تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: شباهت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و پیامبران الهی
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
به نام خدا

[تصویر: shabahat.jpg]

شباهت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و حضرت آدم (علیه السلام)

از آنجایی که امام زمان (علیه السلام) با هر یک از ائمه و پیامبران شباهت هایی دارند و گاهی این شباهت ها در خلق و گاهی در ظاهر و گاهی در اتفاقاتی است که به طور مشترک برای ایشان رخ می دهد، در این مطلب به شباهت های حضرت حجت (علیه السلام) و حضرت آدم (علیه السلام) می پردازیم.

1-خلیفه بودن حضرت آدم (علیه السلام) و خلیفه بودن حضرت مهدی (علیه السلام) :
خداوند در سوره بقره بعد از خلقت حضرت آدم (علیه السلام) می فرماید: «همانا من در زمین جانشینی قرار می دهم.1» اما خداوند حضرت حجت (علیه السلام) را نیز وارث زمین و خلیفه خود در زمین قرار خواهد داد. حضرت صادق (علیه السلام) در تفسیر آیه «خداوند به کسانی از شما که ایمان آورده اند و کارهای شایسته انجام داده اند، وعده داده که آنان را در زمین خلافت بخشد. 2»
می فرماید: «او قائم (علیه السلام) و اصحابش هستند و هنگام ظهورش در مکه در حالی که دست به صورت می کشد می گوید: «سپاس خداوندی که وعده اش را درباره ما راست گردانید و زمین را به میراث ما آورد.3» 4»

2- گریه حضرت آدم (علیه السلام) و حضرت حجت (علیه السلام):
از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل شده است که فرموده اند: «آدم آنقدر بر فراق بهشت گریست تا اینکه اشک از دو گونه اش مانند آبراه جاری شد.5»
حضرت مهدی (علیه السلام) نیز مانند حضرت آدم (علیه السلام) بسیار گریه می کند، همانطور که در زیارت ناحیه مقدسه، آن حضرت خطاب به جدش امام حسین (علیه السلام) می فرماید: «شب و روز برایت ندبه می کنم و به جای اشک بر تو خون گریه می کنم.»

3- آموختن اسم اعظم به حضرت آدم (علیه السلام) و حضرت مهدی (علیه السلام):
درباره حضرت آدم (علیه السلام) آیه نازل شده است که :
«خداوند تمام اسمها را به آدم تعلیم فرمود.6»
خداوند آنچه به حضرت آدم (علیه السلام) آموخت به امام زمان (علیه السلام) هم آموخته و البته اضافه بر آن مطالب دیگری نیز به امام زمان آموخته است؛ چرا که حضرت آدم (علیه السلام) بیست و پنج حرف از اسم اعظم را آموخته بود و در حدیث آمده که پیغمبر هفتاد و دو حرف از آن را آموخت و تمام اموری را که خداوند به پیامبرش داده است به اوصیای آن حضرت نیز داده شده است از جمله حضرت حجت.

4- زنده کردن زمین توسط حضرت آدم (علیه السلام) و امام زمان (علیه السلام):
حضرت آدم زمین را با عبادت خدا زنده کرد پس از آنکه جنیان با کفر و طغیان خود آن را میرانده بودند. حضرت مهدی (علیه السلام) نیز زمین را با دین خدا و عبادت و عدالت و برپایی حدودش زنده خواهد کرد بعد از مردن آن با کفر و معصیت اهل زمین.

از حضرت باقر (علیه السلام) در تفسیر آیه «زمین را پس از مرگ آن زنده می سازد.7»
آمده است که فرموده اند: «خداوند به وسیله قائم زمین را بعد از مرگش زنده گرداند و منظور از مرگ آن، کفر اهل آن است که کافر در حقیقت مرده است.8»

در کتاب وسائل هم درباره این آیه آمده است که امام کاظم می فرمایند:
«خداوند زمین را به وسیله باران احیاء نمی کند بلکه خداوند مردانی برمی انگیزد که عدالت را زنده می کنند و زمین به خاطر احیای عدالت، زنده می شود و به درستی که اگر یک حد در زمین برپا شود، سودمندتر از چهل روز باران است.9»

پی نوشت:
1-سوره بقره آیه 30
2- سوره نور آیه 55
3- سوره زمر آیه 74
4- تفسیر البرهان، ج 3، ص 146
5- بحارالانوار، ج 11، ص 204
6- سوره بقره آیه 31
7- سوره روم آیه 19
8- بحارالانوار، ج 51، ص 54
9- وسائل الشیعه، ج 18، ص308
---------------------------------------
ان شاء الله ادامه دارد...
به نام خدا

شباهت حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) با حضرت شیث (علیه السلام)

در این مطلب به شباهت های حضرت مهدی علیه السلام و حضرت شیث (علیه السلام) می پردازیم.

حضرت شیث (علیه السلام) اجازه نیافت که علم خودش را آشکار کند،در روضه کافی روایت شده که حضرت باقر (علیه السلام) فرموده اند:
«وقتی شیث، پدرش آدم را دفن کرد، قابیل به نزدش آمد و گفت:
ای هبة الله! من دیدم که پدرم آدم تو را از علم آنقدر عطا کرد که به من نکرد و ان همان علمی است که برادرت هابیل به آن دعا کرد و قربانی اش قبول شد، به این خاطر او را کشتم که فرزندانی نداشته باشد تا بر فرزندان من افتخار کنند و بگویند ما فرزندان کسی هستیم که قربانی اش قبول شد و شما فرزند کسی هستید که قربانی او قبول نشد. تو هم اگر علمی را که پدرم به تو اختصاص داده آشکار کنی، تو را هم می کشم همانطور که برادرم هابیل را کشتم. پس هبة الله شیث و فرزندان او، آنچه از علم و ایمان نزد آنها بود مخفی می کردند.1»

حضرت مهدی (علیه السلام) نیز اجازه نیافته که علم خود را آشکار کند تا روز وقت معین. چنانکه درباره حضرت روایت شده: هنگام ولادت بر زانو قرار گرفت و دو انگشت سبابه اش را به سوی آسمان بلند کرد و عطسه ای زد و فرمود:
«الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله، ستمگران پنداشته اند که حجت الهی باطل و نابود است و حال آنکه اگر در سخن گفتن به ما اجازه داده شود، شک از بین می رود.2»

پی نوشت:
1-روضه کافی، ص 114؛ به نقل از مکیال المکارم
2- کمال الدین، ج 2، ص 430
منبع: مکیال المکارم، سید محمد تقی موسوی اصفهانی

------------------------------
به نام خدا

شباهت حضرت مهدی علیه السلام و حضرت نوح (علیه السلام)

1 -طول عمر:
حضرت نوح (علیه السلام) شیخ الانبیاست، از امام صادق (علیه السلام) و امام هادی (علیه السلام) روایت است که حضرت نوح دو هزار و پانصد سال عمر کرد و حضرت مهدی (علیه السلام) شیخ الاوصیاست و عمر آن حضرت تا کنون (تا زمان مؤلف) هزار و هشتاد و پنج سال می شود.

امام سجاد (علیه السلام) فرموده اند: «در قائم (علیه السلام) روشی از آدم و نوح است و آن طول عمر می باشد.1»

2- پاک کردن زمین از کافران:
حضرت نوح (علیه السلام) زمین را با سخنش از کافرین پاک کرد و گفت: «پروردگارا بر روی زمین دیارالبشری از کافران برجای مگذار.2» حضرت مهدی (علیه السلام) نیز زمین را با شمشیر از وجود کافران پاک می گرداند تا جایی که هیچ اثری از آنها باقی نماند.

3- صبر حضرت مهدی (علیه السلام) و حضرت نوح (علیه السلام):
حضرت نوح (علیه السلام) نهصد و پنجاه سال صبر کرد چنانکه خداوند می فرماید: «پس در میان آنان هزار سال، منهای پنجاه سال به سر برد آنگاه طوفان آنان را فرو گرفت، در حالی که ایشان ستمکار بودند.3» حضرت مهدی (علیه السلام) نیز از اول امامتش تا کنون صبر کرده است.

4- هلاکت قوم نوح و قوم حضرت مهدی (علیه السلام):
هرکس از حضرت نوح (علیه السلام) تخلف کرد هلاک شد و چنانکه در حدیث آمده هر که از مهدی (علیه السلام) نیز تخلف جوید هلاک می شود.4

5- تأخیر در فرج قوم نوح و حضرت مهدی (علیه السلام):
خداوند فرج و گشایش نوح و اصحابش را آنقدر به تأخیر انداخت تا اینکه بیشتر معتقدین به آن حضرت از او برگشتند، خداوند فرج مهدی (علیه السلام) را نیز آنقدر به تأخیر می اندازد که بیشتر معتقدین به آن حضرت از او برمی گردند، چنانکه در حدیثی از امام عسگری (علیه السلام) این مطلب بیان شده است.5

6- رسیدن ندای حضرت نوح (علیه السلام) و حضرت مهدی (علیه السلام) به کل عالم:
ندای حضرت نوح (علیه السلام) به شرق و غرب عالم می رسید و این یکی از معجزات این حضرت بود.6
حضرت مهدی (علیه السلام) نیز هنگام ظهور بین رکن و مقام می ایستد و فریاد می زند و می گوید:
«ای نقبا و سرداران من و ای خواص من و ای کسانی که خداوند پیش از ظهور، آنان را بر روی زمین برای من ذخیره کرده است! با خواست و رغبت به سوی من آیید.» پس صدای آن حضرت به آنها می رسد در حالی که بر محرابها و بر فرشها و رختخوابهایشان باشند و با یک فریاد همه صدای او را می شنوند و هریک از آنها که به گوشش می رسد به سوی آن صدا می روند. چنانکه در حدیثی از امام صادق (علیه السلام) آمده که یک چشم بر هم زدن نمی گذرد که همگی آنها بین رکن و مقام قرار می گیرند.7

پی نوشت:
1-کمال الدین، ج 1، ص 322
2- سوره نوح، آیه 26
3- سوره عنکبوت، آیه 14
4- بحارالانوار؛ به نقل از مکیال المکارم موسوی اصفهانی
5- کمال الدین، ج 2، ص 385
6- کتاب زبدة التصانیف؛ به نقل از مکیال المکارم موسوی اصفهانی
7- بحارالانوار، ج 53، به نقل از مکیال المکارم موسوی اصفهانی

-----------------------------
ببخشید این تاپیک مگه تکراری نیست؟
این موضوع قبلا گذاشته شده: http://forum.bidari-andishe.ir/thread-947.html
به نام خدا
سلام
ممنون از دوستانی که اطلاع دادن...
البته همون یکبار که جناب "درجستجوی سختی" گفتن کافی بود و نیازی نبود دوباره گفته بشه!!!!!
خدمت دوستان عزیز عرض کنم که این مطلب در کتاب"موعود امم" با همین عنوان ذکر شده و بنده به همین دلیل متوجه تکراری بودن اون نشدم...
ان شاء الله بعد از این، سعی می کنم در ارائه مطلب، دقت بیشتری داشته باشم...
با تشکر.
آدرس های مرجع