شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
با سلام و خسته نباشید خدمت همه دوستان و نیز مدیریت تالار
من پیشنهاد میکنم همونطور که بخشهای مختلفی برای بررسی نمادها و جزئیات ماسونها و ... ایجاد کردهایم، یک بخش ویژه هم برای بررسی موشکافانه و علمی اسلام به ویژه نمادها و علائم اسلامی ایجاد بکنیم تا نتیجهاش شناخت و درک بهتر دینمون بشه. چون من عقیدهام اینه که آدم اول باید به خودشناسی برسه بعد شروع بکنه به شناخت پیرامونش.........
دوستان خواهشاً نظرشون رو اعلام کنند. متشکرم

سلام بر شما اندیشه عزیز
در مورد این نمادها ما بخشی داریم تحت عنوان هنر و معماری اسلامی:
http://forum.bidari-andishe.ir/forum-33.html
اتفاقا عزیزی از اعضای گروه هم مقاله زیبایی در این زمینه با زحمت زیاد تهیه کردن که من در 9 بخش گذاشتم رو سایت. مقاله شیرین و جذابی هست. اون رو مطالعه کنین. البته متاسفانه استقبال از اون بخش اونقدرها نیست. انگار ملت بیشتر دوست دارن نمادهای شیطان رو ببینن تا نمادهای خدایی و اسلامی. واقعا در این زمینه از کاربران گله دارم اما خوب... علاقه اجباری که نمیشه.
به هر حال به نظرم اون بخش، پیشنهاد شما رو پوشش میده.
یا حق.
امروز هرچی درباره ی نماد گرایی در تشیع در اینترنت گشتم مطلب به درد بخور و جدیدی پیدا نکردم امدم اینجا که کمک بخوام.
برای اینکه فکراتون رو گرم کنم مقداری از نماد گرایی هایی که خودم سراغ دارم رو میگم شما هم بگید که به یک نتیجه ی کلی اخرش برسیم.
میدونی نمادگراتر از فراماسون ها تشیع است . مخم سوت کشید وقتی میبینم خدا چه طوری نماد گرایی میکنه.و چه طوری توی دهن این ماسون ها میزنه. مثلا تا حالا فکر کردی چرا بعد از نماز با تسبیح میگیم 33 مرتبه سبحان الله و الحمد الله ولی به الله اکبر که میرسیم یکی بیشتر میگیم و 34 مرتبه میگوییم خدا از هر چیزی بزرگتر است میدونی 33 برای اونا خیلی مقدس است و بالاترین مرتبه ی اونها 33 است. میدونی شیطان برای اونها عدد 11 است و ما 12 امام داریم یا 13 برای اونها مقدس است برای ما هم حضرت علی در 13 رجب به دنیا اومده.و ما چهارده معصوم داریم که یکی اش غایب است.میدونی 72 برای اونها نماد قدرت است و ما نماد قدرت در کربلا برای ما 72 است . یا 33 پل اصفهان با انعکاس درون اب میشود تعداد پل هایش: 66 تا و 66 ابجد کلمه ی الله در عربی است. مطالب خیلی خیلی بیشتر از اینهاست ولی افسوس که ما دین خودمان را نمی شناسیم. حالا کمکم کنید تابیشتر در مورد نماد گرایی اسلامی بدونیم
خب دوست من
من بارها اینا رو به دوستان گفتم مثلا همین چند روز پیش بحث سر این بود که عدد 7 هم ماله صهیون هاست اما منم گفتم خب خدا هم 7 آسمان خلق کرده ربطی نداره حتی عدد 7 عددی دوست داشتنی خداست.
این ما خودمون هستیم که داریم نظریه اونها رو تشدید میکنیم.
صهیون از ابتدای بوجود اومدنش سعی داشته روی زمینی خدایی کنه حالام با چسبوندن خودش به خدا میخواد به این هدف برسه میخواد بگه خدا مارو دوست داره تا حالا متوجه این نشده بودید؟
سلام دوست من
علاوه بر اینکه نماد گرایی در شیعه نداریم بلکه با اون مبارزه هم شده .
مثل تحریم کشیدن نقاشی انبیا و عدم استفاده از تمثال ان بزرگواران.
ودر هر انچه خدا افریده نشانه هاییست برای اهل تفکر.شما هر جا رو بنگرید نمادی از خدا رو میبینید
به قول شاعر :به هر جا بنگرم اونجا تو بینم
موفق باشید
مگه هرچی استاد رائفی پور گفته درسته؟

ایشون هم یک آدم هست مثل ما

.بدجوری استاد رائفی پور رائفی پور میکنید.:s
این رو هم اضافه کنم که خدا اهل نماد گرایی نیست

و در اون حکمتی هست حکمتش هم اینه کافران نماد هارو به نام خودشون میکنند.

برادر من نماد گرایی با توجه به اعدادی خاص خیلی فرق میکه.اگر اقای رافعی گفته اند حتما دلیلی برای صحبتهاشون دارند .
شاید بشه گفت یکی از نماد ها داشتن محاسن و حجاب است یا انگشتر عقیق در دست راست کردن .لباس سفید پوشیدن و .....یا عدم بلند گذاشتن ناخن و ارایش نکردن و .....
گفتن بسم الله با صدای بلند پیش سلام بودن .
شاید بشه پوشیدن نوع خاصی از لباس رو هم مثل روحانیون نماد حساب کرد
اگر اینها را نماد حساب کنیم .اری سفارشاتی در این زمینه وجود دارد
اما نماد گرایی به اون معنی من گمان نکنم داشته باشیم.
موفق باشی برادر
در زمینه نماد پردازی در هنر میتونیم به مباحث زیر اشاره کنیم:
نگرش نمادین به هستی و پدیده های آن از گذشته های بسیار دور در فرهنگها و جهان بینی های کهن مطرح بوده است. بویژه در نگرشهای دینی که اساسا هستی را بسیار گسترده تر از جهان ماده و محسوس میدانستند و سرچشمه آن را در ماورا ماده و در پس این طبیعت می جستند.
نماد بیان یک محتوا در یک زبان ویژه است به همین جهت از دو بعد می توان آن آن را مورد بررسی قرار داد:
انواع نماد از دید محتوا: محتوا از روی ابعاد هستی شناسی مشخص می شود و مهم ترین محتواهای نماد عبارتند از 1- معبود- 2- انسان- 3- طبیعت 4- تاریخ 5- جامعه
انواع نماد از دید زبان: 1- هندسه و تناسبات-2- رنگ- 3- نور آب و عناصر طبیعت 4- مصالح- 5 تزئینات
همه اینها رو گفتم که بگم:
در وجه انسان شناسی، همه انسانها فطرتا و ذاتا، حقیقت، عالم ملکوت و جلوه های اسما و صفات الهی را در ضمیر ناخود آگاه می شناسند و به تعبیر بهتر «حی متأله» هستندو فطرتا عاشق و شیدای تجلیات صفات و جلوه های حضرت حق هستند و از آن خاطره ازلی دارند. هم چنین تجلیات الهی همه هستی را پر نموده و از نازل ترین تا پست ترین آن در عالم ماده ظهور و بروز عینی و محسوس حواس پنج گانه ما به صورت بالفعل شده است.پی عناصر مجرد تر در عالم طبیعت مثل ریاضیات و هندسه و نور و در نهایت کلام می توانند آیه و نشانه و عامل ذکر و یاد اوری برای قوای برتر از حواس انسان مثل عقل و روح که به صورت بالقوه در انسان وجود دارند، شوند و آن ها را بیدار و بالفعل نمایند. پس هنر برای ورود به عرصه معنا و محتوا، جز رمز پردازی و آیه سازی و شیوه های نماد گرایانه و تمثیلی راه دیگری ندارد
مثلا گنبد در معماری اسلامی نماد وحدانیت و سیر از کثرت به وحدت است. علاوه بر این تزئینات معماری اسلامی به صورت تجریدی به واقعیتی ورای ظاهر اشاره دارد و تکرار این نقوش، ذکر را القا می کند- حتی بنا هم در حال ذکر خداوند است
علاوه بر این مطلب دیگه ای که تازه یادم افتاد، اوج نماد گرایی در مناسک حج وجود داره که بعدا در موردش مطالبی رو بیان میکنم-