۲۴/آذر/۹۰, ۱۰:۱۹
سلام.
دو نکته: این یه متن دنباله داره. لطفا تا کامل نشده نه حذفش کنید؛ نه در نظر سنجی شکت کنی. اما اگر کلامی هست، در نظرات بنویسید...
به فروم شما که فکر می کنم، یاد این بخش از تاریخمون میفتم:
كارل فردريك گاوس (1855-1777) ، دانشمند آلماني كه معاصرانش او را « سلطان رياضيدانان» مي ناميدند . استعداد رياضي گاوس از دوران كودكي ظاهر شد . خود او ، وقتي دوران كودكيش را به ياد مي آورد ، به شوخي مي گفت : « من شمردن را پيش از حرف زدن ياد گرفتم ». [/font]
گاوس ، در برانشويك ، در خانواده ي يك استاد لوله كش به دنيا آمد . آموزش هاي اوليه را در مدرسه ي محل تولد خود ، به مدت 7 سال ادامه داد . در آنجا به خاطر استعداد درخشان رياضي خود ، هميشه موجب شگفتي معلم و دوستان خود مي شد . او آموزش عالي خود را در دانشگاه گوتينگن گذراند . بعدها (1807) ، تقريبا به مدت 50 سال ، كرسي استادي رياضيات و اخترشناسي همين دانشگاه را به عهده داشت . در 19 سالگي ، وقتي كه هنوز روي نيمكت دانشجوئي نشسته بود ، كشفي مهم ارائه كرد : به طور كامل روشن كرد كه در چه حالت هايي مي توان n
ضلعي منتظم را ، به كمك پرگار و خط كش ، رسم كرد . به ويژه ، با حل معادله ي
و اگر دقیق تر بخوام بخشی که منظورمه رو گم، باید یه خاطره تعریف کنم.
معلم فیزیک دبیرستان و پیش دانشگاهیمون گفت داستان معروف شدن گاوس رو.
توی کلاس اول دبستان، معلم که اهل از زیر کار در رفتن بوده؛ بچه ها رو می ذاره تا از 1 تا 100 بنویسن. و بعد با هم جمعش کنن..
و چون کار وقت گیری بوده، خودش میل بافتنیاشو بر می داره و مشغول میشه...
اما گاوس در هرض چند دقیقه جواب رو پیدا می کنه، و هوش نابش رو آشکار می کنه.
او دنباله ی حسابی رو به کار گرفته...
این روش بدین صورت بود:
100 + 1 = 101
99 + 2 = 101
98 + 3 = 101
.
.
.
که جمع کل آن برابر حاصلضرب زیر است:
5050=101×50
دو نکته: این یه متن دنباله داره. لطفا تا کامل نشده نه حذفش کنید؛ نه در نظر سنجی شکت کنی. اما اگر کلامی هست، در نظرات بنویسید...
به فروم شما که فکر می کنم، یاد این بخش از تاریخمون میفتم:
كارل فردريك گاوس (1855-1777) ، دانشمند آلماني كه معاصرانش او را « سلطان رياضيدانان» مي ناميدند
كارل فردريك گاوس (1855-1777) ، دانشمند آلماني كه معاصرانش او را « سلطان رياضيدانان» مي ناميدند . استعداد رياضي گاوس از دوران كودكي ظاهر شد . خود او ، وقتي دوران كودكيش را به ياد مي آورد ، به شوخي مي گفت : « من شمردن را پيش از حرف زدن ياد گرفتم ». [/font]
گاوس ، در برانشويك ، در خانواده ي يك استاد لوله كش به دنيا آمد . آموزش هاي اوليه را در مدرسه ي محل تولد خود ، به مدت 7 سال ادامه داد . در آنجا به خاطر استعداد درخشان رياضي خود ، هميشه موجب شگفتي معلم و دوستان خود مي شد . او آموزش عالي خود را در دانشگاه گوتينگن گذراند . بعدها (1807) ، تقريبا به مدت 50 سال ، كرسي استادي رياضيات و اخترشناسي همين دانشگاه را به عهده داشت . در 19 سالگي ، وقتي كه هنوز روي نيمكت دانشجوئي نشسته بود ، كشفي مهم ارائه كرد : به طور كامل روشن كرد كه در چه حالت هايي مي توان n
ضلعي منتظم را ، به كمك پرگار و خط كش ، رسم كرد . به ويژه ، با حل معادله ي
x[sup]17[/sup]-1= 0
توانست هفده ضلعي منتظم را ، به كمك پرگار و خط كش ، كند .
توانست هفده ضلعي منتظم را ، به كمك پرگار و خط كش ، كند .
به اعتراف خود گاوس ، كارهاي بغرنج و طولاني محاسبه اي (كه به اخترشناسي مربوط مي شد) ، نه تنها او را خسته نمي كرد ، بلكه موجب شادي و رضايت او هم مي شد .
گاوس ، به كمك محاسبه ، توانست با چنان دقتي جاي سيارك پيرس را پيدا كند كه اخترشناسان موفق شدند ، آن را در همان جايي كه او معين كرده بود بود ، پيدا كنند .
گاوس ضمن كار در ضمينه ي رياضيات ، توانست نظريه ي رشته ها و نظريه ي معادله هاي ديفرانسيلي را پيش ببرد و تكامل ببخشد . قضيه ي اصلي جبر متعلق به او است كه بنا بر آن ، هر معادله ي درجه ي n
ام ، دست كم داراي يك ريشه است ، كه مي تواند ريشه اي موهومي باشد . در رساله ي « بررسي هايي درباره ي حساب » خود پايه هاي « نظريه ي عددها » را ، به صورت امروزي آن طرح ريخت . كارهاي اساسي زيادي در زمينه ي نظريه ي ديفرانسيلي عددها انجام داد . در زمينه ي فيزيك ، روي نظريه ي مغناطيس و بعضي از مساله هاي اپتيك كار كرد .
ام ، دست كم داراي يك ريشه است ، كه مي تواند ريشه اي موهومي باشد . در رساله ي « بررسي هايي درباره ي حساب » خود پايه هاي « نظريه ي عددها » را ، به صورت امروزي آن طرح ريخت . كارهاي اساسي زيادي در زمينه ي نظريه ي ديفرانسيلي عددها انجام داد . در زمينه ي فيزيك ، روي نظريه ي مغناطيس و بعضي از مساله هاي اپتيك كار كرد .
در سال 1818 ، در نامه هايي كه به بعضي از دوستانش نوشته بود ، درباره ي امكان وجود هندسه ي نااقليدسي در كنار هندسه ي اقليدسي ، صحبت كرد . ولي ، با كمال تاسف ، هرگز هيچ مقاله يا رساله اي در اين باره منتشر نكرد .
گاوس در سال 1855 درگذشت .
[font=Tahoma]منبع
و اگر دقیق تر بخوام بخشی که منظورمه رو گم، باید یه خاطره تعریف کنم.
معلم فیزیک دبیرستان و پیش دانشگاهیمون گفت داستان معروف شدن گاوس رو.
توی کلاس اول دبستان، معلم که اهل از زیر کار در رفتن بوده؛ بچه ها رو می ذاره تا از 1 تا 100 بنویسن. و بعد با هم جمعش کنن..
و چون کار وقت گیری بوده، خودش میل بافتنیاشو بر می داره و مشغول میشه...
اما گاوس در هرض چند دقیقه جواب رو پیدا می کنه، و هوش نابش رو آشکار می کنه.
او دنباله ی حسابی رو به کار گرفته...
این روش بدین صورت بود:
100 + 1 = 101
99 + 2 = 101
98 + 3 = 101
.
.
.
که جمع کل آن برابر حاصلضرب زیر است:
5050=101×50