۶/اردیبهشت/۹۲, ۱۱:۱۵
با سلامی مجدد به دوستان
بسم الله الرحمن الرحیم
در ادامه این سلسله مباحث که بصورت خلاصه تقدیم دوستان میشه عرض کنم که :
دوستان اهل سنت این جمله رو هر بار که بحث رو شروع کنم اول میگم که در این سلسله مباحث قصد جسارت به هیچ یک از مذاهب رو ندارم و نخواهم داشت و تنها به معرفی اثار و جملاتی که در باره این علما گفته اند اشاره میکنم.
بسم الله الرحمن الرحیم
در ادامه این سلسله مباحث که بصورت خلاصه تقدیم دوستان میشه عرض کنم که :
دوستان اهل سنت این جمله رو هر بار که بحث رو شروع کنم اول میگم که در این سلسله مباحث قصد جسارت به هیچ یک از مذاهب رو ندارم و نخواهم داشت و تنها به معرفی اثار و جملاتی که در باره این علما گفته اند اشاره میکنم.
قبل از اغاز یک حدیث بسیار معروف رو برای دوستان تکرار کنم که در ابن مباحث علاوه بر حدیثی که از امام باقر علیه السلام بود ، این هم در کنج ذهنتان داشته باشید و در مباحث گاه گاهی به یاد بیاورید:
قال رسول الله ص : إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثَّقَلَيْنِ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا أَبَداً مَعَاشِرَ النَّاسِ إِنِّي مُنْذِرٌ وَ عَلِيٌّ هَادٍ وَ الْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ .
مستدرك الوسائل ج 11ص 372
مستدرك الوسائل ج 11ص 372
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم انى تارك فيكم الثقلين أحدهما أكبر من الآخر كتاب الله حبل ممدود من السماء إلى الأرض وعترتي أهل بيتي وانهما لن يفترقا حتى يردا على الحوض
مسند احمد - الإمام احمد بن حنبل - ج 3 - ص 14
مسند احمد - الإمام احمد بن حنبل - ج 3 - ص 14
هم از اهل سنت و هم از شیعه مدرک نقل کردم که بدونین : پیوسته بودن کتاب خدا و اهل بیت و عترت مساوی با عدم گمراهی .
محمد بن ادريس شافعي ( رئیس مکتب شافعی )1-در سال 150 هجري قمري در غزه، منطقه فلسطين، بدنيا آمدند
روزي كه ابوحنيفه، رهبر احناف، از دنيا رفتند، ايشان در همان روز به دنيا آمدند.
سير اعلام النبلاء للذهبي، ج10، ص12
2- در دوران كودكي، پدر خود را از دست داد و مادرش او را به مكه، سرزمين وحي منتقل كرد. خود ايشان نقل ميکند:
ولدت بغزه سنة خمسين و مئة و حملت إلي مكة ابن سنتين.
دو ساله بودم كه مادرم مرا به مكه منتقل كرد.
سير اعلام النبلاء للذهبي، ج10، ص10
3- ايشان را جزء مجددين قرن دوم هجري آوردهاند.
4- اشعار زيبايي در محبت اهل بيت (عليهم السلام) دارد.
5- ايشان در آخرين روز ماه رجب سال 204 هجري قمري، در حالي كه 54 سال از عمرشان سپري شده بود، در مصر از دنيا رفتند. و در منطقهاي نزديك قاهره دفن شد.
6- از خود ايشان نقل ميکنند:
وقتي من كودك بودم، زندگي خيلي فقيرانهاي داشتيم، بطوريكه مادرم آن هزينهاي كه بايد به معلم و ملا مكتبي بدهد، نداشت و من به جاي اجرت، گاهي كه معلم ما براي كاري بيرون ميرفت، جاي او به شاگردان درس ميگفتم.
سير اعلام النبلاء للذهبي، ج10، ص11 - آداب الشافعي، ص24 - حلية الأولياء لأبو نعيم، ج9، ص72
7- جناب شافعي ميگويد:
حفظت القرآن و أنا ابن سبع سنين و حفظت الموطأ و أنا ابن عشر.
در هفت سالگي، قرآن را حفظ كردم و در ده سالگي، موطأ آقاي مالك را.
سير اعلام النبلاء للذهبي، ج10، ص11
8- جالب اين است كه جناب ابن عساكر در تاريخ دمشق نقل ميکند:
أصحاب مالك كانوا يفخرون، فيقولون: إنه يحضر مجلس مالك نحو من ستين معمما، و الله لقد عددت في مجلس الشافعي ثلاث مئة معمم سوى من شذ عني.
اصحاب مالکی، افتخار ميكردند كه در مجلس مالك، 60 عالم معمم شركت داشتند. به خدا قسم! شمردم و ديدم كه در مجلس شافعي، 300 نفر و اندي، معمم و صاحب نظر از بزرگان، حضور پيدا ميكردند.
تاريخ دمشق، ج51، ص405 - سير اعلام النبلاء للذهبي، ج10، ص39
9- سلطان صلاح الدين ايوبي - كه مورد احترام اهلسنت است (که برخورد خصمانهاي نسبت به شيعه داشت) يكي از كارهايي كه انجام داد، مدرسه بزرگ و وسيعي در كنار مرقد آقاي شافعي ساختند.
10- همچنين پادشاه كامل ايوبي در سال 608 هجري، گنبدي بر ضريح او بنا كرد.
11- از فقهاي مشهور اين مذهب، ابو اسحاق فيروز آبادي - که متوفاي 476 است - كتابي دارد به نام المهذب كه از مفصل ترين كتابهاي فقهي مذهب شافعي است.
کتب شرح حال جناب شافعی:
در رابطه با شرح حال جناب شافعي، كتابهاي زيادي نوشته شد، از جمله آنها:
كتاب الإنتقاء في فضائل الثلاثة الأئمة الفقهاء است و از ص65 تا ص119 مفصل در اين مورد آمده است.
ابن كثير دمشقي در كتاب البداية و النهاية، ج10، ص262.
همچنين در سير اعلام النبلاء، ج10، ص5 تا ص100.
روزي كه ابوحنيفه، رهبر احناف، از دنيا رفتند، ايشان در همان روز به دنيا آمدند.
سير اعلام النبلاء للذهبي، ج10، ص12
2- در دوران كودكي، پدر خود را از دست داد و مادرش او را به مكه، سرزمين وحي منتقل كرد. خود ايشان نقل ميکند:
ولدت بغزه سنة خمسين و مئة و حملت إلي مكة ابن سنتين.
دو ساله بودم كه مادرم مرا به مكه منتقل كرد.
سير اعلام النبلاء للذهبي، ج10، ص10
3- ايشان را جزء مجددين قرن دوم هجري آوردهاند.
4- اشعار زيبايي در محبت اهل بيت (عليهم السلام) دارد.
5- ايشان در آخرين روز ماه رجب سال 204 هجري قمري، در حالي كه 54 سال از عمرشان سپري شده بود، در مصر از دنيا رفتند. و در منطقهاي نزديك قاهره دفن شد.
6- از خود ايشان نقل ميکنند:
وقتي من كودك بودم، زندگي خيلي فقيرانهاي داشتيم، بطوريكه مادرم آن هزينهاي كه بايد به معلم و ملا مكتبي بدهد، نداشت و من به جاي اجرت، گاهي كه معلم ما براي كاري بيرون ميرفت، جاي او به شاگردان درس ميگفتم.
سير اعلام النبلاء للذهبي، ج10، ص11 - آداب الشافعي، ص24 - حلية الأولياء لأبو نعيم، ج9، ص72
7- جناب شافعي ميگويد:
حفظت القرآن و أنا ابن سبع سنين و حفظت الموطأ و أنا ابن عشر.
در هفت سالگي، قرآن را حفظ كردم و در ده سالگي، موطأ آقاي مالك را.
سير اعلام النبلاء للذهبي، ج10، ص11
8- جالب اين است كه جناب ابن عساكر در تاريخ دمشق نقل ميکند:
أصحاب مالك كانوا يفخرون، فيقولون: إنه يحضر مجلس مالك نحو من ستين معمما، و الله لقد عددت في مجلس الشافعي ثلاث مئة معمم سوى من شذ عني.
اصحاب مالکی، افتخار ميكردند كه در مجلس مالك، 60 عالم معمم شركت داشتند. به خدا قسم! شمردم و ديدم كه در مجلس شافعي، 300 نفر و اندي، معمم و صاحب نظر از بزرگان، حضور پيدا ميكردند.
تاريخ دمشق، ج51، ص405 - سير اعلام النبلاء للذهبي، ج10، ص39
9- سلطان صلاح الدين ايوبي - كه مورد احترام اهلسنت است (که برخورد خصمانهاي نسبت به شيعه داشت) يكي از كارهايي كه انجام داد، مدرسه بزرگ و وسيعي در كنار مرقد آقاي شافعي ساختند.
10- همچنين پادشاه كامل ايوبي در سال 608 هجري، گنبدي بر ضريح او بنا كرد.
11- از فقهاي مشهور اين مذهب، ابو اسحاق فيروز آبادي - که متوفاي 476 است - كتابي دارد به نام المهذب كه از مفصل ترين كتابهاي فقهي مذهب شافعي است.
کتب شرح حال جناب شافعی:
در رابطه با شرح حال جناب شافعي، كتابهاي زيادي نوشته شد، از جمله آنها:
كتاب الإنتقاء في فضائل الثلاثة الأئمة الفقهاء است و از ص65 تا ص119 مفصل در اين مورد آمده است.
ابن كثير دمشقي در كتاب البداية و النهاية، ج10، ص262.
همچنين در سير اعلام النبلاء، ج10، ص5 تا ص100.
-----
عمری باشه در خدمت اهل علم خواهم بود
یا زهرا