۱۳/مهر/۹۱, ۰:۳۹
ایشاع
ایشاع , همسر حضرت زکریا, مادر حضرت یحیى و خاله حضرت مریم است . وى , زنى صالح , نجیب , صابر, خاشع و خداترس بود. ایشان 98 سال سن داشت که همسرش زکریا, رو به درگاه خداوند کرد و گفت :پروردگارا! اسـتـخـوانـم سـست شده و شعله پیرى تمام سرم را فراگرفته است و من از بستگانم بعد از خود بیمناکم و همسرم نازااست , تو به قدرتت جانشینى به من ببخش که وارث من و آل یعقوب باشد. خـداونـد نـیز دعایش را مستجاب کرد و ایشاع را براى آوردن فرزند, اصلاح کرد و یحیى را به آنان بخشید و علت این کار را این گونه بیان فرمود:
انهم کانوا یسارعون فیالخیرات و یدعوننا رغبا و رهبا و کـانـوا لـنـا خاشعین
چرا که این خانواده در نیکى ها و کارهاى خیر, سرعت مى گرفتند و به خاطرعشق (به رحمت ) و ترس (از عذاب ) ما را مى خواندند و براى ما خاشع بودند.
زکـریـا و ایـشـاع , هـرگـز گـرفـتار غفلت ها و غرورهایى که هنگام وصول به نعمت , دامن افراد کم ظرفیت و ضعیف الایمان را مى گیرد, نمى شدند.
در هـمـه حـال نـیـازمـندان را فراموش نمى کردند, در حال نیاز و بى نیازى , فقر و غنا, بیمارى و سـلامـت , همواره متوجه خدا بودند و همین باعث شد که ایشاع در سن98 سالگى حامله شود و در شکم خود فرزندى را پرورش دهد که قبل از تولد با مادر سخن بگوید و آن گاه که حضرت مریم بر ایـشـاع وارد مـى شـود, فرزند در رحم سجده کند و پس از تولد نیز مورد لطف خداى مهربان قرار گیرد و به وى مقام نبوت داده شود. هـمـین براى ایشاع بس که هم همسر پیامبر(زکریا) بود و هم در دامان پاک او فرزندى زاهد به نام یـحـیـى پرورش یافت که برنامه هاى الهى زکریا راتعقیب کرد و کارهاى تبلیغى پدرش را به اتمام رساند.
در هـمـه حـال نـیـازمـندان را فراموش نمى کردند, در حال نیاز و بى نیازى , فقر و غنا, بیمارى و سـلامـت , همواره متوجه خدا بودند و همین باعث شد که ایشاع در سن98 سالگى حامله شود و در شکم خود فرزندى را پرورش دهد که قبل از تولد با مادر سخن بگوید و آن گاه که حضرت مریم بر ایـشـاع وارد مـى شـود, فرزند در رحم سجده کند و پس از تولد نیز مورد لطف خداى مهربان قرار گیرد و به وى مقام نبوت داده شود. هـمـین براى ایشاع بس که هم همسر پیامبر(زکریا) بود و هم در دامان پاک او فرزندى زاهد به نام یـحـیـى پرورش یافت که برنامه هاى الهى زکریا راتعقیب کرد و کارهاى تبلیغى پدرش را به اتمام رساند.