تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: این است سبک زندگی...(بسیار مهم و کاربردی)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
"بسم الله الرحمن الرحیم"

4-پرهیز از آسیب رساندن به بدن
امیرمؤمنان
سلام الله علیه درباره بیماری که گزارش درستی از بیماری خود به پزشک
نمی دهد می فرمایند: کسی که بیماریش را از پزشک پنهان کند به بدنش خیانت کرده است.

امام صادق
سلام الله علیه می فرماید: اسراف در اموری است که مال را تباه کند و به بدن زیان رساند.
در این روایت زیان رساندن به بدن از مصادیق اسراف به شمار رفته که گناهان بزرگ است.
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و صلوات بر محمد ص و اله طیب و طاهرش وبا سلام بر خون خدا
و اما سبک زندگی: دوستان نظرات خوبی دادن ودر تکمیل گفتهایشان

سبک زندگی در پاسخ به 3 سوال شکل میگیرد
1در اغاز چه بوده ام
2حال چه هستم
3و در اخر چه میشوم

از کجا امده ام امدنم بهره چه بو به کجا میروم اخر .....
دوستان خوب خداوند در قران میفرماید نیافریدم جن انس را جز برای(لیعبدون)

حال در عمق کلمه عبد چیست؟
عبادت . نماز . روزه ویا..........
کلمه عبد بطور خلاصه یعنی تسلیم خدا بودن یعنی همان اسلام واقعی (1قدم پا بر سر وجود نهی قدم دیگر سر بر استان ودود گزاری)
اما در تعیین ریز کارها از ایات و روایات ائمه استفاده کردن تا از حجابهای ظلمانی ونورانی نجات پیدا کنی
وکلا سالک را خدا شوی
شاید بعضی ها بگن اینا حرفای شعاری هستش اما سبک زندگی ابعاد زیادی داره که باید جویندش خود جهادی مستمر داشته باشه
بیشتر مومنین میگن چرا کارای عبادی ما استمرار نداره و بعد یک مدت سرد می شیم
ولی باور کنید عشق درمان سرد شدن سلوک الله هستش و حاصل نمیاد الا با شناخت حضرت حق
و مینبرش هم که میدونید (توسل)
کلا باید در خونه خدا صبح تا شب طلب عشق کنی تا بهش برسی
راه دیگش مطالعه سیره پیامبر و ائمه اطهار هستش
مثلا در سیره پیامبر بطور نمونه طرز برخورد با انسانهای مختلف رو یاد میگیریم
در علم اخلاق هم که اساتید گرانمایه بسیاری همچون نراقی ها وشجائی ها وجود دارند
در احکام شرعی عالمان فقیه
و در هر موردی که فکر کنید عالمان گرانمایه بسیار هستن

در اخر باید بگم (من )دنبال ارامش میگردم واین حاصل نمیشه تا (من) ازبین بره
به دوستان مطالعه کتاب (مقالات) 3 جلدی استاد ایت الله محمد شجائی انتشارات سرش رو توصیه میکنم قول میدم بعد از خواندش نگرش تون به زندگی عوض میشه
یا علی مدد
"بسم الله الرحمن الرحیم"

5- پیشگیری از بیماری ها
میخوای بدونی
چی بیماری رو دور میکنه... ناخن و سیبیل و چه نقشی دارن تو بیماری؟!
سرما خوردن تو جه فصلی بدنت رو قوی می کنه؟!
نخوردن کدوم وعده غذا آدم رو پیر میکنه؟!
جه جیزی معده رو فاسد میکنه که معده درد داری مدام؟!
گاو شیرش باعث بیماریه یا گوشتش؟!
حمام رفتن باعث چاقی میشه یا لاغری؟!
با ما باش و مطالب زیر رو بخون....

رسول خدا
[b]صلی الله علیه واله
می فرمایند: خدای شریک با صدقه از بیماری و درد جلوگیری می کند.
حالا هر وقت اسم صدقه اومد تو باز بگو برو بابا ما خودمون صدقه بهمون واجبه...

هم چنین می فرمایند: با دست های چرب و آلوده نخوابید و اگر کسی چنین کرد و دچار اختلال شیطانی
شد کسی را جز خود ملامت و سرزنش نکند.
تو که بازم داری با دست نشسته میری بخوابی...

نیز می فرمایند: کم خوری ریشه ی همه ی درمان هاست.
ولی این انسان ترجیح میدهد به بیماری تن دهد اما از غذا دست نکشد...
چه میشه کرد!!

امیرمؤمنان
سلام الله علیه می فرمایند: کم خوری مانع بسیاری از بیماری های جسمی است.
دوست من ریشه برخی بیماری ها طبق این حدیث پرخوریه... حالا هر چی میخوای دارو مصرف کن...

هم جنین می فرمایند: خود را از سرمای آغازین [فصل پاییز] محافظت کنید؛ ولی سرمای پایانی
[یعنی آغاز فصل بهار] رادریابید، چرا که با تن ها همان کند که با درختان کند؛ سرمای آغازین برگ سوز
و سرمای پایانی برگ ساز است.
توجه کردی هر کی تو فصل بهار سرما بخوره ربطش میدن به حساسیت...
و میگن خدا رو شکر که ما آلرژی فصلی نداریم...

امام صادق
سلام الله علیه می فرمایند: کوتاه کردن ناخن ها و سیبل در هر جمعه سبب ایمنی از جذام است.
حالا بزار ناخون هات اینهو گراز بشه بره تو چشم ما...
اه اه سبیلو که دیگه نگو... همچین میزارن پر پشت بشه... بعدش میگن مرد هست و سیبیلش!!
قابل توجه خانم های ناخن فانتزی و آقایون سیبیلو:
هر جمعه کوتاه کنید من نمیگم امام علی فرموده.

نیز می فرمایند: شیر گاو دوا و چربی آن شفا و گوشتش بیماری [زا] است.
صبحانه شیر گاو... "آها اینجا جای تبلیغات نیست" هر شیر گاوی که دوست داشتید میل کنید.
به مامان و باباها هم بگید گوشت برزیلی (گاو) نگیرن درسته ارزونه اما بعدش بیماری میاد سراغمون
و چند برابرش باید خرج دوا دکتر کنیم.

و می فرمایند: شام نخوردن پیری آورد و سزاوار است که شخص سالخورده با شکم پر بخوابد.
و چه رژیم غذایی داریم ما: حذف شام! گامی به سوی پیری زودرس...
بعد میبینی لاغر شدی ولی تو کوچه و خیابون صدات می کنن: پدربزرگ شایدم مادربزرگ
Big Grin

در حدیث دیگر می فرماید آب سرد ننوشید، چرا که معده را فاسد می کند.
بدو بدو یه لیوان آب تگری «مثه تگرگ یخ» واسم بیار دارم آتیش میگیرم...
نمیدونی جیگرت خنک میشه اما معدت فاسد میشه...

هم چنین می فرمایند: امیر مؤمنان
سلام الله علیه
همواره می فرمود: توجه! در حمام
[که این دوران شامل سونا هم می شود] به پشت نخوابید چرا که پیه کلیه ها را آب می کند.

همان گرامی می فرمایند: هنگام خروج از حمام آب سرد بر پاهای خود بریز، جرا که بیماری را
از بدنت ریشه کن می کند. و هنگامی که لباس می پوشی بگو: «اللهم البسنی التقوی و جنبنی الردی»
: [خدایا! لباس تقوا بر من بپوشان و بدی را از من دور کن]. وقتی چنین کردی از هر بیماری در امان باشی.
من تأثیر آب سرد رو به عینه واسه پادرد دیدم که متأسفانه اکثر جونای ما درگیرشن.

هم چنین روایت است آن حضرت از حمام بیرون رفت و لباس و عمامه پوشید و فرمود: هنگام خروج از حمام
در زمستان و تابستان عمامه را ترک نکرده ام. کنایه از اینکه سرتان را در حال خروج از حمام بپوشانید.

به فرموده امام کاظم حمام رفتن یک روز در میان بدن را فربه می کند و مداومت بر آن در هر روز پیه
کلیه ها را ذوب می کند.
به جای خوردن بامبو و انرژی زاها هر روز برو دوش بگیر تا چاق شی...
تضمینیم هست.

امام رضا سلام الله علیه می فرمایند: هر کس بخواهد ناراحتی مثانه نداشته باشد، ادرارش را حبس نکند،
هر چند بر مرکب خود سوار باشد.

"بسم الله الرحمن الرحیم"

6- عوامل بیماری

الف- عوامل مادی.
ب- عوامل غیرمادی.

الف- عوامل مادی
رسول خدا
صلی الله علیه واله وسلم میفرمایند: ای علی! نه چیز مایه فراموشی است:
خوردن سیب ترش- گشنیز- پنیر- نیم خورده موش- خواندن نوشته قبرها- راه رفتن میان دو زن-
زنده انداختن جانور از بدن- حجامت در فرورفتگی پشت گردن و ادرار کردن در آب راکد.

هم چنین می فرمایند: پنج چیز پیسی آورد: استعمال نوره در روز جمعه و چهارشنبه- وضو و غسل با آبی
که با تابش آفتاب گرم شده باشد- خوردن در حال جنابت- آمیزش با همسر در دوران حیض و غذا خوردن پس از سیری.

رسول خدا
صلی الله علیه واله وسلم می فرمایند: آب را هنگام نوشیدن بمکید (جرعه جرعه) بنوشید و یکباره سر
نکشید، چرا که مایه ی ناراحتی کبد می شود.

رسول خدا
صلی الله علیه واله وسلم می فرمایند: از نشستن زیر آفتاب بپرهیزید، زیرا لباس را فرسوده، بدن را بدبو،
و بیماری پنهان را آشکار می کند.
البته این حدیث می تواند به شرایط خاص- شخص خاص و یا زمان و مکان خاص باشد که سبب گرمازدگی و
آسیب های زیاد شده ولی اگر شرایط زمانی- مکانی به گونه ای باشد که تابش نور آفتاب مایه زدودن مکروب ها از بدن
یا لباس می شود، در این صورت نور آفتاب سودمند است. چنانکه علم پزشکی به این نکته توجه می دهد.

امیرمؤمنان
سلام الله علیه می فرماید: کسی که [نهال] هوس غذاهای گوناگون در دل بکارد،
میوه های دردهای گوناگون بچیند.

و می فرمایند: زندگی را برای خوردن مخواه، بلکه خوردن را برای زندگی بخواه.

"بسم الله الرحمن الرحیم"

امام علی
علیه السلام می فرمایند: معده کانون بیماری ها و پرهیز سرآمد هر درمان است.
بدن را به آنچه خوی کرده است عادت ده. تندرستی با پرخوری جمع نشود و مرضی ملال آورتر از کم خردی نباشد.
توجه کردی طرف تا یه خوراکی بهش تعارف می کنی میگه ممنون فلان چی رو خوردم اگه
اینم بخورم معده ام بهم میریزه.
من مصداق کلام امام علی ام معده ام رو به همه چی عادت دادم... شنیدی میگن: بادنجون بم آفت نداره؟ اون منمSmile
البته زیاد دلم خوش نکم شاید یه کم جلوتر که رسیدم متوجه شم منظور کلام امام علی رو اشتباه متوجه شدمSad

همان حضرت می فرمایند: هرگاه گوشت خریدید غده های [دشبل] آن را در آورید،
چرا که رگ جذام را تحریک می کنند.
یادمون باشه
[تصویر: happy.png]

و می فرمایند: طولانی نشستن در دستشویی موجب بواسیر (هموروئید) می شود.
میدونی این حدیث کجا کاربرد داره؟! سرویس بهداشتی های عمومی که طرف با سرویس
خصوصی اشتباهش گرفته...

به فرموده امام باقر
سلام الله علیه:
مسواک کردن در حمام مکروه است، زیرا موجب وبای (فساد) دندان می شود.
پس بگو چرا...

امام صادق
[b] سلام الله علیه
می فرمایند: خوردن گوشت نمکسود و خشک شده در برابر آفتاب، بدن را نابود می کند[/b]
و چه بسا کشنده است. هم چنین آن را عامل پیری زودرس می شناسند.

هم چنین آن بزرگوار می فرمایند: سه چیز بدن را از پا در می آورد و چه بسا موجب مرگ شود:
با شکم پر واردحمام شدن، و با معده پر آمیزش کردن و آمیزش با پیرزنان.

روایت شده: هر کس غذا بسیار خورد بدنش بیمار شود و سنگدل گردد.

"بسم الله الرحمن الرحیم"

امام صادق
علیه السلام می فرمایند: مداومت بر خوردن سه چیز لاغری می آورد: تخم مرغ- ماهی و شکوفه خرما.
نه حالا اینکه صبح تا شب فقط تخم مرغ و ماهی بخوری... آخه خوردن این دو تا با هم ضرر داره!

هم چنین آن بزرگوار می فرمایند: شانه کردن در حمام موها را ضعیف و کم پشت می کند.
حالا هر دفعه شما برو شامپوت عوض کن...

به فرموده امام رضا
سلام الله علیه: کسی که می خواهد از معده اش آزار نبیند [بلافاصله] روی غذا آب نخورد تا
از غذا خوردن فارغ شود و هر کس چنین کند بدنش مرطوب [سرد مزاج] شود و رگ ها نیروی غذا را دریافت نکنند.
چقدر جالب بود... خاطرت مونده قبلاً خوندیم معده کانون بیماری هاست؟! خوب اینم یه راه حل دوری از بیماری...

همان حضرت می فرمایند: خوردن تخم مرغ با ماهی، نقرس و قولنج و بواسیر و درد دندان آورد.
و می فرمایند: خوردن گوشت خام مایه تولید کرم در شکم است.

"بسم الله الرحمن الرحیم"

ب- عوامل غیرمادی.
به فرموده امام رضا
سلام الله علیه هرگاه مردم گناه تازه ای مرتکب شوند که در گذشته انجام نمی دادند، خدا آنان را
به گرفتاری [و بیماری] تازه و بی سابقه مبتلا می کند.
ای خدا چرا هر چی بلا و گرفتاری واسه منه؟؟؟؟؟!!!!!! خسته شدم... دیگه بسه!
و امان از غفلت انسان...

امام صادق
سلام الله علیه نیز فرمودند: خدا پیامبری را برانگیخت و به او فرمود: به قومت بگو: براستی هرگاه
مردمی یا خانواده ای که بر طاعت من بودند، و در اثر آسیبی که به آنان رسیده از عمل به آنچه محبوب من است
تغییر روش دهند و به آنچه ناخوشایند من است روی آورند، خوشی های آنها را به ناخوشی ها [و بیماری] تغییر می دهم.
و انسان همیشه در خسران و زیان است... بیماری رو بهم داده که بفهمم و و کفاره گناهم باشه و برگردم...
اما من تو منجلابی که واسه خودم درست کردم بیشتر دست و پا میزنم... و همش ناشکری می کنم که چرا من!

و نیز میفرمایند: اثر کار زشت در انجام دهنده آن سریع تر از تأثیر کارد در گوشت است.
توجه کردی وقتی یه گناه انجام میدیم از عواقبش می ترسیم دست به دعا برمیداریم که خدا جونم غلط کردم تو آبروم رو بخر... خیلی رومون زیاده اونجایی که گفت: نرو، رفتیم و حالم می خواییم معجزه بشه... خوب سرانجامش جز این نمیشد دیگه. و از اولم میدونستیم...

"بسم الله الرحمن الرحیم"

7- دارو و درمان

تحمل درد در حد امکان
رسول خدا
صلی الله علیه واله وسلم می فرماید: چهار چیز از گنج های بهشتی اند: پنهان داشتن بیماری، پنهان داشتن درد و ...
ای بابا منو بگو که با کوچکترین درد عالم و آدم رو خبر می کنم... آخه نمیدونی چقدر شیرینه وقتی همه دورت رو می گیرن..از اون گذشته دیگه از کار
هم خبری نیست... تازشم کلی آب میوه های طبیعی و غذاهای خوشمزه واسه تقویتت میاد وسط!!!خیلی کسی بتونه از اینا دل بکنه؟!
می دونی یاد کی افتادم؟
مادرمون حضرت زهرا سلام الله علیها وقتی در خونش رو آتیش زدن... محسنش رو سقط کرد... وقتی پهلوش شکست... از درد حرفی به مولا زد؟؟!!!...

همان حضرت
صلی الله علیه واله وسلم می فرمایند: مسلمان بیماری های [ساده] خود را تا سلامتی اش غلبه دارد، درمان نکند.
اگه به من وشما باشه میگیم با اصلاً توان غلبه نداریم!!!

و در جایی دیگر فرمودند: دُمَل های بدن را ناپسند نشمارید، چرا که از پیسی نگه می دارد.

امیر مؤمنان
سلام الله علیه می فرمایند: رسول خدا صلی اله علیه واله وسلم زکامش را مداوا نمی کرد و می فرمود: هر کس رگه ای از جذام دارد و
هرگاه زکام می گیرد آن را سرکوب می کند.

امام صادق
سلام الله علیه می فرماید: تا بدنت تحمل درد دارد از مصرف دارو بپرهیز.
ان شاا... که عامل باشیم...

هم چنین می فرمایند: کسی که سلامتی او بر بیماری اش غلبه دارد و با این حال دارویی مصرف کند و بر اثر آن بمیرد من نزد خدا از او بیزاری می جویم.

امام کاظم
سلام الله علیه واله وسلم می فرمایند: دارویی نیست مگر اینکه دردی را تحریک می کند، از این رو تا آنجا که ممکن است از مصرف دارو
پرهیز شود که برای بدن سودمندتر است.
پرهیز که چه عرض کنم! همه ی ما صد هزار ماشاالله یه داروخونه تو خونمون داریم...

امام صادق
سلام الله علیه می فرمایند: پرهیز بیش از هفت روز برای بیماری سود ندهد.
"بسم الله الرحمن الرحیم"

لزوم درمان

رسول خدا صلی الله علیه واله وسلم می فرمایند: خودتان را مداوا کنید، زیرا خدای عزیز دردی نازل نفرمود مگر
اینکه برای آن شفایی [و دوایی] فرو فرستاد.
بی دقتی های خودمون باعث میشه تو زندگی دچار انواع بیماری ها شیم و چه مهربونی داریم که با این وجود بازم
واسه هر دردیمون دوا فرستاده!!! و چقدر که ما ناسپاسیم و بدهکار...

امیرمؤمنان سلام الله می فرمایند: هر کس بیماری خود را از پزشکان کتمان کند به بدنش خیانت کرده است. البته
چنان که گذشت، پنهان کردن بیماری و درد از دیگران به شکوه نگشودن گنجی بهشتی است.
دنیا گلستان میشد اگه همه اصول های زندگی اسلامی رو رعایت می کردن...
چه میشود بشود روزی...

امام صادق سلام الله علیه می فرمایند: یکی از پیامبران بیمار شد و گفت: مدوا نمی کنم تا آنکه مرا بیمار کرده شفا
دهد، خدا به او وحی فرمود: شفایت نمی دهم تا خود را مدوا کنی، همانا شفا بدست من است.
لجبازی نکن اسباب و لوازم زندگی واسه راحتی من و تو هست. کمی درک کن...

یونس بن یعقوب می گوید: از امام صادق سلام الله علیه پرسیدم: شخصی دارو می خورد گاهی میمیرد و گاهی
سلامتی می یابد؛ ولی بیشتر درمان نمی شوند [پس سلامتی و مرض به دست خداست و دارو نقشی ندارد]؟ آن
حضرت فرمودند: خدا دارو را آفریده و در آن شفا نهاده است. خدا دردی نیافریده مگر اینکه برای آن دارویی قرار
داده است، پس دارو را مصرف کن و نام خدا را بر زبان آور [از خدا شفا بطلب] ؛ البته دارو به جا و به اندازه و بر
اساس تجربه ثابت شده صرف شود.

امام سجاد سلام الله علیه وقتی بیماری را دید که بهبودی یافته است. فرمود: پاکی از گناهان گواریت باد.
گناه می کنم... بعد میگم غلط کردم... بعدش به یه سرماخوردگی سخت دچار میشم...
گاهی دلم برای مهربانیت سخت تنگ می شود...

روش و سیره زندگی پیامبر اکرم و ائمه اطهار نیز میتواند رهگشای زندگی ما باشد.
باشد که بتوانیم بهترین استفاده را از این موهبت الهی ببریم.
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
آدرس های مرجع