تالار گفتگوی بیداری اندیشه
ترول کیست ؟ - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: درباره تالار (/forum-3.html)
+--- بخش: پیشنهادات، انتقادات و اعتراضات (/forum-85.html)
+---- بخش: پیشنهادات و انتقادات محتوایی (/forum-40.html)
+---- موضوع: ترول کیست ؟ (/thread-5890.html)

ترول کیست ؟ - در جستجوی سختی - ۱۵/مرداد/۹۰ ۱۴:۱۳

سلام خدمت همه دوستان
نمی دونستم جای مناسب برای این مطلب کجاست بنابراین اینجا رو انتخاب کردم.
از مدیران محترم خواهش می کنم اگه جاش مناسب نیست پست رو جابجا کنند.

چند وقتی داشتم موضوعات تالار رو رصد می کردم و به یه نکته ای رسیدم.
اون نکته اینه که هر از چند گاهی یه نفر پا میشه میاد توی فروم و جنجال راه میندازه و بعد یه مدت هم دیگه پیداش نمیشه تا اینکه امروز اتفاقی به این مطلب توی سایت http://www.narenji.ir یه مقاله جالب پیدا کردم که فکر می کنم بی ربط نباشه.
خوب دقت کنید ...

ترول

ترول (Troll) یک اصطلاح اینترنتی است و به کسانی اطلاق می‌شود که در جوامع آنلاین مثل فروم‌ها یا بخش کامنت‌های یک سایت، پیام‌هایی بی‌ربط، ناراحت کننده و فتنه آمیز ارسال می‌کنند با این هدف اصلی که بقیه را وادار به عکس‌العمل‌های احساسی کنند و باعث بحث‌های بی‌ربط به موضوع اصلی شوند. این کلمه می‌تواند هم به شکل اسم برای فرد ارسال کننده بکار رود و هم به شکل فعل برای خود عمل (مثلا ترول‌وری یا ترول کردن).

[تصویر: g1y18fjyxzha7dpvks8z.png]

برای مثال ممکن است یک نفر عمدا در مطالب خودش غلط دیکته‌ای بگذارد تا دیگران را تحریک به صحبت در این مورد کند یا اگر هوش بیشتری داشته باشد، در متنی که ظاهرا تلاش می‌کند غلط‌های دیکته‌ای و دستوری دیگران را اصلاح کند چند غلط بگنجاند تا بقیه شروع به دادن جواب‌های احساسی کنند و بحث از موضوع اصلی منحرف شود. در شکل‌های مفهومی، ممکن است یک نفر در مورد خلقت جهان و نظرش در این باره حرف بزند یا در یک سایت با مطالب فنی، بحث تکراری مقایسه لینوکس و مک و ویندوز را بدون ربط به پست اصلی و بدون دلایل منطقی و فقط به قصد دعوا، مطرح کند.

در اینباره که چرا بعضی‌ها ترول‌ورزی می‌کنند نظرات مختلفی هست ولی سندروم‌های رفتار ضداجتماعی و حس کنترل بر احساسات دیگران از طرف آدم‌های ضعیف، از تئوری‌های ارائه شده هستند.

تصویر مرتبط با ترول در فرهنگ اینترنت این تصویر است:

[تصویر: 3arq48hdk9hudubn6zc.png]

که اولین بار در دویانت آرت معرفی شد و بعد از راهیابی به ۴چن کاربرد اصلی‌اش را پیدا کرد و تبدیل شد به زبان مشترکی برای ترول‌ورزان سراسر جهان.

توجه زیاد به این مفهوم در اینترنت از سال ۲۰۰۸ به بعد، باعث شد که استفاده از آن در خارج از اینترنت هم معمول شود. نیویورک تایمز ترول را به شکل «دستکاری تعادل روانی دیگران» معرفی کرده. در یک نمونه مشهور از ترولی که دنیای سایبر و دنیای واقعی را به هم پیوند می‌زد، یک نفر ترول گر شاغل در بخش مالی اخبار یاهو، بعد از دیدن بحث‌های تجاری جاری در یک فروم اقتصادی در مورد یکی از شرکت‌های مخابراتی کالیفرنیای آمریکا، خبری را روی یاهو فرستاد که نسخه دستکاری شده مطلبی از خبرگزاری اقتصادی بلومبرگ بود. بر اساس این خبر تحریف شده، یک شرکت قرار بود شرکت مخابراتی آمریکایی را بخرد و همین ترول باعث شد سهام شرکت آمریکایی ۳۱٪ بالا برود و بعد از افشای دروغ بودن خبر، شدیدتر از قبل سقوط کند. چیزی که در این میان به ترول‌گر رسید، خنده بیمارگونه بود از ناراحتی و اعصاب خوردی دیگران.

پیروزی یا عدم پیروزی ترول و از آن مهمتر ادامه فعالیت ترول‌گر در یک محیط وابسته به رسیدن یا نرسیدن سوخت به ترول است. اگر آدم‌ها کنترل احساساتشان را از دست بدهند و درگیر جنگ‌ها، بحث‌ها و اعصاب‌خوردی‌هایی بشوند که ترول را خوشحال می‌کند، ترول به کارش ادامه خواهد داد. این فهم و درک کاربران یک جامعه است که باعث می‌شود کسانی که دنبال دعوا هستند در اینکار موفق شوند یا نه. در صورت امکان فنی، دادن منفی به کامنت‌های بی‌ربط و بی محتوا یا بی‌توجهی به آن‌ها می‌تواند ترول‌ها را از کنترل احساسات شما ناامید کند. نکته مهم این است که هر گونه بحث منطقی با ترول بی‌نتیجه است چرا که ترول فقط به دنبال ناراحت کردن شما است نه قانع کردن تان.

[تصویر: 9eizqoz5at2k4ozim26.jpg]

قانون چهاردهم اینترنت: با ترول ها بحث نکنید چون به معنی پیروزی آن ها است.

RE: ترول کیست ؟ - Mitsonary - ۱۵/مرداد/۹۰ ۱۶:۱۹

داداش من بهتره بدونی که ترول (Troll) نوعی غول بودند که در غار ها زندگی می کردند اینم یه تاریخچه ی کوتاه در موردشون

ترول ها ، موجوداتي قدبلند ، گنده و عضلاني هستن.
تقريبا ميشه گفت كه چيزي بين الف ها و اورك ها هستن.
مثلا دست ها و گوش هاي دراز ، كه اون ها رو شبيه به الف ها و هيكل درشت و ماهيچه هاي قوي ، و دو تا دندون عاج ، اون ها رو شبيه به اورك ها ميكنه. مثل تائورن ها ، اون ها دو تا انگشت ، و يك شست تو دست و دو انگشت تو پاشون دارن.
امپراطوري ترول

در زمان هاي گذشته ، ترول ها يك امپراطوري خيلي قدرتمند ، به نام امپراطوري آماني و امپراطوري گورباشي بودند.

امپراطوري آماني ، تو قسمت مركزي كاليمدور و امپراطوري گورباشي ، قسمت جنوبي و جنگل هاي كاليمدور رو شامل ميشد.

اسم پايتخت ترول ها ،‌ زولدازار بود.

زماني كه پاكزاد هاي ملكه آزشارا ، به كوئل تالاس اومدن ، مشكل اصليشون مبارزه با ترول بود...

قدمت اين امپراطوري ، به زمان 16000 سال قبل از حمله ي لژيون مربوط ميشه. اون زمان ، به نژاد ترول ، زاندالارينز ميگفتن.

جادو ، براي انسان ها

امپراطوري آماني ، تو زول آمان در حال گسترش بود ، و هر روز قويتر ميشد ؛ تا اين كه پاكزادان ملكه در كوئل تالاس ، كه حالا به خودشون الف هاي عالي ميگفتن ،متوجه خطر ترول ها شدن.

الف ها ، از فرزند هاي آراتور( اسم يه مكانه ) كمك خواستن.

در اين زمان ، تازه قبيله ي آراتاي ، انسان ها رو متحد كرده بود ،‌ و پادشاه آراتور ، ثورادين بزرگ ، ترسيد كه شكست بخوره ، و سربازهاش رو نفرستاد.

چند ماه بعد ، شايعه شد كه الف ها شكست خوردن و ترول ها كوئل تالاس رو فتح كردن. چند مدت بعد ، يه پيك از كوئل تالاس اومد . ثورادين ، تازه دوهزاريش افتادو

تهديد جدي ترول ها رو درك كرد . براي همين ، الف ها پيشنهاد دادن كه به انسان ها ، جادوكردن رو يادبدن تا بر عليه ترول ها استفاده كنن. هر چند كه ثورادين از اون آدم ها مزخرفي بود كه به جادو اعتقاد نداشت ، اما قبول كرد.

چند تا جادوگر الف به آراتور فرستاده شد ، و شروع به آموزش انسان ها كردن ...

اين طوري شد كه انسان ها جادوكردن رو يادگرفتن ، هر چند كه ذاتا جادوگر نبودن.

جنگ نهايی

آخر سر ، ارتش متحد انسان ها و الف ها ، تو كوهستان آلتراك با ارتش بزرگ ترول ، وارد جنگ شدن.

جنگ روز ها و ماه ها و سال ها و دهه ها طول كشيد ( خالي بستم ! فقط روز ها طول كشيد ) ، ارتش آراتور محتات بودن ، و خيلي درگير نميشدن. براي همين جادوگران شاخ

، چه الف و چه هيومن ، تصميم گرفتن كه

بيان و

از جادو هاشون استفاده كنن ، و ترول ها رو يك بار براي هميشه منفجر كنن...

صد ها جادوگر ، چه انسان و چه الف ، جمع شدن و با تمام نيرو ، ترول ها رو تو آتيش سوزوندن. اتش ترول از هم پاشيد و ترول ها فرار كردن ، ولي ارتش ثورادين تك تك سرباز هاي ترول رو كشت هيچ كاري هم از راستا خان ، رهبر ترول ها بر نيومد ، و از اون به بعد ، هرگز ديده نشد كه ترول ها دوباره قيام كنن...

RE: ترول کیست ؟ - F_R - ۱۵/مرداد/۹۰ ۱۷:۵۳

ممنون از اطلاعاتی که دادید دوستان
حالا دیگه میدونم نیازی نیست که جواب هر کسیو بدم
از دوستان هم میخوام اگه از این به بعد تو تالار به بحث ها و کامنت های نامربوط و مشکوک برخوردن اصلا بهشون توجه نکنند و اصلا ب رو خودشون نیارن همچین چیزایی دیدنSmile
در کل بیایید
قدر اعصابمونو بدونیمSleepy

RE: ترول کیست ؟ - صلاح الدین - ۱۶/مرداد/۹۰ ۷:۱۸

دستت درد نکنه از این عکس ترول خیلی خوشم اومد . از این به بعد هرجا که خواستم کامنتی به یک آدم مریض بدهم که الکی فقط می نویسه از این عکس استفاده می کنم. Smile
نقل قول:دوست عزیز Sms4815 می گه:داداش من بهتره بدونی که ترول (Troll) نوعی غول بودند که در غار ها زندگی می کردند اینم یه تاریخچه ی کوتاه در موردشون
داداش من فکر می کنم شما زیادی WAR Craft بازی می کنی ها که یک همچین اطلاعاتی رو می نویسی.Smile

RE: ترول کیست ؟ - Mitsonary - ۱۶/مرداد/۹۰ ۱۲:۲۲

بله داداش متاسفانه این بازی رو به شدت پیگیری می کنم خودشم Dota تورنمت هایی داریم که به خاطر بروبچ مجبور می شوم اینو بازی می کنم
دعام کنید دیگه بازی نکنم

RE: ترول کیست ؟ - Gryffen - ۱۶/مرداد/۹۰ ۱۳:۵۸

دوست گرامی Sms4815 عزیز این تعریفی که از ترول می کنی از کجا پیدا کردی ؟؟؟
ترول یه موجودی در افسانه های اسکاندیناوی و نورسی که فکر کنم اولین بار تو داستان فانتزی دنیای تالکین راه پیدا می کنن و الان تو بیشتر داستان های فانتزی اعم از وارکرافت و هری پاتر وجود دارن
زیاد تو بهر زبان شناختی و ریشه یابی کلماتش نمی رم اما در رابطه با شکل ظاهری اون ها می تونی دو دوجا خوب تعریف اون ها رو پیدا کنی یکی تو افسانه های عامیانه ی نورسی و یکی هم تو دنیای تالکین
دنیای نورسی :
ترول یه هیولای قول پیکریه که دارای یه قدرت جادویی که همیشه با انسان ها در دشمنیه یکی از نقطه ضعف هاش هم اینه که با روشنی هوا به سنگ تبدیل می شه
دنیای تالکین :
ترول‌ها مخلوقاتی درشت هیکل هستند که با عقل و فهمی اندک هستند. آن‌ها به تقلید از انت‌ها توسط ملکور خلق شدند. ترول‌ها به صورت تنهایی و یا قبیله‌ای زندگی می‌کردند، و در دوران سوم اکثر آن‌ها تحت فرمان سائورون بودند.
دیگه به انواع اون ها نمی پردازم
دوست گرامی از نوشته هات معلومه که تعریف دقیقی از الف نمی دونی چیه ؟؟

RE: ترول کیست ؟ - Mitsonary - ۱۶/مرداد/۹۰ ۱۴:۰۸

نه نمی دونم الف یعنی چی ؟
این تاریخچه رو از یکی از سایت ها برداشتم
آره تو بازی وارکرافت (DotA) سه هیرو (قهرمان) وجود دارد که از خانواده ی ترول ها هستد
خودشم تازگیا یه فیلم سه قسمتی (پادشاه دیوانه) پخش می کرد که ترول ها در اون پادشاه یکی از ممالک بودند
همینارو می دونم
اگه بشه بگین ما هم بدونیم؟؟؟