سلام
فکر کنم این کلام مولا علی(علیه السلام) کاملا اهمیت علم و دانش رو نشون بده
حکمت 205 :
گنجايش نا محدود ظرف علم
وَ قَالَ [عليه السلام] كُلُّ وِعَاءٍ يَضِيقُ بِمَا جُعِلَ فِيهِ إِلَّا وِعَاءَ الْعِلْمِ فَإِنَّهُ يَتَّسِعُ بِهِ .
و درود خدا بر او ، فرمود : هر ظرفى با ريختن چيزى در آن پر مى شود جز ظرف دانش كه هر چه در آن جاى دهى ، وسعتش بيشتر مى شود.
ما معمولا خیلی نگران جسم مادیمون هستیم که فانیه. نگران این هستیم چی بخوریم ، کم بخوریم، زیاد بخوریم، چی نخوریم. چی بپوشیم زیبا تر به نظر بیام و ....
اما چیزی که کمترین اهمیت رو نزد ما داره روحمونه. به زیباشدنش اهمیت نمیدیم، غذای روح ما علم و دانشه ولی اونطور که باید دغدغه مون نیست. انگار نه انگار که ابد در پیش داریم. اگه بتونیم دانشمون رو تو این دنیا که محلی برای آدم شدنه وسعت بدیم مطمئنا بهره ی بسیاری از فیوضات الهی هم در اینجا، هم در اونجا خواهیم برد.
یه تعبیر جالب شنیده بودم در مورد مرگ اینکه نذارید از این دنیا سقط شده و ناقص به اون دنیا کوچ کنید وقتی سعه ی وجودی پیدا نکنیم اگه لطف الهی هم شامل حالمونم بشه و بخوان فیضی افاضه کنن، چون قابلیت گرفتنشو در خودمون ایجاد نکردیم، از گرفتنش هم محروم میشیم.
"بسم الله الرحمن الرحیم"
انسان جز محصول کوشش خویش مالک چیزی نیست. (سوره نجم. 39)
در بسیاری از روایات از کار و تلاش برای روزی حلال به عبادت برتر تعبیر شده است.
امیرالمؤمنین سلام الله علیه آن را از سحرخیزی در راه خدا کمتر ندانسته.
و امام رضا سلام الله علیه نیز اجرش را بیشتر از جهاد در راه خدا دانسته است.
و در حدیثی قدسی نه دهم عبادت معرفی شده است.
بنابراین بر آنیم که در مورد اهمیت کار و تلاش با هم گپ و گفتی داشته باشیم:
[b]1- کارگری سیره انبیاء و امامان.
وقتی لفظ کارگری به گوشم میخوره میگم بابا شمام دلت خوشه ها همین جوری واسه خودت
یه چیزی میگیا، یه عمر درس خوندم خیر سرم مدرک گرفتم حالا برم کارگری؟!! محاله... ور دل بابام
میمونم و ازش پول تو جیبی میگیرم وقتمم میزارم پای نت و تلوزیون و ... هر وقت کاری که در
شأنم بود پیدا شد اونوقت سرم رو بالا میگیرم و میرم سر کار، خوب این حرف دل اکثراًمونه
ضرر نداره یه سر بریم ببینیم ائمه واسه مشکل ما چه راه حلی دادن؟؟
فکر می کنید اونا هم نظر ما رو دارن؟؟!!...
خدا در قرآن درباره حضرت داوود می فرماید:
و به او فن زره سازی را که به سود شماست آموختیم، تا شما در جنگ هایتان از آسیب های سخت
سلاح ها حفظ کند، پس آیا شما سپاس گذار نعمت های ما خواهید بود؟
پیامبر [/b]صلی الله علیه واله فرمود:
هیچ کس غذایی بهتر از غذای فراهم آمده از کار خویش نخورد و داوود پیامبر از دسترنج خویش می خورد.
شعار ما چیه: مفت باشه کوفت باشه!
امیرالمؤمنان سلام الله علیه می فرماید:
خدای عزوجل به داوود سلام الله علیه وحی فرمود که تو بنده خوبی هستی به شرط آنکه از
بیت المال ارتزاق نکنی و با دستان خویش کار کنی. داوود سلام الله علیه چهل روز گریست؛
آن گاه خداوند به آهن وحی فرمود که برای بنده ام داوود نرم شو و داوود سلام الله علیه هر
روز زرهی می ساخت و آن را به هزار درهم می فروخت و از بیت المال بی نیاز شد.
شخصی به امام صادق سلام الله علیه عرض کرد: من نمی توانم با دستم کار کنم و راه تجارت را نیز
به خوبی نمی دانم و اکنون محروم و محتاج هستم آن حضرت فرمو کارگری کن و بر سر خود بار
ببر تا از مردم بی نیاز شوی.
خودمونیما ائمه خودشون این کارها رو کردن که به اون بدبخت اینو گفتن؟؟!!!!
بله رفیق رسول خدا صلی الله علیه واله هم سنگی بر شانه خود حمل کرد و در یکی از دیوارهای
باغ خود به کار برد که آن سنگ هنوز هم در آنجا هست.
اینم یه نمونه دیگش:
امام صادق سلام الله علیه می فرمود: امیرالمؤمنان سلام الله علیه هیزم جمع میکرد و آب از چاه می کشید
و شخم میزد و از دسترنج خود هزار برده آزاد می کرد و به جارو کردن خانه می پرداخت و فاطمه
سلام الله علیها نیز با دستانش گندم آرد می کرد و آن را خمیر میکرد و نان می پخت.
توجه کردی درآمد تو نسل امروز کفاف خرجمون رو نمیده!!!
چه جوری بوده امام علی با جمع کردن هیزم به غیر از خرج و مخارج کلی پولم اضاف میاورده برده
آزاد میکرده اونم نه یکی هزاااااااااااارتا!! قضیه چیه؟
اینه که الان مصرف ما بالاتر از درآمدمون هست. کلی مصرف های الکی و بیهوده داریم که مبادا از
همسایه یا همکارمون جا بمونیم... پامون هم گذاشتیم رو دنده آخر...
راوی می گوید: وقتی امیرالمؤمنین از جهاد فارغ میشد به آموزش مردم و داوری میان آنان می پرداخت
و هرگاه از آن نیز فارغ میشد در باغ خویش مشغول به کار میشد و با این وصف به ذکر خدای جل جلاله
اشتغال داشت.
ما که همش دنبال اینیم یه وقت اضاف بیاریم با دوستامون بریم بیرون خوش گذرونی یا پای
تلفن فک بزنیم ،تلوزیون، نت و در غیر این صورت خواب ناز رو به هیچی ترجیح نمیدیم...
بعد از کلاس درسم اگه یکی ازمون کمک بخواد میگیم حالا وقت زیاده باشه واسه بعد.
تازشم اگه فوت و فن کاریم بلد باشیم همش مواظبیم مبادا دیگری یاد بگیره!!
و خلاصه تو دنیای ما هیچی خواب نمیشه!!! که اونم فقط از غفلتمونه....
حسین بن علی بن أبی حمزه از پدرش نقل می کند که گفت: امام موسی کاظم را دیدم در زمین خودش کار
میکرد و پاهای او غرق عرق شده بود. گفتم: فدایت شوم! کارگران کجایند؟ فرمود: ای علی! کسانی با
دست خود در زمین خود کار کردند که از من و پدرم برتر بودند. گفتم: کدام کسان؟ فرمود: رسول خدا صلی الله علیه واله وسلم امیرمؤمنان سلام الله علیه و همه پدرانم با دست خود کار میکردند و این سیره انبیاء و رسولان و صالحان است.
هر چی که نگاه میکنم می بینم سیره شیطان تو زندگیمون رخنه کرده...
آخه خدا به داد اون روزی برسه که به یه پست و مقامی برسیم اون وقته که انجام دادن خیلی از کارها
رو واسه خودمون افت می دونیم....
ابوعمره شیبانی گوید: امام صادق سلام الله علیه را دیدم بیلی در دست و پوششی درشت در تن داشت و در
باغ خود کار می کرد و عرق از بدنش فرو می ریخت. عرض کردم فدایت شوم! بیل را به من دهید تا به
جای شما کار کنم. فرمود: من چنان دوست دارم که شخص، در گرمای آزار دهنده آفتاب، برای تأمین
نیازهای زندگی خود رنج بکشد.
ما آدما همش دنبال راحتی هستیم. و اینکه کار خودمن رو بندازیم رو دوش دیگران هزار و یکیم بهونه
واسه از زیر کار فرار کردن میاریم...
"بسم الله الرحمن الرحیم"
2- پرهیز از تنبلی و کم همتی
امیرمؤمنان سلام الله علیه می فرماید: اگر کار سخت و توانفرساست، بیکاری دایمی هم فساد آور است.
جای دوری نمیخواد بری همین گوشی مبایلت روزی چندتا مزاحم داری؟؟!!! تا آخرش رو خودت بخون....
امام باقر سلام الله علیه می فرماید:
از دو خصلت تنبلی و بی حوصلگی (بیقراری) بپرهیز که این دو مانع بهره گیری تو از دنیا و آخرت می شوند.
اما واسه ما آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است!
نیز می فرماید: سست نباش تا آن که تو را می شناسد تحقیرت نکند...
منو بگو خیال میکرد از زیر کار فرار کردن زرنگیه و تو این کار رتبه اول بودم همیشه!
و می فرماید: سربار مردم نباشید.
و باز می فرماید: منفورترین مردم نزد خدا کسی است که شب خواب و روز بیکار باشد.
یه که هلاجی اش تو ذهنم سخته...!!!! چه برسه به قبولش!!!
آخه من جز این برنامه ای ندارم....
یادمون باشه... منفورترین نزد خدا...
امام کاظم سلام الله علیه هم می فرماید:
خدا بنده پرخواب بیکار را دشمن میدارد.
بابا قبلش که شدیم منفورترین... حالام که میگی دشمن خداییم!!!
پس بگو چرا هر چی صداش میزنم، صدام از ملک وجودی خودم بالاتر نمیره!!!....
ابن عباس می گوید رسول خدا صلی الله علیه واله هرگاه کسی را میدید که از او خوشش می آمد می پرسید:
آیا حرفه ای دارد؟ اگر می گفتند: نه، می فرمود: از چشمم افتاد. پرسیدند: چرا ای رسول خدا؟فرمود: چون
هرگاه مؤمن دارای حرفه ای نباشد به ناچار از دینش برای تأمین زندگیش بهره می برد. [دین فروشی می کند]
پس بگو... همیشه با خودم میگفتم چطوری جوونای ما به راحتی و مثه آب خوردن....
نمونه اش جریان فتنه!
خدایا به همه ی ما شغل خوب و سحرخیزی عنایت بفرما.
تا در زمره ی: دشمنان، منفورترین آدمان و دین فروشان توبه حساب نیاییم...
آمین یا رب العالمین....
"بسم الله الرحمن الرحیم"
4- مدیریت در کار
امام صادق علیه السلام میفرماید:
مسلمان را جز سه چیز اصلاح نکند: دین شناسی، شکیبایی در گرفتاری و مدیریت نیکو در زندگی.
نیز می فرمایند: باید میزان تلاش تو برای معاش بیشتر از ضایع کنندگان وقت
[b]و کمتر از تلاش آزمندی باشد،که به دنیایش دلخوش و مطمئن است.
پس تلاش خود را در مسیر شخص با انصاف و عفیف قرار ده تا برتر از افراد سست و ناتوان باشی
و آنچه را که شایسته مؤمن است به دست آوری [در عین حال به لطف خدا امیدوار باش] زیرا کسانی که مالی به
آنها داده شود ولی سپاس نگذارند [در حقیقت] مالی ندارند.
خدایا این توفیق را به همه ما عطا کن تا افرادی کوشا و فعال و سحرخیز باشیم
تا در زمره دشمنان و منفورترین کسان در نزدت قرار نگیریم.
آمین یا رب العالمین...
«اللهم صل علی محمد وال محمو وعجل فرجهم»