تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: مرجع تقلید
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2

امام عسکری(علیه السلام) فرمود: «امّا من کان من الفقهاء صائناً لنفسه حافظاً لدینه مخالفاً على هواه مطیعاً لأمر مولاه فللعوام أن یقلّدوه؛
»

«
از بین فقها آنان که حافظ و نگهبان دین اند و خود را از گناه و آلودگى حفظ مى کنند و با هواهاى نفسانى مبارزه مى کنند و مطیع اوامر الهى و جانشینان اویند، بر همگان لازم است که از آنان تقلید کنند».

بحار الانوار ج 2 ، ص 88

امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف):

قالَ (علیه السلام) : أمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَهُ فَارْجِعُوا فیها إلى رُواهِ حَدیثِنا (أحادیثِنا)، فَإنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیْكُمْ وَ أنَا حُجَّهُ اللهِ عَلَیْكُمْ.

فرمود: جهت حلّ مشكلات در حوادث - امور سیاسى، عبادى، اقتصادى، نظامى، فرهنگى، اجتماعى و... - به راویان حدیث و فقهاء مراجعه كنید كه آن ها در زمان غیبت خلیفه و حجّت من بر شما هستند و من حجّت خداوند بر آن ها مى باشم.

بحارالأنوار: ح 2، ص 90، ح 13، و53، ص 181، س 3، وج 75ص 380، ح 1.
http://www.ahadise-shia.blogfa.com/post-38.aspx

سلام
در صورتیکه فتوای مرجع تقلید موافق با احادیث امامان معصوم بود و دلالت حدیثی بر آن اقامه شد مورد قبول هست در غیر اینصورت نظر مرجع تقلید فی نفسه هیچ مشروعیتی ندارد.
سلام
ایکاش کل اون جدیث رو مطالعه میفرمودید
(۱۶/تیر/۹۲ ۱۰:۲۱)مهدی2012 نوشته است: [ -> ]امام عسکری(علیه السلام) فرمود: «امّا من کان من الفقهاء صائناً لنفسه حافظاً لدینه مخالفاً على هواه مطیعاً لأمر مولاه فللعوام أن یقلّدوه؛»

«از بین فقها آنان که حافظ و نگهبان دین اند و خود را از گناه و آلودگى حفظ مى کنند و با هواهاى نفسانى مبارزه مى کنند و مطیع اوامر الهى و جانشینان اویند، بر همگان لازم است که از آنان تقلید کنند».

بحار الانوار ج 2 ، ص 88
ایکاش این حدیثش رو کامل قرار میدادید . مطالب جالبی داره که حیف هست جا بمونه .

نقل قول:33401- 20- «1» أَحْمَدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ الطَّبْرِسِيُّ فِي الْإِحْتِجَاجِ عَنْ أَبِي مُحَمَّدٍ الْعَسْكَرِيِّ ع فِي قَوْلِهِ تَعَالَى فَوَيْلٌ لِلَّذِينَ يَكْتُبُونَ الْكِتابَ بِأَيْدِيهِمْ ثُمَّ يَقُولُونَ هذا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ « البقرة 2- 79. »- قَالَ هَذِهِ لِقَوْمٍ مِنَ الْيَهُودِ إِلَى أَنْ قَالَ وَ قَالَ رَجُلٌ لِلصَّادِقِ ع- إِذَا كَانَ هَؤُلَاءِ الْعَوَامُّ مِنَ الْيَهُودِ لَا يَعْرِفُونَ الْكِتَابَ إِلَّا بِمَا يَسْمَعُونَهُ مِنْ عُلَمَائِهِمْ فَكَيْفَ ذَمَّهُمْ بِتَقْلِيدِهِمْ وَ الْقَبُولِ مِنْ عُلَمَائِهِمْ وَ هَلْ عَوَامُّ الْيَهُودِ إِلَّا كَعَوَامِّنَا يُقَلِّدُونَ عُلَمَاءَهُمْ إِلَى أَنْ قَالَ فَقَالَ ع بَيْنَ عَوَامِّنَا وَ عَوَامِّ الْيَهُودِ فَرْقٌ مِنْ جِهَةٍ وَ تَسْوِيَةٌ مِنْ جِهَةٍ أَمَّا مِنْ حَيْثُ الِاسْتِوَاءِ فَإِنَّ اللَّهَ ذَمَّ عَوَامَّنَا بِتَقْلِيدِهِمْ عُلَمَاءَهُمْ كَمَا ذَمَّ عَوَامَّهُمْ وَ أَمَّا مِنْ حَيْثُ افْتَرَقُوا فَإِنَّ عَوَامَّ الْيَهُودِ- كَانُوا قَدْ عَرَفُوا عُلَمَاءَهُمْ بِالْكَذِبِ الصِّرَاحِ وَ أَكْلِ الْحَرَامِ وَ الرِّشَا وَ تَغْيِيرِ الْأَحْكَامِ وَ اضْطُرُّوا بِقُلُوبِهِمْ إِلَى أَنَّ مَنْ فَعَلَ ذَلِكَ فَهُوَ فَاسِقٌ لَا يَجُوزُ أَنْ يُصَدَّقَ عَلَى اللَّهِ وَ لَا عَلَى الْوَسَائِطِ بَيْنَ الْخَلْقِ وَ بَيْنَ اللَّهِ فَلِذَلِكَ ذَمَّهُمْ وَ كَذَلِكَ عَوَامُّنَا إِذَا عَرَفُوا مِنْ عُلَمَائِهِمُ الْفِسْقَ الظَّاهِرَ وَ الْعَصَبِيَّةَ الشَّدِيدَةَ وَ التَّكَالُبَ عَلَى الدُّنْيَا وَ حَرَامِهَا فَمَنْ قَلَّدَ مِثْلَ هَؤُلَاءِ فَهُوَ مِثْلُ الْيَهُودِ الَّذِينَ ذَمَّهُمُ اللَّهُ بِالتَّقْلِيدِ لِفَسَقَةِ عُلَمَائِهِمْ فَأَمَّا مَنْ كَانَ مِنَ الْفُقَهَاءِ صَائِناً لِنَفْسِهِ حَافِظاً لِدِينِهِ مُخَالِفاً عَلَى هَوَاهُ مُطِيعاً لِأَمْرِ مَوْلَاهُ فَلِلْعَوَامِّ أَنْ يُقَلِّدُوهُ وَ ذَلِكَ لَا يَكُونُ إِلَّا بَعْضَ فُقَهَاءِ الشِّيعَةِ لَا كُلَّهُمْ فَإِنَّ مَنْ رَكِبَ مِنَ الْقَبَائِحِ وَ الْفَوَاحِشِ مَرَاكِبَ عُلَمَاءِ الْعَامَّةِ- فَلَا تَقْبَلُوا مِنْهُمْ عَنَّا شَيْئاً وَ لَا كَرَامَةَ وَ إِنَّمَا كَثُرَ التَّخْلِيطُ فِيمَا يُتَحَمَّلُ عَنَّا أَهْلَ الْبَيْتِ لِذَلِكَ لِأَنَّ الْفَسَقَةَ يَتَحَمَّلُونَ عَنَّا فَيُحَرِّفُونَهُ بِأَسْرِهِ لِجَهْلِهِمْ وَ يَضَعُونَ الْأَشْيَاءَ عَلَى غَيْرِ وَجْهِهَا لِقِلَّةِ مَعْرِفَتِهِمْ وَ آخَرُونَ يَتَعَمَّدُونَ الْكَذِبَ عَلَيْنَا الْحَدِيثَ.
وسائل الشيعة، ج‏27، ص: 132-
معنیش اسونه . خرده نگیرین Big Grin
چون نمیخوام سو برداشت نشه متن ترجمه نمیزارم .
دقت کنین به خود حدیث . مطالب زیادی داره فقط تدبر قئی میخواد و درک کلام معصوم .
(۲۶/تیر/۹۲ ۱۴:۵۴)مهدی2012 نوشته است: [ -> ]امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف):

قالَ (علیه السلام) : أمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَهُ فَارْجِعُوا فیها إلى رُواهِ حَدیثِنا (أحادیثِنا)، فَإنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیْكُمْ وَ أنَا حُجَّهُ اللهِ عَلَیْكُمْ.

فرمود: جهت حلّ مشكلات در حوادث - امور سیاسى، عبادى، اقتصادى، نظامى، فرهنگى، اجتماعى و... - به راویان حدیث و فقهاء مراجعه كنید كه آن ها در زمان غیبت خلیفه و حجّت من بر شما هستند و من حجّت خداوند بر آن ها مى باشم.

بحارالأنوار: ح 2، ص 90، ح 13، و53، ص 181، س 3، وج 75ص 380، ح 1.
http://www.ahadise-shia.blogfa.com/post-38.aspx

این بین تیرک رو چطور برداشت کردین؟ مستقیم بگید بهتره تا اینطوری . Blush ما که میدونیم ولی دوستان ممکنه براشون سوال بشه /

(۱۰/تیر/۹۶ ۹:۲۸)حقیقتجو نوشته است: [ -> ]سلام
در صورتیکه فتوای مرجع تقلید موافق با احادیث امامان معصوم بود و دلالت حدیثی بر آن اقامه شد مورد قبول هست در غیر اینصورت نظر مرجع تقلید فی نفسه هیچ مشروعیتی ندارد.
سلام . شما مرجعیت رو از چه طریق میشناسی و فتاوایی که میدن رو بر چه جساب میسنجی و همینطور اگه میشه بگید که اگه مرجعی فتوایی که میدن ایا تز روی دلم خواست میگن یا اینکه مستخرج اخادیث و ... رو بیان میکنن ؟

اختمالا شما از اوناشین که در کنار هر فتوا ، منبع اون رو هم از چه احادیثی استخراج شده میخوای . اون کار رو یه اسم دیگه بهش میگن .احتمالا شما علاقه به فقه استدلالی هستی یا ... .

اصلا یه موضوع دیگه ، شما درباره احادیث نظرتون چیه؟ ایا همه احادیث صحیح هستن ؟ ایا احادیث برشون خدشه و عدم ججیت وارد نیست ؟
یچی بگین که یکم قابل دفاع باشه گرامی .

چند نمونه از فتاوای مخالف با اجادیث رو لطف بفرمایید تا به دنبال این افراد نریم .
اصلا بفرما مراد شما از مرجع احتمالا مفتی های ... نیست؟
موفق باشید .
(۱۰/تیر/۹۶ ۱۳:۵۲)mahdy30na نوشته است: [ -> ]سلام . شما مرجعیت رو از چه طریق میشناسی و فتاوایی که میدن رو بر چه جساب میسنجی و همینطور اگه میشه بگید که اگه مرجعی فتوایی که میدن ایا تز روی دلم خواست میگن یا اینکه مستخرج اخادیث و ... رو بیان میکنن ؟

اختمالا شما از اوناشین که در کنار هر فتوا ، منبع اون رو هم از چه احادیثی استخراج شده میخوای . اون کار رو یه اسم دیگه بهش میگن .احتمالا شما علاقه به فقه استدلالی هستی یا ... .

اصلا یه موضوع دیگه ، شما درباره احادیث نظرتون چیه؟ ایا همه احادیث صحیح هستن ؟ ایا احادیث برشون خدشه و عدم ججیت وارد نیست ؟
یچی بگین که یکم قابل دفاع باشه گرامی .

چند نمونه از فتاوای مخالف با اجادیث رو لطف بفرمایید تا به دنبال این افراد نریم .
اصلا بفرما مراد شما از مرجع احتمالا مفتی های ... نیست؟
موفق باشید .
سلام
شما اول تقلید رو دقیق تعریف کن ببینم منظور شما از تقلید چی هست؟؟؟ بعد ببینیم آیا اون معنی که شما از تقلید داری با معنی ای که توی احادیث هست یکیه یا نه..
من نمیگم همه ی احادیث صحیح هستن. این حرف رو فقط یک انسان جاهل میتونه بزنه اما اینطور هم نیست که تمام احادیث یا اکثر اونها جعلی باشن که اگه اینطور بود حجت خدا میرفت زیر سوال.. مرجع باید برای حکمی که میده دلیل از قرآن و حدیث بیاره چون این حدیث امام معصوم هست که حجیت داره نه رای مرجع تقلید ولو به قرآن و حدیث هم کامل تسلط داشته باشه.
(۱۰/تیر/۹۶ ۱۷:۴۴)حقیقتجو نوشته است: [ -> ]سلام
شما اول تقلید رو دقیق تعریف کن ببینم منظور شما از تقلید چی هست؟؟؟ بعد ببینیم آیا اون معنی که شما از تقلید داری با معنی ای که توی احادیث هست یکیه یا نه..
من نمیگم همه ی احادیث صحیح هستن. این حرف رو فقط یک انسان جاهل میتونه بزنه اما اینطور هم نیست که تمام احادیث یا اکثر اونها جعلی باشن که اگه اینطور بود حجت خدا میرفت زیر سوال.. مرجع باید برای حکمی که میده دلیل از قرآن و حدیث بیاره چون این حدیث امام معصوم هست که حجیت داره نه رای مرجع تقلید ولو به قرآن و حدیث هم کامل تسلط داشته باشه.

سلام
تقلید که تعریف و کاربردش معلوم و اظهر من الشمس هست ، ایا برای بدیهیات هم شما تعریف میخوای ؟ اگه شما تعریف و مثالی داری بفرما تا اگه مخالف با معنای اصلی خودش بود رو درک کنیم .

(۱۰/تیر/۹۶ ۱۷:۴۴)حقیقتجو نوشته است: [ -> ]من نمیگم همه ی احادیث صحیح هستن. این حرف رو فقط یک انسان جاهل میتونه بزنه اما اینطور هم نیست که تمام احادیث یا اکثر اونها جعلی باشن که اگه اینطور بود حجت خدا میرفت زیر سوال..
افرین به این اندازه درک Rose
فقط یه سوال ، کسی که تا این علم رو بلد نباشه و عمری رو با این مباحث نگذروندع باشه و با اون ها ( احادیث ) کشت و کار نکرده باشه و زیر و بمشو ندونه ایا میتونه حکمی استخراج کنه ؟ بعدش ، احادیث میتونن جعلی باشن و اینکه برداشت راوی و ... میتونه متفاوت باشه ( البته این قسمت برای کسانی که فقط حدیث رو میبینن با کسی که با اینها زندگی میکنه خیلی فرق داره برداشتها )
شما اگه چگونگی کارکشیدن از احادیث و ... رو بلد نیستین مشکلی نیست ، گفتم که حدمت شما نمونه ای از فتاوا که مخالف احادیث هست رو بیان کنین تا بهدوستان بگیم که از اون فتاوا و افراد پیروی نکنن چون هوای نفس رودخالت میدن .
نمدونم اون خدیث رو مطالعه کردید یا نه اگه مطالعه میکردید متوجه مطالب بنده حتما میشدید .
(۱۰/تیر/۹۶ ۱۷:۴۴)حقیقتجو نوشته است: [ -> ]مرجع باید برای حکمی که میده دلیل از قرآن و حدیث بیاره چون این حدیث امام معصوم هست که حجیت داره نه رای مرجع تقلید ولو به قرآن و حدیث هم کامل تسلط داشته باشه.
مرجع اگه بگه من اینو میگم ایشون رو باید بزاریم کنار . اما اگه بگه من از مطالب و بعد از تلاش و کار کردن با ایات و احادیث و ... ( مطالبش زیاده که اینجا جاش نیست ) به این میرسه که حکم خدا رو چنین هست . نظر خودش رو نمیگه گرامی اگه گفت بدون ... .
گرامی دقت کن ، پیامبران و معصومین ایا نظر خودشون رو میدادن یا اینکه میگفتن حکم خدا ( با توجه به علم و پشتوانه ای که بود ) ؟ مراجع از خودشون نمیگن و هرجا چنین بود شما میتونی سر باز بزنی /
منتظرم ارا و فتاوایی که مخالف احادیث هست رو بیان کنین .
(۱۱/تیر/۹۶ ۱۲:۰۴)mahdy30na نوشته است: [ -> ]سلام
تقلید که تعریف و کاربردش معلوم و اظهر من الشمس هست ، ایا برای بدیهیات هم شما تعریف میخوای ؟ اگه شما تعریف و مثالی داری بفرما تا اگه مخالف با معنای اصلی خودش بود رو درک کنیم .

افرین به این اندازه درک Rose
فقط یه سوال ، کسی که تا این علم رو بلد نباشه و عمری رو با این مباحث نگذروندع باشه و با اون ها ( احادیث ) کشت و کار نکرده باشه و زیر و بمشو ندونه ایا میتونه حکمی استخراج کنه ؟ بعدش ، احادیث میتونن جعلی باشن و اینکه برداشت راوی و ... میتونه متفاوت باشه ( البته این قسمت برای کسانی که فقط حدیث رو میبینن با کسی که با اینها زندگی میکنه خیلی فرق داره برداشتها )
شما اگه چگونگی کارکشیدن از احادیث و ... رو بلد نیستین مشکلی نیست ، گفتم که حدمت شما نمونه ای از فتاوا که مخالف احادیث هست رو بیان کنین تا بهدوستان بگیم که از اون فتاوا و افراد پیروی نکنن چون هوای نفس رودخالت میدن .
نمدونم اون خدیث رو مطالعه کردید یا نه اگه مطالعه میکردید متوجه مطالب بنده حتما میشدید .
مرجع اگه بگه من اینو میگم ایشون رو باید بزاریم کنار . اما اگه بگه من از مطالب و بعد از تلاش و کار کردن با ایات و احادیث و ... ( مطالبش زیاده که اینجا جاش نیست ) به این میرسه که حکم خدا رو چنین هست . نظر خودش رو نمیگه گرامی اگه گفت بدون ... .
گرامی دقت کن ، پیامبران و معصومین ایا نظر خودشون رو میدادن یا اینکه میگفتن حکم خدا ( با توجه به علم و پشتوانه ای که بود ) ؟ مراجع از خودشون نمیگن و هرجا چنین بود شما میتونی سر باز بزنی /
سلام
یعنی شما میگین تعریفی که در حال حاضر از کلمه ی تقلید هست دقیقا همون چیزی هست که در قدیم ائمه معصوم به مردم توی احادیثشون میگفتن و از عوام مردم میخواستن به همین شیوه از اصحاب نزدیکشون تقلید کنن؟
ببینید برادر گرامی منظور من این نیست که همه میتونن به قرآن و احادیث آشنایی کافی داشته باشن. اصلا این کار برای عوام مردم مثل بنده نشدنی هست. اما مردم وقتی حدیثی براشون خونده و ترجمه بشه میفهمن و اینطور نیست که نتونن حدیث رو متوجه بشن. درسته مرجع تقلید قرآن خونده و با احادیث آشنایی خیلی زیادی داره و میدونم این امر نیاز به خون دل خوردن زیادی داره اما صحبت من این هست که کلام ایشون فی نفسه حجیت نداره و تا برای عوام مردم یقین حاصل نشه که فتوایی که داده از احادیث امامان معصوم هست عمل کردن به اون ارزشی نداره و اگر هم مرجع اشتباه کرده باشه گناهش به پای عوام نوشته میشه. شما میگین چند مورد بیارین که برخلاف حدیث فتوا داده باشن. خودتون میدونین این حرف مغالطه هست. معمولا کسی که ادعایی داره باید برای ادعای خودش دلیل و مدرک بیاره ...شما مراجع رو نمیتونی صرف اینکه ادعاشون شبیه به ادعای معصومین هست با ایشون که متصل به علم خداوندی هستن مقایسه کنی.
(۱۱/تیر/۹۶ ۱۴:۵۴)حقیقتجو نوشته است: [ -> ]سلام
یعنی شما میگین تعریفی که در حال حاضر از کلمه ی تقلید هست دقیقا همون چیزی هست که در قدیم ائمه معصوم به مردم توی احادیثشون میگفتن و از عوام مردم میخواستن به همین شیوه از اصحاب نزدیکشون تقلید کنن؟
ببینید برادر گرامی منظور من این نیست که همه میتونن به قرآن و احادیث آشنایی کافی داشته باشن. اصلا این کار برای عوام مردم مثل بنده نشدنی هست. اما مردم وقتی حدیثی براشون خونده و ترجمه بشه میفهمن و اینطور نیست که نتونن حدیث رو متوجه بشن. درسته مرجع تقلید قرآن خونده و با احادیث آشنایی خیلی زیادی داره و میدونم این امر نیاز به خون دل خوردن زیادی داره اما صحبت من این هست که کلام ایشون فی نفسه حجیت نداره و تا برای عوام مردم یقین حاصل نشه که فتوایی که داده از احادیث امامان معصوم هست عمل کردن به اون ارزشی نداره و اگر هم مرجع اشتباه کرده باشه گناهش به پای عوام نوشته میشه. شما میگین چند مورد بیارین که برخلاف حدیث فتوا داده باشن. خودتون میدونین این حرف مغالطه هست. معمولا کسی که ادعایی داره باید برای ادعای خودش دلیل و مدرک بیاره ...شما مراجع رو نمیتونی صرف اینکه ادعاشون شبیه به ادعای معصومین هست با ایشون که متصل به علم خداوندی هستن مقایسه کنی.
شما مخالف نظر ، نظر دارین کاربر گرامی ، پس شما باید دلیل رو بدید . البینه علی المدعی و الیمین علی من انکر
/

(۱۱/تیر/۹۶ ۱۴:۵۴)حقیقتجو نوشته است: [ -> ]اگر هم مرجع اشتباه کرده باشه گناهش به پای عوام نوشته میشه.
شما یا مقلدی یا مرجع . غیر این دو جالت ایا وجود داره ؟
اگه مقلدی تا قبل از این که مرجع داشته باشی تکلیفی نداری اما بعد که با شرایط معین انتحاب کردی کاری به این جرا اینطور و اونطور نداری . یه تکمله بگم تا سوء برداشت نکنی .
احکام چون و چرا نداره . نماز صبح 2 رکعته ، چرا ؟ چون خدا گفته . محارم اینها هستن چرا ؟ جون خدا گفته ، حالا بیایی بگی نه من اونم جزو محارم میدونمدیگه نظر خودتونه و نظز شارع مقدس نیست .
در مورد اینکه گناهش گردن عوام نوشته میشه ... وَمَا كُنَّا مُعَذِّبِينَ حَتَّى نَبْعَثَ رَسُول _ 15 اسرا _ و در ایه ای دیگه : وَ لَا تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ اُخْرَی _در آیه 164انعام، آیه 18 فاطر، آیه 15 اسراء، آیه 7 زمر و آیه 38 نجم_ تکلیف شما رو مشخص میکنه .

(۱۱/تیر/۹۶ ۱۴:۵۴)حقیقتجو نوشته است: [ -> ]معمولا کسی که ادعایی داره باید برای ادعای خودش دلیل و مدرک بیاره ...شما مراجع رو نمیتونی صرف اینکه ادعاشون شبیه به ادعای معصومین هست با ایشون که متصل به علم خداوندی هستن مقایسه کنی.
همینجا شما توی یه ارسال تناقض داره کلامتون.ارسال قسمت اولش با اخرش /
(۱۱/تیر/۹۶ ۱۴:۵۴)حقیقتجو نوشته است: [ -> ]شما مراجع رو نمیتونی صرف اینکه ادعاشون شبیه به ادعای معصومین هست با[u] ایشون[/b] که متصل به علم خداوندی هستن مقایسه کنی.
ایا مراجع ادعای عصمت دارن ؟ ایا مراجع ادعای علم کامل دارن ؟ ایا مراجع ادعای .... ؟ آیا؟ ؟ ؟ ؟ ؟
لطفا از بحث حارج نشین و سعیم نکنین از پاسخ فرار کنین .
ایشون به کی برمیگرده ؟ امام معصوم یا ....
(۱۱/تیر/۹۶ ۱۲:۰۴)mahdy30na نوشته است: [ -> ]گرامی دقت کن ، پیامبران و معصومین ایا نظر خودشون رو میدادن یا اینکه میگفتن حکم خدا ( با توجه به علم و پشتوانه ای که بود ) ؟ مراجع از خودشون نمیگن و هرجا چنین بود شما میتونی سر باز بزنی /
مغالطه ی طلب برهان از مخالفان :
بیان این که اگر مخاطبان مدعای مورد نظر را قبول ندارند بر ضد آن استدلال کنند.
به عنوان مثال :

به نظر می رسد این پیشنهاد خوبیست و ما برنامه ی خود را طبق آن تنظیم می کنیم، آقایان و خانم ها در صورت مخالفت می توانند انتقادهای خود را به ما منتقل کنند.
(۲۱/تیر/۹۶ ۱۴:۵۳)سعدی نوشته است: [ -> ]شما این سوال رو در سایت askdin مطرح کنید. ببینید چی جواب میدن.

(۲۱/تیر/۹۶ ۲۲:۱۳)حقیقتجو نوشته است: [ -> ]
مغالطه ی طلب برهان از مخالفان :
بیان این که اگر مخاطبان مدعای مورد نظر را قبول ندارند بر ضد آن استدلال کنند.
به عنوان مثال :

به نظر می رسد این پیشنهاد خوبیست و ما برنامه ی خود را طبق آن تنظیم می کنیم، آقایان و خانم ها در صورت مخالفت می توانند انتقادهای خود را به ما منتقل کنند.
اینم نقل قول میکردین خو . چرا اینو جا گذاشتین
" تو دلیلی برای عدم وجود خدا نداری، پس واضح است که خدا وجود دارد. "
جمله بالا، مغالطه است؛ زیرا طبق منطق، بار اثبات بر دوش مدعی است و ادعای وجود هر چیزی نیاز به اثبات دارد.
و ادعای وجود خدا نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اگر کسی مدعی وجود خدا شود، باید این دعوی را ثابت کند،
( نقل قول از ویکی مغلطه )
ادم یاد مباجث جناب من زئوس هستم می افته .
مخصوصا قسمتایی با عنوان " اگر اعتقاد به خدا نبود ... " و " فلسفه خدا " که طبق نظر اوشون و جناب حقیقتجو خیلی شبیه و گاهی یکی هست _ اگه کلیپهاشو دیده باشین متوجه میشین .

حال اینکه کسی مدعی مطلبی هست باید دلیل بیاره و این مغالطه ی شما خود به خود رد میشه گرامی .
وقتى كسى ادعايى مى كند، اگر به جاى اينكه براى اثبات ادعاى خود دليل بياورد، از مخالف خود بخواهد كه براى نقض گفتارش استدلال كند، اين مغالطه روى مى دهد؛ مانند شخصى كه گفت: اينجا كه من ايستاده ام مركز زمين است. اگر قبول نداريد متر كنيد (ر.ك: خندان، 1388، ص 132).
اگه قاعده
البینه علی المدعی
والیمین علی من انكر
رو نشنیدید دیگه تقصیر خودتونه.
شما مدعی هستید بر خلاف مطالب بدیهی ،
ایا انتظار دارید مخالفین شما ، دلیل بیارن؟ پس معلومه معنای این مغالطه و کاربردش رو درک نکردید و فقط اون رو شنیدید و دویدید .
شما مدعی هستید.
جناب حقیقتجو دقت کن که " ثابت کن که اینطور هست با ثابت کن که اینطور نیست ، یکی نیست گرامی . بلکه شما بدون پشتوانه داری صحبت میکنی و ما با پشتوانه _ نمونش توی بحث هست _ ولی شما ؟؟؟وقتی از این حربه استفاده کنی که با پشتوانه بیای جلو نه اینکه حرفی روی ... زده باشی .
یه مثال براتون از این مغالطه بیارم شاید دوستان متوجه بشن و شما هم در کنار اونها
مغالطه طلب برهان از مخالف
وقتى كسى ادعايى مى كند، اگر به جاى اينكه براى اثبات ادعاى خود دليل بياورد، از مخالف خود بخواهد كه براى نقض گفتارش استدلال كند، اين مغالطه روى مى دهد؛ مانند شخصى كه گفت: اينجا كه من ايستاده ام مركز زمين است. اگر قبول نداريد متر كنيد (مغالطات خندان، 1388، ص 132).

در جريان غصب فدك، اميرالمؤمنين عليه السلام به مسجد آمد و خطاب به ابوبكر فرمود: براى چه فاطمه را از ميراث پدرى او محروم ساختى، درحالى كه او در زمان حيات رسول خدا صلى الله عليه و آله مالك آن شده بود؟ ابوبكر گفت: اين فى ء مسلمين است؛ اگر شاهدانى بياورد كه رسول خدا صلى الله عليه و آله در زمان حياتش به او بخشيده قبول است، وگرنه او هيچ حقى در فدك ندارد. حضرت فرمود: آيا درباره ما خلاف دستور خداوند درباره مسلمانان حكم مى كنى؟ گفت: نه اين طور نيست. فرمود: اگر در دست يكى از مسلمانان چيزى باشد و من ادعا كنم كه مالك آن هستم، تو از كدام يك از ما درخواست دليل و بيّنه مى كنى؟ گفت: معلوم است كه فقط از تو طلب بيّنه مى كنم. فرمود: پس چرا از فاطمه عليهاالسلام طلب شاهد مى كنى، درحالى كه فدك، از زمان رسول خدا صلى الله عليه و آله در اختيار او بوده است؛ حال آنكه از مسلمانانى كه مدعى هستند بيّنه اى طلب نمى كنى. ابوبكر ساكت شد و مجاب گشت. عمر گفت: اى على! دست از اين سخنان بردار كه ما قادر به بحث و احتجاج با تو نيستيم، اگر در اثبات اين مالكيت شاهدانى آورديد قبول است، وگرنه فدك، مال همه مسلمين بوده، نه تو و نه فاطمه هيچ حقى در آن نداريد

نقل قول های شما که مفاهیم رو به روشنی بیان میکنه
(۱۰/تیر/۹۶ ۹:۲۸)حقیقتجو نوشته است: [ -> ]سلام
ما هم از شما خواستیم که اگه فتوایی مخالف احادیث رویت کردید و دارید بگید . ایا این مغالطه هست ؟ شما مدعی هستین که اگه مخالف بود مشروعیت نداره ، خوب این که مرجعی مخالف صحبت کنه و حکمی بیان کنه اون حکم جایگاهش مشخصه . حال شما مشکل داری و باید مشکلت رو رفع کنی و مشکل شما واضح هست گرامی ، مخالف نطام فقاهت هستید . چرا ؟ چون احکام الهی رو کسی جز معصوم اطلاع نداره و بقیه باید .... .

(۱۱/تیر/۹۶ ۱۴:۵۴)حقیقتجو نوشته است: [ -> ]سلام
وقتی شما درک و قدرت فهم و استنباط احکام رو داشته باشید مشید مجتهد و نیاز به تقلید نیست ، اگه همه به این حد اعلا برسن ( ک ارزوی همه هست ) دیگه نیاز به تقلید نیست و از طرفی خوندن یک حدیث و صد حدیث و هزار حدیث شما احکام رو نمیتونی استخراج کنی گرامی پس بجای پارچه بافی کمی پیش از گفته هاتون فکر کنین. مرجع اگه اشتباه کنه دیگران گناهی به پاشون نوشته نمیشه ، همونطور که یک ناظر ساختمون اگه اشتباهی بکنه به پای زیر دستانش و صاحب خونه نوشته نمیشه . ( کمی درک لطفا )
وقتی شما همین رو درک نمیکنی که وقتی دسترسی به معصوم نیست و خود معصوم روشهای استخراج احکام رو اموزش دادن برای زمانی که دسترسی به معصوم ایجاد میشه رو درک نمیکنین و از طرفی اعتماد به فقها در ذهن شما 0% میشه انتظار هم نمیره شما دنبال مرجعیت باشین . خودتون سعی کنین به مقام اجتهاد برسین تا احکام رو استخراج کنین .
الان اگه کسی 1 ترم پزشکی بخونه با کسی که سالها در بالاترین مدارج پزشکی درحال فعالیت هست یکی هستن ؟ بله ممکنه یسری چیزها رو بدونن ولی کدوم رو شما بهش مراجعه میکنی؟ از باب ضرورت وقتی دسترسی به پزشک نداری به کدوم جانت رو میسپری؟ میگردی بهترین پزشک رو پیدا کنی و این رو هم میپذیری که ممکن هست اشتباهی بکنه ولی اعتماد داری بعد از پرسش و تحقیق . پس لطفا دستکاه پارچه بافی رو خاموش کنین .
هیچگاه مراجع ادعایی مشابه قول و فعل معصوم نداشتن و ندارند .
زَرَعُوا الفُجُورَ، وَسَقَوْهُ الغُرُورَ، وَحَصَدُوا الثُّبُورَ، لا يُقَاسُ بِآلِ مُحَمَّد صَلَّي عَلَيْهِ وَ آلِهِ مِنْ هذِهِ الْأُمَّةِ أَحَدٌ، وَلا يُسَوَّي بِهِمْ مَنْ جَرَتْ نِعْمَتُهُمْ عَلَيْهِ أبَداً. هُمْ أَسَاسُ الدِّينِ، وَعِمَادُ اليَقِينِ، إِلَيْهمْ يَفِيءُ الغَالي، وَبِهِمْ يَلْحَقُ التَّالي. وَلَهُمْ خَصَائِصُ حَقِّ الْوِلايَةِ، وَفِيهِمُ الوَصِيَّةُ وَالوِرَاثَةُ، الْآنَ إِذْ رَجَعَ الحَقُّ إِلَي أَهْلِهِ، وَنُقِلَ إِلَي مُنْتَقَلِهِ. ( کلام امیر المومنین هست ) کسی که مرجعیت رو میپذیره حتما این کلام رو که در اول نهج البلاغه هست رو حتما خونده و ایمان داره .

اگه مطلبی نو ، عقلی ، نقلی ، علمی داشتید بفرمایید وگرنه بعدا نگید میخواستم بگم ولی نزاشتید .
جایگاه مرجعیت و احکام صادره معین هست ، اگه حکمی خلاف روایات بیان بشه باید مستند باشه ، اما اگه مخالف بیان بشه با نظر معصوم ، این رو شما چطور میخوایین بفهمی ؟ ایا میل داری برای شما در کنار رساله عملیه و استفتاه هایی که میشه لیست احادیث رو هم بیارین و ضمیمه کنن و بگن طبق این حدیث و این حدیث .... ؟
کمی به قوه ادراک شما من توی این مدت شک میکنم که چطور داده بهش میدید که چنین تحلیل هایی به شما تحویل میده .
این ثمره عقل گرایی شما هست که عقل رو در همه موارد دخیل و میخوایین راهش بدین . بهتون یاد دادن دیگه چه کنیم . Blush
دوستان طولانی شد ولی نیاز بود . اگه باز تکرار بشه از دسوت خوبمون باید بصورت میهمان پذیرایی کنیم .
صفحه: 1 2
آدرس های مرجع