تالار گفتگوی بیداری اندیشه
قبل از ورود به این موضوع، اصول دین را به ترتیب بگویید#% - نسخه مناسب چاپ

+- تالار گفتگوی بیداری اندیشه (http://forum.bidari-andishe.ir)
+-- بخش: اصول و عقاید شیعه (/forum-52.html)
+--- بخش: اصول عقاید شیعه (/forum-19.html)
+--- موضوع: قبل از ورود به این موضوع، اصول دین را به ترتیب بگویید#% (/thread-872.html)

صفحه: 1 2

قبل از ورود به این موضوع، اصول دین را به ترتیب بگویید#% - mohamad - ۳/بهمن/۸۹ ۱۱:۲۲

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام
چند روز پیش با یکی از دوستان در مورد مسائل دینی بحث می کردم. و به قول خودمون که بحث بسیار عمیق بود و هر کسی نمی تونست در این بحث شرکت کنه. تا اینکه بطور اتفاقی سوالی زیر مطرح شد:
"اصول دینه چیه؟". من بدون درنگ گفتم: خوب معموله، توحید و ... . کمی شک کردم که نکنه اشتباه می گم.
و جالب این بود که اون دوستم هم چنین مشکلی داشت.
برام خیلی جالب بود که، من که این همه ادعام میشه، اصول دینم را بلد نیستم به ترتیب بگم.
این سوال را بصورت SMS از دوستان پرسیدم. و جالب این بود که تقریبا 15% تونستند جواب درست را برای من ارسال کنند.

نتیجه گیری:
ما (من) اینقدر خودمون را مشغول چیزهای دیگه ای می کنیم که از اصل موضوع دور می شم.
به قول یکی از دوستان در این تالار "ما در اصول دینمان تقلید می کنیم. و در فروع دین تقلید را اشتباه می دانیم، در صورتی که باید برعکس این باشد"
واقعا اگر ما (من) فقط به همین اصول دین بیاندیشیم و جان مطلب آن را درک کنیم، آن وقت می توانیم بگوییم که مسلمان و با ایمان هستیم.
بارها خداوند در قرآن وقتی می خواد دستور بده با عبارت "ای کسانی که ایمان آوردید" شروع می کنه، و این حرف یعنی اینکه برای انجام فرامین الهی اول باید ایمان داشته باشیم. و ایمان نیز با شناخت حاصل می شه.
شناختن هم باید پایه ای و بنیادی باشه.
حالا هی بریم تو سر خودمون بزنیم که ایلومناتی و والت دیزنی و فلان و فلان ...

درباره اصول دین

RE: قبل از ورود به این موضوع، اصول دین را به ترتیب بگویید - علی 110 - ۳/بهمن/۸۹ ۱۳:۲۷

اصول دین اسلام ناب (مذهب تشیع) پنج تا هست
توحید اولیش هست و بعد نبوت و بعد معاد و (امامت و عدل از اصول مذهب تشیع) است
اما شما در هر یک از چهار اصل نبوت و معاد و امامت و عدل خدشه ای وارد کنی در حقیقت در توحید خدشه وارد کردی
توحید یعنی همه چیز و مشکل همه ما در بحث توحید است
توحید بسیار فراتر از خدا یکی هست می باشد
من دوست داشتم دوستان همت میکردند کمی من باب توحید بیشتر صحبت میکردیم و مطالعه می کردیم
اما کاهو و مدونا و مهران مدیری مثل اینکه جذابیت بیشتری برای دوستان داره....

RE: قبل از ورود به این موضوع، اصول دین را به ترتیب بگویید - مسافر - ۳/بهمن/۸۹ ۱۴:۵۱

محمدجان زندگی دینی خیلی از ما شبیه به کاریکاتور شده. بعضی جاها آنقدر متورم کرده و قلبمه شده و بعضی جاها آنقدر نحیف است که ناظران را مشمئز می کند. قضیه خیلی عمیق تر از حفظ بودن اصول دین و گفتن به ترتیب آنهاست. خیلی از ماها حتی نمی دانیم چرا عدل از اصول دین شیعی است!؟ و یا...
اما بهترین برخورد ما با مسائلی از این دست "آیا می دانید که" یا "آیا می دانید چرا" است! یک جمله، یک پاراگراف، یا یک کتاب را حفظ کنیم انگار که می خواهیم امتحان اندیشه اسلامی بدهیم. بعد هم در دعواها و بحث هایمان قال قال کنیم!
چرا ما از شبهه می ترسیم؟ چون مبادا سوالی را که تا به حال از خودمان نپرسیدیم را دیگری از ما بپرسد. استادی می گفت شان انسان به اندیشه اوست. ما چقدر اندیشه و به تبع آن سوال داریم؟ چقدر مسئله داریم؟ (مسئله ای که از حد اطلاعات عمومی بیشتر باشد! مسئله ای باشد که بی قرارمان کنید. بیمارمان کند) چقدر حرف برای نگفتن داریم؟ (حرفهایی که سنخیتش با زبان میانه ای ندارد) به قول شریعتی سرمایه ماورایی انسان به اندازه حرف هایی است برای نگفتن دارد...
چقدر درد داریم؟ مرد را دردی اگر باشد خوش است، درد بی دردی علاجش آتش است...
عمری است که سر به سنگ سجده می کوبم و در حسرت فهمیدن درب ورود به ساحت دین هستم. به راستی راه نزدیک شدن به آن ساحت اهورایی چیست؟

RE: قبل از ورود به این موضوع، اصول دین را به ترتیب بگویید - bahar2006 - ۳/بهمن/۸۹ ۱۹:۱۸

سلام دوستان
رو حرفاي دوستان صحه مي زارم و ميگم اگرم بلد باشيم فقط از حفظ مي گيم اما توحيد نبوت معاد عدل امامت چرا اصول دينه؟ما كه مسلمونيم ازش چي ميدونيم
بايد گفت خانه از پاي بست ويران است.اون وقتي كه بهمون گفتن اصول دين چيه نگفتن نشون مسلمونيت اينه برو دنبالش!!!!!!!!!!
حالا كه مي دونيم چي ميريم دنبالش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!
راستي دوستان توحيد رو چي تعريف مي كنيد؟به اين سوال بدون مراجعه به كتاب و سوال از ديگران جواب بدين و بعد جواب خودتون رو با تعاريف انجام شده مقايسه كنيد اونوقت بهتر درك مي كنيد كه توحيد چيه؟

RE: قبل از ورود به این موضوع، اصول دین را به ترتیب بگویید - aliakbar - ۳/بهمن/۸۹ ۱۹:۵۵

با سلام

با تشكر از دوستان بنده نظر خودم رو در رابطه با توحيد مي گم:
توحيد يعني تنها حقيقت محض و وجود مطلق خداست و همه هستي مخلوق و مقهور خداست و هيچ سكون و هيچ جنبشي بدون خواست خدا انجام نمي شه.

يا علي

RE: قبل از ورود به این موضوع، اصول دین را به ترتیب بگویید - علائم ظهور - ۴/بهمن/۸۹ ۰:۳۲

سلام

البته شما یکمی پیاز داغش رو زیاد کردید ولی واقعا قبول دارم که در جامعه برخی آموزش لازم رو ندیدن و اطلاعاتشون ضعیفه
اما در مورد قشر مذهبی اینو قبول ندارم.

در اسلام ناب محمدی (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اصول و فروع دین نقش بسیار مهمی داره و اینکه همیشه مورد توجه باشه به نظرم یک ضرورته

اینکه به بهانه اصول دین بریم کنج حجره و کتابخانه بشینیم و سرمون به کار خودمون گرم باشه بحث انحرافیه.والت دیسنی و فریمیسنری و نظم نوین جهانی رو شناختن نتیجه توحیده

وقتی شما توحید رو در حد خودت درک کنی متوجه بی خدایی و انحطاط جوامع بشری میشی و ریشه یابی میکنی که مثلا صهیونیسم و فریمیسنری سردرمداران این انحراف هستن.آیا این از توحید جداس؟

اصول دین 5 تا است:

1.توحید: خدا یکی است و شریک و همتایی ندارد
2.معاد: روز قیامت همه مردگان زنده شده و سزای اعمال خود را که در دنیا کرده اند خواهند دید.
3.نبوت: خدا پیامبرانی را برای راهنمایی بشر فرستاده که اول آنها حضرت آدم و آخر آنها حضرت محمد بن عبدالله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) پیغمبر آخرالزمان است.
4.عدل: خدا عادل است و ظالم نیست.
5.امامت: جانشین پیامبر 12 امام بر حقّند که اول آنها حضرت علیّ بن ابیطالب (علیه السلام) و آخر آنها حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است که از نظرها غائب و به مشیّت خدا ظاهر شده و عدل را در جهان گسترش می دهد.

فروع دین 10 تا است:

1.نماز
2.روزه
3.خمس
4.زکات
5.حج
6.جهاد
7.امر به معروف
8.نهی از منکر
9.تولّی
10.تبرّی

RE: قبل از ورود به این موضوع، اصول دین را به ترتیب بگویید - mosafer - ۴/بهمن/۸۹ ۹:۳۱

برادر شما رفتي سريع يه سرچي كردي و اونو برامون فرستادي.
كافيه تو گوگل بنويسي فروع دين ، اين كه كاري نداره اخوي!BlushSmileHeart

نقل قول:توحيد يعني تنها حقيقت محض و وجود مطلق خداست و همه هستي مخلوق و مقهور خداست و هيچ سكون و هيچ جنبشي بدون خواست خدا انجام نمي شه.
دوست عزيز ، مطمئني دقيقاً معني توحيد همينه؟
اگه تنها حقيقت محض و وجود مطلق خداست، پس مخلوق چيست؟

دوستان در رابطه با توحيد ، مي تونند كتاب توحيد شهيد دستغيب رو مطالعه كنند.
و بعد اگه دوست داشتيد كمي بيشتر متحير(گيج) شويد تقريبا همون اوايل نهج البلاغه حضرت علي عجيب سخن گفته اند. در باب توحيد و خداشناسي

RE: قبل از ورود به این موضوع، اصول دین را به ترتیب بگویید - علی 110 - ۴/بهمن/۸۹ ۱۰:۴۱

دوستان مسئله و مشکل اصلی ما دونستن تعریف توحید نیست
دونستن تعریف اصول و فروع دین نیست
مشکل ما اینه که تفکرات و رفتار ما در زندگی بر مبنای توحید نیست
موحد واقعی دارای نشانه های بسیار هست که در آیات و روایات زیاد اومده
یکی از این نشانه ها اینه که موحدین برای زندگی دنیا نه خوفی دارند و نه حزنی و اگه ما هر چه قدر برای این دنیا و امور دنیا دچار خوف و هزن و اظطراب و ... میشیم یعنی کمیت توحیدمون لنگ میزنه
توحید بسیار گسترده تر از خدا یکی است و تنها حقیقت محض است میباشد
ببینید جناب مسافر یه مثال میزنم که این مثال در کتاب سفینه الصادقین شرح حال عالم ربانی جناب آقای یعقوبی از شاگردان عارف بالله انصاری همدانی هستند و اکنون ساکن مشهد مقدسند
ایشان تمثیلی زیبایی دارند در مورد اینکه نسبت ما و خدا در عالم به چه شکل است که این تمثیل بر پایه معارف قرآن و روایات اهل بیت هست
مثل ما در دنیا نسبت به خدا مثل رنگین کمان است
رنگین کمان اثر شکستن نور خورشید در باران است
آیا رنگین کمان به ذات خود چیزی هست؟ بدون وجود خورشید؟
حقیقت ذاتی از خودش ندارد رنگین کمان و وجودش بالعرض هست
اما در خصوص توحید
دوستان، ما در توحید در عبودیت ، توحید در ربوبیت ، توحید در رازقیت ، توحید در توکل و.... مشکلاتی داریم و بیش از اینها در عمل به این معارف و زندگی بر محور باورهای توحیدی مشکل داریم
یکی از بهترین راه های خداشناسی که توسط خود رسول اکرم و ائمه اطهار علیهم السلام معرفی شده و خود قرآن هم به این امر بسیار تأکید داره آشنا شدن با اسما و صفات خداست
آیا ما حقیقتاً معنای رب، رحمان ، رحیم ، وهاب ، عزیز ، مهیمن ، کریم، غفار ، شکور و... رو میدونیم
آیا به این اسما و صفات اندیشیده ایم
آیا خداوند را با این اسما و صفاتش صدا میزنیم
دو مثال میزنم که قبلاً هم در تالار گفتم
ببینید جواد یعنی چه؟
معمولاً میگن بخشنده
اما چه جور بخشنده ای؟
جواد به شخص بخشنده ای میگن که قبل از اینکه کسی ازش درخواست کنه بهش میبخشه
و کسی که خدا رو زیاد با این نامش صدا میزنه و به این معنی هم توجه داره خدا متناسب با معنای این اسم حُسنایش با او رفتار میکنه
وهاب یعنی چی؟
وهاب از ریشه وهب میاد
هبه یعنی هدیه
هدیه اون چیزی هست که ما از کسی انتظار یا درخواست دریافتش رو نداریم اما از دریافتش بسیار خرسند میشیم و به اصطلاح خودمون سورپرایز میشیم
حالا وهاب یعنی کسی که بسیار هدیه میده
و در حدیث است کسی که در سجده 14 بار خدارو با این نام صدا بزنه خدا متناسب با همین نامش باهاش برخورد میکنه
خیلی فرق میکنه که ما خدا رو به نام وهاب صدا بزنیم و یا با نام یا ستار
این بحث خیلی خیلی مفصل من نمیدونم دوستان مایل هستند که ما به کمک هم و بااستفاده از منابع موثق در مورد توحید بحثی داشته باشیم و یا نه
کتاب توحید شهید دستغیب و کتاب استعاذه شهید دستغیب مطالب توحیدی نابی رو به زبان ساده و با استفاده از آیات و روایات و داستانها میاد مطرح میکنه که مطالعه اش بسیار مهم و مفید هست
از همه این ها مهمتر در باب توحید اینه که :
ما شدیداً خاضعانه ، خاشعانه ، ذلیلانه ، فقیرانه ، ملتمسانه باید از خدای متعال بخوایم تا خودش رو در حد ظرفیت ما به ما بشناسونه و به ما در معرفت و بندگی کردنش یاری برسونه
این دعای از سر عجز و فقر و اعتراف به ناتوانی در برابر خدا مهمترین روش انبیا و ائمه و اولیای خدا در باب خداشناسی و خداپرستی و توحید هست
باید تا میتونیم خودمون رو دربرابر خدا بشکنیم و تنها از او بخواهیم و در این راه از توسل هم حداکثر بهره رو ببریم

RE: قبل از ورود به این موضوع، اصول دین را به ترتیب بگویید - mosafer - ۴/بهمن/۸۹ ۱۱:۵۳

تشكر علي آقا ،
هميشه از خدا خواسته ام كه ما را در پرتو هدايتش قرار دهد.
هدفم از طرح سوال همين آغاز بود ، كه شما ادامه داديد.

اگه صد سال آدم تو يه كتابخونه بشينه و كتاب بخونه، تا يه ذره عمل نداشته باشه ، حيف از اون صدسال

حاجي به گوشي؟

RE: قبل از ورود به این موضوع، اصول دین را به ترتیب بگویید - Reza2035 - ۴/بهمن/۸۹ ۱۳:۱۵

تشکر محمد جان .
متاسفانه مهم حفظ کردن اصول دین و خوندن 4 تا کتاب برای اینکه بفهمی توحید یا اصول دیگه نیست ... مهم اینه که بفهمیم ...ما فقط یاد گرفتیم بشیم ضبط صوت علمای دینمون ( البته باید برای شناخت راه دین باید حتما به این بزرگواران توجه زیادی داشت ) هیچی از خودمون نداریم !!! خودمون حرفی نداریم بزنیم این خیلی بده Sad به خودمون زحمت نمیدیم برای یادگیری کاری کنیم ... حرفایی که بزرگان دینمون میزنند همشون باید تفسیر بشن . نه اینکه ما فقط به اصل جمله توجه کنیم ...

تا قبل از حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) تمام مشکل مردم در توحید بود 124 هزار پیامبر اومدن تا به مردم بگن برای خدا شریک قرار ندید خدا یگانه است الان هم تقریبا همه ی مردم دنیا میدانند و قبول دارند که خدا یگانه است ...اما بعد از حضرت محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) مسئله ی فوقالعاده مهمی که بعد از رحلت پیغمبر عظیم الشان ما اتفاق افتاد مسئله ی امامت و خلافت و ولایت این بزرگواران در روی زمین بود ... اما چند نفر تا حالا تشیع رو قبول کردن ؟ تشیع به معنای واقعیه کلمه ؟ به راستی تشیع یعنی اینکه ما 12 تا امام رو قبول داریم ؟ اگه قبول داریم پس اباصالح(عجل الله تعالی فرجه الشریف) چرا غیبت کردند ؟ ما که قبول داریم این بزرگواران رو چرا اقا نمیاد ؟ لابد شرایط اماده نیست ؟ اما این یعنی چی ؟ این نظرشخصیه منه این یعنی ما هنوز ولایت و خلافت این بزرگوارن رو قبول نکردیم ... چند نفرمون سعی کردیم حرفای این بزرگوارن رو به کرسی بنشونیم اقامون فرمودند در زمان غیبت به ولی فقیه رجوع کنید!!!(البته من نمیدونم درست نوشتم این حدیث رو) به راستی چند نفر به ولی فقیه رجوع کردیم ؟ اکثرا یاد کرفتیم خودمون برای خودمون تصمیم بگیریم . وقتی نظر خودمون بر نظر ولایت فقیه (کسی که امامان ما تاکید میکنند باید بهشون رجوع کرد) کسی که میخواد شریعت رو توی زمین پیاده کنه ارجحیت میدیم یعنی اصالت انسان بر شریعت همون اومانیسم دیگه ... ایا دین باید فدای مردم شود یا مردم فدای دین ؟

چقدر دینمون رو قبول داریم حتی اگه جاهائیش رو دوست نداریم و احساس میکنیم به ضررمونه ؟ اسلام یعنی چی ؟ یعنی تسلیم برابر امر خداوند چقدر تسلیم بودیم ؟ وقتی نظر خودمون رو به حکم الهی به امر امامان برتر میدونیم یه ادم اومانیست هستیم...

خیلی هامون هنوز سرباز شیطان هستیم ...خدایا به همه ی ما شیعیان و برادران اهل سنت بصیرت کافی عنایت فرما..الهی امین .