طرح اینفوگرافی فضایل حضرت علی علیه السلام
![[تصویر: 20121029134339718_400.jpg]](http://img.tebyan.net/big/1391/08/20121029134339718_400.jpg)
دانلود و مشاهده تصویر کامل اینفوگراف
خلاصه ای از خطابه رسول اكرم در غديرخم
«من كنت مولاه فهذا علي مولاه» از خطبه غدير تقريبا همين قدرش را بيشتر نشنيديم. حرف هاي داغ رسول اكرم در بركه غدير، برنامه مدون شيعه براي زندگي است. حجم خطبه طولاني است و ما سعي كرديم قسمت هاي مهم آن را در اينجا براي شما خلاصه وار بياوريم. ستایش خدای را سزاست كه در یگانگی اش بلند مرتبه و در تنهایی اش به آفریدگان نزدیك است؛ سلطنتش پرجلال و در اركان آفرینش اش بزرگ است. بى آنكه مكان گیرد و جابه جا شود، بر همه چیز احاطه دارد و بر تمامی آفریدگان به قدرت و برهان خود چیره است. همواره ستوده بوده و خواهد بود و مجد و بزرگی او را پایانی نیست. آغاز و انجام از او و برگشت تمامی امور به سوی اوست و اکنون به بندگي خودم و پروردگاري او گواهي ميدهم ، و وظيفه ي خود را در آنچه وحي شده انجام ميدهم، مبادا از سوي او عذابي فرود آيد که کسي توان دور كردنش از من را ندارد. خداوندي جز او نيست. چرا که به من هشدار داده که اگر آنچه در حق علي نازل کرده ،به مردم ابلاغ نکنم ، وظيفه ي رسالتش را انجام نداده ام و خود او –تبارک وتعالي– امنيت از آزار مردم را برايم تضمين کرده و البته که او بسنده و بخشنده است . پس آنگاه خداوند چنين وحي فرمود: « اي فرستاده ي ما آنچه از سوي پروردگارت درباره علي و جانشيني او بر تو فرو فرستاديم به مردم برسان وگرنه رسالت خداوندي را به انجام نرسانده اي و او تو را از آسيب مردمان نگاه ميدارد ..»(مائده/67). اي مردم! در تبليغ آنچه خداوند بر من نازل فرموده کوتاهي نکرده ام و اکنون سبب نزول آيه را بيان مي کنم : همانا جبرئيل از سوي سلام پروردگارم –که تنها او سلام است - سه مرتبه بر من فرود آمد و فرماني آورد که در اين مکان به پا خيزم و اعلام کنم که علي بن ابيطالب برادر وصي و جانشين من در ميان امت و امام پس از من است هم او که جايگاه اش نسبت به من به مانند هارون نسبت به موسي است مگر اين که پيامبري پس از من نخواهد بود و او پس از خدا و رسول او صاحب اختيار شماست و خداوند تبارک و تعالي آيه اي بر من نازل فرموده که « همانا تنها ولي و سرپرست و صاحب اختيار شما خداوند و پيامبرش و موءمناني اند که نماز به پا مي دارند و در رکوع زکات مي پردازند ...» (مائده/55) و قطعاً علي بن ابيطالب نماز بر پا داشته و در رکوع زکات پرداخته و پيوسته خداخواه است . و من از جبرئيل در خواستم که از خداوند سلام اجازه کند و مرا از ماموريت تبليغ به شما معاف دارد زيرا کمي پرهيزگاران و زيادي منافقان و دسيسه ملامت گران و مکر مسخره کنندگان اسلام را ميدانم و نيز از آن روي که منافقان بارها مرا آزار رسانيده اند با اين حال خداوند از من خشنود نخواهد شد مگر فرمان او را در حق علي به شما ابلاغ کنم . اي مردم ! بدانيد اين آيه درباره اوست، ژرفاي آن را بفهميد و بدانيد که خداوند او را سرپرست و امام شما قرار داده و پيروي اش را بر مهاجران و انصار واجب کرده و بر پيروان آنان در نيکي ، و بر صحرانشينان و شهروندان ،و بر عجم و عرب و آزاد و برده و کوچک و بزرگ و سفيد و سياه و هر يکتا پرست. اجراي فرمانش لازم ، امرش نافذ ، ناسازگارش رانده ، پيرو و باور کننده اش در مهر است البته که خداوند او و شنوايان سخن اش و پيروان راهش را آمرزيده است . اي مردم! براي آخرين بار در اين اجتماع به پا ايستادم و با شما حرف مي زنم، سخنم را شنيده و پيروي کنيد و فرمان پروردگارتان را اطاعت كنيد که خداوند عزّوجلّ صاحب اختيار و سرپرست و معبود شماست و سپس سرپرست شما ، فرستاده و پيامبر اوست که اکنون با شما سخن مي گويد و پس از من به فرمان او ، علي ولي و امام شماست و سپس امامت ، در فرزندان من از نسل علي خواهد بود تا برپايي قيامت که خدا و رسول او را ديدار کنيد . اي مردم! او امام از جانب خداست و خداوند هرگز توبه ي منکر اورا نپذيرد و چنين کسي را نيامرزد. اين است روش قطعي خداوند درباره ناسازگار با امامت علي ،و حتماً او را به عذاب دردناک جاودانه کيفر خواهد کرد . اي مردم! به خدا که پيامبران پيشين به ظهورم بشارت داده اند و همانا من فرجام آنان و برهان بر آفريدگان آسمانيان و زمينيانم ، آن کسي که راستي و درستي مرا باور نکند به کفر جاهلي گذشته در آمده و ترديد در سخنان امروزم همسنگ ترديد در تمامي محتواي رسالت من است و ناباوري در امامت يکي از امامان مانند ناباوري در تمامي آنان است و جايگاه ناباوران امامت ما آتش جهنم خواهد بود . اي مردم! علي را برتر دانيد که او برترين از مردان و زنان ، پس از من است تا آن هنگام که آفرينش برپاست. تقوا پيشه کنيد و از ناسازي با علي بپرهيزيد. اي مردم! در قرآن انديشه کنيد و ژرفاي آيات آن را دريابيد و بر محکماتش نظر کنيد و از متشابهات آن پيروي ننماييد. به خداوند سوگند که باطن ها و تفسير آن را روشن نمي کند مگر همين که دست و بازوي او را گرفته و بالا آورده ام و اعلام مي دارم که هر آن کس که من سرپرست اويم اين علي سرپرست اوست و او علي ، فرزند ابي طالب، برادر و وصّي من است. ولايت و سرپرستي او حکمي از سوي خداست که بر من فرو فرستاده است. اي مردم! همانا علي و پاکانِ از فرزندانم از نسل او، و قرآن دو يادگار ارزشمند من هستند. هر يک از اين دو از ديگر همراه خود حکايت مي کند و با آن سازگار است. آن دو هرگز از هم جدا نمي شوند تا در حوض کوثر بر من وارد شوند. هان! آنان امانت داران خدا در ميان آفريدگان و حاکمان او در زمين اند. هشدار که من وظيفه ي خود را ادا کردم. هان! من وظيفه ام را ابلاغ کردم و به گوش شما رساندم. هشدار که روشن نمودم. بدانيد که اين سخن خدا بود و من از سوي او سخن گفتم. سپس فرمود : مردمان ! کيست سزاوارتر از شماها به شما ؟ گفتند : خداوند و رسول او . آنگاه فرمود : آن که من سرپرست اويم پس اين علي ولي و سرپرست اوست . خداوندا پذيراي ولايت او را دوست بدار و دشمن او را دشمن دار و يار او را ياري کن و رهاکننده ي او را تنها گذار . معبودا ! تو خود در هنگام بيان ولايت علي و برپايي او فرمودي : « امروز دين شما را به کمال و نعمتم رابراي شما تمام نمودم و با خشنودي اسلام را دين شما قرار دادم.( مائده/ 5) » و نيز گفتي: « همانا دين در نزد خدا تنها اسلام است.(آل عمران/19) » و فرمودي:« و آنکه به جز اسلام ديني بجويد از او پذيرفته نبوده درجهان ديگر در شمار زيانکاران خواهد بود.(آل عمران/85)» خداوندا تو را گواه مي گيرم که پيام تو را به مردمان رساندم. اي مردم! اينک جانشيني خود را به عنوان امامت و وراثت به امانت به جاي مي گذارم در نسل خود تا برپايي روز رستاخيز و اکنون مأموريت خود را انجام مي دهم تا برهان بر هر شاهد و غايب باشد و نيز برهمه ي آنان که زاده شده يا نشده اند.پس بايسته است اين سخن را حاضران به غايبان و فرزندداران به فرزندان تا برپايي رستاخيز ابلاغ کنند.
mehrabnews.ir
چهار عمل عيد غدير از زبان حجت الاسلام پناهيان
خبرنامه دانشجویان ایران: حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان، قربانی دادن را لازمه دینداری و وسیله ای برای حصول یقین از پذیرش آن نزد خداوند می داند.
به گزارش رجانيوز، برنامه اين هفته عهد آدينه در فرخنده بامداد عید پاکی ها، "عيد قربان" در جوار شهداي مدفون در تپه نورالشهداء و با سخنراني حجت الاسلام پناهيان برگزار شد.
حجت الاسلام پناهيان در اين مراسم كه با اقامه نماز عيد به امامت وي همراه بود، عید قربان را معرف درست ترین تصور از دین دانست و آن را پس از پرداخت خمس و زکات و انفاق در راه خدا، لازمه دینداری و کسب یقین از پذیرش آن از سوی خداوند عنوان کرد و تمنا برای پذیرش قربانی را از لوازم آن برشمرده و گفت: اگر خدا قربانی ات را نپذیرفت اجازه داری از اول مسیر را بروی و گریه کنی بر اینکه چرا لیاقت نداشتم خدا قربانی مرا بپذیرد؛ تا پس از دینداری همان عبد باقی بمانی.
ایشان با اشاره به داستان حضرت ابراهیم(علیه السلام) در قربانی کردن حضرت اسماعیل(علیه السلام)، قربانی دادن را نشانه بندگی و عبودیت برشمرد و اظهار داشت: " بعضی ها در اثر عبادت احساس می کنند آنقدر با خدا پسر خاله شده اند كه میخواهند از خدا امضا بگیرند. این تصور از عبودیت و بندگی نزد کسانی است که خود را خیلی دست بالا فرض می کنند. اسلام دینی است که باید در آن قربانی داد. به همین جهت بندگان خیلی خوب خدا باید عزیز ترین کسانشان را برای خدا قربانی کنند."
پناهیان علت کشته شدن هابیل توسط قابیل را پذیرفته نشدن قربانی قابیل به درگاه خداوند عنوان کرد و افزود: "زشت ترین حسادتها، حسادت معنوی است. قابیل و قابیلیان انسانهای کافر لجوج نیستند بلکه عبادت کنندگانی هستند که عبادت برای آنها توقع برتر بودن ایجاد کرده و به این سبب به کسانی که از لحاظ معنوی برتر از آنها هستند حسادت می کنند." ایشان همچنین افزود: "امت پیامبر به علت آنکه سطح بالاتری دارد، باید ایمان مستحکم تری داشته باشد.
از امام صادق(علیه السلام) روایت است که در زمان ظهور حضرت حجت (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، عقل مردم بسیار رشد مي كند. در آخر الزمان ایمان تعبدی نیست و افراد با تکیه بر عقل دیندار هستند. به همین دلیل معجزات بر ایمانشان نمی افزاید. از طرف دیگر پذیرفته یا رد شدن قربانی را دیگر نمی توان با امثال صاعقه و .. فهمید. بنابراین مواظب حسادتهای معنوی باشیم."
پناهیان با تاکید بر اینکه نمی توان بدون قربانی دادن، دیندار بود؛ دعای عهد را شبیه به جریان عید غدیر دانست و فرازی از این دعا که در آن درخواست شهادت در رکاب امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مطرح می شود را مرحله پس از قربانی دادن اعلام کرد و آن را قربانی شدن برای معبود و محبوب نام نهاد و اینچنین دعا کرد: "خداوندا! مرا جزو کسانی قرار بده که به سرعت می روند. زیرا آنها که در حرکت، کند روی می کنند از خاطره ائمه خارج می شوند. عبدی که برای مولایش قربانی ندهد، عبودیتش فایده ای ندارد." ایشان از واقعه کربلا و قربانی شدن عزیز ترین پسر رسول الله، حسین ابن علی(علیه السلام)، بعنوان ذبح عظیم یاد کرد و ثواب گریه بر ابا عبدالله الحسین را از ثواب قربانی کردن اسماعیل(علیه السلام) نزد خدا بیشتر دانست.
پناهیان با اشاره به اینکه پس از عید قربان به غدیر نزدیک می شویم به بیان چند نکته کلیدی در این باب پرداخت و افزود: "اول اینکه عید غدیر سه روز است نه یک روز، زیرا در واقعه غدیر خم سه روز طول کشید تا تمام مردم با علی ابن ابیطالب (علیه السلام) بیعت کنند. دوم اینکه در روز عید غدیر وام بدهید؛ علی ابن ابیطالب ضمانت کرده است هر کس برای خدا در روز غدیر وام دهد خداوند چندین برابر به او خواهد داد و سوم آنکه در روز عید غدیر بهترین لباس خود را بپوشید، عطر بزنید، به فرزندانتان هدیه دهید و بهترین غذای سال خود را بخورید. و چهارم اینکه امیرالمومنین علی(علیه السلام) ثواب اطعام یک نفر در شب عید غدیر را برابر با ثواب اطعام یک میلیون پیامبر دانسته؛ ثوابی که برای اطعام درهیچ زمان دیگری ذکر نشده است."
ایشان با طرح این پرسشها که چرا پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خانه کعبه را رها می کرد و برای عبادت به کوه میرفت؟ و چرا قران مجید برای اولین بار در دل کوه بر قلب پیامبر نازل شده است ؟ به ارتباط کوهنوردی با قربانی کردن اشاره کرد و ادامه داد: "یکی از شعبات حب دنیا که جوانها به آن آلوده اند، حب الراحه است.
آن کسی که سختی کوه نوردی را به جان می خرد همان کسی است که اهل قربانی کردن است. ان شا الله که خداوند این کوهنوردی را بعنوان آمادگی برای ظهور بپذیرد."
در ابتدای این مراسم دعای عهد قرائت و در پایان نیز نماز باشکوه عید قربان به امامت حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان در زیر بارش رحمت الهی در جوار مزار شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس اقامه شد.
خبرنامه دانشجویان ایران: حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان، قربانی دادن را لازمه دینداری و وسیله ای برای حصول یقین از پذیرش آن نزد خداوند می داند.
به گزارش رجانيوز، برنامه اين هفته عهد آدينه در فرخنده بامداد عید پاکی ها، "عيد قربان" در جوار شهداي مدفون در تپه نورالشهداء و با سخنراني حجت الاسلام پناهيان برگزار شد.
حجت الاسلام پناهيان در اين مراسم كه با اقامه نماز عيد به امامت وي همراه بود، عید قربان را معرف درست ترین تصور از دین دانست و آن را پس از پرداخت خمس و زکات و انفاق در راه خدا، لازمه دینداری و کسب یقین از پذیرش آن از سوی خداوند عنوان کرد و تمنا برای پذیرش قربانی را از لوازم آن برشمرده و گفت: اگر خدا قربانی ات را نپذیرفت اجازه داری از اول مسیر را بروی و گریه کنی بر اینکه چرا لیاقت نداشتم خدا قربانی مرا بپذیرد؛ تا پس از دینداری همان عبد باقی بمانی.
ایشان با اشاره به داستان حضرت ابراهیم(علیه السلام) در قربانی کردن حضرت اسماعیل(علیه السلام)، قربانی دادن را نشانه بندگی و عبودیت برشمرد و اظهار داشت: " بعضی ها در اثر عبادت احساس می کنند آنقدر با خدا پسر خاله شده اند كه میخواهند از خدا امضا بگیرند. این تصور از عبودیت و بندگی نزد کسانی است که خود را خیلی دست بالا فرض می کنند. اسلام دینی است که باید در آن قربانی داد. به همین جهت بندگان خیلی خوب خدا باید عزیز ترین کسانشان را برای خدا قربانی کنند."
پناهیان علت کشته شدن هابیل توسط قابیل را پذیرفته نشدن قربانی قابیل به درگاه خداوند عنوان کرد و افزود: "زشت ترین حسادتها، حسادت معنوی است. قابیل و قابیلیان انسانهای کافر لجوج نیستند بلکه عبادت کنندگانی هستند که عبادت برای آنها توقع برتر بودن ایجاد کرده و به این سبب به کسانی که از لحاظ معنوی برتر از آنها هستند حسادت می کنند." ایشان همچنین افزود: "امت پیامبر به علت آنکه سطح بالاتری دارد، باید ایمان مستحکم تری داشته باشد.
از امام صادق(علیه السلام) روایت است که در زمان ظهور حضرت حجت (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، عقل مردم بسیار رشد مي كند. در آخر الزمان ایمان تعبدی نیست و افراد با تکیه بر عقل دیندار هستند. به همین دلیل معجزات بر ایمانشان نمی افزاید. از طرف دیگر پذیرفته یا رد شدن قربانی را دیگر نمی توان با امثال صاعقه و .. فهمید. بنابراین مواظب حسادتهای معنوی باشیم."
پناهیان با تاکید بر اینکه نمی توان بدون قربانی دادن، دیندار بود؛ دعای عهد را شبیه به جریان عید غدیر دانست و فرازی از این دعا که در آن درخواست شهادت در رکاب امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مطرح می شود را مرحله پس از قربانی دادن اعلام کرد و آن را قربانی شدن برای معبود و محبوب نام نهاد و اینچنین دعا کرد: "خداوندا! مرا جزو کسانی قرار بده که به سرعت می روند. زیرا آنها که در حرکت، کند روی می کنند از خاطره ائمه خارج می شوند. عبدی که برای مولایش قربانی ندهد، عبودیتش فایده ای ندارد." ایشان از واقعه کربلا و قربانی شدن عزیز ترین پسر رسول الله، حسین ابن علی(علیه السلام)، بعنوان ذبح عظیم یاد کرد و ثواب گریه بر ابا عبدالله الحسین را از ثواب قربانی کردن اسماعیل(علیه السلام) نزد خدا بیشتر دانست.
پناهیان با اشاره به اینکه پس از عید قربان به غدیر نزدیک می شویم به بیان چند نکته کلیدی در این باب پرداخت و افزود: "اول اینکه عید غدیر سه روز است نه یک روز، زیرا در واقعه غدیر خم سه روز طول کشید تا تمام مردم با علی ابن ابیطالب (علیه السلام) بیعت کنند. دوم اینکه در روز عید غدیر وام بدهید؛ علی ابن ابیطالب ضمانت کرده است هر کس برای خدا در روز غدیر وام دهد خداوند چندین برابر به او خواهد داد و سوم آنکه در روز عید غدیر بهترین لباس خود را بپوشید، عطر بزنید، به فرزندانتان هدیه دهید و بهترین غذای سال خود را بخورید. و چهارم اینکه امیرالمومنین علی(علیه السلام) ثواب اطعام یک نفر در شب عید غدیر را برابر با ثواب اطعام یک میلیون پیامبر دانسته؛ ثوابی که برای اطعام درهیچ زمان دیگری ذکر نشده است."
ایشان با طرح این پرسشها که چرا پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خانه کعبه را رها می کرد و برای عبادت به کوه میرفت؟ و چرا قران مجید برای اولین بار در دل کوه بر قلب پیامبر نازل شده است ؟ به ارتباط کوهنوردی با قربانی کردن اشاره کرد و ادامه داد: "یکی از شعبات حب دنیا که جوانها به آن آلوده اند، حب الراحه است.
آن کسی که سختی کوه نوردی را به جان می خرد همان کسی است که اهل قربانی کردن است. ان شا الله که خداوند این کوهنوردی را بعنوان آمادگی برای ظهور بپذیرد."
در ابتدای این مراسم دعای عهد قرائت و در پایان نیز نماز باشکوه عید قربان به امامت حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان در زیر بارش رحمت الهی در جوار مزار شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس اقامه شد.
mehrabnews.ir