.
.
در این تاپیک ان شاء الله سخنانی کوتاه از حضرت حسین (علیه السلام) را که در ماجرای عاشورا (از مدینه تا کربلا ) ایراد شده، خواهیم آورد.
تاکید در این تاپیک بر مختصر و مفید بودن است. از دوستان خواهش دارم در صورت تمایل به پست زدن ،لطف کنید مختصر و مفید باشد.
.
.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
.
.
((وكنا اهله و اولياءه و اوصيائه و ورثته و احق الناس بمقامه فى الناس ... و نحن نعلم انا احق بذلك الحق المستحق علينا ممن تولاه))
.
و ما خاندان پيامبر و اوليا و اوصياى او و وارثان بحق و شايسته ترين افراد نسبت به مقام او، در ميان امت هستيم ... و ما مى دانيم كه شايسته اين حق (حكومت ) بوديم نه كسانى كه آن را به ناحق به دست گرفتند.
.
.
دو جمله از نامه امام حسین (علیه السلام) به مردم بصره
منبع : طبری
بسم الله النور
خطبه منای امام حسین(علیه السلام).یک سال پیش از واقعه عاشورا.بند آخر:ترجمه حسن رحیم پور ازغدی:
*خدایا تو می دانی که قیام ما له له زدن برای سلطنت، تنافس در قدرت و گدایی دنیا و شهرت نیست، بلکه تنها برای برپاکردن نشانه های دین تو قیام کردیم. این علامتهای راهنمایی و تابلوهای راه را انداختهاند و من میخواهم دوباره این تابلوها را برپاکنم. قیام برای این است که مردم گیج و گمراه شده اند و باید آگاه شوند و باید خونمان را به صورت این خواب زده ها بپاشیم تا بیدار شوند.
...................................
پ.ن:ترجمه ی استاد ترجمه ای است مفهومی و نه دقیق و لغت به لغت و این مفهومی بودنش بسیار خطبه را ملموس تر کرده است.برای خواندن خطبه ی کامل همراه متن عربی کلیک کنید.
بسم الله
.
.
((و يزيد رجل فاسق شارب الخمر، و قاتل النفس المحرمة ، معلن بالفسق ، و مثلى لا يباع مثله ))
.
و يزيد شخصى است فاسق شرابخوار و آدمكش ، متظاهر به فسق و فردى مانند من ، با چنين كسى بيعت نخواهد كرد .
.
.
پاسخ امام حسین (علیه السلام) به ولیدبن عتیقه (فرماندار مدینه)
منبع: لهوف
.
.
.
پ.ن :
تو رو خدا فاصله این دو تا سپاه (پست 1 و 3) رو ببینید (از عرش تا .... )
.
یک طرف توحید و پاکی و شرف -------------- یک طرف شرک و پلیدی و گناه
یک طرف هفتاد و اندکی جان پاک -------------یک طرف از نابکاران یک سپاه
یک طرف خورشید عاشورا حسین ------------یک طرف سر دسته شب باوران
یک طرف بر ذروه فرزانگی ------------------- یک طرف در قعر پستی کافران
نعرهی مستانهی اردوی کفر -----------------در غبار کربلا پیچیده بود
از صف ایمان ترنمهای عشق ----------------در دل عرش خدا پیچیده بود
بسم الله
.
.
(( الناس عبيد الدنيا، و الدين لعق السنتهم ، يحوطونه ما درت معائشهم ، فاذا محصورا بالبلاء قل الديانون ))
.
اين مردم (مردم كوفه ) برده و اسير دنيا هستند و دين لقلقه زبانشان ، پيروى نمودن آنان از دين تا آنجاست كه زندگيشان در رفاه باشد و آنگاه كه در بوته امتحان قرار بگيرند، دينداران ، كم خواهند بود.
.
فرازی از خطبه حضرت حسین (علیه السلام) در ورود به کربلا ، در میان سپاه خود.
منبع: مقتل مقرم
.
.
پ.ن:
کاشکی ما اینجوری نباشیم....
اما ...
بسم الله
.
.
(( صبرا بنى الكرام ! فما الموت الاقنطرة تعبر بكم عن البؤ س و الضراء الى الجنان الواسعة و النعيم الدائمة ، فايكم يكره ان ينتقل من سجن الى قصر، و ما هو لا عدائكم الا كمن ينتقل من قصر الى سجن و عذاب))
.
اى بزرگ زادگان ! صبر و شكيبايى كنيد كه مرگ جز پلى نيست كه شما را از سختيها و رنجها عبور داده به بهشت پهناور و نعمتهاى هميشگى مى رساند و چه كسى از شما است كه نخواهد از زندان به قصر انتقال يابد و همين مرگ براى دشمنان شما مانند آن است كه آنان را از كاخى به زندان و شكنجه گاه ، منتقل كنند.
.
فرازی از سخنان حضرت حسین (علیه السلام) در روز عاشورا، بعد از نماز صبح ، خطاب به یاران.
منبع: معانی الخبار.
.
.
بسم الله
.
.
(( ايها الناس ! ان رسول الله صل الله عليه و آله وسلم قال : من راءى سلطانا جائرا مستحلا لحرام الله ناكثا عهده مخالفا لسنة رسول الله يعمل فى عباد الله بالاثم و العدوان فلم يغير عليه بفعل و لا قول كان حقا على الله ان يدخله مدخله ))
.
مردم ! پيامبر خدا فرمود هر كس سلطان جائر و زور گويى را ببيند كه حرام خدا را حلال نموده و پيمان او را در هم شكسته ، با سنت پيامبر، مخالفت مى ورزد، در ميان بندگان خدا راه گناه و مخالفت با قانون الهى را در پيش مى گيرد و با چنين فردى با عمل و گفتارش مخالفت نكند، بر خداوند است كه چنين فرد (ساكت ) را به محل همان طغيانگر (آتش جهنم ) داخل كند .
.
فرازی از سخنرانى حسين بن على عليه السلام است كه در منزل بيضه خطاب به سپاهيان حر ايراد فرمود.
منبع: مقتل مقرم.
.
.
بسم الله
.
.
(( ايها الناس ! ان الله تعالى خلق الدنيا فجعلها دار فناء و زوال متصرفه باهلها حالا بعد حال ، فالمغرور من غرته ، و الشقى من فتنته فلا تغرنكم هذه الدنيا، فانها تقطع رجاء من ركن اليها و تخيب طمع من طمع فيها ))
.
اى مردم ! خدا دنيا را محل فنا و زوال قرار داده كه اهل خويش را تغيير مى دهد و وضعشان را دگرگون مى سازد، مغرور و گول خورده كسى است كه فريب دنيا را بخورد و بدبخت كسى است كه مفتون آن گردد، پس دنيا شما را گول نزند كه هر كه بدو تكيه كند نااميدش سازد و هر كس بر وى طمع كند، به ياءس و نااميدش كشاند .
.
فرازی از خطبه اول حضرت (علیه السلام) در روز عاشورا ، ((امام عليه السلام پس از تنظيم صفوف لشكر خويش ، سوار بر اسب گرديد و از خيمه هاى خود فاصله گرفت و با صداى بلند و رسا به ايراد اين خطبه پرداخت ))
منبع: ارشاد مفید.
.
.
بسم الله
.
.
(( ما كنت متخذ المضلين عضدا ))
.
من از افراد گمراه براى خود نيرو نمى گيرم .
.
تکه ای از سخن حضرت در منزل بنى مقاتل خطاب به ((عبيداللّه بن حرّ جعفى )) .
منبع: مقتل خوارزمی
.
.
بسم الله
.
.
(( ارض كرب و بلاء قفوا و لا تبرحوا و حطوا و لا ترحلوا فهيهنا و الله محط رحالنا و هيهنا و الله سفك دمائنا و هيهنا و الله تسبى حريمنا و هيهنا و الله محل قبورنا و هيهنا و الله محشرنا و منشرنا و بهذا و عدنى جدى رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم و لا خوف لو عده))
.
اينجا سرزمين حزن و مصيبت است بايستيد و حركت نكنيد، بارها را بگشاييد و منزل كنيد، به خدا سوگند اينجاست محل فرود آمدن قافله ما، و به خدا سوگند همين جاست جايگاه ريخته شدن خونهاى ما، و به خدا سوگند اينجاست كه خانواده ما اسير مى شود و به خدا سوگند اينجاست محل قبرهاى ما و به خدا سوگند اينجاست حشر و نشر ما كه جدم رسول خدا به من وعده داده است و خلافى در وعده او نيست .
.
امام ، اين جملات را هنگام ورود به سرزمين كربلا ايراد فرمود.
منبع: نفس المهموم
.
.