![]() |
|
اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی - نسخه مناسب چاپ +- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir) +-- بخش: اخبار و سایر موضوعات (/forum-46.html) +--- بخش: اخبار جهان اسلام (/forum-16.html) +---- بخش: سخنرانی های مراجع و علما (/forum-66.html) +---- موضوع: اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی (/thread-8239.html) صفحه: 1 2 |
اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی - saloomeh - ۶/مهر/۹۰ ۹:۴۰ اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی حضرت آیتالله نوری همدانی با ارائه نامه یکی از بدهکاران بانکها به مدیر عامل بانک ملی ایران، گفتند: متاسفانه ربا هنوز در بانکهای ایران وجود دارد و تنها شکل آن تغییر کرده است. ![]() صدای شیعه: به نقل از مرکز خبر حوزه، حضرت آیتالله نوری همدانی، در دیدار مدیر عامل بانک ملی ایران و هیئت همراه اظهار داشتند: در هر مسئلهای که ربا در آن راه پیدا کند، قطعاً به فساد کشیده خواهد شد؛ چرا که در آیات و روایات بسیاری از آن تعبیر به جنگ با خدا شده است. معظمله با اشاره به سخنان مدیر عامل بانک ملی ایران مبنی بر این که تا حدود زیادی ربا را از این بانک برچیدهایم، گفتند: مطالبی که فرمودید منطقاً و دلیلاً همین است، اما باید برای مردم فرهنگ سازی شود؛ چرا که بین بانکداری اسلامی و غربی از زمین تا آسمان تفاوت است. این مرجع تقلید تاکید کردند: ربا مسئلهای است که خیلی زود در عرصههای اقتصادی نفوذ میکند، از این رو باید بسیار مراقب بود. حضرت آیتالله نوری همدانی با بیان اشکال مختلف معاملات بانکی مشروع گفتند: در کنار تمام این اشکال مشروع، ربا نیز وجود دارد که اسلام به مقابله با آن برخواسته است. معظمله با نشان دادن نامه یکی از مقلدان خود، افزودند: در این نامه عنوان شده است که بنده مدتی پیش سه میلیون تومان وام از یکی از بانکها دریافت کردهام که در همان ابتدا 30 درصد آن مبلغ را نگاه داشتند، بعد از مدتی که نتوانستم اقساط آن را پرداخت کنم، بدهکاری بنده به هفتمیلیون تومان رسید و به همین دلیل مجبور شدم خانه خود را بفروشم. حضرت آیت الله نوریهمدانی با اشاره به نامه فوق تاکید کردند: باید جلوی این کارها گرفته شود چرا که متاسفانه امروز تنها شکل کارها عوض شده و باطن کارها همان رباست. این مرجع تقلید با بیان این که ربا حرام است و حرام خدا را هیچ چیز حلال نمیکند، افزودند: متاسفانه امروزه در بانکها حتی ساعت دیرکرد وامها نیز محاسبه میشود که این برخلاف اصول اسلام است. حضرت آیت الله نوریهمدانی اظهار امیدواری کردند، خوشبختانه رییس جمهور عنوان کردهاند که بعد از اجرای طرح هدفمندی یارانهها در صدد آن است که نظام بانکی را صددرصد اسلامی کند. ایشان در پایان خاطرنشان کردند: بانک ملی ایرن اقدامات خوبی را برای مبارزه با ربا برداشته است که امیدواریم تداوم داشته باشد.
RE: اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی - Hadith - ۶/مهر/۹۰ ۲۲:۱۱ بعید می دونم در ایران بانکی به اندازه بانک انصار به صورت ربائی عمل کنه، که به ازای هر روز دیرکرد در پرداخت قسط وام،200 تومن جریمه می گیره!....!!! RE: اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی - lpsl - ۶/مهر/۹۰ ۲۲:۵۹ پروفسور نایل فرگوسن در کتاب ترقی پول میگوید کلمه بانک نام میزی بوده است که یهودیان پشت آن مینشستند و به غیر یهودیان ربا می دادند
RE: اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی - ilidin - ۶/مهر/۹۰ ۲۳:۵۴ آقا یکی بیاد تفاوت بانکداری بی ربا رو به ما بگه چیه بیان با بانکداری با ربای بقیه کشورا مقایسه کنن ببینیم فرقشون چیه اگه ما بی ربا هستیم چرا هر روز باید یه خبر جدید از گند کاریی این بانکا رو بشنویم هی تو بوق و کرنا میکنن بانکداری بی ربا هی اولین بانک بی ربای جهان اسلام پس این اختلاص بزرگه از کجا اومده نکنه کشاورای دیگه گذاشتن تو کاسه ما باز میگن مردم چرا نسبت به تصمیمات ما بی اعتمادن RE: اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی - یا ثارالله - ۴/اسفند/۹۰ ۱۳:۱۱ (۶/مهر/۹۰ ۲۳:۵۴)ilidin نوشته است: آقا یکی بیاد تفاوت بانکداری بی ربا رو به ما بگه چیه بیان با بانکداری با ربای بقیه کشورا مقایسه کنن ببینیم فرقشون چیه بانک بدون ربا در سراسر جهان وجود نداره بهترین کار اینه که ادم هر معامله ای که با هر شخص یا شرکت یا سازمانی انجام میده خودش به طور دقیق از سازوکار اون معامله باخبر بشه و ببینه مشکل شرعی داره یا خیر. بانکداری اسلامی وجود نداره گول این عناوین رو نخورید. یا علی RE: اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی - mhvvhm - ۴/اسفند/۹۰ ۱۴:۱۳ دوستان سلام اولین قدم و شاید ریز ترین قدم مهم در رابطه با بانک تغییر این اسم و قرار دادن اسم جدیدی باشه که بتونه با ربا تضاد معنایی ایجاد کنه! کلمه بانک حتی بصورت ناخودآگاه ربا را در ذهن نهادینه می کنه! فرض کنید کسی می خواد بره واسه مشکلاتش وام بگیره یعنی کسی می خواد واسه مشکلاتش با خدا وارد جنگ شه!!!!!!!!!!!!! اسامی جدید را ارائه دهید! RE: اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی - یا مهدی (ع) - ۴/اسفند/۹۰ ۱۵:۱۷ موضوع برادان فقط این نیست وقتی ما با پول شریک برای خدا قاعل شدیم دیگر چه رسد به ربا ما در تلقی قرآنی چیزی به مفهوم اقتصاد که ریشه در کلمه عربی داره یا Economy در تلقی غربی اون نداریم ببنید همین اگر درک کنیم چقدر عقب همون طور که در بین حرف جناب ایت الله همدانی اشاره کردن بانک داری اسلام زمین تا اسمان فرق است من در قران که مشابه ان باشد بیع داریم یعنی روبرو این دو قرار میگره که مفهوم واقعا بالاتری وجود داره یک کتاب حضرت امام (رحمة الله علیه) دارن که به نام بیع که هیچ یک از روحانیون و یا مراجع هنوز که هنوز نتونست کل این کتاب به طور کامل تبعین بندی کنن وسال ها زمان میبره ..... جالب که اکثر دوستان فکر میکنن با این وضع موجود سال بعدی سال ظهور ..... هنوز اول راه نرسیدم و بعضی دوستان همش ضجه جهانی میزان ..... این هم نوعی غفلت .... البته دعا بد نیست من نمیگم نکنید ولی با شرایط انتظار فرج نباید داشت ... RE: اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی - blue.blood - ۲۵/اسفند/۹۰ ۱۶:۴۱ فکر کنم اگه این Topic رو هنوز ندیدید ، بد نباشه یه سری بهش بزنید ![]() http://forum.bidari-andishe.ir/thread-11281.html RE: اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی - Aleyasin - ۲۵/اسفند/۹۰ ۲۲:۲۱ دوستان بنده یه مبلغ نسبتا کلان از پدر بزرگم به من به ارث رسیده که گذاشتم بانک مسکن و 20 درصد دارم سودش رو هر ماه میگیرم از ایه الله مکارم استفات کردم فرمودند که حلال است و مشکلی نداره آیا به واقعا پولی که من دارم میگیرم رباست؟تورو خدا جوابم رو بدین سخت ناراحت و کلافه هستم ![]() ![]()
RE: اثبات ربا در بانکها توسط آیتالله نوری همدانی - یا ثارالله - ۲۵/اسفند/۹۰ ۲۳:۱۴ (۲۵/اسفند/۹۰ ۲۲:۲۱)Aleyasin نوشته است: دوستان بنده یه مبلغ نسبتا کلان از پدر بزرگم به من به ارث رسیده که گذاشتم بانک مسکن و 20 درصد دارم سودش رو هر ماه میگیرم از ایه الله مکارم استفات کردم فرمودند که حلال است و مشکلی نداره آیا به واقعا پولی که من دارم میگیرم رباست؟تورو خدا جوابم رو بدین سخت ناراحت و کلافه هستمبسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم حقیقتش من از فرمایش شما حیرت کردم به همین دلیل خودم از پاسخگوی آنلاین آیت الله مکارم این موضوع رو پرسیدم پاسخشون این بود که بستگی به بانک و نوع معامله ای که با بانک کردید داره. یعنی اگر بر اساس مضاربه اسلامی باشد ایرادی ندارد و در غیر اینصورت حرام است. |