تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: معاویه با چه لشکری به جنگ امام علی (علیه السلام) رفت؟!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
[color=#000]
در تاریخ آمده است:

يكي از مردم كوفه پس از جنگ صفين با شتر خود وارد شهر دمشق شد. فردي از اهالي دمشق دامن مرد كوفي را گرفت و گفت: اين شتري كه بر روي آن سواري، ناقه من است كه در جنگ صفين از من گرفته‌اند.

و چون مرد كوفي منكر اين مطلب شد،‌ نزاع بالا رفت و قضاوت را نزد معاويه بردند. ضمنا مرد شامي 50 نفر از اهالي شام را گواه گرفت و با خود به دربار معاويه برد كه همگي شهادت مي‌دادند كه آن شتر، ناقه مرد شامي است. پس از رسيدن به دربار معاويه و گفتن ماجرا، از آنجا كه مرد شامي 50 شاهد در آستين داشت، معاويه به نفع او راي داده و شتر را از مرد كوفي گرفت و به او داد. مرد كوفي با عصبانيت به معاويه گفت: خدا درباره تو لطف كند! اين شتر، ناقه (شتر ماده)‌ نيست، بلكه جمل (شتر نر)‌ است.

معاويه گفت: حكمي كه صادر شده تغييرپذير نيست.

سپس وقتي كه مرد شامي رفت، بار ديگر مرد كوفي را احضار كرد و ضمن پرداخت دو برابر قيمت شتر به او، گفت: مي‌دانستم اين شتر متعلق به تو است و آن شامي دروغ مي‌گويد، اما وقتي كه به كوفه بازگشتي به علي [عليه‌السلام] بگو كه من با صد هزار نفر سربازي به سراغش خواهم رفت كه حتي يكي از آنها هم تفاوت ميان شتر نر و ماده را نمي‌داند و آنها را از يكديگر تشخيص نمي‌دهد.
منبع:
لطيفه‌هاي سياسي ، محمود حكيمي‌
[/color]
آدرس های مرجع