تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: ایا شما در زندگی هدف دارید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
بسم الله الرحمن
دارید اشتباه میکنید اکثر ما هدف نداریم چون نمیدونیم هدف چیهHuh!!!
97 درصد مردم جهان هدف ندارند.
این فوایدی رو که گفتین در صورتی میشه فواید دانست که واقعا هدف داشته باشیم نه یه چیز دیگه به جای هدف.
بزارین من چند تا تعریف رو بگم:

مقصد: مقصد یه چیز کلیه که در آخر میخوایم به اون برسیم مثل خوشبختی، سعادت، موفقیت و .... مقصد شما چیه؟

ارزش:متاسفانه اکثر ما هدف و ارزش رو اشتباه میگیریم مثلا میگن هدف من اینه که تحصیلاتم خیلی بالا بره یا یه آدم خیلی مومن بشم یا خیلی خوش اخلاق باشم یا خیلی پولدار و ...
اینا همه ارزش هستند و هدف نیستند و این فوایدی که گفتین رو ندارن. مثلا من میگم من باید خیلی تحصیلاتم بالا بره پروفسور بشم. خوب حالا این تصمیم گرفتم که بعد چی؟
ارزش زیر شاخه های مقصد هستند. مثلا یک مقصد من رشد هست و زیر مجموعه هاش:1.رشد معنوی2.رشد مالی3.رشد شغلی و ... که اینها ارزش هستند.

اما هدف:هدف زیر شاخه های ارزش هستند.هدف دقیق، مشخص و بی ابهام و روشن و کوتاهه.مثلا زیر مجموعه های ارزش رشد معنوی:1.نماز اول وقت2.نماز شب و ... که اینا هدف اند.
یه چیز دیگه هدف ها باید کوتاه باشند مثلا: اگه هدف من این باشه که بخوام تا دو سال دیگه 50 تا کتاب رو برای کنکور بخونم بعد از دو سه ماه خسته میشم ولی اگه هدفم این باشه تا 20 روز دیگه کتاب برنامه نویسی رو کامل بخونم وقتی که 20 روز تموم شد و کتاب رو تموم کردم خیلی خوشحال میشم چون به هدفم رسیدم و تصمیم جدی تری برای هدف بعدی ام میگیرم.
حالا یکم فکر کنید: ببینید اینجور هدف چقدر تو زنگی میتونه مفید باشه و واقعا میشه بهترین هدف ها رو انتخاب کرد و هدف بدی رو انتخاب نکنیم. چون وقتی به تمام اهدافمون که زیر مجموعه یک ارزشه برسیم یعنی به یک ارزش رسیدیم و اگر همینجور به همه ی ارزش هامون برسیم یعنی به مقصدمون رسیدیم. مثلا به هدف نماز اول وقت و نماز شب و هدف های دیگر ارزش معنوی برسم یعنی به ارزش معنوی رسیدم و اگر همینجور به همه ی ارزش های مقصد رشد مثل رشد مالی و شغلی و ... برسم اون موقع من انسانی هستم که به مقص رشد رسیدم. میدونید به رشد رسیدن چه قدر خوبه؟
حالا اگه همه ی مقصد های دیگه رو طی کنیم دیگه میرسیم به رضایت خدا.
تو زندگی باید برنامه ریزی باشه. این چیزایی که گفتم فواید خیلی زیاد دیگه ای هم داره مثلا خیلی ها به خاطر رسیدن به یک هدف ارزش ها رو زیر پا میذارن یک نفر میره یه ماشین میخره ولی چون پول کم داره از پول حرام استفاده میکنه این فرد برای رسیدن به هدف ماشین ارزش معنوی رو زیر پاش گذاشته پس همه برنامه ریزی هاش به هم میخوره. باید بدونیم که مقصد ها از ارزش ها مهمتر هستند و ارزش ها هم از اهداف مهمتر.
اینجور خیلی خوب میشه خوب و بد رو تشخیص داد همچنین وقتی سر دو راهی قرار گرفتیم خوب میدونیم کدوم مهمتره و اگه اون مهمه رو انتخاب نکنیم چه عواقبی داره.

منو ببخشید اگه خوب نمیتونم بنویسم و منظورم رو بیان کنم.
چرا اهداف ما باید کم باشد؟
اصل قانون پارتو: 20 درصد کارهای ما 80درصد فایده و تاثیر و نتیجه دارند.
80 درصد کارهای ما 20 درصد فایده و تاثیر و نتیجه دارند.
نمیدونم جایی که سوالمو میپرسم جای درستیه یا نه، بنده دانشجوی کارشناسی ارشد نرم افزار تو دانشگاه تهران هستم، میخواستم ببینم رفتن به خارج از کشور برای ادامه ی تحصیل هدف خوبیه؟ آیا اصلا درس خوندن خوبه؟ زندگی ساده بهتر نیست؟ آیا بهتر نبود که من حتی ارشد هم نمیخوندم و حتی لیسانس هم نمیگرتم، مثل خیلی ها بلاتشبیه مثل میرزاجواد آقا ملکی تبریزی که نه ارشد داشت و نه مهندس بودو و نه خارج از کشور رفت، سعادت مند هم شد ما هم اینطوری زندگی می کردیم؟ اصلا کارم درسته یا نه؟ درس خوندن تو مقاطع بالاتر مثل دکترا چه تو ایران چه تو خارج، و در مرحله ی بعد آیا رفتن به خارج از کشور مورد رضایت امام زمان هست یا نه؟
(۱۱/فروردین/۹۳ ۰:۱۵)Khande نوشته است: [ -> ]نمیدونم جایی که سوالمو میپرسم جای درستیه یا نه، بنده دانشجوی کارشناسی ارشد نرم افزار تو دانشگاه تهران هستم، میخواستم ببینم رفتن به خارج از کشور برای ادامه ی تحصیل هدف خوبیه؟ آیا اصلا درس خوندن خوبه؟ زندگی ساده بهتر نیست؟ آیا بهتر نبود که من حتی ارشد هم نمیخوندم و حتی لیسانس هم نمیگرتم، مثل خیلی ها بلاتشبیه مثل میرزاجواد آقا ملکی تبریزی که نه ارشد داشت و نه مهندس بودو و نه خارج از کشور رفت، سعادت مند هم شد ما هم اینطوری زندگی می کردیم؟ اصلا کارم درسته یا نه؟ درس خوندن تو مقاطع بالاتر مثل دکترا چه تو ایران چه تو خارج، و در مرحله ی بعد آیا رفتن به خارج از کشور مورد رضایت امام زمان هست یا نه؟

سلام نصف شبتون بخیر....
من نمیفهمم این چه جوی بین بچه های تحصیل کرده در جریانه...یعنی چی درس نمیخوندم بهتر بود بجای اینکه شما از تحصیلاتتون استفاده کنید می گید درس نمیخوندم بهتر بود!!!!!!!!!!!
ببخشید رک میگم آدم بشینه توی خونه از جاش تکون نخوره خیلی راحت تره!!!!!!!!!

شما امتیازی دارید که قدرش رو نمیدونید!!!! به جای این حرفای نا امید کننده که فقط مانع پیشرفتتون میشه. بهتر از علمی که دارید استفاده ببرید........
(۱۱/فروردین/۹۳ ۰:۲۸)پرنیان نوشته است: [ -> ]سلام نصف شبتون بخیر....
من نمیفهمم این چه جوی بین بچه های تحصیل کرده در جریانه...یعنی چی درس نمیخوندم بهتر بود بجای اینکه شما از تحصیلاتتون استفاده کنید می گید درس نمیخوندم بهتر بود!!!!!!!!!!!

شما امتیازی دارید که قدرش رو نمیدونید!!!! به جای این حرفای نا امید کننده که فقط مانع پیشرفتتون میشه. بهتر از علمی که دارید استفاده ببرید........

همسنگر گلم نظر شما محترم، ولی کاملاً غلطه. لطفاً در مورد چیزی که اطلاعات کمی دارید اینطوری نظر ندید.

(۱۱/فروردین/۹۳ ۰:۱۵)Khande نوشته است: [ -> ]نمیدونم جایی که سوالمو میپرسم جای درستیه یا نه، بنده دانشجوی کارشناسی ارشد نرم افزار تو دانشگاه تهران هستم، میخواستم ببینم رفتن به خارج از کشور برای ادامه ی تحصیل هدف خوبیه؟ آیا اصلا درس خوندن خوبه؟ زندگی ساده بهتر نیست؟ آیا بهتر نبود که من حتی ارشد هم نمیخوندم و حتی لیسانس هم نمیگرتم، مثل خیلی ها بلاتشبیه مثل میرزاجواد آقا ملکی تبریزی که نه ارشد داشت و نه مهندس بودو و نه خارج از کشور رفت، سعادت مند هم شد ما هم اینطوری زندگی می کردیم؟ اصلا کارم درسته یا نه؟ درس خوندن تو مقاطع بالاتر مثل دکترا چه تو ایران چه تو خارج، و در مرحله ی بعد آیا رفتن به خارج از کشور مورد رضایت امام زمان هست یا نه؟

همسنگر گلم در مورد رفتن برای ادامه تحصیل لطفاً زود تصمیم بگیرید. چون الان دیگه وقتشه. تا اوایل تابستون باید امتحان زبان رو که تافل جی ار ای هستش رو بدید. گفتم تا اول تابستون چون اگر نتیجش خوب نبود فرصت داشته باشید دوباره این امتحان رو تکرار کنید. مسئول های امتحان نتایجی رو به دانشگاهها اعلام می کنن که شما می خواید.

اکثر دانشگاه های خوب موعد درخواستشون (اپلای) دسامبره که میشه حوالی آبان آذر.

خواه نا خواه ما و شما و تعداد کثیری مثل شما بر اساس اطلاعات غلطی که نظام آموزشی بیمار ما در اختیار ما گذاشته بود انتخاب غلطی رو توی تحصیل داشتیم. ولی برای شما دیگه فعلاً جایی برای برگشت نیست مگر با هزینه های خیلی زیاد.

یادتون باشه رفتن برای ادامه تحصیل خیانت نیست. فقط زود تصمیم بگیرید.

بزرگترین حماقت ماها این بود که علوم مهندسی خوندیم. تنها چیزی که کشور اصلاً بهش احتیاج نداره. بنابراین اکثر ماها به ناچار رفتن رو مجبوریم انتخاب کنیم یا موندن و با هزار درد بی درمون ساختن.

-----------
ببخشید خارج از موضوع بحث کردم. در مورد هدف شاید تا آخر این ماه، وقتی گذاشتم، و یه مختصر از سرگذشت خودم رو نوشتم. احتمالاً به درد دوستان بخوره.
(۱۱/فروردین/۹۳ ۰:۲۸)پرنیان نوشته است: [ -> ]سلام نصف شبتون بخیر....

بحث دقیقا در اینجاست! من به دوستم میگفتم که به نظرت اگه من گوگل رو میساختم خوب بود؟ ببینید خیلی ها بدون اینکه از این علم ها داشته باشند سعادت مند شدن، مثل آیت الله بهجت، مثل میرزا جواد آقا و مثل خیلی های دیگه.

مساله اینه که اصلا این علم ارزشی داره، یا شامل همون علمی میشه که پیامبر فرمود اللهم انی اعوذ بِکَ من علمٍ لا ینفع. خیلی از این مهندسا اومدنو رفتن، خیلی هم از علمشون به قول شما استفاده کردن، آخرش گوگلو ساختن و استاد دانشگاه برکلی و MIT شدن، ولی چه فایده؟ به نظر شما این ها قابل مقایسه با میرزا جواد آقا هستن؟ که گفتم نه لیسانس کامپیوتر داشت نه فوق لیسانس.

سوال دیگه ای هم که من داشتم این بود که به نظر شما رفتن به خارج از کشور برای ادامه ی تحصیل خوبه یا نه؟ از نظر هدف و رضایت امام زمان دارم می گم نه از نظر درآمد و علم و غیره چون در این مورد معلومه که خوبه.

با تشکر از شما دوست عزیز
بــــــسم الله

سلام

اگر بخوایم اینجوری فکر کنیم هممون باید علوم دنیا رو ببوسیم بذاریم کنار بریم حوزه

یه متنی هست از کتاب رابطه علم و دین اصلش یکم سنگینه ولی اگر خواستید بفرمایید بنویسم

ولی اصل مطلب اینه که علمی الهیه که انسان از ظاهرش رد شه و به خدا برسه باهاش وگرنه حتی اگر تمام دروس حوزه رو بلد هم باشیم و از حدود رها نشیم هیچ ارزشی نداره

اولا که شما از طریق همین علم هم میتونید به همون عرفان برسید
ثانیا که امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و جامعه شیعه به همه علوم نیازمنده Smile

ببخشید از حد خودم فراتر رفتم Big Grin

یادم رفت بگم این کتاب شرح رساله علم و دین علامه حسن زاده آملی هستش
(۱۱/فروردین/۹۳ ۱:۲۵)Khande نوشته است: [ -> ]بحث دقیقا در اینجاست! من به دوستم میگفتم که به نظرت اگه من گوگل رو میساختم خوب بود؟ ببینید خیلی ها بدون اینکه از این علم ها داشته باشند سعادت مند شدن، مثل آیت الله بهجت، مثل میرزا جواد آقا و مثل خیلی های دیگه.

مساله اینه که اصلا این علم ارزشی داره، یا شامل همون علمی میشه که پیامبر فرمود اللهم انی اعوذ بِکَ من علمٍ لا ینفع. خیلی از این مهندسا اومدنو رفتن، خیلی هم از علمشون به قول شما استفاده کردن، آخرش گوگلو ساختن و استاد دانشگاه برکلی و MIT شدن، ولی چه فایده؟ به نظر شما این ها قابل مقایسه با میرزا جواد آقا هستن؟ که گفتم نه لیسانس کامپیوتر داشت نه فوق لیسانس.

سوال دیگه ای هم که من داشتم این بود که به نظر شما رفتن به خارج از کشور برای ادامه ی تحصیل خوبه یا نه؟ از نظر هدف و رضایت امام زمان دارم می گم نه از نظر درآمد و علم و غیره چون در این مورد معلومه که خوبه.

با تشکر از شما دوست عزیز
اونوقت با نبود چنین علم هایی من و شما چطور می نشستیم پای سیستم و استفاده میکردیم از علم دینی بقیه!!
علمی که بتونه برای رضای خدا و در راه خدا و خدمت به خلق بکار گرفته باشه خوبه هر علمی که باشه شاید یه نفر باید بره حوزه و از راه حوزه مردم رو به سمت راه خدا بکشونه یکی هم با ساخت بازی و نرم افزار و .......

هدفای کوتاه مدت که زیاد اصلا واسه همینه دارم درس میخونم و برای اینده م برنامه ریزی میکنم و خیلی سختیا رو به جون میخرم
ولی هدف بلند مدت یکی بیشتر نیست که محقق شدنش خیلی طول میکشه و زمانبره
من اگه به اون هدف اصلیم نرسم شاید بتونم بگم زندگیم رو باختم چون واسه من مهم و مقدس هست اون هدف....
البته بماند که خیلی وقتا تو راه مکث میکنیم و بی حرکتیم
سلام
به نظر من هدف زندگی ما باید با هدفی که خداوند برای ما در نظر گرفته یکی باشه
خداوند ما رو خلق کرده تا او را عبادت کنیم وما هم باید این رو هدف اصلی و نهایی زندگی خودمون قرار بدیم
ومهم ترین نکته ای که ما رو در رسیدن به این هدف یاری میکنه شناخت وظایف وتکالیف وعمل به اونهاست
ممکنه کسی از راه مهندس شدن بتونه وظیفه و تکلیف خودش رو ادا کنه و به هدف نهایی که همون عبادت خداست برسه ممکنه هم کسی از طریق کسب علم دین به اون هدف برسه درسته اونی که از راه کسب علوم دینی وارد میشه مسیرش نزدیک تره و زود تر به اهدافش میرسه اما راه برای بقیه بسته نیست
میدونید که اگر در شهری پزشک نباشد واجب کفایی است از مردم اون شهر عده ای پزشک شوند ... این میشود عمل به تکلیف
وخود شناخت تکلیف و وطیفه خیلی سخته و نیاز به تفکر فراوان داره
با تشکر از دوستان بابت پاسخ هایی که دادن، ولی من هنوز جواب سوالی که گفتم به نظرتون رفتن به خارج از کشور (مثل کانادا و آمریکا) برای ادامه ی تحصیل خوبه یا نه، دریافت نکردم، ممنون میشم در این باره هم کمی بنده را راهنمایی کنید!
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع