوای برخی مراجع اینه .

خب من حکم شرعی نمیدم ، نمیتونم هم بدم ، فقط میخوام به فلسفه این حکم دقت کنیم !!!
وقتی برای مسئله ای مثل زیبایی خدا چنین حکمی داده برای من سوال است ، آیا برای مسئله به شدت پر اهمیت تری مثل اخلاق نمیشه با رعایت حدود شرعی قبل از ازدواج و محرمیت اخلاق فرد مقابل رو شناخت ؟!!! چه اشکالی دارد قبل از خواستگاری رسمی یا حین جلسات خواستگاری قبل از اینکه چیزی قطعی بشه و محرم بشند با اطلاع خانواده ها دو طرف به قصد ازدواج مدتی رو با هم آشنا بشند ؟!!!

البته من اهمیت زیبایی رو رد نمیکنم اما فکر کنم همه عقلا قبول دارند اخلاق در ازدواج از زیبایی اهمیت بیشتری دارد . و اصلا فکر نمیکنم با جلسات خواستگاری ولو ده جلسه شما بتونی اخلاق فردی رو بشناسی !!!

پاسخ به: سنتی یا مدرن - Mohammad Trust - ۱۹/اردیبهشت/۹۵ ۲۲:۴۲

من یه چیزی بگم از طرف یه بزرگی که به من گفتن. به زبون خودش میگم که قابل لمس باشه
گفت که درسته ممکنه اونی که میگیری رو کامل نشناسی، ولی قدرت دوست داشتن رو دست کم نگیر ! وقتی دوست داشتن رو توی تو ببینه ، از بعضی چیزایی که دوست نداری پرهیز میکنه، ولی اینا همش به این شرط که بتونی دوست داشتن رو توش بوجود بیاری!

به درست و غلطش کاری ندارم ولی جمله پر مفهومیه.

در مورد موازات پرسیده بودید ، منظورم از موازت بودن سنتی و مدرنیته اینه که ببینی چی پیش میاد واست.گاهی یکیو خودت تنهایی میتونی به خصوصیاتش پی ببری ، گاهی نیاز به کمک داری. شرایط زیادی هستن که تعیین میکنن اینده زندگی چطور رقم بخوره. اینده هم یهو رقم میخوره. یهو میبینی وسط زندگی هستی ...