تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: هدف خلقت#
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
(۱۵/بهمن/۹۰ ۰:۵۲)t.kam67 نوشته است: [ -> ]مطلب خوبي بود فقط به گمانم در اين بخش آبي رنگ:
من طلبنی وجدنی ، من وجدنی عرفنی ، من عرفنی أحبنی ، من أحبنی عشقنی، من عشقنی عشقته ، من عشقته قتلته ، من قتلته فعلیه دیته ، من علی دیته فأنا دیته

"فعلي" درست باشه!
با تشکر از تذکر به جا و دقت نظر شما!

(۱۵/بهمن/۹۰ ۰:۵۲)t.kam67 نوشته است: [ -> ]
(۱۵/بهمن/۹۰ ۰:۲۱)marjan نوشته است: [ -> ]با سلام و تشکر از موضوع خوبتون
به نظر شما جراحی ها ی زیبایی که الان خیلی ها از سر شکم سیری می کنند..دست بردن و دخالت در خلقت خداوند نیست؟؟؟؟
Huh

فكر كنم براي اين موضوع بايد تاپيك جداگانه باز كنيد.(البته اگه نباشه)
موضوع جالبيه!سواليه كه تو ذهن من هم هست.

ضمن تأیید اینکه ربطی به این تاپیک ندارد
مختصراً عرض میکنم که خدا صراحتاً در قرآن فرموده که مخلوقات نمیتوانند خدا را عاجز کنند
هیچ تحولی و فعلی بی اذن خدا در عالم خلقت نمیتواند وجود پیدا کند
و البته این به این معنی نیست که خداوند راضی به همه ی افعال است
به طور مثال خدا تا اذن ندهد شمر نمیتواند گلوی سید الشهدا را ببرد اما این اذن به معنای رضای خدا از این فعل نیست
اما از آنجا که عالم عالم اختیار است و لازمه ی تجلی اختیار این است که بتواند موجود مختار بین دو امر خیر و شر و عمل مطابق رضای خدا و خلاف رضای خدا عمل کند تا سیر تحولی خود را انجام دهد تا آنجا که مشیت و حکمت خدا ایجاب میکند به این انسان اجازه ی دخل و تصرف در امور را میدهد و البته اینها به معنی عاجز شدن خدا نیست!!!!!!!!!!!!!!!
در ضمن همین تحولات به کمک هوش بشر است
همین هوش را چه کسی به بشر داده
در ضمن این حکمت و مشیت حد و مرزی برای به فعلیت رساندن نیت انسان های خیر و شر قرار داده
شاید روزی بشر اراده کند که با بمب اتم تمام حیات را در زمین نابود کند
اگر به خدا و معاد و نبوت و امامت و عدل کسی معتقد شده باشد
و اگر حقانیت قرآن و شیعه ی 12 امامی را با عقل دریافته باشد و به همه ی اینها با قلب معتقد شده باشد
وعده ی خدا در قرآن برایش کفایت میکند که میفرماید زمین به بندگان صالح خدا به ارث میرسد و آخر الزمانی که خدا وعده داده یقیناً رخ خواهد داد

استاد حقیر جمله ای دارد به این مضمون که :
ما فکر میکنیم نعوذاً بالله خدا عرضه و توان این رو نداره که دینش رو حفظ کنه و بر ملکش حکومت کنه و نگران این هستیم که نکنه حکم خدا و اراده ی خدا مغلوب اراده ی این بشر خود سر بشه
بحث در این مورد میتونه به طور مفصل انجام بشه
اما جاش در این تاپیک نیست و الان هم مجالش نیست
یا علی
خدا نگهدارتان
به نام خدا
ميخواستم ببينم آيا هدف خلقت انسانها هم بر فرشته ها و جن ها هم تاثير ميزاره ؟
چون وقتي در روز قيامت صور اسرافيل زده ميشه همه و همه ، همه چيز و حتي خود اسرافيل ميميره و تنها خدا ميمونه .
دوما مردن فرشته ها و بازهم زنده شدن اونها چه دليلي داره ؟
سوما مردن انسانها چه دليلي داره ؟ مثلا به جاش ميتونستند كه با دميدن اولين شيپور همرو زنده كنند ! ديگه لازم نبود همه بميرن !
البته ميدونم كه همه ي اين سوالها جواب داره و هدفم ايجاد شبهه و شك در دل بقيه نيست . فقط جوابشو ميخوام بدنم .
يا حق
(۱۰/اسفند/۹۰ ۱۴:۰۵)yashar1374 نوشته است: [ -> ]به نام خدا
ميخواستم ببينم آيا هدف خلقت انسانها هم بر فرشته ها و جن ها هم تاثير ميزاره ؟
چون وقتي در روز قيامت صور اسرافيل زده ميشه همه و همه ، همه چيز و حتي خود اسرافيل ميميره و تنها خدا ميمونه .
دوما مردن فرشته ها و بازهم زنده شدن اونها چه دليلي داره ؟
سوما مردن انسانها چه دليلي داره ؟ مثلا به جاش ميتونستند كه با دميدن اولين شيپور همرو زنده كنند ! ديگه لازم نبود همه بميرن !
البته ميدونم كه همه ي اين سوالها جواب داره و هدفم ايجاد شبهه و شك در دل بقيه نيست . فقط جوابشو ميخوام بدنم .
يا حق

سلام

اول باید بگم که مهمترین اتفاق روز قیامت حساب و کتاب نیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

مهمترین اتفاق روز قیامت بر اساس آیات و روایات روز تجلی خدایی خداست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

یعنی روزی که بیشترین تجلی را دارد خداوند و حاکمیت مطلق خداوند بر هستی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

از آثار تجلی تام خدایی خدا در روز قیامت میشود این که تنها خداست که حق حساب و کتاب دارد!!!!!!!!!!!!!

در ضمن هر فعلی که انسان از روی آگاهی و اختیار انجام میده نه تنها بر ملک و ملکوت عالم اثر دارد و اثر گذاری بر ملک و ملکوت عالم هم بر تمام مخلوقات عالم نه تنها فرشته ها و اجنه اثر دارد

و در ضمن موت و به عدم رفتن موجودات در روز قیامت ربطی به افعال انسان ندارد، بلکه از آثار تجلی قدرت مطلق الهی است

اساساً اصالت هم که با انسان نیست که همه چیز را بر محور انسان بخواهیم تفسیر کنیم
اصالت با خود اوست کریم است

(۱۰/اسفند/۹۰ ۱۴:۰۵)yashar1374 نوشته است: [ -> ]سوما مردن انسانها چه دليلي داره ؟ مثلا به جاش ميتونستند كه با دميدن اولين شيپور همرو زنده كنند ! ديگه لازم نبود همه بميرن !

در این مورد هم نمیدانم چه دلیلی دارد اما میدانم اراده ی خدا بر این است

و در ضمن همه نمیمیرند!!!!
وَنُفِخَ فِي الصُّورِ فَصَعِقَ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَمَن فِي الْأَرْضِ إِلَّا مَن شَاء اللَّهُ ثُمَّ نُفِخَ فِيهِ أُخْرَى فَإِذَا هُم قِيَامٌ يَنظُرُونَ
﴿۶۸﴾
و در صور دميده مى‏شود پس هر كه در آسمانها و هر كه در زمين است بيهوش درمى‏افتد مگر كسى كه خدا بخواهد
سپس بار ديگر در آن دميده مى‏شود و بناگاه آنان بر پاى ايستاده مى‏نگرند
(۶۸-زمر)
با توجه به اینکه گفتم هدف از روز قیامت تجلی خدایی خداست و کسانی که خدایی خدا برایشان در همین دنیا تجلی کرده اند و در مراتب توحید مراتب صبر و رضا را طی کرده و فانی در اراده ی رب شده اند مدهوش جلوات الهی شده اند و قلبشان از ماسوا الله خالی است دیگر مدهوش نخواهند شد از نفخه ی صور چرا که در همین دنیا مدهوش بوده اند.

از این گذشته به این آیه ی قرآن زیاد فکر کنید!!!!!!!!!!!!!!!!

لا يُسْئَلُ عَمَّا يَفْعَلُ وَ هُمْ يُسْئَلُونَ» (الأنبیاء - 23). ترجمه: خدا از آن چه میكند سوال نمیشود، ولى آنان سوال خواهند شد.

قرار نیست ما در کار خدا چون و چرا کنیم و ازش سر در بیاریم
قرار است بندگی خدا را کنیم
آقاي علي 110 از جوابتون بسيار تشكر ميكنم Heart
اماااا

لا يُسْئَلُ عَمَّا يَفْعَلُ وَ هُمْ يُسْئَلُونَ» (الأنبیاء - 23). ترجمه: [b]خدا از آن چه میكند سوال نمیشود
، ولى آنان سوال خواهند شد.
اين آيه براي كسايي هست كه فقط دوست دارند عيب بگيرن و به نغع منافع خود ، خدا را زير سوال ببرند و همچنين براي افرادي هست كه با رسيدن به جوابهايي كه انسان قدرت درك اونو ندارن ( مثل اين سوال : با اين كه خدا ميدونست مثلا شخصيرو كه خلق ميكنه بالاخره به جهنم ميره اما بازهم خلقش ميكنه ! ) و اسرار در جواب گرفتن دارند . و خداوند در اينجور مواقع اين جوابو ميده كه ( خدا ميداندو شما نميدانيد ) و همچنين آيه هاي ديگه .
در ضمن فكر كنم شما منظور اين جمله رو نفهميديد :
مگه خداشناسي عيبه !!!!!!Angry
من این آیه را در جواب این جمله ی شما نوشتم آقا یاشار:

(۱۰/اسفند/۹۰ ۱۴:۰۵)yashar1374 نوشته است: [ -> ]سوما مردن انسانها چه دليلي داره ؟ مثلا به جاش ميتونستند كه با دميدن اولين شيپور همرو زنده كنند ! ديگه لازم نبود همه بميرن !

به هر حال شما هم امیدوارم موفق باشید
خدانگهدارتان
باز هم سلام

يه سوالي داشتم :

تو قران نوشته كه اگه خدا ميخواست از ظلم خلق انتقام بگره هيچ جنبنده اي زنده نميماند ( سوره ي نحل آيه ي 61)

مگه همه موجودات به غير از انسان هميشه در حال ستايش خدا نيستند پس چرا اونا رو هم عذاب ميداد اگه مهربان و رئوف نبود ؟

ببخشيد ميشه بگيد آدرس اونجاي كه در مورد قران سوال ميپرسند كجاست ؟
یاشار رفتی تفسیر المیزان رو بخونی در مورد این آیه یا نه
اول تو به من جواب این سوال رو بده تا بعد در مورد سوالت هم مقادیری صحبت کنیم
بعد مگه نگفتم برو از قران با ترجمه ی درست و حسابی استفاده کن
3 تا ترجمه ی خوب به شما معرفی کردم
برادر من چرا حرف گوش نمیدی عزیز برادر؟
نه نخوندم Big Grin
اين سوالارو اينجا طرح ميكنم تا هم در موردش مفصل توضيح بديد ( بفهمم ) هم شايد هم سوال بقيه ي دوستان باشه Blush
وَلَوْ يُؤَاخِذُ اللّهُ النَّاسَ بِظُلْمِهِم مَّا تَرَكَ عَلَيْهَا مِن دَآبَّةٍ وَلَكِن يُؤَخِّرُهُمْ إلَى أَجَلٍ مُّسَمًّى فَإِذَا جَاء أَجَلُهُمْ لاَ يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً وَلاَ يَسْتَقْدِمُونَ ﴿۶۱﴾

و اگر خداوند مردم را به [سزاى] ستمشان مؤاخذه مى‏كرد جنبنده‏اى بر روى زمين باقى نمى‏گذاشت ليكن [كيفر] آنان را تا وقتى معين بازپس مى‏اندازد و چون اجلشان فرا رسد ساعتى آن را پس و پيش نمى‏توانند افكنند (۶۱)

اینم ترجمه ی شما است:

اگه خدا ميخواست از ظلم خلق انتقام بگره هيچ جنبنده اي زنده نميماند

گفته ناس یعنی مردم مختار را مواخذه میکنه برادرم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ناس مورد مواخذه قرار میگیرند

هدف خلقت هم برای این بوده که :

الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَهُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ

تمام این عالم برای عمل احسن موجود مختار خلق شده

وقتی که موجود مختار بر خلاف علت آفرینش یکسره عمل کنه

خوب عذابی نازل میشه که متوجه کل این عالم هست

چرا که این عالم هم برای موجود مختار آفریده شده

همونطور که در طوفان نوح هم بسیاری از جنبندگان به هلاکت رسیدند چون آنها که باید از آنها استفاده میکردند تا احسن عمل را انجام دهند کفران نعمت کردند

و تنها به مقدار افراد مختاری که در کشتی نوح بودند جنبنده گان جمع آوری شدند

تفاسیر هم بنگر برادرم

برادرم از این سایت بسیار بسیار میتونی استفاده کنی:
http://www.parsquran.com/
و از این سایت:
http://www.andisheqom.com/Files/qurantaf...subid=3701

قرار شد شما به جای تقاضای ماهی بری تور بافی یادبگیری که به چند نفر دیگه هم کمک کنی برادرم!
نقل از تفسیر المیزان:
{وقتي يك نسل از بشر منقرض گرديد نسلهاي بعدي حتي انبياء هم متولد نمي‏شوند ، و وقتي نسل بشر از زمين برچيده شد ساير جنبندگان هم هلاك مي‏شوند ، بدين جهت كه خلقت آنها براي بشر و مصالح انسان است ، همچنانكه آيه شريفه و خلق لكم ما في الارض جميعا بدان اشعار دارد
. }
نمیدانم جواب قانع کننده بود یا نه عزیز برادر
یاشار جان ما دوسِت داریما
یه وقت چیزی میگیم به خاطر علاقه هستHeart
خدا خودش شاهده من وقتی میبینم اینقدر با دقت سوال میپرسی
اهل مطالعه و فکر در آیات قرآنی کلی ذوق میکنم
من رو یاد خودم میاندازی
دلم میخواد انس بگیری با مطالعه و تحقیق و استفاده از منابع
بنده ی حقیر هم تا هر جا بتونم کمکت میکنم
هر چه قدر هم که تونستی بی رودربایستی سوال کن
همه جوره مخلصیم
اما عادت کن به مطالعه برادرم