خانم " m.shirazi80"
از اینکه به بحث ما وارد شدین متشکرم و ممنون از نظرتون،
ابتدا بگویم که عنوان تاپیک از من نیست (در چند پست قبلی توضیح داده ام)
من گمان میکنم که یا شما کامل مطالب قبلی رو نخوندین یا اینکه بعضی موارد را به غلط برداشت کرده اید(که البته قصور از من است که نتوانسته ام منظورم را درست برسانم)
نقل قول:شما همه رو از دیدن خودتان میبینید . عملکرد همه مثل هم نیست اگر اینطور بود جایگاه انسانها در آن دنیا در یک مرتبه بود .
حدیث داریم که به اندازه تمام انسان های روی زمین راه رسیدن به خدا وجود داره.
این ما نیستیم که بخواهیم برای دیگران راه تعیین کنیم و با دید خودمان داوری کنیم که چه کسی ایمانش بالاتر یا پایین تر هست .
ما فقط وظیفه مان آگاهی دادن هست .دیگران رو به مطالعه در دین تشویق میکنیم و زمینه ها رو ایجاد میکنیم اما اجبار در این راه درست نیست .
داستان موسی و شبان رو شنیدین.مصداق همین موضوع هست
من نمیدونم کجا برای دیگران راه تعیین کرده ام و کجا همه را مثل هم پنداشته ایم (که بی شک پنداری غلط است)،کجا داوری کرده ام چه کسی ایمانش بالاتر است و یا چه کسی پایین تر؟
من این حرفهای شما را همگی قبول دارم ، من میگویم وظیفه ما و هر بنده ی مسلمانی است (حتی قبل از آگاهی دادن و تشویق دیگران به مطالعه در دین!) که خودش اعتقاداتش را تعمیق کند و سعی در حل سولات و مشکلات اعتقادی خویش کند تا به اعتقادی راسخ و درست رسد که از گزند گمراهی در امان باشد، گفتم دستور خدا در مورد همه یکی است اما همگان به وسع و توان خویش مسئولیت دارند و این است تفاوت انسانها،وگرنه ما کیستیم که بتوانیم کسی را به کاری مجبور کنیم؟!کاری خدا هم نکرده است....
نمیدونم چی باعث شده این برداشت ها را از حرفهای من بکنید...
واسه اینکه بهتر بگم یکبار دیگر در یک عبارت نظر خودم رو در برخورد با شبهات میگویم :
"از نظرمن: در دین اسلام ،هر فرد مسلمان موظف است که در اصول اعتقادی دین خود به اجتهاد برسد و بدون تقلید از دیگران بلکه از راه عقل به آنها راه یابد و معتقد شود و منظور من از کلمه شبهه، مشکلات و سوالاتی است که در راه رسیدن عقلی به این اعتقدات و در ادامه راه ممکن است برای ما به وجود بیاید که این شبهات و مشکلات جدای از راه رسیدن عقلی به آن اعتقادات نیست بلکه جزیی از همان راه است و همانند پیمودن آن راه که بر هر مسلمانی لازم است برطرف کردن این شبهات نیز الزام دارد و در واقع این شبهات و مشکلات همانند موانع این راه می باشد ،آری پیمودن مسیر بدون از میان برداشتن موانع امکان پذیر نمیباشد.
و البته آگاهی دارم که از آنجایی عموم جامعه ما از راه درست به این اعتقادات دینی نرسیده اند و مسیر اصلی را طی نکرده ند ممکن است هنگامی که مانعی را در راه ببینند از ادامه ی مسیر منحرف شده و در واقع بیخیال مسیر شوند ، به گمان من اینها که از ابتدا بدون پیمودن مسیر عقلی و از راه تقلید از عموم به ظاهر به این عتقادات رسیده بودند از همان ابتدا هم مسیری را که اسلام الزام کرده است را طی نکرده بودند و در واقع در اسلام نبوده اند که خارج شوند.
و از نظر ظاهری قبول دارم که اگر فضای بحث و تبادل نظر پیرامون اعتقادات در جامعه شکل بگیرد ممکن است کسانی از اعتقادات فاصله بگیرند و به ظاهر از اسلام و صلاح دور شوند ولی برایند این کار را مثبت میدانم و گمان میکنم عمقی سازی اعتقادات نه تنها مسلمانان را در مسیر محکم تر میکند بلکه در صورتی که اعتقادات از پایه محکم باشد دیگر کاری از دشمنان بر نمیآید ، و گمان میکم بسیاری از مشکلات دینی در جامعه ما ناشی از عمقی نبودن اعتقادات است (مشکلاتی که باعث میشود از ماهواره و اینترنت و ماسون و... لطمه بخوریم) و از نظر من.....(این ادامه رو بعدا خواهم گفت)"
نقل قول:از طرفی همه آدمها اهل تحقیق نیستند .یکنفر ممکنه با یک شبهه از راه به در بشه . نباید اینطور بگیم که این شخص که با یک شبهه از دین خارج شد همون بهتر که کافر شد .
قرآن چقدر انسانها رو به تفکر و تعقل دعوت کرده . اما همه میدونیم که عموم مردم اینگونه نیستن . یکسری مسائل هست که عواقبش جنبه عمومی داره مثل شبهات .نمیتونیم باگسترده کردن شبهات در عموم به دنبال آن انتظار داشته باشیم مردم تحقیق و پیگیری کنند. اگر یقین داشتیم که همه اهل تحقیق بودن اون موقع بیان شبهات در عموم خوب بود اما چون میدانیم عموم مردم اینگونه نیستند بنابراین برای مصلحت عموم این روش مناسب نیست به فرض اگر با بیان شبهات مثلا 4 نفر ایمانشان قوی تر میشه و در عوض 10 نفر فقط به خاطرشنیدن شبهه و تحقیق کافی نکردن از دین خارج شوند این به صلاح نیست و ضررش بیشتره.
دوست گرامی ، من جواب اینها رو هم در اون عبارت بالایی دادم ،آری عموم جامعه ما اهل تحقیق نیستند (با تخقیق به اصول دین خود نرسیده اند) که خلاف نص صریح قرآن است ،حال ما باید بگذاریم همین روند ادامه پیدا کند ؟!کاری که مورد نکوهش قرآن است....از نظر من مصلحت معنی ندارد اینجا و باید این جامعه را بیدار کرد...از نظر من 1 مسلمان واقعی بهتر از 10 مسلمان تو خالی است ،با این جو جامعه ما داریم خیلی از جوان هایمان را هم اینچنین بار میآوریم و این ظلم بزرگی است به آنها،حتی در کلاس های دینی مدارس ما هم بحث های دینی شکل نمیگیرد!!
(و امیدوارم از این ترویج پذیرش بدون تفکر دین (که خلاف قرآن است) برای گمراه کردن و دادن اعتقادات خرافی و غلط به مردم استفاده نشود که متاسفانه میشود )،آری اینها هم مضرات اینگونه بودن جامعه و سکوت در برابر کار خلاف قرآن است !!!
قرآن گفته است تفکر کنید ...کجای قرآن گفته حالا اگه مصلحت نبود این کار رو رواج ندین؟)
این دین گریزی در بین جوانان دقیقا به همین دلیل است،(اینکه طبق آمار همه ی دنیا بیشترین گرایش به سمت دین اسلام است ولی تو ایران دارن از دین گریخته میشن،مسجد دانشگاه رو دیدن؟ تو خوابگاه ما از 5 نفر فقط 2 نفر نماز میخونن...بازم بگم؟ همه و همه به خاطر عمقی نبودن اعتقادات است )
شرمنده من کمی عصبانی شدم
............................................................................................
نقل قول:سایت های ضد دین رو اگر با دقت موشکافی کنید به یک ریشه مشترک در 90 درصد این سایتها میرسین
میدونید او ریشه چیه؟
مخالفت با نظام فعلی هست.
من خیلی ها رو سراغ دارم که به خاطر دیدی که به نظام داشتند و عملکرد آنها رو اسلامی میپنداشتند و در بعضی موارد خلافش رو دیدن به خاطر همین از اسلام گریزان و کارشان به جایی رسیده که ضد دین هم شدند.
و در بیشتر موارد بحث کردن با اینگونه افراد هیچ نتیجه ای نداره مگر اینکه براشون دعا کنید .
متاسفانه شرایط طوری شده جوانهای داخل ایران با یک شبهه میلغزند و خیلی ها هم که اصلا دنبال شبهه نبودن فقط به خاطر مخالفت با نظام از دین خارج شدند
از طرفی خیلی ها رو هم میشناسم که با وجود اینکه به خارج رفتن .با وجود شرایط آنجا اعتقادشان کاملا بر عکس زمانی که در ایران بودند شده و به اسلام گرایش پیدا کردند و زندگی کاملا اسلامی دارند
من در مورد قسمت اول این تیکه نوشته ی شما حرفی نمی زنم (چون بحث سیاسی میشه که صلاح نمیدونم)
ولی در مورد قسمت بله تو کشور ما جوان ها با یک شبهه میلغزند و ما متاسفانه همیشه داریم سعی میکنیم اونا رو از شبهات دور نگه داریم ...همیشه دور نگه داریم از تفکر در دین تا اینکه دشمن اون شبهات رو به رخ اونا بکشه و به قول شما بلغزند!!حرف من همینه خواهر گرامی که بیایم ما از دشمن پیشی بگیریم!!!
سوال من اینا چرا باید جوان ها با یک شبهه بلغزند؟!!!!کاری کنیماین چنین نباشه....
بله اینجا با اینترنت فی*ل*تر شده و ماهواره ممنوع و کتاب های ممنوع الچاپ جوانان ما میلغزند،ولی بعضی ها حتی اونور که میرن تو دل کفر و نفاق ، تو دل صهیون و نمیدونم ماسون نه تنها نمی لغزند بلکه اعتقادشون محکمتر هم میشه!..چرا؟!به دلیل اینکه اعتقادات اونا عمقیه و با تفکر به دست اومده و این بدون فکر در شبهات و مشکلات شکل نمیگیره!
نباید بترسیم،باید اگر اصلی از اسلام (که منظور من تفکر در دینه) تا حالا بهش توجه نکردیم از همین الان شروع کنیم و دستور خداوند را فدای مصلحت نکینم
ممنون از شما که نظر دادین