شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
مهدی عزیز، روش بحث خیلی ساده است.
اگر بتونیم درستی اسلام رو با فلسفه اثبات کنیم، می تونیم بگیم که فلسفه می تونه درستی اسلام رو اثبات کنه.
اما اگر اثبات فلسفی درستی برای این کار در اختیار نداشته باشیم، نمی تونیم این ادعا رو کنیم و مجبوریم برسیم سراغ یک ابزار دیگه.
اگر شما بتونید با استدلالهای فلسفی درست پیش برید و به بحث نبوت برسید، پس می تونیم بگیم که فلسفه ابزار مناسبی است.
پس فعلا منتظر بحث آقا ابراهیم می مونیم.
ممنون
سلام
(۱/آبان/۹۱ ۱۴:۵۴)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]اگر بتونیم درستی اسلام رو با فلسفه اثبات کنیم، می تونیم بگیم که فلسفه می تونه درستی اسلام رو اثبات کنه.
عجب !
باز از اون جملات قصار گفتی ها ؟
من سوالاتی از شما پرسیدم تو پست قبلی , متاسفانه طبق معمول ! هر موقع قادر به جواب نیستی , میری و منتظر میمونی !
(۱/آبان/۹۱ ۱۴:۵۴)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]مهدی عزیز، روش بحث خیلی ساده است.
این شد بحث ؟ من مجددا همون سوالتو از شما اینجا کپی کردم . اگه بقول شما بحث , ساده است . چرا پاسخ منو نمیدی تا بحث ساده کنیم ؟
(۱/آبان/۹۱ ۱۴:۵۴)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]اما بحث در مورد اینه که آیا می تونه اثبات کنه یا نه؟
بنظر خود شما چطور ؟ آیا فلسفه میتواند اثبات کند ؟
اگر بله , پس دلائل خودتو بگو
اگر خیر , پس دلائل خودتو بگو
سلام
به شخصه از گذاشتن اسمی به نام فلسفه خوشم نمی آد
چرا نمی گیم عقل؟ خوب بهتره بگیم "آیا عقل بشر می تواند صحت ایدئولوژی یک تفکر را بررسی کند؟"
به نظر من اگر فلسفه = عقل گرایی هست ، در حد خودش قابل احترامه (مثل شناخت اولیه خدا ، دین و ...) ، ولی در خارج از حد خودش مردوده (مثل دستیابی به ذات خدا).
سلام دل خسته گرامی
مسئله اینه که تعریف عقل از نظر هر کسی متفاوته. بستگی داره که ما چه نوع از عقل گرایی رو مد نظرمون باشه.
مثلا خیلی ها هستند که وقتی به یک اعتقاد غیر عادی بر می خورند، میگن: این با عقل جور در نمیاد. در حالی که ممکنه هیچ اصل عقلی ای رو رد نکنه.
آقا مهدی
اگر شما مدعی هستید که اثبات فلسفی برای درستی اسلام وجود داره، پس مطرحش کنید تا درستی استدلال رو بررسی کنیم.
اگر چنین استدلالی رو پیدا نکنیم، نمی تونیم ادعا کنیم که با فلسفه اثبات شده.
سلام
بله ، عقل ها متفاوت هستند ، اما در شناخت کلیات همه از ابزارهای حداقل برخوردار هستند ، و مثلا اگر بگید معلول بدون علت واقع نمیشه ، هر عقلی می فهمه ، حتی پیرزنی که در ده کوره ریسندگی می کنه.
در ضمن استدلال عقلی برای حقانیت اسلام ،عدم قدرت نوشتن کتابی چون قرآن به وسیله بشر در طول اعصار گذشته هست.
نقل قول:در ضمن استدلال عقلی برای حقانیت اسلام ،عدم قدرت نوشتن کتابی چون قرآن به وسیله بشر در طول اعصار گذشته هست.
دل خسته گرامی، این رو در جای خودش بررسی می کنیم. بحث خیلی مفصلی است و باید خیلی چیزها مطرح بشه. مثلا یک کتاب باید دارای چه ویژگیهایی باشه که اون رو مانند قرآن بدونیم؟ ولی فعلا به همون بحث فلسفه بپردازیم.
به نظرم فلسفه رو میشه یه روش استفاده از عقل دانست. در واقع یک روش تفکر هست که هم محدوده و هم دقیق.
(۱/آبان/۹۱ ۱۶:۲۶)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]
آقا مهدی
اگر شما مدعی هستید که اثبات فلسفی برای درستی اسلام وجود داره، پس مطرحش کنید تا درستی استدلال رو بررسی کنیم.
اگر چنین استدلالی رو پیدا نکنیم، نمی تونیم ادعا کنیم که با فلسفه اثبات شده.
تاپیک رو شما ایجاد کردی . این شمایی که ابتدا باید دلائل خودتو بگی !
باز توپ و انداختی تو زمین ما ؟
آخه عزیزم , شما دلائلتو و حرفتو یا عقیده و نظرتو بگو تا من بهش جواب بدم . وقتی هیچی نمیگی ! من چی بگم ؟
(۱/آبان/۹۱ ۱۶:۴۸)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]
به نظرم میشه فلسفه رو میشه یه روش استفاده از عقل دانست. در واقع یک روش تفکر هست که هم محدوده و هم دقیق.
عزیز جان
میشه میشه بگی چی میگی ؟ شما که اهل عقل و فلسفه هستی , انتظار میره که لااقل بدونی چی داری مینویسی .



کم کم با خواندن مطالب شما , دیگه نیازی به سر زدن به سایتهای طنز نداریم .
سلام آقا مهدی
اگر ما هیچ اثبات درستی رو برای این موضوع پیدا نکنیم، آیا باز هم می تونیم ادعا کنیم که فلسفه قادر به اثبات درستی اسلام هست؟ (بحث در مورد توانایی فلسفه برای این کار هست)
خب اگر این موضوع اثبات شده، حتما این اثبات در جایی آورده شده که میشه اون رو در اینجا نقل کرد. نیازی هم نیست که ما خودمون یک اثبات ارائه بدیم.
اگر ما چنین اثباتی رو پیدا نکنیم، باز هم نمی تونیم با قطعیت بگیم که چنین اثباتی وجود نداره (چون ممکنه مثلا در یک کتاب نوشته شده باشه که ما ندیدیمش). اما در این صورت نمی تونیم به اثباتی که اصلا نمی دونیم وجود داره یا نه تکیه کنیم.
ببینید ، فلسفه به کنار ، اما دینی که نشه با عثل اثباتش کرد، حداقل پایشه هاش رو ، باید ریخت توی سطل زباله! مثل دین تحریف شده مسیح ، میگی بهشون کو استدلالتون؟ می گن بیا مسیحی شو بعد خودت می فهمی!
اما دین اسلام دین عقل و استدلاله.
سلام فرهاد 55 عزیز
دوست خوب و طنزپرداز خودم
(۲/آبان/۹۱ ۱۸:۵۲)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]اگر ما هیچ اثبات درستی رو برای این موضوع پیدا نکنیم، آیا باز هم می تونیم ادعا کنیم که فلسفه قادر به اثبات درستی اسلام هست؟
خوب , خودت تاپیک زدی ! شما ممکنه نخوای قبول کنی که اثباتهای درست وجود داره ! تازه مثل اون یکی تاپیک که ازش فرار کردی , آخر سر میخوای بگی فلسفه قادر به اثبات نیست ! ایراد از خودته ! برو به درون خودت
(۲/آبان/۹۱ ۱۸:۵۲)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]اگر ما چنین اثباتی رو پیدا نکنیم، باز هم نمی تونیم با قطعیت بگیم که چنین اثباتی وجود نداره
یکی به نعل میکوبی , یکی به میخ ! بالاخره چه کنیم ؟
(۲/آبان/۹۱ ۱۸:۵۲)فرهاد55 نوشته است: [ -> ]اما در این صورت نمی تونیم به اثباتی که اصلا نمی دونیم وجود داره یا نه تکیه کنیم.
در حیرت موندم از این حرفایی که تو یه جمله قبل , میگی فلسفه , و تو جمله بعد خودت جواب میدی !
یه جا میگی اثباتهایی هست , و یه جا میگی نیست و نمیدونم هست یا نیست ! اقا جان لااقل قبل از نوشتن مطالب
دوتا فنجون گل گابزبون میل کن و چند تا نفس عمیق بکش که از اضطرابت کاسته شه
لااقل شما یه اثباتهایی بر رد فلسفی اسلام بیار و با همون فلسفه , مکتب مورد اعتماد خودتو معرفی کن 