تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: پیام های عاشورایی برای دل های کربلایی
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
[تصویر: 202.png]
.
.
در این تاپیک ان شاء الله سخنانی کوتاه از حضرت حسین (علیه السلام) را که در ماجرای عاشورا (از مدینه تا کربلا ) ایراد شده، خواهیم آورد.
تاکید در این تاپیک بر مختصر و مفید بودن است.
از دوستان خواهش دارم در صورت تمایل به پست زدن ،لطف کنید مختصر و مفید باشد.
.
.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
.
.
((وكنا اهله و اولياءه و اوصيائه و ورثته و احق الناس ‍ بمقامه فى الناس ... و نحن نعلم انا احق بذلك الحق المستحق علينا ممن تولاه))
.
و ما خاندان پيامبر و اوليا و اوصياى او و وارثان بحق و شايسته ترين افراد نسبت به مقام او، در ميان امت هستيم ... و ما مى دانيم كه شايسته اين حق (حكومت ) بوديم نه كسانى كه آن را به ناحق به دست گرفتند.
.
.
دو جمله از نامه امام حسین (علیه السلام) به مردم بصره
منبع : طبری
بسم الله النور

خطبه منای امام حسین(علیه السلام).یک سال پیش از واقعه عاشورا.بند آخر:ترجمه حسن رحیم پور ازغدی:

*خدایا تو می دانی که قیام ما له له زدن برای سلطنت، تنافس در قدرت و گدایی دنیا و شهرت نیست، بلکه تنها برای برپاکردن نشانه های دین تو قیام کردیم. این علامتهای راهنمایی و تابلوهای راه را انداخته­اند و من میخواهم دوباره این تابلوها را برپاکنم. قیام برای این است که مردم گیج و گمراه شده اند و باید آگاه شوند و باید خونمان را به صورت این خواب زده ها بپاشیم تا بیدار شوند.

...................................
پ.ن:ترجمه ی استاد ترجمه ای است مفهومی و نه دقیق و لغت به لغت و این مفهومی بودنش بسیار خطبه را ملموس تر کرده است.برای خواندن خطبه ی کامل همراه متن عربی کلیک کنید.
بسم الله
.
.
((و يزيد رجل فاسق شارب الخمر، و قاتل النفس المحرمة ، معلن بالفسق ، و مثلى لا يباع مثله ))
.
و يزيد شخصى است فاسق شرابخوار و آدمكش ، متظاهر به فسق و فردى مانند من ، با چنين كسى بيعت نخواهد كرد .
.
.
پاسخ امام حسین (علیه السلام) به ولیدبن عتیقه (فرماندار مدینه)
منبع: لهوف
.
.
.
پ.ن :
تو رو خدا فاصله این دو تا سپاه (پست 1 و 3) رو ببینید (از عرش تا .... )
.
یک طرف توحید و پاکی و شرف -------------- یک طرف شرک و پلیدی و گناه
یک طرف هفتاد و اندکی جان پاک -------------یک طرف از نابکاران یک سپاه
یک طرف خورشید عاشورا حسین ------------یک طرف سر دسته شب باوران
یک طرف بر ذروه فرزانگی ------------------- یک طرف در قعر پستی کافران
نعره‌ی مستانه‌ی اردوی کفر -----------------در غبار کربلا پیچیده بود
از صف ایمان ترنم‌های عشق ----------------در دل عرش خدا پیچیده بود
بسم الله
.
.
(( الناس عبيد الدنيا، و الدين لعق السنتهم ، يحوطونه ما درت معائشهم ، فاذا محصورا بالبلاء قل الديانون ))
.
اين مردم (مردم كوفه ) برده و اسير دنيا هستند و دين لقلقه زبانشان ، پيروى نمودن آنان از دين تا آنجاست كه زندگيشان در رفاه باشد و آنگاه كه در بوته امتحان قرار بگيرند، دينداران ، كم خواهند بود.
.
فرازی از خطبه حضرت حسین (علیه السلام) در ورود به کربلا ، در میان سپاه خود.
منبع: مقتل مقرم
.
.
پ.ن:
کاشکی ما اینجوری نباشیم....
اما ...
بسم الله
.
.
(( صبرا بنى الكرام ! فما الموت الاقنطرة تعبر بكم عن البؤ س و الضراء الى الجنان الواسعة و النعيم الدائمة ، فايكم يكره ان ينتقل من سجن الى قصر، و ما هو لا عدائكم الا كمن ينتقل من قصر الى سجن و عذاب))
.
اى بزرگ زادگان ! صبر و شكيبايى كنيد كه مرگ جز پلى نيست كه شما را از سختيها و رنجها عبور داده به بهشت پهناور و نعمتهاى هميشگى مى رساند و چه كسى از شما است كه نخواهد از زندان به قصر انتقال يابد و همين مرگ براى دشمنان شما مانند آن است كه آنان را از كاخى به زندان و شكنجه گاه ، منتقل كنند.
.
فرازی از سخنان حضرت حسین (علیه السلام) در روز عاشورا، بعد از نماز صبح ، خطاب به یاران.
منبع: معانی الخبار.
.
.
بسم الله الرحمن الرحیم
امام نگاهی به ظاهرکرد ونظری درباطن،وگفت:"غضب خداوندبریهودآن گاه شدت گرفت که عزیر رافرزند خداگرفتندوغضب خدابرنصاری آنگاه که اورایکی ازثلاثه انگاشتند وبراین قوم ،اکنون که برقتل فرزند رسول خود اتفاق کرده اند....".
وسپس بافریاد بلند فرمود:"آیا فریادرسی نیست که به فریاد مابرسد؟آیا دیگر کسی نیست که مارایاری کند؟کجاست آنکه ازحرم رسول خدادفاع کند؟"...

دهر خجل شدواگر صبر خیمه برآفاق نزده بود،آسمان انشقاق می یافت وخورشیدچهره ازشرم میپوشاندوسوز دل زمین،دریاهارامی خشکاند..وسالهای دریغ فرامیرسید........تاریخ امانتدارفریاد"هل من ناصر" حسین علیه السلام است.
بسم الله
.
.

(( ايها الناس ! ان رسول الله صل الله عليه و آله وسلم قال : من راءى سلطانا جائرا مستحلا لحرام الله ناكثا عهده مخالفا لسنة رسول الله يعمل فى عباد الله بالاثم و العدوان فلم يغير عليه بفعل و لا قول كان حقا على الله ان يدخله مدخله ))
.
مردم ! پيامبر خدا فرمود هر كس سلطان جائر و زور گويى را ببيند كه حرام خدا را حلال نموده و پيمان او را در هم شكسته ، با سنت پيامبر، مخالفت مى ورزد، در ميان بندگان خدا راه گناه و مخالفت با قانون الهى را در پيش مى گيرد و با چنين فردى با عمل و گفتارش مخالفت نكند، بر خداوند است كه چنين فرد (ساكت ) را به محل همان طغيانگر (آتش جهنم ) داخل كند .
.
فرازی از سخنرانى حسين بن على عليه السلام است كه در منزل بيضه خطاب به سپاهيان حر ايراد فرمود.
منبع: مقتل مقرم.
.
.
بسم الله
.
.

(( ايها الناس ! ان الله تعالى خلق الدنيا فجعلها دار فناء و زوال متصرفه باهلها حالا بعد حال ، فالمغرور من غرته ، و الشقى من فتنته فلا تغرنكم هذه الدنيا، فانها تقطع رجاء من ركن اليها و تخيب طمع من طمع فيها ))
.
اى مردم ! خدا دنيا را محل فنا و زوال قرار داده كه اهل خويش را تغيير مى دهد و وضعشان را دگرگون مى سازد، مغرور و گول خورده كسى است كه فريب دنيا را بخورد و بدبخت كسى است كه مفتون آن گردد، پس دنيا شما را گول نزند كه هر كه بدو تكيه كند نااميدش سازد و هر كس بر وى طمع كند، به ياءس و نااميدش كشاند .
.
فرازی از خطبه اول حضرت (علیه السلام) در روز عاشورا ، ((امام عليه السلام پس از تنظيم صفوف لشكر خويش ، سوار بر اسب گرديد و از خيمه هاى خود فاصله گرفت و با صداى بلند و رسا به ايراد اين خطبه پرداخت ))
منبع: ارشاد مفید.
.
.
بسم الله
.
.

(( ما كنت متخذ المضلين عضدا ))
.
من از افراد گمراه براى خود نيرو نمى گيرم .
.
تکه ای از سخن حضرت در منزل بنى مقاتل خطاب به ((عبيداللّه بن حرّ جعفى )) .
منبع: مقتل خوارزمی
.
.
بسم الله
.
.

(( ارض كرب و بلاء قفوا و لا تبرحوا و حطوا و لا ترحلوا فهيهنا و الله محط رحالنا و هيهنا و الله سفك دمائنا و هيهنا و الله تسبى حريمنا و هيهنا و الله محل قبورنا و هيهنا و الله محشرنا و منشرنا و بهذا و عدنى جدى رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم و لا خوف لو عده))
.
اينجا سرزمين حزن و مصيبت است بايستيد و حركت نكنيد، بارها را بگشاييد و منزل كنيد، به خدا سوگند اينجاست محل فرود آمدن قافله ما، و به خدا سوگند همين جاست جايگاه ريخته شدن خونهاى ما، و به خدا سوگند اينجاست كه خانواده ما اسير مى شود و به خدا سوگند اينجاست محل قبرهاى ما و به خدا سوگند اينجاست حشر و نشر ما كه جدم رسول خدا به من وعده داده است و خلافى در وعده او نيست .
.
امام ، اين جملات را هنگام ورود به سرزمين كربلا ايراد فرمود.
منبع: نفس المهموم
.
.
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع